nuffnang advert

Friday, July 27, 2012

Beto Kusyairi itu kawan saya...

Assalamualaikum semua....
dah lama nak buat n3 ni sebenarnya....tapi bila tgk balik Geng Surau 2 kat Oasis, terus terpanggil utk buat n3 ni...
korang kenal Beto Kusyairi? dulu mungkin aku rasa nama dia tak top mana, tapi sekarang aku bangga dgn pencapaian dia, sbb apa aku bangga? sbb dia ni kawan satu kelas dari part 1 sampai part 6 di UiTM dari tahun 1998-2001...

serius aku sukakan lakonan dia, bukan sbb dia kawan aku, tapi mmg dia berbakat...dah banyak lakonan dia yg membekas kat hati aku, superb tu lakonan dia...sgt bersahaja dan menjiwai watak...
paling berkesan kat hati aku bila dia berlakon Jujur Aku Dayus kat Tv3 tak lama dulu...ala, yg dia berlakon dgn Nora Danish tu...

 Tisha Shahar, isteri kepada Beto, merangkap pengurus Beto jugak adalah kwn aku...mana taknya, dorang kenal dan bercinta masa sama2 kami sekelas dulu...aku dulu pernah adore dgn Tisha ni, adore bukan sbb apa, sbb aku suka sgt dia ni seorg yg sgt simple, pegi kelas tak pernah tepek secalit mekap pun, which is kalau student lain mmg mekap tebal, maklumlah kami dulu dlm bidang perhotelan, so, kenalah pandai mekap sikit...huhu...kalau tak, mmg kena lecture dgn lecturer...Tisha ni walaupun dia tak mekap, dia tetap cun tau...serius...kalau student lain tak mekap, mmg dah mcm mayat hidup kekdahnya termasuk lah aku...wakakaka.....(eh, tapi aku tak pernah mekap tebal tau, touch up sikit2 sudah, buat cukup syarat) dan lagi satu walau Tisha ni anak org berada, dia ni pun relax je, tak pernah menunjuk2 malah dia ni lebih merendah diri tau...

mengenali Beto pulak, dia ni seorg yg tak byk ckp dan humble orgnya....kami kwn2 dia pernah ada kenangan bersama dia dulu, tapi tak yah la aku citer semua kat sini, cuma mungkin aku boleh citer sikit, selain kami panggil dia Beto, kami jugak panggil dia Jebat...ekekek...tapi aku confuse kenapa aku baca biodata Beto kat internet, dorang ckp Beto ni graduan Diploma Komunikasi Massa...bila masa pulak dia amek course tu? haha...dia, Tisya dan aku dlm bidang Diploma in Hotel Management la....
 
tapi bila setahun dua lepas kami graduate, aku tertgk kelibat Beto dlm satu citer apa ntah...dah lama dah...aku terkejut giler tgk dia ada dlm tv tu...ekekek...lepas tu ada satu hari tu, tgk video klip apa ntah, nampak kelibat Tisha pulak jadi model dlm video klip tu...aduh...terus aku ckp, dorang ni dah jadik artis ke? sekali email group DHM bertubi2 masuk dlm inbox aku, dorang duk citer pasal Beto dah jadi pelakon sekarang, dan Tisha ada menjinakkan diri dlm dunia seni jugak...tapi nampaknya kerjaya Beto lebih meluas sekarang dan aku rasa Tisha pun lebih selesa jadi pengurus Beto kot...

sekarang ni tak tau lah dorang ni kenal lagi ngan aku ke tak...huhu...ye lah, masing2 dah top...Beto pun makin meluaskan sayap dia dlm bidang lakonan....
aku sebagai kawan hanya mampu berdoa supaya dia terus berjaya dan terus bahagia bersama Tisha...harap mereka dikurniakan zuriat secepat mungkin...sbb dari dulu mmg kami suka tgk kapel ni....dorang ni mmg sweet...

selamat maju jaya Jebat!!

sesiapa nak melayari blog Tisha wife Beto ni, ni link dia:




p/s: rindunyaaaaaaa ngan kawan2 satu fakulti dulu....adoi la...

68 comments:

lieyalatif said...

wahhhh ko kenal die nok...aku pun suke lakonan die....tgk le satu hari nanti die leh pemes setaraf mcm fahrin ahmad, aqasha, aaron ajis....tgk ler......

sweet plak bace kisah wife die tu....tapi mmg die cun pun...die pun penah belakon kan....

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh.....seronok kan ade kwn mcm nih!

wan nurul hezrina said...

wahhh femes jap ko nok kenal beto.hikhik..ooo wife dia ada blogek..

~ yus ~ said...

akak pun suka lakonan beto ni. Kawan wahida rupanya. Mula suka dia dalam citer geng surau musim 1 dulu...

mmg sweet tgk pasangan ni, muka pun mcm seiras je....

moga mereka terus maju jaya...

1998, akak di UiTM gak lagi smbg ijazah. Tak pernah lak kita terserempak ekk...hehe.

eima said...

aku pun suka gak beto ni dlm geng surau, jgn amik pdg kami satu lagi jd doktor dlm kekasih ku seru ..hihi

wahida said...

yus: 1998 saya masih freshie lagi kak..malu2 gitu..haha...
akak UiTM mana? Shah Alam jugak ke?

AnneRaini said...

uishh kwn dgn retis ko nok...akupun rindu kawan2 satu fakulti...

HeNRieTTa JoSe said...

pernah tgk cite tu....rietta kdg kdg xsmpat tgk tv...lyan movie jew....siang mlm kena msuk opis....huhuhu....

Comel wife beto....tp akk pown sweet sgt.....

♥ Wina ♥ said...

suke jugak tgk Beto nie..rindu kan kawan² lama??

p/s; cantek rumah baru ;-)

Anum said...

x sangka kwn ko kan
hehehe

MizzTina said...

wuuuu, minat giler dgn beto ni.. lakonan dia mmg superb!!!

xpe, msti dia ingt kwn lg tu..

♥cikmOt♥ said...

takpelah kalu dia tak ingat kat saya...eh tetiba...hehehe

nur anis said...

kawan retis...:) selalu tak lupa punya kawan lama..lagi-lagi sekelas kan..:)

Emy Tak Kecik said...

laaa ko ada diploma dalam hotel management ke....hebat :D

Sue-Rya Qistina said...

wah..ade dip in hotel mgt ye? tp keje dh tersasar dari landasan pulak. kak, org jarang tgk lakonan beto ni. x perasan pulak. hehehe

Eye_nee said...

geng surau satu dan jgn ambil pdg kami..mmg suka sgt tgk dia berlakon..sgt bersahaja....kawan ko noksss..harap dia tak kan lupa ko nokkkss.....

Mamamya said...

wahhhhh... (t'nganga kejap..ekekekeeekk) x sangka ek ko classmate dgn si beto n wife dia nih... aku pun mmg suka sgt dgn lakonan dia...blh kata semua lah...

fiza said...

Wah...kawan ko retis yer.

wahida said...

sue rya qistina: sekarang je kerja tersasar jauh, dulu pernah keje kat hotel...aku rasa cukup2 lah tu...ambik pengalaman yg baik dan jadikkan iktibar mana yg tak baik bila keje kat hotel ni...

atty's said...

suka jugak dgn lakonan beto nieh

norhidana said...

suke ngn beto, suke lakonan dia... msti rasa bangga gk sbb kwn kite yg kite kenaljd pelakon top...

dana aritu tgk ada bekas member umah msk dlm rancangan saffiya kt tv9 pun dh bangga hehehe

mamyharraz said...

ohh baru tau dia dah kawin..ingatkan bujang lagi.
wife dia mmg kiut kira sepadanlah dorang ni kan.

lynda said...

wei aku minat giler dgan Beto ne....pernah nampak dia makan kat Solaris sorang2

fieda said...

oooo..geng la dgn beto ye..

Rinna said...

Suka jugak ngak lakonan Beto..mmg dia pelakon yg berbakat.. :)

miss Fyqa said...

ohh..kwan akak eh.. fyqa suka gak tgk beliau berlakon :)

Rai said...

cheit..ingat bujang lagi...hahaha..

aku suka gak beto :P

Salina@IbuAqil said...

Suka gak ngan lakonan dia..
Bagus sgt.. ;)
Happy weekend & TC yer.. ;)

-Sara- said...

wahh..classmate beto gitu! hihi

♥ dak pink said...

Beto ni bukanlah dalam kategori kacak dambaan gadis Malaya,tapi lakonan dia memang best sangat melekat kat jiwa.

Hanis Azla said...

oh. kawan wahida rupanya yer.. mmg best beto berlakon.. berbakat sgt.. cukup sepadan dia dan isterinya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy peminat Beto! Antara aaorn ajis dgn Beto sy lebih suka Beto sebenarnya, penah gak wat entri psl Beto.


Jujur Aku Dayus tu mmg best. Tp sy suka dia dalam Kashaf Imani.


pes time sy nampak dia dlm drama Durrani tp x best sgt watak dia masa tu..jadik cam org tua haha

Aishah Jahirah said...

suka la juga tgk dia berlakon..kwn kak wahida rupanye...

lizz said...

ooo kawan beto rupernyer...samala kita student uitm jugak dulu....

faraherda. razalan said...

Oh, kwn sama belajar dulu eh? BEto tu mst petit je orgnya kan? Nmpk mcm tu le...

mamasuri said...

eh aku suka beto tu berlakon...
mmg real..n dia pun simple2 orangnya n dia pun tak giler glamour pun aku tgk...kan...

Lya Colours said...

remi ishak tu orang kampung saya. sama sekolah menengah. tapi dia senior atas2 la. tak kenal pon masa sekolah. hahaha

wah cantik layout baru nok!

MamaEma said...

cubalah kontek dia balik..kot2 dapat berbuka puasa sama ke

Asrul "iLham" Sany said...

wah kawan ngan retis...

btw, suka layout ni... comel :D

AzuraFazil DIN said...

wahh glamor gitu kan ...

try le contect2 kut2 dpt job offer ke kan

wahida said...

azura fazildin: dpt job offer utk apa nok? utk jadi pelakon gak ke? tak nak aku, kang aku glemer, susah Maya Karin nak carik mkn...haha...

eMMe said...

Kak Ida, untung la..dpt kenal dengan Beto dari dulu ya.. tapi dia mmg budak baik ek Sis? Agak2 pas ni jumpe lagi tak? Sis, Beto best actor la bg saya..dia de bakat... wife dia pun not bad huh... dua2 ada potencial kembangkan bakat dlm dunia seni... dowang ni baru kawen ke?

wahida said...

emme: Beto ni mmg baik, tak byk sgt ckp mcm student lain...tapi ada perangai dia yg aku nak gelak kalau teringat pasal dia ni..tapi tak yah la citer kat sini...kami2 je yg tau...haha...

rasanya dorang kawen tahun 2007 atau 2008, kalau tak silap aku...

ieda said...

kawan wa yee ..
akk pun suke dgn lakonan dia skrg nie
ada peningkatan dari awal dia masuk dunia lakon nie ;)
semoga dia terus berjaya kan

Aleyn said...

Peminat beto gak ni...lakonan dia bersahaja dan ader character....

intan morsalin said...

hi dear!
lama x singgah sini...byk sgt halangan dear..
my all dah x berwarna biru...aku ska yg dlu..hihii

geng surau la yg buat aku minat n kenal beto..hihihi
'mayat' the best

Nurul Husna Mohd Hassan said...

wah kawan artis. confirm beto belanja makan kalau baca entry ni. hehe

SURIA AMANDA said...

wife dia mcm pelakon dejavu kinabalu yg jadi bakal isteri baru Bazli tu la..betul ke? sbb aku tgok sama jer...

♥MAMASYAZA♥ said...

kenangan masa blajar memang bestkan

wahida said...

suria amanda: eh bukan bukan...exactly not her...

fazitaismail said...

wahh jelesnya dia kawan dgan beto..i sukaaaaaaaaa n minattttttt sgat dgan beto tu..sejak tgok citer jujur aku dayus tu ler terus minat giler lah..over lah plk..hahhahaha...

Rasp said...

lepas nie tgk u plak jadi pelakon sis hehehehehe jez joking....

Azian Elias said...

diarang fofular, awak pun fofular lahhh...

maybe kenal lagi kott..

Qhaifa Nur said...

minat juga dgn beto ni...
muka selamba aja....

Neeza.Areef said...

aku suka dia blakon cte ape tajuknya x igt astro prima tu..
ala klu dh pnah kwn lama part1-part6 tu betaun2 kan klu lupa kwn x tau lah kan..

Aju Mohit said...

bestnya member mu retis, dahla kalau keje sokmo jumpe retis ye ida, lawanya blog baru ko ni, sweet sangat2

mek jah said...

Teringat plak kau gelak aku ckp nik aziz sedara aku. Hahaha...senak dada menahan gelak.

wahida said...

mek jah: kan jah...sampai sekarang pun aku gelak kalau teringat ko ckp nik aziz tu sedara ko...sekarang ni pun aku tgh tergelak2 sambil menaip...kehkeh...

izz iizza said...

ingat silap masuk blog tadi..hihi..berwajah baru sudah blog ni ya..:)

nampak sepadan jer pasangan ni..:)

kasihredha said...

akak suka lakunan dia...selamba...di astro ria...jgn ambil padang saya..

cantik le rumah baru wahida...suka sangat2...pink colour

|| NaFiRaa || said...

suka jugak tengok dia berlakon..
untung lah ko nok..ade kawan artis~
hahahaha

* FAR * said...

suka tgk dia berlakon cerita Juvana yang dgn Botak tu.. mula tgk macam poyo.. lama2 suka pulak.. hehee.

ct rahani said...

suker jugak tgk lakonan beto nih.. cam dh lam jugak dia x kuar tv nih kan kak..

GreenJade said...

kdg2 x sangka di kalangan kawan2 ade yg jadi retis kan nok..

mcm cousin laki adik aku tu...kecit2 main pasir tanah bagai..dh besor jadi retis..dah kawin pun ngn Linda Jasmin tu..ehehehe

Bitt (doubleIS) said...

ye la wish derang good luck too...walaupon aku ni jarang tengok tv...secara langsung aku tahu la siapa beto ni ehehhehe :)

Saleha said...

bila kawan kita berjaya kita rasa turut hepi jugak kan

selam kenal

selamat berpuasa akak

akubiomed said...

Rezeki masing-masing. Apa yang belajar tidak mestinya mendapat pekerjaan yang berkaitan dengan belajar dahulu.

Anonymous said...

Hi to every one, as I am in fact eager of reading this web site's post to be updated regularly. It includes good material.

my web blog external link