nuffnang advert

Wednesday, June 13, 2012

Tony Roma's @ 1 Mont Kiara

selamat pagi semua...
eh, jalan2 Kuala Lumpur tak habis lagi tau...semlm tak sempat nak update, bz sesgt...huhu...so, aku teruskan jenjalan KL ni ye nok...
selain drp jenjalan bercuti bawak anak2, haruslah aku terjah jugak tempat2 mkn yg aku idamkan selama ni...Ikan Bakar Jln Bellamy dah dpt, popcorn Garret pun dah dapat, moh la kita terjah western food pulak...

kami pilih Tony Roma's kat 1 Mont Kiara...punyalah byk shopping mall kat KL ni, sampai 1 Mont Kiara ni wujud pun aku tak tau...haha...

 suka giler aku mkn kat sini, service sgt tip top, makanan kat sini pun sgt lah heaven...

 tapi waktu kami sampai dlm kul 2 ptg cenggitu, tak ramai org...best...

 sayur2an ni menu utk kids...dtg sekali dgn set....anak2 aku suka mkn carrot, sayur lain dorang tak mkn, jadinya carrot tu mmg berebut la jawabnya...

tgk tu, bukan main suka anak2 mkn lobak...ada pulak pencicah dia tu, mmg laju dorang mkn...pencicah dia tu sedaplah sampai comot abg mkn....

set utk anak2....abg ngan adik share menu, sbb adik tu mmg susah nak suruh mkn...cheese burger ni pun sedap...abg pun suka...

set utk anak2 ni dtg sekali ngan aiskrim...set dorang yg ada sayur, burger dan aiskrim ni adalah FREE...

ni air abang, air ni tak free lah, air ni nama dia strawberry kiwi orange punch...sedap!! harga dia rm12.90

our soft drinks...soft drink kat sini boleh refill dan ianya free. Cuma aku tak berkenan kat Tony Roma's ni dorang tak de coaster ke? alas ngan tisu nampak tak presentable...

ni set lunch hubby...diberi roti yg heaven ni...anak2 yg berebut mkn roti ni...ntah kenapa pencicah kat Tony Roma's ni sedap2 belaka...

set tu dtg sekali ngan sup ni...sedap!!

ni dia lunch hubby hari tu...beef ribs...kalau ada set, dia bagi dua ketul rib je, kalau order a la carte, 3 ketul rib dia bagi...menu ni adalah sedap gilak nok!! harga utk set lunch hubby ni adalah rm42.90

aku sorang je tak order set...aku order a la carte...disebabkan aku order a la carte, menu kids tadi free..kalau korang order set lunch, menu kids tak dpt free okey...
nama menu aku ni adalah shrimp and salmon piccata...sedap jugak la...aku dah pernah rasa menu lebih kurang mcm ni kat TGI Friday's, nampaknya kat TGI lagi sedap la...ni harga dia rm46.90.
oh ye, lupa nak ckp, sebenarnya menu ni aku ni dtg ngan nasi, tapi aku mintak tukar ngan fries dan mashed potato...tak de rasa nak mkn nasi time tu...huhu...

sos2 yg ada kat Tony Roma's...aku dah rasa ke empat2 sos dia tu...mmg terbaik!! paling sedap adalah smokey sauce dan paling sesuai mkn ngan rib hubby tadi...

waitress ni terangkan kesemua sos yg ada kat Tony Roma's ni...penerangan dia bagus, service dia bagus...kami suka...kalau service memuaskan hati aku mcm ni, mmg aku tak teragak2 nak bagi tips lebih...

kalau korang nak dtg sini, ni alamat kat 1 Mont Kiara:

Lot G-23A, 1 Mont Kiara, No.1 Jalan Kiara
Mount Kiara
Kuala Lumpur 
03-62030580

cawangan lain pun ada jugak, cthnya kat Mid Valley, Pavillion, Sunway Piramid dan beberapa tempat lagi, atau korang boleh layari website dorang:




p/s: kenapa Desperate Housewives takde mlm tadi? kenapa? kenapa?

65 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Arrgghh..nak kene pegi jugak nih!!!!

Mama Gee said...

sedapnyaaaa terlioooo sudaaaa....
kena tunggu kaya skit br ajak cik abg gi...hehee



***desperate housewives tuko kul 11.45 pm. Jenuh menunggu.....huhu

My Little Diary said...

rajin no ko berjalan makan2 noks..
aku nak jdk anak angkat ko bole tak?
tak pun jdk adik/kakak angkat...hehehe
dpt mkn preee

♥ dak pink said...

Sedapnya nokk *ngikut ko dah manggey2 nok. haha.


Bilalah nak pi makan kat sini. Nak ke KL tu satu hal. Nak mencari kang satu hal. Haishhh.

amirah said...

teringin nak merasa kesedapan tony romas ni. tp entah la bila. sedih kan

~ yus ~ said...

hai, bilalah nak sampai sini ni...huhuhu

♥ Wina ♥ said...

pengsan tengok harga!!

wahida said...

mama gee: apa, tukar pukul 11.45? huwaaaaaa!! kan dah terlepas!! geramnya!!!!!

anyway tengs mama!!

wahida said...

my little diary: aku rasa aku ngan ko sebaya lah nok...mana boleh jadik adik/kakak angkat...haha...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jalan2 cari makan ni =)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

semua pics kebabom!
tengok je sumpah terliur!

Kesuma Angsana said...

nampak best.. harge ok tak ? worth paying or not

lieyalatif said...

kelas ko noks...makan tempat2 mahal gituuu...eh aku suke tony romas nie...ribs mmg sampai menjilat tulang laaahhh...awal2 jek aku pakai sudu garpu pisau bagai...lepas tu, aku hongges jek pakai tangan hahaahahah...baru terase kenikmatannyer.....

rasp said...

memang terkecur tgk nie...
nak ajak hubby dating2 sini lah bebila nanti :)

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....nasib baek bru lpas mam nasi lemak....

Saya Disini said...

wah...sedapnye..terus lapar

ieda said...

uishhh sedap2 ..
mengiurkan .. tapi mahal lahhh ..
kalau akk nak gi kena ada alasan yg kukuh utk cakap ngan hubby ahahahahha ;)
tapi sesekali layan tekak macam nie ok kan ;)

Rai said...

wahh..siap ada bagi penerangan.. eksklusif ni...

Bitt (doubleIS) said...

sangat desperate sangat la tu nak tengok DH..hahahhaa

owhh banyak2 review aku baca semua kata ribs tu sodapp... ;)

Dee said...

the best is wagyu ribs..kena cuba beb..rega? 100++ tapi sharelah..tak menyesal punya..

tony roma's popular dengan ribsnya..

norhidana said...

paling suke kt tony romas dia nyer starter kak, fried mushroom mmg sedap sgt2 banyak laktu...
bt terliur je tau akak nih... tp utung ek kanak2 dpt mkn free

wahida said...

kesuma angsana: mahal tapi sgt berbaloi!! percayalah!!

Neeza.Areef said...

bagus anak2 ko mkn keret mata bersinar smpai beso..aminn

wah..byk masa woo itu waitress nk terangkan 1 per 1..agaknye sbb x ramai cuba ramai..lantok ko nk mkn camne..kah3

eima said...

wahhhh mesti mahai total mkn brape ni ...hehehe

tp mmg nampak besh la ....blopg JJCM ni ....

Hanis Azla said...

terliur sudah..

fiza said...

Pepagi dah buat org terliur.

mamyharraz said...

ribs tu mmg buat aku terliooo
harga boleh tahan..jd baiklah aku tgg ngam2 timing gaji baru boleh terjah sini :")

AnneRaini said...

cemburunya aku ko gi makan sedap2.. aku ni nak makan KFC pon berkira2 nokk...huhu

Nurul Aznil said...

Salam,

thanks for this entry. dari sebelum ngandung sampai anak 4 bulan dok tertanya-tanya tang mana nak pi cari rib. now i know!

idasm said...

salam wahida...
hehe. nampaknya konsep tony romas ni lebih kurang chili. tp kat sana bukan aje softdrink, crdial juices pun blh refill. makanan utk kanak2 pun free bila kita order 1 makanan dewasa. setakat ni suka jugak pegi chili's sebab sedap dan portion dia besar.

lepas ni blh cuba tony romas pulak.. hehe...

miloais milo said...

shrimp and salmon - sedapnya!

eintan nurfuzie said...

nyum2

Sizzling Suzai said...

ohhhh SHRIMP tu sgt meliurkan sy!!! lame juge nk try tony ni haha tp xbrlesempatan lg..tq 4 d review yarr ^^

gadisBunga said...

shrimps dishes yg sedap saya mkn kat bubba gump. tony roma's ni tak penah try lagi. kat TGIF pun tak penah try lagi.

Huda said...

kalau la tony romas ni ada kat batu pahat, malangnya...

nur anis said...

perghh..nampak best..tapi sungai besar ni apa lah ada..huhu

GreenJade said...

smpai abis aku baca n3..tggu2 gak kut2 la ko jemput aku plak len kali..cehs nan hado..kui3

baby ngidam nih..kah kah kah bley dok guna alasan gini? =))

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

meleleh ar lior nengok.. harga die lak cm ne ek.. meleleh x?

fieda said...

wow..mmg menarik dan tertarik la..

Sue-Rya Qistina said...

meleleh siut! harga pun meleleh2 nak bayor. x mampu la kak nk makan kt tmpt yg sgt kelas ini..segelas air pun dh berbelas ringgit! fuhhhh..lari bajet!

JunAina said...

Jalan2 jalan makan2 memang peberet u ekkk...hahhaaa...

Akak kalau gi belah2 sana jalan2 kat sana memang failed!

Has said...

nak rib satu!! alah mlm td tido awal. lupa nk tgk desperate!!

mamasuri said...

sedap2...tp harga mahal skit ..so takleh makan selalu..hehee

SURIA AMANDA said...

Ribs terbaik adalah di Tony Romas...

Nieda said...

Wah ...................sesekali melayan tekak .

Nieda said...

Wah ...................sesekali melayan tekak .

jebatmalaya said...

sedap ke makan kt sana ni?

lieynanilaz said...

nokk...aku tengok pun dah rasa macam kat heaven..hehe.

Daddy Ziyyad said...

Aku Tony Roma ni tak pernah makan lah nok...Kalau warung Rhoma Irama aky pernah! wakakaka..

Beef ribs mmg terbaik!

wahida said...

jebatmalaya: sedap giler!! percayalah!!

eB said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh
mcm terujer jerk eB tgk.. :)

akubiomed said...

Terliur melihatnya. :-)

ainnoraini said...

kalau dah kata sedap..mmg kena try la mcm nii..

|| NaFiRaa || said...

Mak haih.. harga dia!!!

sekali sekala boleh lah makan kat situ..:P

pena rozie said...

sedapnyer...

Aishah Jahirah said...

servis oke....customer sti dtg lg n lg...

pok amai-amai said...

Wow! Harga die mmg bikin tertelan air liur. Heee~

Qhaifa Nur said...

wah, wah lain dari yang lain restoran nih...

sedapnya...

lizz said...

dah lama tak menyantap kat sini...teringin makan salad kat tony romas

BeRRy MuMMie said...

sedap kan food kat tony roman's ni, my favert fut mesti order is kickin shrimp & Buffalo wing sgt sedap.. teringin laaa pulak tgok wahida punya blog ni...wink..

iizza said...

rege leh tahan nih..mau ratus plus-plus..;0

MamaEma said...

kenapa kedainya macam kosong jer..

mama aini said...

ehem terliur tgk pic.makanan yg sedap2 tu..hikk2x..

[sutera kasih] said...

sedapnya...yummy !!

Brent said...

nokk...aku tengok pun dah rasa macam kat heaven..hehe.