nuffnang advert

Friday, December 28, 2012

Madrasah Tahfiz Darul Zikri, Rawang

Assalamualaikum semua...
wah, lambatnya update hari neh....mak jemah bz nok...

nak update mengenai Madrasah Tahfiz ni mmg dah lama....

jom sama2 bantu madrasah tahfiz yg serba kekurangan ni....
sedikit gambar semasa suami dtg melawat dan menziarahi mereka...













madrasah ini telah didirikan sejak Januari 2008 dan telah mendapat sambutan yg baik dari kalangan masyarakat Islam setempat dan juga penduduk luar...

bagaimanapun, terdpt byk lg kekurangan kemudahan asas bg menjamin keselesaan pelajarnya yg memerlukan sumbangan dan sokongan dari mana2 pihak...

memohon sumbangan untuk keperluan terdesak yg memerlukan dana segera:

1) pagar batu sekeliling madrasah (utk menjaga aurat pelajar)
2) kolah mandi pelajar (kolah simen)
3) bangunan tambahan (tandas pelajar)
4) peti sejuk beku (utk makanan tahan lebih lama)
5) keperluan bulanan (bayaran2 utk makanan, bil air, bil elektrik, bil telefon, sewa bangunan, penyelenggaraan bangunan, ziarah dan rehlah, saguhati guru & saguhati tukang masak)


korang boleh menyampaikan sumbangan dgn melawat sendiri atau bank in je kat sini:

Madrasah Tahfiz Darul Zikri
0571110005284 ((EON  Bank)


sebarang pertanyaan boleh hubungi no yg tertera seperti gambar di atas...


Daripada Abu Hurairah r. a berkata :

" Seorang lelaki telah datang kepada Rasulullah s. a. w lalu bertanya : Ya Rasulullah! Sedekah manakah yang lebih besar pahalanya? Nabi menjawab : Sedekah yang engkau berikan, sedangkan engkau pada masa itu masih sihat dan engkau bakhil (merasa sayang untuk mendermakan harta), engkau takut menjadi fakir dan engkau berangan-angan untuk menjadi lebih kaya. Maka janganlah engkau menangguhkan sedekah sehingga apabila roh sampai di kerongkong, lalu ketika itu baru engkau berkata : Untuk si polan harta ini, untuk si polan harta ini, pada hal harta engkau itu memang akan dimiliki (diwarisi) oleh orang lain. 

Riwayat Bukhari dan Muslim

38 comments:

Qashmere said...

Semoga semua anak-anak ni membesar dengan jayanya menyebarkan maklumat terperinci tentang agama islam dan membawa kebaikan ummah!

Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Blog Qashmere
Take Care Sis

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah..

Anum said...

insya Allah

amirah said...

inshaAllah..moga dpt tolong dorang sikit sebyk

SURIA AMANDA said...

Insyaallah..

Kakzakie said...

Beruntung wahida dan suami dapat terus ke sana. Insya-Allah pasti war-war ini akan ada ganjarannya

Rai Ourkizuna said...

insya allah..

abah khalisha said...

Sama-sama bantu..mudah-mudahan mereka akan berjaya

faraherda.razalan said...

Insya-Allah!

Azian Elias said...

selalunya tpt2 macam ni mmg daif.. sama2 kita berjihad for our deen..

Shasha Mohamed said...

Insyaallah.
Semoga bantuan datang mencurah-curah.
Asrama ni untuk budak lelaki jer ke?

Aishah Jahirah said...

banyak madrasah tahfiz yg serba kekurangan....

Rasp said...

insyaAllah...
smoga ramai lah yg dapat membantu...

norhidana miswan said...

insyallah... nnti cube utk bantu mana yg mampu

Tihara said...

insha Allah..sama2 lah kita membantu, nice sharing wahida :)

Wak Gelas™ said...

wak pon nk ucap mugo2 selamat semuanyee.., aminn

Dee said...

In sha Allah..moga usaha kecil kau ini akan mengundang insan2 yang sudi membantu :)

Munnafendy said...

eon bank? hurmm....

Qhaifa Nur said...

moga ramai sudi membantu...

Daddy Ziyyad said...

Satu lagi, boleh cadangkan kat pengetua madrasah ni supaya buka akaun MAYBANK, supaya senang org nak transfer duit...EON bank ni bank yg tak ramai org pakai nok...nak cari EON bank pun payah

wahida said...

daddy ziyyad: betul tu nok...nnt kami suggest pada tuan punya pengetua...

4feet8 said...

EON bank kan dah merge dgn Hong Leong Bank..

TQ utk info ni kak

Nens Collection said...

wajib kerajaan bantu sekolah ni..
semoga banyak dpt bantuan yg boleh diberikan..;)

diana said...

sekolah agama macam ni selalu terabai dari senarai2 bantuan kerajaan..

ieja amieja said...

seronok tgk anak2 ni belajar kat madrasah kan..sejuk perut ibu..
mmg patut dibantu memana yg kurang..selalunya sekolah mcm ni mmg diluar perhatian pihak kerajaan

Angah said...

semoga mencapai matlamat....

haris&jojo said...

sye nk msuk,ade bpe Orng ?

mia izzati said...

moga murah rezeki madrasah ni ye kak..

Nieda ramly said...

wAAAAAAAHIDA Akak bersiaran dari blog baru. Lega hati akak.

Nieda ramly said...

Bukan blog baru ....hihihi, silap taip pula .....blog lama.

RYS AREESA NASIR jr said...

Alhamdulillah... in sha Allah...

Kesuma Angsana said...

sama2 kita bantu ye wahida

the malay male said...

amalan bersedekah harus dijadikan kebiasaan

akubiomed said...

Sesuatu yang boleh disumbangkan.

Ema Blog said...

INSYAALLAH...

.:fyzz:. said...

sejuk mata aku tgk anak2 nih nok..ya ALLAH moga mereka rahmat..amin..

.:fyzz:. said...

sejuk mata aku tgk anak2 nih nok..ya ALLAH moga mereka rahmat..amin..

mama aini said...

semuga apa insan2 yg sudi menghulurkan sumbangan buat mereka..insyaallah..