nuffnang advert

Thursday, October 4, 2012

Pak Roy tour guide/supir Muslim di Medan & tips melancong ke Medan

Assalamualaikum semua...

since ramai yg mintak no fon pak supir kami sepanjang kami berada di Medan, here we go...

yg baju merah tu lah Pak Roy...tour guide yg superb...service yg sgt bagus...nampak je muka dia serius, tapi boleh tahan kelakar...
dia akan terangkan segala sejarah di Medan ni...supir yg knowledgable...sejarah Malaysia pun dia tahu tau...kalah mak jemah...haha...
yg penting pakej yg dia sediakan utk kami mmg best, baik dari segi hotel dan tempat2 menarik yg patut dikunjungi semua dia dah siapkan dlm itenarary kami....kami lenggang kangkung je...tak yah pening2...pakej kami ambik adalah merangkumi tour guide (Pak Roy), driver (Pak Rapel), minyak, parking, entrance fee, ferry, dan 4 hotel yg berlainan...
so, jgn risau, mmg aku rekomen korang Pak Roy ni...
yg lagi sorang tu pulak adalah Pak Rapel, dia cuma drive je, keje dia mmg drive je...tak byk ckp, tapi dia baik ngan anak2 aku...anak2 aku pun senang ngan dia...cuma dia bukan Muslim, dia dari kaum Batak Karo...

inilah kereta yg kami naiki sepanjang 5 hari 4 mlm berada di sana..keta Kijang, kalau di Malaysia dikenali dgn Innova...

ni no fon Pak Roy:

+628126567621
+6281269891610


kredit to kak yan atas tour guide yg superb ni...tengs akak!!

tips jika melancong ke Medan:

1) please open ur mind sebelum melancong ke sini...jgnlah korang duk fikir takut la apa la...tak yah takut ngan kaum Batak ni...mmg dulu dorang mmg suka mkn daging manusia, sekarang dah tak la...tahun 1888 dorang dah stop mkn daging manusia dah...

2) seperti aku tulis dlm kebanyakan n3 sebelum ni, tempat2 peranginan di Medan dari satu tempat ke satu tempat adalah jauh, dari airport menuju ke Danau Toba shj mengambil masa 5 jam...jadinya korang akan rasa boring duk dlm keta lama2..sila siapkan bekalan makanan roti ke, jajan ke, takut anak2 lapar pulak...huhu..

3) kalau korang nak shopping di Pulau Samosir atau Pulau Tomok, sila sebut HORAS!! masa nak tawar menawar tu...dorang akan dropkan harga sikit...dah drop harga tu, korang tawar lagi mintak murah...ok??
(HORAS means 'selamat pagi/ptg/mlm/welcome' dlm bahasa Batak Toba)..tapi jgn pulak korang sebut horas masa kat Berastagi, sbb Berastagi dah kaum Batak Karo pulak tau...

4) kat sana kalau restoran tulis B1 adalah anjing, B2 pulak adalah babi...so, korang kena alert...sbb tu pentingnya ada tour guide Muslim ni...

5) di Berastagi, cuaca sejuk...bwklah sweater, kalau tak nak bwk, beli je kat Pasar Buah...murah2 je nok...

6) sebenarnya aku tak sarankan korang shopping sgt kat Medan ni...ni pendapat aku je yer...kalau nak shopping aku sarankan korang gi je lah Bandung atau Jakarta (Tanah Abang) tu, sbb pada aku agak mahal jugak shopping kat sini, even makanan dorang pun lebih kurang je harga dgn di Malaysia...so, jgn expect kat Medan ni murah2...
aku kat sana pun tak byk shopping sgt, beli mana yg perlu je, selebihnya kami lagi suka layan view dan belajar budaya local di sana...

7) jgn lupa rasai kehebatan sambal tombur (sambal tradisional kaum Batak Toba)...kalau tak, korang rugi weh...sedap gilak!!


setakat ni je aku ingat apa aku nak share ngan korang..kalau aku ingat lagi kang, aku tambah ye noks...


Alhamdulillah, habis jugak travelogue aku ni...

260 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 260 of 260
Anonymous said...

salam,saya ingin bertanya berapa harga pakej untuk seorang termasuk hotel dan bagaimana nak tempah tour guida ye..harap dapat membantu

Anonymous said...

salam boleh saya tahu bagaimana nak booking tour guide..harap dapat membantu

Anonymous said...

Assalam...service dia mmg ok ke plan nak pergi bln dec nnti

Anonymous said...

Assalam....service dia mmg ok ke?plan nak pergi bln dec nnti

Gadis Bougainvillea said...

salam kak, kalu nak booking ngn pak roy kol dia je ke? guna num indon tu ke?

Anonymous said...

kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
http://medanstarrentacar.com/

elisa said...

kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
http://medanstarrentacar.com/ call/wa : +62852-9700-0264

drivernya bagoss..

aulia konno said...

paket tour bandung murah www.auliakonno-tour.blogspot.com

aulia konno said...

Assalamualaikum,saya travel bandung pun kenal baik dg pak roy. beliau bawa tamu pula ke bandung melalui jasa saya. cek ketika pak roy di bandung di www.auliakonno-tour.blogspot.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


leeya luna said...
This comment has been removed by the author.
leeya luna said...

salam akak, interesting sgt pakej pak roy ni. hehe. kalu dlm 10 org pgi dlm 4h3m (brastagi-parapat-medan) brapa ea? termsuk budget hotel+ trnsport+supir?

Amsyahril Syahril said...
This comment has been removed by the author.
Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Anisa Goh said...

Haloo , maaf mengganggu yah. New guide in medan.
Bagi yang ingin jalan ke medan boleh contact saya untuk info pakej dan lain lainnya.
Anisagoh888@gmail.com
Or phone numb +6285831170202
Blog tourguidemedan.blogspot.com

Thanks ;)

Hendry said...

Salam kenal untuk pak Roy..
Kalau ke Medan & ingin cari supir Muslim, saya telfon pak Roy.

kadry medan said...

Info percutian medan...
Email ..adry_516li@yahoo.com

Tks
Kadry medan (pelancongan medan)

aziman omar said...

Salam,
Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
Sebarang pertanyaan akan kami layan.
Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

http://freelancetour.blogspot.com/

Supir Muslim Bali said...

Permisi, salam kenal dari Supir Muslim Bali Kami melayani jasa sewa mobil dan tour guide di Bali dengan harga murah.

nasihah bali said...

salam, saya menyediakan pakej melancong ke medan , Indonesia dengan harga yang murah dan baloi-baloi , cepat whatsapp saya 017-5367426 Nurul Insyirah , emel : angahirah@yahoo.com

jul fadly said...

Sy FADLY yg menghaturkan transport untuk semua tamu pak Roy boleh HUBUNGI sy di:
+6281376455045(whatsapp.line)

jul fadly said...

Rm 500

jul fadly said...

Whatsapp fadly di no:+6281376455045

Wan Shah said...

FULL PACKAGE MEDAN INDONESIA TOUR 3 DAYS 2 NIGHT
RM370 PER PERSON.
0124156404 IRWAN

jul fadly said...

Assalamualaikum bila nak.Hubungi +6281376455045(whatsapp)
Harga yakin lebih murah sebab transport sendiri

jul fadly said...

Alaikum.salam.kk salam.kenal sy fadly yg menyediakan.transport wisata.Boleh )hubungi sy:+6281376455045(Whatsapp)
Email:julfadlysiagian@gmail.com
Harga murah,servis terbaik.sebab sy transport sendiri

jul fadly said...

Assalamualaikum salam.kenal.Fadly yg menyediakan transport wisata.Boleh hubungi sy:+6281376455045(Whatsapp)
Email:julfadlysiagian@gmail.com
Boleh cek harga Fakej fadly

jul fadly said...

Assalamualaikum sy fadly BISA urus TRANSPORT bila nak datang ke medan
+6281376455045

jul fadly said...

Assalamualaikum sy fadly BISA urus TRANSPORT bila nak datang ke medan
+6281376455045

jul fadly said...

Assalamualaikum sy fadly yg menghaturkan transport nya.sy kasih harga special Rm 430/org.
Hubungi:+6281376455045(Whatsapp)

jul fadly said...

Assalamualaikum
Salam kenal sy FADLY transport wisata
Yg menghaturkan semua transport tuk tetamu yg call pak roy.
Boleh hubungi sy langsung.
+6281376455045(Whatsapp)
+6281260895495
Emai":julfadlysiagian@gmail.com

jul fadly said...

Salam sy fadly yg menyediakan transport pak Roy.Bila dgn sy cukup bayar Rm 430/orang untuk 4D3N

jul fadly said...

Salam sy fadly yg menyediakan transport pak Roy.Bila dgn sy cukup bayar Rm 430/orang untuk 4D3N

jul fadly said...

FADLY yg menyediakan transportasinya.
Bila kk langsung menghubungi bajet pakej tour 4D3N hanya RM 430/ orang
Hubungi:006281376455045(Whatsapp)

jul fadly said...

FADLY punya pakej super murah HANYA RM380/ orang untuk 4D3N
Hubungi segera:+6281376455045(Whatsapp)

jul fadly said...

FADLY punya pakej super murah HANYA RM380/ orang untuk 4D3N
Hubungi segera:+6281376455045(Whatsapp)

medan tour guide said...

Nice holiday.

jul fadly said...

Assalamualaikum
FADLY memberikan harga super murah di abad ini RM 420/orang untuk 4D3N dan RM 320/orang untuk 3D2N
Pakej sudah termasuk:
Hotel,transport,makan,boat ke tomok,masuk ke tempat2 wisata.
Tak ada perbedaan dgn pakej yg lain.yg BERBEDA HARGANYA.INI SUPER MURAH
Hubungi segera:+6281376455045(Whatsapp)
006281260895495
Emai":julfadlysiagian@gmail.com
""MUSLIM""

jul fadly said...

Klu ada yg murah ngapain ambil yg mahal.dgn fasilitas yang sama.
Hubungi langsung
081376455045 Whatsapp
081260895495

jul fadly said...

Tau nya kemedan kan sama Bg FADLY.lalu jual fakej ya.......kan Bg FADLY yg membawa kamu berjalan ke tasik toba,Brastagi.medan

jul fadly said...

Assalamualaikum
Sy FADLY medan Fakej tour sy 4d3n hanya RM 430/orang Includ:hotel transport,makan
Hubungi :+6281376455046 Whatsapp

jul fadly said...

Salam
FADLY transport sendiri bila nak Fakej tour ada,nak transport saja pun oke.
Hubungi FADLY +6281376455045 Whatsapp

Giadola Iriscollection said...

salam...hai..sy ada menyediakan pakej ke Medan-Lake Toba- Berastagi dengan harga yang murah dan paling penting puas hati..sesuai dengan bajet anda :)

jom whatsapp: +6012-6047593

fb/ig: @giadolairiscollection

Giadola Iris said...

salam semua, kami ada menyediakan pakej ke Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga yang sangat puas hati :) lagi best, kita ada buat promo, TIKET PERCUMA ke Funland..promo sah untuk bulan ini sahaja (Julai 2015),penerbangan sehingga Disember 2015.

facebook/ intagram -> @giadolairiscollection

whatsapp: +6012-6047593 :)

jul fadly said...

Assalamualaikum
Jom melawat ke MEDAN berbaloi
Fakej 4D3N RM 430 saja
Sudah termasuk
Hotel,sarapan,makan malam,makan siang,boat melawat ke samosir
Hubungi langsung:
+6281376455045 Whatsapp

Norhafeza Mustaffa said...

TRIP AND TOUR TO MEDAN INDONESIA
-BERPENGALAMAN
-HARGA YANG BERPATUTAN
-MUSLIM DAN HALAL
CALL OR WHATSAPP
0124156404 -IRWAN-
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008715035638

medantouristguide said...

info Medan Call/wa +6281269251222
Guaranteed service

ENJOY HOLIDAY MEDAN said...

bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!
PT.ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
Add : Medan,North Sumatera – Indonesia
Telp : 06180019762
Fax : 06180019782
Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

Riko Adryansyah said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
RIKO ADRYANSYAH

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

Wassalam

Hamzah Saragih said...

Salam...tumpang promote ya....

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

elisa said...

Selamat Pagi...

Mau ke Danau Toba...

Mau ke Berastagi..

atau hanya jalan jalan di Medan..

Butuh sewa mobil di Medan..

Yuk hubungi ke Medan Star Rent Car

Murah...

Mulai dari Rp. 350.000/hari.

bisa hubungi ke 085262831660/085297000264

atau buka webnya untuk info lebih lanjut.

klik http://medanstarrentacar.com

Julfadly Siagian said...

assalamualaikum
sy fadly menghaturkan semua transport buat tetamu pak roy.
jadi bila tuan,puan nak langsung call to whatsapp fadly +6281376455045
harga fakej 4d3n hanya Rm 450/fax saja.nak ambil transport saja pun boleh. terima kasih
wassalam

pakej medan murah Lynz said...

Hai.kami travel jimat murah.dapatkan harga MEDAN LAKE TOBA BERASTAGI kami serendah rm 350 untuk 3d2n ground pakej..minumum 4 org per grup...pakej termasuuk makan bf lunch dinner.tour guide dan transport.tiket lawatan.tiket feri dan juga hotel.ciklynz 0122404277

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
——————————————————————–
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp :+6282160211106
Email:hamzahsaragih@ymail.com
Web:http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook:Hamzah Saragih Ym:Hamzah Saragih

Percutian ala Bajet said...

assalam, kami ada menyediakan ground pakej Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga dan servis yang sangat berpuas hati. servis driver + transport juga ada ^_^ paling best kami bagi tiket masuk PERCUMA ke Funland! jom cepat
.
whatsapp:+6012-6047593
ig @percutianbajet

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

Julfadly Siagian said...

assalamualaikum
FADLY MEDAN TRANSPORT LAH YG MENYEDIAKAN TRANSPORT BUAT TETAMU PAK ROY,
BILA NAK INGIN LANGSUNG CALL TO WHATSAPP FADLY +6281376455045 email:julfadlysiagian@gmail.com
transport sendiri punya,bersih,dan driver muslim,fakej lebih murah dari yg lain,sebb saya punya contrak hotel,dan semua retouran.
NO AGENT,NO PAYMENT
TANPA ORANG TENGAH

bpk muliadi said...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


bpk muliadi said...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


tim adam said...

I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your we blog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!
buy generic viagra online

«Oldest ‹Older   201 – 260 of 260   Newer› Newest»