nuffnang advert

Friday, July 13, 2012

Yellow Cab Pizza @ Ampang

selamat pagi semua...
n3 makan2 kat Yellow Cab Pizza ni dah lama...baru sekarang nak publish...huhu....

baju hubby dah sama mcm Yellow Cab punya trademark...kuning hitam...kehkeh...
oh ye, kalau korang nak order delivery, silalah kol nombor yg tertera tu...03-4251 2003...

masuk je kat dalam, ni yg kita akan jumpa dulu..besar punya gambar...dorang punya trademark...

spaghetti meatball...meatball dia bapak punya giant..haha...besar okey!! rm16.80
masuk mkn kat sini lebih kurang mcm mkn kat Dominos la kekdahnya...dorang terkenal ngan delivery kan...tapi kalau nak dine in pun boleh, tapi pinggan cawan sudu garpu dlm bentuk plastik la, yg jenis pakai buang tu....tu sbb spaghetti ni dlm bekas mcm ni...

kat Yellow Cab ni hanya soft drink disediakan..takde air lain ye anak2....

ni nama dia New York's Finest....sedap gilak okeh!! yummeh..rm26.90
kami amek yg 10'(saiz paling kecik)...tapi boleh mkn sampai 4 org kekdahnya...
masa dtg mkn kat sini kitaorg mmg blur tak tau nak order apa, sbb festaim mkn kat sini, jadinya aku tanya kat mamat kaunter tu mana yg best, dia suggest yg ni...tak menyesal ikut ckp dia...mmg sedap!!

anak2 mkn spaghetti...pizza pun dorang mkn gak...

utk pengetahuan semua, semua pizza di Yellow Cab ni semuanya tak pedas tau, kalau nak pedas, korang pandai2 lah tambah chilli flake ni yer...

ni pulak Manhattan Meatlovers....pun sedap!! rm25.70..kami amek yg 10' jugak...
pizza ni pun recommended by mamat kaunter tu jugak...oh, rupanya pizza2 di Yellow cab ni mmg sedap lah!! rugi tak try dari dulu...pada tekak aku yg suka mkn ni, pizza di sini sedap dia setanding Dominos...

ni nama dia Hot Wings....tapi serius tak sedap!! sedap lagi ayam kat Pizza Hut dan Dominos...menyesal order...huhu..nan hado je...

wow wow wee!!

pizza yg tak habis, kami tapau bawak balik....

lepas dah makan2, bergambar dgn vespa kuning dorang ni adalah wajib...

so, kalau korang nak dtg kat sini, senang je, berdekatan Ampang Point, bertentangan dgn Hospital Ampang Puteri dan bersebelahan dgn TM Point...
Yellow Cab ni cuma ada 3 cawangan katanya, tapi yg dekat ofis Nuffnang tu dah tutup tau...huhu...so tinggal cawangan yg kat sini dan kat Lot 10, Bukit Bintang...

utk info lebih lanjut, boleh klik website Yellow Cab



p/s: esok nak main bowling...yeaayyy!!

52 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah try lagi yellow cab nih..jadi harus lah cuba!

::NureeN:: said...

ampang point tue dkt ngan umah kak nureen tau, tp kami slalu g c2 x prasan pon yellow cab pizza ni...
paling tergugat tgk pizza yg bertali2 tue, walaweiiii

Huda said...

aku yang dok jauh kat selatan ni lagi la tak pernah try, huhu

ainnoraini said...

Boleh try...kalau ada lalu kat kawasan tuu...
Tapi ayamnya tak sedap yee..yang lain2 ltu nnpk menarik,,,

Nieda said...

mcm2 ada sekarang ni. siap duit je...

lieyalatif said...

waaaaaaaaaaaaaahhhh...lagi sekali ko menggugat keimanan diet aku tau tak!!!.....mmg gambar2 ko selalu menduga aku nok.....terliur2 aku tgk hah.....

eh ye ke ciken wing tu tak sedap...tgk dari rupe paras mcm sedap gile jek ...garing2 gitu....

norhidana said...

aku pun tak penah mkn situ lah kak.... tgk pizza dia... bt terliur2... bestnyer... wajib try nih... meaball dia besar gile...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sedapnya. dah telan air liur dah ni :)

SURIA AMANDA said...

dah pernah makan kat sini...pizza dia sedap giler..and the best part ic chicken wing dia tuh mmg mantop...

KhaiRin : anies said...

slalu lalu je tp x sggh pon ;-)

kasihredha said...

comey le vespa tu :)
laparrrrrrr laparrrr

Rasp said...

me slalu jer lalu kat depan yellow cab nie...
slalu gak kata one day nak try...
since dah tau apa yg sodap...
leh ler gi terjah....

izz iizza said...

nampak pun memang sedap ni..penuh ngan cheseenya..

meatball tu memang nampak tul besarnya..:)

miloais milo said...

penah nampak restoran ni kat depan hospital tu..
tapi tak penah plak singgah...

sedap eh???

MamaEma said...

pergghh...boleh cubalah nanti

nur anis said...

huishh..semua nampak sangat menyelerakan ni...

Nazayiena said...

Sedapnya penuh dgn cheese....

Qhaifa Nur said...

tak tahu ada yellow cab ni...
tak bole tahan ni...

inazamri said...

bagusnye strategi bisnes dorg ye.Ada vespa kuning lagi..mestilah sesape yg mkn kat sini b4 balik sure nk amik gmbr dulu.

Kakzakie said...

Adik tak nampak ke meatball abang tu bergolek macam tak nak makan je. Adik punya mesti dah masuk perut kan:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh! terliur tgk.

fiza said...

Selalu gak gi area ampang point tu, tapi tak perasan plak Yellow Cab nih. Bley lah cuba nnt.

Munnafendy said...

perrggghhhh cheese die kakkkkkkk

kakchik@ella said...

tak penahjumpa lagi kedai ni. wahhhh .. cam best jer pizza tu.

miss Fyqa said...

tak pernah try lg, tgk cam terliur pulak.. Huwaaaaaaa.

eMMe said...

Pizza juga menarik! tak penah try lagi Kak Ida, pas ni kalo nampak leh brenti dine in pizza, nyummm~

Azian Elias said...

teringin gak..best betul tgk pizza dia tu..

atty's said...

sedapnya..terus rasa mcm nak terjah..tp jauh..jadiknya terjah domino..je ler..

|| NaFiRaa || said...

aduhaiii.. tak tahan tengok cheese yang berjela2 tuh.. sedapnye!!!

Rai said...

ko kan...eeii..

weh agak2 shah alam dia hantar tak.. hahaha...

Kesuma Angsana said...

mmg best kat sini !

Hanis Azla said...

boleh try nnt2.. tq wahida..

mamyharraz said...

lama tak mkn pizza secara proper asyik mkn yg kt pasar malam je T__T ihshh teringinnya nak mkn piza yelo cab!

lynda said...

sedap nampaknya pizza2 dia....tapi dia tak byk cawangan kan...teringin nak try la

AnneRaini said...

pizza itu mmg nampak menggiurkan..

faraherda. razalan said...

Amboi...sedapnye! Berselera aku tgk piza tu. Argh! Ni yg teringin nak makan piza ni tp lari bajet!!

Hahahahah!

eintan nurfuzie said...

MM. RASANAY KT IPOH XDE LAGI...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

huhuhuhu..nampak sedap...
ampang?????boleh terjah nie

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

huhuhuhu..nampak sedap...
ampang?????boleh terjah nie

Aishah Jahirah said...

xpnh taw pun pasal yellow cab ni..info baru ni..

Salina@IbuAqil said...

Hot Wing!!!
Hot Wing!!!
Nak hot wing!!!
Sis, miss u.. ;)
TC & Happy Weekend.. ;)

Daddy Ziyyad said...

aku baru tau wujud yellow cab ni lepas baca blog kau! ahahaha

HeNRieTTa JoSe said...

blom pernah try.....

amirah said...

mantap gila piza dia...uiii

Alin Marlini said...

wah...ohsomenyer...best..best..

Neeza.Areef said...

nmpk mmg sedap aku pun hantu pizza gak..

maya amir said...

jb ade tak ..jb ade tak? gile menarik tertarik tgk menu...:)

hajiMete said...

nk kena terai pizza ni makk.. ehhee

NzA said...

aduyai..laparlah mlm2 BW kt sini...hu.hu.hu....

jeBateja said...

Tgk gambo pun den raso dah sodap.....mmg terbaek lah....terima kasih atas info ko ni....

akubiomed said...

Penghantaran Pizza mengunakan Vespa kuning memberikan satu keunikkan.

mama aini said...

mama tak pernah lagi try..hu2x..