nuffnang advert

Friday, November 16, 2012

TING!

Assalamualaikum semua....
Isnin lepas baru berkesempatan kira duit raya anak2...kira sekali duit tabung anak2...

 grand total duit raya adik termasuk duit tabung dia yg suam2 kuku tu, rm424.40

 grand total duit raya abang termasuk duit dlm tabung, rm445

dah selamat masuk dlm TING!...
duit anak2 makin bertambah dlm bank, duit mak bapaknya makin susut...
mcm mana neh? adoi la....


perhatian kepada anda semua, kalau bagi duit raya kat anak2, apa kata bagi sekali duit raya kat mak pak nya? ekekekek....



larikkkkkk

42 comments:

♥cikmOt♥ said...

mak aihh...lamanya nak boleh kira ek...
nak masuk raya 1434h dah ni...
pepun masyuk kan jadi anak2 ni...
betula tu, duit depa makin membukit...
duit kita???huhuh

~ yus ~ said...

hihi, mak pak pun nak kena bagi ya Wahida! Bagus juga idea tu....hehe

norhidana said...

baru berkesempatan ek, aiyan pun duit raya dia je rm400++... kaya2

wahida said...

cikmot & norhidana: tulah, baru berkesempatan nak kira, memanjang bz kekdahnya....haha....

Rai Ourkizuna said...

kachinggg...$$

bagus simpan awal2..jgn bagi belanja sangat..

Rasp said...

saya setuju sgt2 dengan cadangan tuan puteri hehehehehehehe...

JaSSNaNi said...

wow.. raya dah lama abis.. duit raya baru kira.. dasyat tul.. banyak duit raya anak ye.. :)

akubiomed said...

Kalau dibukakan akaun SSPN pun molek juga selain itu boleh dapat rebet cukai pendapatan.

TiranaAduka said...

salam..
sikit sikit lama-lama jadi bukit tau...

1st Time my photo in My blog..

NM02 said...

masa aku bank in duit raya qays, aku bisik kat qays... nnt kalu nak p travel tak cukup duit, mami pinjam duit qays ye..

hahahaha

Riri Yoorin said...

teringat masa kecik ada tabung bunyi2 dari BSN..bila masuk duit kuar bunyi.. so leka.. asyik masukan duit jer nak dengor muzik

:: Mrs.Eady :: said...

err..bukan tabung anak tabung mak pak skeali ka??hahaahhahaa....

Salina@IbuAqil said...

Banyaknya!!!
Syioknya...
Bdk2 sekarang duit raya deme bnyk sggh..
Zaman kita dolu2 dpt RM50 pun dah abeh hati.. Hik3!!!
Sorry sgt lama x sggh sini..
TC & Happy weekend yer.. ;)

Ema Blog said...

dkira duir selepas raya haji tu..hehehe... a'ah boleh juga kalau mak pak dpt duit raya sekali...

JunAina said...

Akak masukkan duit raya dia org dalam Tabung Haji...tapi anak2 akak semua dah pandai jaga duit sendiri so kadang2 yang sampai kat mak separuh je, menabung semua duit mak le jugak...

Cik Yatt said...

wah bagus la ada akaun anak..hee..yatt lom ada ank nk kire duit raya depa.. :P

Nafira usof said...

setuju sgt bab bagi duit raya kat makbapak budak skali..
makbapak dah pokai dah ni..hahahaha

♥ Wina ♥ said...

whoaaa bru nak kira beb?? ehehehee

alhamdulilah rezeki anak² kan..

lieyalatif said...

alhamdulillah...yg penting tetap masuk buku kan nok....buat perbelanjaan di hari2 tua nnati...eh tua ape nye plak, heheeheh mane tau nak masuk U nanti kan....

Lya Colours said...

menabung amalan mulia. ingat dulu kecik2 ada tabung gajah. skrg tak do dah

Aju Mohit said...

ka chinggg!!! amalan mulia lagi berpahala ni..bagus diajar menabung untuk masa hadapan

Kakzakie said...

Bagus wahida. Sebaiknya jgn usik duit mereka.Kalau boleh biar terus naik. Kelak tak payah nak pinjam PTPTN masa belajar.

abah khalisha said...

abah masukkan dlm SSPN

Daddy Ziyyad said...

Jgn pow pulak buku TING tu! hahaha

Munnafendy said...

ade org pkai duit raya anak buat byr tol balik kmpung.....hihiihi

Che Rosliza Che mat said...

banyaknya duit tabung..

Rapunzeel Cikilolo said...

huhu. bagusnye amalan menabung...

Sue-Rya Qistina said...

sama la kak. x sempat nak mengira duit anak2. dok ade dlm sampul raya lg tu. hehehe

ct rahani said...

untung jadik anak2 kan kak.. utk masa depan diorang jugak.. :)

eima said...

menabung utk masa depan ... nanti diorg besar kite jugak mudah sbb peruntukan utk pendidikan diorg dah ade ..kan kan

anie said...

setuju.........anak dapat..mak pak dapak..hehehe

Kesuma Angsana said...

baguslah amalan menyimpan mcm ni!

ieda said...

mak aihhh yang ... lama tul baru dpt nak kira nie .. sure banyak collection nie ;)

ps ; dikk .. x terplan nak ke KL nie dik .. asalnya nak ke raub sahaja .. last2 adik di raub ajak ke KL .. huhu nak ctc wa .. akak x der no ... akak lupe amik @ dah hilang huhuh .. lupeee (dah tueee) .. ;))

THE LEKAT LEKIT STORY said...

amboi kemain byk sengsorang punya duit raya. Lala ada rm300 je.. sbb kita x byk pegi raya pn.. hahahahaha

Aku Ibu Muda said...

duit raya anak2 tak bersimpan lg ni...huhuhu... mcm nk tggu skali ngan uit raya tahun depan gamaknya....ahaks!

mama aini said...

dulu `cik n` selalu kira duit raya yg dia dapat dgn mama !!..skrg ni dia pulak yg kena beri duit raya..ha2x..

qemaishak said...

kak samo la dt mak pak ni makin susut ekeke

apa kata ko start dulu kak bagi dt raya kat mak pak hihi

SURIA AMANDA said...

bolehhhhhh...boleh blah!!!

Izan Ishak said...

wahhh... banyaknya duit abg n adik! selamat dah masuk TING! ye~

intan_blur said...

alhamdulillah... ;)

wan nurul hezrina said...

oklah duit anak makin membukit at least ada habuan tuk diaorg jgn langsung takdok dah..

Aishah Jahirah said...

heheh...dah mak ayah pun pemberi duit raya susut la duit...