nuffnang advert

Wednesday, October 31, 2012

saya & daddyziyyad

Assalamualaikum semua...
semlm aku ada up n3 pasal aku mkn Nasi Arab Damsyik kat Paroi kan...aku mkn kat sana bersama teman blogger...

ni lah orgnya...Doktor Faiz atau lebih dikenali dgn daddyziyyad...ramai yg kenal dia neh...followers dia ramai kaum Hawa kekdahnya....betul tak nok? hehe..
masa plan nak jumpa tu, ada ke patut dia nak jumpa aku kul 10 pagi? aku time tu tgh sedap bergolek lagi kot...hahaha....aku mintak extend...jadinya berjumpa lah kami pukul 12 tengahari kat Nasi Arab Damsyik tu...dorang very punctual...kami suka...

 anak2 dan isteri Faiz...comel giler anak2 dia nok....yg si ziyyad hensem, yg si zayyan comel dan gebus...
ish, senang ckp kami laki bini mmg geram ngan anak2 si Faiz ni...rasa nak pinjam bawak balik... :-)
mcm anak mat salleh kekdahnya...

 comel kan? dia suka main mulut dia tu....
zayyan, auntie nak jumpa awak lagi la...

 suka gambar ni sbb anak aku si adik duk sibuk lagi menghongges kambing...dia sorang belum setel lagi...ekekek...semua pun duk gelakkan dia...

 me n Fiza...Ya Rabbi, very the ramah mesra minah ni...mcm dah jumpa byk kali pulak...aku je yg malu2 nak sembang...ekekek...mak jemah kalau festaim jumpa mmg terkedu sikit...haha...

 mintak izin hubby ngan Fiza dulu nak bergambar ngan Faiz ni...
ni festaim aku jumpa blogger lelaki...respek ngan Faiz ni sbb dia rajin bertemu kwn2 blogger, tak kira pangkat pun...sudi jugak berkwn ngan aku kerani cabuk neh...kehkeh...

 masaklah ko zayyan, auntie peluk ko kuat2...

 Faiz dan Fiza siap bagi aku hadiah lagi...katanya hadiah beday aku...hehe...tengs korang...baik betul hati korang....dorang bagi ni mini pavlova....sedap, maveles, ohsem, yummeh!!

lepas tu ada macaroon sekali...balik je rumah terus bukak dan mkn...sekejapan semua pun dah habis...wink...semua macaroon dan pavlova ni Fiza buat sendiri tau...

korang jgn terliur kat sini ye, kalau minat silalah order kat daddyziyyad tu, harga pun tanya kat dia...aku tayang je hadiah2 ni...ekekek....cer try cer try...tak try rugi woooo....

65 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Kaler2 macaroon tu buat saya terliur pulak kak..cantik bangat hasil tangannye! *beli ke buat, kalau buat saya memuji nieh*

dan saya geram budak comel pakai baju purple. saya nampak muka akak peluk dia pon macam geram juga:)

Anum said...

sedapnya makanan terakhir nie...

Irfa said...

penah jumpa daddy ziyyad n family kat umah blogger dato LF ;)

ieda said...

seronoknyaaa jumpe ziyyad ..
comel budak2 tuuu
wahhh dpt pavlova layiee .. huhu dah lama x makan macaron dikk
nak sikittttttttttt huhu

wahida said...

cheryna: eh, bini dia buat la nok...dorang ada bisnes pastry2 ni...

4feet8 said...

gebusnya zayyan..geram tengok..

N i e Z a said...

nmpak sgtlah sedap pavlova tu...nyummm..nyum..nyum..

Nens Collection said...

bestnyer..blom frens lg ngn ngn daddyziyyad..comel anak die..rambut perang kan kak..sweett!

cheqna said...

auntie?????mak cik sudahhhh
hahahahahaha

Anamarza Sue said...

Seronook tgk blogger jumpa sesama blogger..

atty's said...

fuh..pavlova tu..buat kty terliur

comeynya anak faiz..putih melepak

:: Mrs.Eady :: said...

jeles nok jelesss.....!!heheehehe....

Rai Ourkizuna said...

eh aku pun kerani cabuk nokk..

comel betul macaron tu.. boleh? hahaha..

Nazayiena said...

Wah seronoknya dpt jumpa kwn blogger,lebih2 lg ngan budak dua org yg comel tu.

♥ dak pink said...

Eh eh, jeless lah blogger jumpa-jumpa ni sbb tak penah ada experience camni pons.

Psst, agak-agaknye, bila lak jodoh kita nak berjumpa ea?

Haha.

;p

eMMe said...

wow!!! untung la dpt makan pavlova..org kasi lak tu... best la kak.. jumpe blogger famous tu, kite familiar daddy ziyyad tu... putih gobu anak eh...

NM03 said...

menghongges? aku baru dgr noks

jakunkan aku









faraherda.razalan said...

PEh! Jumpe blogger + dpt adiah2 dr blogger? Mmg cool!

wahida said...

cheqna: auntie la nok...takkan kakak lak...tak agak2 la ko neh...haha...

dakpink: eh, aku teringin nak jumpa ko nok...serius...nak jumpa raneeya..

NM03: hongges tu aku rasa org negeri sembilan je kot yg pakai...aku dulu pun tak familiar ngan word tu, dah kawen ngan laki aku, baru aku tau hongges tu apa...kehkeh...

Rasp said...

uiiisshhhh memang chomei betul anak dia...jom kidnap jom hahahahaha...

sedap tul adik hongges kambing tu sis...berbaloi bawa dia makan ;)

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..mmg comel sungguh la zayyan ni :D

Daddy Ziyyad said...

sakit perot aku gelak nokkkk baca entry kau...:P

cehhhh..patot lah kau mintak extend jumpa pukul 12pm...nasib baik aku tak ajak jumpa breakfast pukul 7.30am! kakakaka

Myra Jay said...

Huwaaa sedapnya tengok pavlova dengan macaroon tu.... :)
Terliur aih :D

Qhaifa Nur said...

seronok pula wahida akak tgk...
mmg ramah, baik semua ada siap beri ada hadiah lagi...
untung ramai kawan ni...
anak2 dia pun comel2......

SURIA AMANDA said...

mak oii....awalnya nak jumpa...apa pun sebab DZ ni la aku dpt no tipon ko nok...mmg korang berdua buat aku jeles sbb berjaya jumpa padahal aku yg sekangkang kera dekat ngan umah MIL ko tu x gak jumpa2 kan...hahahah...nanti kita plan eh nok...

Nasuha said...

bestny dpt mkn mini pavlova.

♡ a.y.u ♡ said...

macaroni ni sedap nye...pavlova tu pon nampak yummmy...nak mintak da abis...papepon happy belated bufday sis....

JunAina said...

Anak2 doc Faiz tu memang le macam omputeh balik kampung pun kat Ostolia...hehehee...

Macaroon yg Fiza buat tu best...lemak2 manis...kena je dgn mulut.

JunAina said...

Anak2 doc Faiz tu memang le macam omputeh balik kampung pun kat Ostolia...hehehee...

Macaroon yg Fiza buat tu best...lemak2 manis...kena je dgn mulut.

HeNRieTTa JoSe said...

mmg comei anak anak nye....yummy...blom pernah mam makaron....

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,untung2.. sedap lak tu..








sangat jeles! kui3..

JunAina said...

Anak2 doc Faiz tu memang le macam omputeh balik kampung pun kat Ostolia...hehehee...

Macaroon yg Fiza buat tu best...lemak2 manis...kena je dgn mulut.

fiza said...

Comel anak2 dia. Tak pernah lagi makan pavlova...mcm sedap jer.

Tina Othman said...

bestnya bergeder2

mamawaiz said...

bestnya...
pavlova tu cantik je, simple

Kesuma Angsana said...

wah jeles2 ni!

Nafira usof said...

jelezzznye tengok buah tangan yang ko dapat tuh~ sedapnye~

Tihara said...

as salam

wahh memang spoting la diorang ni termasuk wahida..kalo akak jumpa awak cane eks..akak ni tak ramah..awak kena jadi ramah dgn akak..ekekek :D

qemaishak said...

kecur liur tgk pavlova & macaroon tu weh...aku pun terkedu cam ko gak kak lau first time jumpa org ni haha

Hana Soffelia said...

terliur plak tgk macaron tu,

AnneRaini said...

kecur liur aku tgk pavlova tu.. ni yang nak kena buat ni..hehe

p/s:nok thank ye pasal Fm tu. susah2 ko je. Siyes aku terkejut dgr suara lemah gemalai ko tu..hehehe

Aju Mohit said...

yummy aku paling terliur tgk macaron and pavlova tu nok, sedapnya

eLLy said...

Noks nanti bawak aku dengan rahmat gi sana noks

wahida said...

elly: bole je kak, kalau ko turun paroi, roger aku...

akubiomed said...

Kenikmatan Macaron tidak boleh dilupakan. :-)

Cikgu Ma said...

wah..best gak jmpa blogger sambil makan2 ni..

Emy Tak Kecik said...

mek jemah bila kt nak dating ekekkee

kasihredha said...

Nak pavlova jugakkkk

Cik Nor said...

suka tgk kome pakai tutup kepala

mama ju, said...

salam sejahtera,

Suka tgk, kemesraan terjalin.
Mama ju pun ingin kenal ngan wahida...

syiela said...

mini pavlova tu menggoda jiwa lah...

bestnya dapat jumpa rakan blogkan :)

::NureeN:: said...

perghhh... aku tergugat tgk macaroon tue...
bestnya dh la mkn sedap dpt plak adiah sedap perghhhh

Kakzakie said...

Aduhai bestnya.... bukan nasi arab tu yg best... budak-budak comel sampai 4 org tu. Memang seronoklah dapat menggomol budak:)

Mamamya said...

fuhh..dah lama x makan pavlova n macaroon.. :)

mmg seronok klu dapat jmpa sahabat alam maya kan... bila lah nak jumpa ko..

CaDLyNN said...

comelnyeeeeee

Alin Marlini said...

memey comey...

amirah said...

comelnya anak2 daddy ziyyad ni...ui rezki ko nok dpt adiah besday lagik

Dee said...

mmg mcm anak mat salleh lah double Z tu..cute..kalau aku tgk pun aku peluk kuat2 kot..geram..

pavlova ngan macarons tu sure sedap..tgk saja pun sedap..

.:fyzz:. said...

Untun ko kak senah hehe..wey untung ber baik ngn org kn...tgk x passl dpt presnt..jelez kak temah..hehe...ha ah gebus tui adik tu..tomey

.:fyzz:. said...

Tgk ank ko nok..kn main dier gigit kambin itew

.:fyzz:. said...

Eh hg bila nk mai jmpa aku nok

Zana Adieyza said...

pavlova & macaroon tu nmpk sgt2 sedap kak... tergoda nafsu makan zana ni ha...

syoknya dpt jumpa kawan blogger..

Ema Blog said...

best dpt jumpa blogger.

mama aini said...

wah bestnya blogger jumpa blogger !!..lama mama tak makan nasi arab damsyik tu..

intan_blur said...

wahh..pavlova..manis ko btudung..
aku ketinggalan x update citer ko..;)
neway rindu saangat kat ko..
nnt kite jumpe ye