nuffnang advert

Monday, July 16, 2012

ini anak mek jah: Qays Qausar Shah

selamat pagi semua....
hari Sabtu lepas, kami anak beranak pegi melawat my BFF, mek jah dan anak dia yg comel giler tu...rasanya ramai yg dah tahu, mek jah dah bersalin mcm aku ceritakan dlm n3 ni...

 sampai2 je, baby tgn tido la...ala....bukak la mata tu Qays, maklong nak tgk mata awak la...moh la kita sembang2 Qays...

 ala, nangis pulok dah...

 ha...bukak pun mata...comel kan Qays ni...geram aku tgk...tapi dia bukak mata sekejap je...pas tu dia sambung tido balik...huhu....tak puas main2 ngan Qays...

 ni mee kuah...prepared by mak si mek jah...sedap....pas tu ada mcm2 kuih muih lagi...nasib baik dah kenyang, kalau tak, sure aku dah menambah...ahaks...tengs makcik atas layanan yg superb itu...eh, ni nak citer pasal baby ke nak makan neh? kehkeh...

 muka Qays adalah sebijik giler ngan muka mek jah...mmg anak mummy sungguh...manja pulak tu...

 si adik sibuk cium Qays..bertalu2 dia kiss...sedangkan dgn kami pun dia suka kissing2, ni kan pulak ngan baby...adik nak baby katanya....

 mcm anak mat salleh dah aku rasa anak ko ni jah...serius comel!! aku geram sgt...rasa nak pinjam seminggu bawak balik...tapi mek jah tak kasi....apa la ko ni jah....kedekut...haha...

geram tak? geram tak? tak sangka kan...penantian mek jah selama 7 tahun akhirnya termakbul juga...Allah itu Maha Mendengar...dikurniakan baby yg comel dan sihat tubuh badan ni....Alhamdulillah...



p/s: ada satu mlm tu, adik tanya kat aku, 'mama, rumah kita takde baby kan?' aku jawab lah takde...pas tu dia jwb ' nnt mama beli tau kat pasar mlm'...haha....

74 comments:

Nens Collection said...

hahaha..wajib dh bg adik tu kak wahida..

bb mek jah mmg comell..putis melepak..gerammm!!!..kalo ade depan matam nk comolot2 mulut die..eeeee gerammmm!!!

Rai said...

ololo...geramnyaaaa...ehehe..ada signal nak adik da tu..ready da ke? hahaha

mamyharraz said...

comelnya ank mek jah.
syukur alhamdulillah penantian dia selama 7 tahun bermakna sangat hadirnya ank yg comel ni.

tgk baby terus aku pun nak baby hehe bila nak ngandung nihhh huhuhu

♥ dak pink said...

Jgn lupa tau mama pi 'beli' satu baby. Haha.

Ishh, memang comel lah anak mek jah tu, geram je tengok macam nak geget2.

faraherda. razalan said...

Ololololo....comelnya! KEna kerjakeras lagi ni!

Cik Awin said...

apa lagi, tmbh la 1 lagi baby kat umah...;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lahai.. comel la anak mekjah..
germ seh aku nengok..
berbloi, penntian bukanlah satu penyeksaan..
tumpang gumbira taw!

ct shah said...

serius comel gilerrrrr anak kak ena.geram siottt!!mmg macam anak mat salleh.hadoi,ni yg nak tambah lagi satu ni.tamak giler aku kan?dlm perut ni lom kuar lagi,dah nak tambah lagi satu.maksud aku,aku nak tambah sorg lagi tapi hero.sebab aku punya dua2 pompuan.ngeeee..

CikPuanHaLia said...

Comel banget!! Congrats utk mek jah.
Sian kt adik tu wahidah..apa kata ko bg jer bby sorg kt dia ;D

kasihredha said...

comeyyyynya baby
geram nak cium

pssssttt kena le kasi baby kat adik tu :-)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

comel sangat100x :)

sal-nurbeena said...

Comelnya baby...gerammmmm

eMMe said...

7 tahun ye Kak Ida, Syukur Alhamdulillah... Akhirnya Allah berikan rezeki zuriat buat Kak Nieza, mmg comel la Qays Qausar, name pun sodap, sesodap mee goreng, hehehe.. takde laa.. gurau je, hope QaysQausar jadi anak yg soleh... InsyaAllah...

makchaq said...

geramnya tengok baby ni..
tentu mak & ayahnya seronok sangat kan..

lieyalatif said...

gile nak bagi ko pinjam nok...diepun tunggu 7 tahun tuuuuuuuuuuuu heheeheh...alhamdulillah...penantian terbesar mek jah.....rindu aku nak bace blog die...dah sunyi sepi dah hah.....

tapi mmg anak die comel gile punnn...sonok laa laki bini dok ulit bb.....

azi said...

Wahida...
Buat Mek Jah, akak ucapkan tahniah sebab dpt. baby...penantian 7 yahun berbaloi dengan kelahiran baby yg.sangat comel tu...:)

p/s..akak rasa dah boleh tu kasi Adik, adik baru...he..he..

Daddy Ziyyad said...

amboi...glamer namanya tu nok...:)

AnneRaini said...

mmg comel nok anak si mek jah ni...

ko pon dah kena bg adik kat adik..eh..hheheh

inazamri said...

mmg comel sgt baby tu.Mee ngan udang tu tak tahan tul nengoknye

mak encik | SZ said...

Alhamdulillah...
tahniah byk2 untuk mek jah...
untuk bff mek jah gak ni tolong uodate kn cerita + gambo baby dia...tertunggu2 juga tuan punya blog update tp faham for sure masih kelam kabut di fasa perubahan new parenting world ni kan....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ala comelnya anak mek jah...
penantian yang penuh bermakna....
semoga baby membesar dengan sihat dan kuat

anie said...

hah da boleh da tambah satu lagi..hehehe...

baby tue comei sangattttttt2...

Munnafendy said...

hahahahaha

jadi mamanya kena la 'berbincang' dgn ayahnya ye?:p

adarnadzmie said...

secomel mekjah la babynya... geram akak tgk...:)

nur anis said...

comelnya...geram...bestnya bau baby...

Rasp said...

tahniah tahniah tahniah buat mek jah....
memang cam anak mat salleh tul....
comeiiiiiiiii....

sis, apa lagi...
permintaan dah ada....
elok jer ditunaikan hehehehehe

Kesuma Angsana said...

KA mmg suka bb ni pada KA semua baby2 comey2lah!

Huda said...

Tahniah Mek jah, tetiba rasa tenang je nengok gambar baby ni, rasa teringin lak nak ber baby lagi nih, hehe

syariza09 said...

tumpang sronok gak tgk mek jah dh dpt baby, mmg comel giler, rasa mau cubit2

Lya Colours said...

alhamdulillah rezeki Allah. cuma lambat dengan cepat je. kene bersabar je la
pssst : si adik tu nak geng agaknya kak. hehe

♥ Wina ♥ said...

alhamdulilah..tumpang gembira untuk dia

wakakakakkk x tahan aku dgn statement adik..

Eye_nee said...

Alololo....comel nokss anak mek jah..serius comel betulll..7 thn penantian...Alhamdulillah..Congrate Mek Jah....

Ena said...

a'a la.. comel nyer... geram sangat2..

Rinna said...

So cute baby MekJah.. Geramnya tgk.. nak ciom2 lak kat pp gebus tuh.. :)

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...comel baby dia :)

ct rahani said...

alololo comelnya baby mek jah tu kak.. mmg sebijik ikut muka mamanya.. klu dpt kt sy tuh sure kena gomol jugak.. hahaha..

hahaha lawak la adik suh beli baby kat pasar malam.. :)

Kazman / Sue said...

7 tahun .... lama tu tunggu yee... syukur alhamdulillah...

Neeza.Areef said...

alalalal omeynya..sedapp ni bau baby

eLLy said...

alololo sangat tomeyyyyy .... Tahniah Mek Jah!!

munna said...

alolo comelnya anak mek jah.... lepas ni boleh lah dia update selalu kat blog

m.u.l.a.n said...

tahniah mek jah... geram sungguh tengok baby.. mmg comel anak dia..

ieda said...

aah lah dikkk
huwaaa windu kat mek jah terubat bila tgk bb qays .. comelnyaaaaa
putih .. memang wajah mek jah
alhamdulillahhhh bb sihat
rejeki dari allah hanya dia sahaja yg tahu , x sangka penantian selama 7 tahun jadi kenyataan ..
inilah berkat kesabaran kan ;)

kim salam peluk cium buat mekjah dari akk wa !!!! ;))

chichi said...

kannn..mcm mat salleh anak kak inaa.tak saba nye nak tunggu dia dtg untuk cocokkk..aku nak gomol2..

mek jah said...

mak ai.. muka aku tk vouge la noks. glakmer dh org pggil aku mek jah. hahahaha. weh.. nnt dtg umh aku plak bukak posa nak. nnt kita bincang blk. pd semua kwn2 yg ckp tahniah, trima kasih semua. nnt kawe update blog plak ye. ahakssss

Aju Mohit said...

Alhamdulillah penantian berakhir dengan kegembiraan dan kecomelan!!!! Tahniah niezzaa!!!!

amirah said...

oit..dak adik nak baby tu..abis tu tak gheti2?..haha..eee comelnya ank mek jah..putih melepak comel..walaupun ada baby skrng ni boleh tak kalo nak ada baby lagi? hhehe..kekdah mcm beli kat pasar malam, kan dik?

SURIA AMANDA said...

wakakakakaka...ayat sama dania suruh aku beli baby masa umur dia 5 tahun...ingat boleh beli2 agak eh...baby ni buat aku teringin nak beranak kecik..comelnyaaaa...tunggu tahun depan aku nikah eh...hehehehe...

wahida said...

mek jah: beres....

-Sara- said...

alahaii comelnyaa baby tuu :)

mee kuah tu pon nmpk marbeles ;P

::NureeN:: said...

comel... geram tgk..
peringat plak anak aku emir kat umah bb sitter nunnn... windu oooo

Qhaifa Nur said...

sedap nama baby tuh...comel sungguh

soalan cepu emas buat mama????

gadisBunga™ said...

PUTEHHH...MACAM MAK DIA!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

putih dan gebu gebasnya...geram i tau...

wardah @ fie shah said...

Macam ada iras2 Kakal lahhh...alaa gerammmnyaaaa...meh lah nak gigit gigit meh mehhhh!!

fiza said...

Tahniah mek jah. Comel nya baby dia.

Adik dah minta baby tu ☺☺

ejaMaria said...

okay... apa tunggu lagi?... masa utk mengadakan baby sendiri pula... hihihi... ;p

Acik Erna said...

wahida..comelnya anak mek jah..geram tengok gambarnya..

mama aini said...

Tahniah..comilnya ank mek jah..ehem wahiuda bila lagi nak tambah pelaburan?..hikk2x..

Salina@IbuAqil said...

Alolololo!!
Comelnya..
Sis, adik suh beli baby kat pasar malam?!!
Hik3!!!
Tu dia bg hint tu sis..
Ahaks!!!

Salina@IbuAqil said...

Alolololo!!
Comelnya..
Sis, adik suh beli baby kat pasar malam?!!
Hik3!!!
Tu dia bg hint tu sis..
Ahaks!!!

akubiomed said...

Comel bayinya. Bayi lelaki?

Anum Shukri said...

comel..comelll....

Yaya Azura aka Naz Azra said...

owh tu ke mek jah?
putih melepak anak dia..comel!!

NzA said...

Subhanallah, comelnya....

myamyza said...

comel sangat beby bff ko kak, aduhh, sebak didada bila tengok wajah beby yang muluss sangat neh...

hope, beby dan ibunya sihat2 selalu..

GreenJade said...

alahhhaii adik..comei nye srh mak beli baby kat pasor malam ek..kalu ade..srh mak beli kat auntie satu yer..ekekeke

btol lah comei lah anak mek Jah ni..aku mcm nk giget2 je pipi mmbam dia...sabor2

Dee said...

comelnya anak mek jah..putih molopak..geram tgk..tahniahlah mek jah..penantian tu berbaloi kan...

apalagi wahida...xyah tunggu pasar malamlah..malam ni cepat2 proses..kikiki...

Alin Marlini said...

sedap nama dia

izz iizza said...

comelnya...geram nk geget..

whitecappuccino said...

comelnya Qays!!!! tahniah buat mereka.syukur!

Emy Tak Kecik said...

ensem anak mek jah ni kan...kecik2 dah ensem...geram tgk :D

MamaEma said...

Alhamdulillah..itu rezeki dari ALLAH... comel babynya..tahniah utk BFF....

si adik ingat baby tu anak patung ke...hehehe

Azian Elias said...

MASYALLAHH... comel nya babyyy...

:: Mrs.Eady :: said...

ya allah rindu nyer kat mek jah!!!