nuffnang advert

Thursday, August 9, 2012

saya love makan makan....

Assalamualaikum semua...
byknya lagi soalan korang yg aku belum jawab....huwaaaaa!! hamek ko Wahida...

eh, kali ni tanya pasal mkn2 la....i like!!!!

 rahsianya melalui blog jugak rai...ngeeeeee....aku sgt suka blogwalking blog2 yg suka mkn2 ni...sbb aku ni pencinta makanan...so, mana yg aku rasa terliur giler tu, mmg aku masukkan dlm wishlist jalan2 cari makan aku...dan aku ajak hubby dan anak2 join sekaki...ekekek...kadang2 tu tgk kat JJCM TV3 tu...mmg buat aku terliur habis!! cisss...
setakat ni antara menu wishlist yg masih tak dapat lagi adalah kacang pool kat JB tu...mmg teringin habis!!

ko jgn risau beb, aku takkan publish gambar food bulan puasa tahun ni....tapi puasa tahun depan, kalau umur aku panjang, aku akan balas dendam..tetiap hari aku buat n3 foods...wakakaka...

 dear, nak link satu2 mmg masak aku dear...ekekek...sbb byk giler kot tempat mkn yg dah pernah aku terjah...kalau nak tgk satu2, ko klik je label 'makan2' kat sidebar sebelah kanan aku ni...harap2 membantu...

 kakak ku sayang, aku dah janji beb ngan dorang...sorry yer...
ala kak, susah2 ko masak je sardin ngan telur goreng....tu pun dah cukup buat tambah nasik....ekekek...

 fara, soalan ko terlalu general la dear...ko tak specifickan kedai yg mcm mana yg ko maksudkan....kalau diikutkan, mmg banyak lah....

pizza: aku pilih Domino's dan Yellow Cab
donat: aku pilih Big Apple dan JCo Doughnut
seafood: aku pilih Senandung Malam Bagan Lalang (kat situ ada pepahat tau!)
kari kepala ikan: aku pilih Kari Kepala Ikan Hajjah Rahmah, Bukit Katil
roti naan: aku pilih RSMY House of Real Beriani, Medan Tuanku, KL (kat situ ada roti nan cheese best in town tau!)
nasi beriani: aku pilih Restoran Rashid, Ampang dan Restoran Periok, (nasi beriani gam) Sg. Buloh
fast food: aku pilih McDonald dan A&W
western food: aku pilih Tony Roma's dan TGI Friday
arab cuisine: aku pilih Restoran Saba dan Restoran Zam-Zam, S.Alam

eh, kalau nak senaraikan satu2 mmg byklah...huhu...tapi ni aku list ikut tekak aku lah yer...sbb Fara tanya kedai mana satu yg menawan kalbu....
hai bro!! makanan kegemaran aku pun ada byk....ekekek...dah namanya suka mkn kan....
paling suka adalah gulai siput sedut....sedapnyaaaaaaaa....masa balik kampung hujung minggu lepas kempunan tak dpt rasa gulai siput sedut mak sbb siput sedut takde langsung kat pasar...nyampah......ingat nak buat lah minggu ni....
: D
tak dapat tayang food bulan puasa ni, aku tayang signboard kedai kari kepala ikan Hajjah Rahmah, Bukit Katil pun jadik lah....hahaha....





p/s: tengs to nurul husna atas kad raya yg cantik tu dan izza atas brooch yg comel2 tu....
sayang korang!!

55 comments:

Anum said...

bagus ide ko nie beb
soal jawab je kan....

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi..bab mkn lak dah..

eima said...

wahhh ni mmg org yg suka mkn ni ...

Lya Colours said...

saya masih tak dapat menjejaki kedai makcik rahmah ni!!
psst! chucuk2 tu sekepala RM23.90 tapi utk bulan puasa la
bulan biasa, kira by cucuk. 1 cucuk tak sure plak berapa rege

wahida said...

lya colours: aku kalau duk Melaka, mmg aku terjah hari2 kot kedai makcik kepala ikan ni...ekekek...
btw, tengs for the info..

::FAIZ:: said...

saya suka makan seafood

mamasuri said...

ko list2 kan tempat feveret makanan ko..aku dah tertelan air liur ni..huhuhu

Neeza.Areef said...

ahahaha..janji ditepati nih..btl2 x buh gambo mknan

:: Mrs.Eady :: said...

takde gambar pun bleh buat aku terliur ape tah ade lagi gambarr.....grrrr....ehhh..aku nak try TONY la biler dah habis puasa nih!!

serius nak try!

lieyalatif said...

ermmm aku suke gak ko cite pasal mkn2 ni tau ...selalu jadi bahan rujukan aku .....bagus2...tapi aku respek laa bulan2 pose ni ko tak mo letak pic mknn...terbaik ko nok!

Rasp said...

ala cian kat u sis...
i dah kerap turun jb...
nak dibelikan kacang pool tu...
takut basi lak kan...
so i makan on behalf u jer lah hehehehehehehe...
memang u harus pegi and try sis...
tapi ikut tekak i, sodappppppp banget...
ikut tekak u....u dah dpt makan, tunggu lah u komen apa nanti :D

Kakzakie said...

Kakak pun bulan puasa ni tak nak tayang makan-makan.. lagipu memang kakak pun tak keluar makan di luar sepanjang ramadhan...

KhaiRin : anies said...

wahida, tu x termsk senarai mkn kt obersi kannn ;-)

lizz said...

nak carik gak la kedai hajah rahmah ni...

sal-nurbeena said...

Jauh berjalan, macam2 makanan dapat dinikmati

♥ Wina ♥ said...

aku baca ko tulis nie pun dah terliur beb..

Huda said...

serius siput sedut kegemaran aku la..tapi hubby tak suka so tak dapatlah nak masak, sedap kan, main sedut-sedut, hehe

amirah said...

kedai ni memang femes nok. memang lazat la...

SURIA AMANDA said...

mak ai...banyaknya makanan kegemaran ko nok...

CikPuanHaLia said...

Aku pernah tgk JJCM pasal kacang pool..tak silap aku kat damansara/ttdi pun ada. Cer google..

Rahmah Ram Ram said...

banyak tu...

wahida said...

suria amanda: itu aku senaraikan tempat2 kegemaran la nok....

cikpuanhalia: kedai kat TTDI tu dah tutup dear...sebelum ni lagi aku dah google, yg ada cuma yg kat JB tu jer...

Rai said...

aku pun dah terlupa aku tanya apa.. haha..thanks!

aku pun tak pernah makan lagi kacang pool walau pun aku ni anak jati johor..tapi kalau kat johor tu tempat makan paling sedap yang aku tau rumah mak aku..so tiap kali balik johor aku mmg memerap makan kat rumah je..hahaha..

♥ dak pink said...

Adoiaii, tengok signboard pun dah buat terliur ha!

AzuraFazil DIN said...

ko dh jd duta mknan beb

Sue-Rya Qistina said...

kedai ni dpn sek ren kita kak. rindu plak momen mase kt sek bila tgk signboard kedai ni. haha. kak, arini kad raya menyusul ok :D

HoNeY_oK said...

Bukak puasa makan steak best x yang??

Qhaifa Nur said...

suka makan gak....masak sendiri aja

tang makan2 wahida memang buat semua terliur....

|| NaFiRaa || said...

tak pe.. lepas raya nih ko buat lah n3 makan2 sampai lebam.. hahaha

wahida said...

Honey_OK: wah...mcm nak ajak ke Tony Roma's je nampaknya neh...ekekek....i ok je dear...

Zana Adieyza said...

zana selalu geram tgk gmbr makanan kat blog akk ni.. giler menggoda & meliurkan... perrrggghhhh, mmg terbaik la.. dr situ jer dah terserlah yg akk memang suka makan2.. tapi makan2 pun badan maintain.. apa petua???

Nens Collection said...

kalo n3 kak wahida pasal makanan, food yg x sdp pon leh jd sedapp..penangan jurugambar pro ni..hehe

NzA said...

ingatkan sesat masuk rumah td...dh brubah la....pink gitu.....sweet jerr..
Wah ni boleh jadi duta JJCM nie....

syiela said...

boleh ganti Iqram dalam JJCM ni :)

miss Fyqa said...

dah rindu ngan n3 makan akak tu.. wee~

Kazman / Sue said...

memang banyak makanan sedap2x kat luar sana kan... bila berblog kita rasa macam menjelajah ke luar dunia yg luas kan...

Prettywrite said...

ahhaa..nak jugak tayang gambar sikit kan..ok ler sebagai petunjuk kot sape2 nak g..

Mamamya said...

owhh...kacang pool. aku pun baru sekali jer merasa kacang pool ni masa ambik mak aku kuar dr wad aritu...ABC dia pun terbaik tau!! (klu nak yg best org kata kacang pool Haji @ medan selera Larkin yg dekat2 dgn kebun teh tu..aku makan kat situ lah.roti dia sedap!)

Fadzli Amir said...

Lalallaa....tunggu2...

Cho Zila said...

kacang pooltu akak dah makan tapi tak penah sampai sana orang tolong bawakkan dari johor...
memang bab makan lajujerkan tapi akakni husband kurang membantu jadinyer kalau tak gi ngan member opis susahler sikit nak try kedai baru...

JunAina said...

Panjangnya list ko noksss...

Semua suke je habis makanan apa paling ko tak suka?

Asrul "iLham" Sany said...

byk seleksi makanan.. curlast ~

wahida said...

junaina: makanan eksotik saya tak layan, ikan darat saya tak mkn...bukan semua benda saya bedal kak...

Myra Jay said...

Bersoal jawab begini dapat mengeratkan silaturrahim sesama blogger :)

ieda said...

kalau dpt letak pic makanan bagi idea kat kawan2 tuu kira membantu gak kan ;)

Daddy Ziyyad said...

aku dapat simpulkan bahawa, blog kau ni nok..ialah food blog + travel blog...Tapi bila petang2, jadi humour blog! ahahaha..aku suka entri ptg2 ko nok...terbahak bahak gelak

ainnoraini said...

harus kene pergi kedai tu..mana la tahu kot ada gi kesana ke...

Alin Marlini said...

Pizza dominos lagik sedap dr pizza huts kan?..hehhee

akubiomed said...

Restoran tersebut terletak di Bukit Katil Melaka kan?

wahida said...

alin marlini: domino's tetap terbaik...

akubiomed: ye nok...kan aku dah tulis tu...huhu...

Nazayiena said...

Wah byknya soalan tentang mkn....

izz iizza said...

Alhamdullilah dh sampai..:)

besarnya sign board..ni kalau x nampak juga memang la..hihi

GreenJade said...

amboi tak dpt tunjuk gambo makan..dia tayang signbod pulok hihihih

penah mkn kat sini..mmg super nyummy

MamaEma said...

semua jauh-jauh kedai yg sedap2 ni

Dee said...

thx jawab soalan k dee walau k dee rasa mcm nan ado je jawapan kau tu..hahaha..