nuffnang advert

Monday, July 23, 2012

kami @ Ampang Superbowl, Times Square

Assalamualaikum semua....

Sabtu lepas bersamaan 14 Julai, lepas je lawat mek jah dan baby Qays, aku anak beranak pergi main bowling...bukan kami anak beranak je, geng2 pelangi pun ada....tempat main bowling adalah kat Ampang Superbowl, Times Square....

ni sementara tunggu geng pelangi yg lain sampai...aku ngan Iyra sampai dulu....so, sementara tunggu dorang sampai, Iyra tunjukkan gambar2 dia kat Medan....dia ni baru balik dari sana...oh, cantiknya Danau Lake Toba....

ni gaya org yg tak reti main bowling....haha..kebanyakanya masuk longkang...kahkah....giler betul, last aku main bowling dulu masa zaman dating ngan hubby, punyalah lama...ada 10 tahun tak main bowling ko...harus lah bola semua masuk longkang je kan...kehkeh....

eh, tapi ada 3 kali aku strike tau....ko mampu? haha...

anak2 aku apatah lagi, ni lah festaim dorang masuk bowling...abang hepi sgt walaupun dia tak reti main, siap dia mintak lepas ni nak pegi main lagi....

hubby ajar adik pegang bola....si adik ni sebenarnya sentap masa nak main bowling tu...sbb org lain semua ada saiz kasut bowling, bila dia tau dia tak ada saiz, bukan main lagi dia meraung kat situ...kesian pulak kat dia....

Elly dan Nor....Nor pun bawak family....

lepas tu ada beday girl...sis rasp....lepas main bowling ada acara tiup lilin, tu kang esok la aku citer....sis rasp bawak sekali anak dia sapphire....ni baru festaim tgk sapphire, selama ni tgk kat blog je....

lepas tu ada iyra (si riben merah) ni...apesal adik buat muka mcm tu dik?

kami sgt enjoy masa ni....serius....ingat nak bawak anak2 main bowling lagi lepas ni....

bawak tembikai kah?

korang, bila bola masuk longkang, perasaan tu sgt best kan? tak dpt digambarkan dgn kata2 kan? :p

gambar ni mamat lane sebelah yg snap....anak ikan si Elly katanya...kahkah....


p/s: ingat nak belajar archery kat Times Square tu...mcm best jer....

51 comments:

Mooniqueen said...

Rasanya dah lebih 3 tahun tak main bowling... Rindunya....

SURIA AMANDA said...

nok...lenkali ajak la aku....tp bg tau awal la..leh aku atur schedule.

Lya Colours said...

saya pon dah lama tak main boling. masa study dulu rajin la jugak.sebab rumah sewa dekat dgn bowling centre. pastu dapat student price lagi. hehe

KhaiRin : anies said...

main bowling msk longkang x best tp kalu kita yg msk longkang mmg best heheheehe

miss Fyqa said...

seronok semuanya ye :)

eima said...

aku dah tak main bowling rasa nye dh 11 tahun ....huhu

pas ni leh beli set bowling utk adek ngan abg ... so tak de dah la masalah kasut ngan bola tu ...kiki

eLLy said...

Anak ikan ku? hahhaha ko ader ;p

wahida said...

suria amanda: bak no fon, bila2 kang aku kol ko...

eima: bagus idea ko tu...tengs!!

:: Mrs.Eady :: said...

uhhh dah lame tak main boling!

~ yus ~ said...

anak2 ni bila sekali kita dah ajak main bowling, memang kemaruk mereka nak main lagi. Anak2 akak macam tulah, Abid tu pun pernah strike 3 kali masa second time main. Abang dia Aqil terkejut siap jeles, sbb cara dia baling bola tu kelakar, guna dua2 tangan pastu teru dengan badan2 dia terbaring...hihi.

Rasp said...

tu dah lama tak main leh strike...
kalo tiap minggu main compom strike semedang.....

hahahaha anak ikan elly....
kat bowling alley pun ada anak anak ikan kannnn....
buat penyuntik semangat katanya :)

ros_reeza said...

bestnya main bowling.. lama dah tak main sebab tak de geng yg minat bowling.. huhuhu...

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown dah lamer sangat xmen bowling....

wahida said...

yus: kak, serius kelakar saya baca komen akak...saya dpt bayangkan si abid terbaring...ekekek...

Rai said...

nasib baik bukan entry makanan.. hahaha...

lieyalatif said...

cayalah ko nok...mcm shalin zulkifli dah aku tgk ko hayun bola tu heeheheehh.....kelas ko nok!!

aku suke pic ko angkat bola boling tu..gempak sey...dah mcm angkat berat aku tgk heeheheh

ape2pun aku suke tgk sbab happening...syok dpt outing ngan member2 sekepale nieh....

Nens Collection said...

bolinggg!!!..hehe saya suka main boling ni..tp x manjadik2 jgak main..;)

ratu siput said...

RS pun dah bertahun tak main bowling.slalu main yg game kat dlm jusco tu.ekeke.bestlah korang ni kan slalu gether2 :)

mamyharraz said...

kalau dah start main bowling mmg nak ulang main..tp kalau tak main bertahun tak pegang bola bowling..
betul ckp ko bila bola masuk je mengena happy sgt! hihhi

atty's said...

gaya mcm pro player dah ada dah..hihihhii

UmmiSyarni said...

dah lama tak main bowling.huhu..

Neeza.Areef said...

beronok2 ler tew main bowling ramai2..aku pun celup2 men bowling..

Dee said...

dee pun dah lama tak main bowling..kalau join aritu pun sure sama cam korang..JL..juara longkang..hahaha..tp memanah baru gi last week...adalah markah..xdelah tercorot..hehehe..

Daddy Ziyyad said...

Nak tahu tak nok...aku tak pernah main bowling..~haha

Kakzakie said...

Kakak lagilah lama tak main. Sejak mengandung anak kedua sampai sekarang dah 13 tahun tau tak main lagi.

kakchik@ella said...

KC tak penah strike. ke longkang selalu lah. Hehehe

AzuraFazil DIN said...

adehh .. lama nye x berbowlingggg

Kesuma Angsana said...

bowling, KA x pandai main tp suka temankan org g main hehehe

norhidana said...

lamanyer tak berbowling ni kak... rindu nk main baling2 bola nih... hehehhe

CikPuanHaLia said...

Best la korang selalu jumpa (geng pelangi)

Hannan pun dari minggu2 lepas kata nk gi main boling. Bila bawak semua asek ke longkang. Dah nak abis game baru strike..pastu sibuk nak main lagi -_-

ZSqueenbee said...

akakkkkkks
sukan olimpik stil cri seorg lgi STAR BOWLING..akak g la pertaruhkan bakat akak tu..ngeeeee...
(olimpik ade bowling ke???)
meh shiummm ckit maklumlah lme xjmpe..

cheqna said...

harusku masuk longkang jugak ni

mamavogue said...

suka gamba sefamily tuh..
ala mamavogue yg kunun2 wakil kompeni pun 'boling longkang' gak!! haha..


ps: trip kami ke sabah jauh beno arah nyer ngan wahida punye..hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

layak wakil negara ni. hehe

khairul said...

;ama x min bowling

BeRRy MuMMie said...

bestkan main bowling, nak2 ngn kawan2...fun sgt..hehehe

ieda said...

wah2 bestnyaaaaaaa
sempat layie ko ye dikk ;)

GreenJade said...

perhhh happening beb..

ni kalu aku pun join sama mau terberanak awal kat situ ekekeke

-Sara- said...

kite ni dh lame gile xpegang bola bowling..aissyy..ilang dh skill..

♥ Wina ♥ said...

tak suke main boling sebab bola selalu masuk longkang hmmmphh!

AnneRaini said...

org suka ajak aku main bowling sbnye nnti takde sapa yang nak kalah. Kalau aku ada dah kompem2 aku yang kalah..huhuhu jahat.

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak bwk anak2 pegi main bowling

MamaEma said...

sekali dah main..berkali-kali lagi nak pergi main..

sudipVSsenduk said...

tak pandai main.. tapi pernah 2x strike berturut2, nasib kot hihihi

iEdA said...

suka men bowling..tgk gmbr akk ni rs nk ajk kwn2 men lagi..hehe..rs hilang stress sbb segala tekanan, letak kat bola 2.. ^_^

*SiRibenMerah said...

happening kannnn~

anak2 ikan tuh lebih happening.. hahahahaha..

lizz said...

waa seronoknyer main boling n jumper kengkawan blogger...

akubiomed said...

Wah seronok lihat bermain boling. Ada yang strike atau masuk longkang? :-)

intan_blur said...

dah mcm pemain profesional jek..hehhehe
dah lame x main ni beb

izz iizza said...

bestnya dpt jumpa rakan blogger..

wan nurul hezrina said...

main bowling mmg bleh ilangkn stress..tp lamaaaaa sgt tak main