nuffnang advert

Friday, June 22, 2012

jom layan maggi special!!

selamat pagi semua...

suka megi tak? suka megi tak? aku suuuuuuukaaaaaa giler..kalau dulu masa zaman belajar suka layan megi rendam ngan air panas, tutup sekejap, terus mkn kan, sbb nak cepat dan dasar pemalas kekdahnya kan, tapi dah tua2 ni suka sgt mkn megi special (special la sgt) tumis bwg merah putih bagai...pas tu ketuk sikit cili api, pecah telur...perghhhhh...wa ckp lu..terangkat...pas tu letak lak sosej keju yg digoreng dulu sbb tu je bahan yg ada kat umah...haha...wallah!!


megi paling best adalah megi kari..dari dulu sampai sekarang aku suka, megi perisa lain mkn jugak, selain drp megi kari, megi tomyam dan asam laksa pun aku suka...eh, mcm lama lak tak mkn megi2 perisa tu...huhu...ah, sudah, sekarang aku dah menggigil nak mkn megi asam laksa...sendiri sebut, sendiri meroyan...huahuahua....



p/s: tak berapa suka maggi in cup, ntah, tak feel kot....

70 comments:

Lia said...

lia pun suka megi jugak.. Yum..yum..

Rinna said...

Sama ler selera kita.... tak tau le Maggi tak leh tak de dlm list belian barang setiap bulan.. mesti ada spare.. :)

♥ dak pink said...

Nasib baik aku baru lepas makan mee goreng ayam. So, xde lah terliur sangat tengok gambo maggi ko ni di pagi hari.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

waa sedap ni. kalu saya buat megi rendam je sampai kembang. hihi

♥ Wina ♥ said...

aku dah lama x makan maggi beb, tgk nie terus teringin nak makan balik kang!

aku pun kalau rajin, mmg aku masak 'maggi special' macam nie, kalau tak, pecah telur sebijik pun dah sedap!

Sue-Rya Qistina said...

perggghhh! mmg special! terliuq dh ni. tp skang dh jarang mkn megi kuah. skang dh jd anto megi goreng jenama Ibumie, sedap gilos!

:: Mrs.Eady :: said...

suka!suka!lagi pedas lagi suka!!!!

mamyharraz said...

Ya Allah megi ko sgt cun okeh!
megi ni bukan aku je gemar ank lagi berganda suka..tp tulah kadang nak mkn kena sorok sbb kalau dibagi pilihan nasi ke megi mesti ank pilih megi.

hebatkan penangan megi nih ;P

anie said...

fuhhhhh...pagi pic maggi....memang sedap n terliur...

saffiya_aleesya @ echa said...

wahhh pepagi dah tayang pic maggie special...memang tak menahan laa kak..tetiba jadi teringin nak layan maggie plak..

Mama Gee said...

perghhh memang special! teruja ai uuu

:: Riri-Fatieha ::~ said...

betul la, masa belajar mmg suka betul makan megi rendam dgn air panas. hehehe

mamasuri said...

aku suka meggi gak..lagi kembang lagi aku suka..gile kan aku..patutlah aku kembang je...hahahha

Saya Disini said...

sedpnye...perut terus lapar

*SiRibenMerah said...

hahaha.. hujung2 bulan citer megi je la kak ye.. hehe~ sapa pon peminat setia megi.. tapi suka wat resepi sendiri.. perencah masuk sket je..

eima said...

laki aku suka mkn megi tumi... tp aku suka mkn letak cili api je..... megi ayam my fav ....


aku hampir nk meroyan gak tgk konye megi tu ...sedap

amirah said...

seminggu ada la 3 kali kut makan megi.haha..pemalas tak? pemalas tak?sedap wei mana leh tahan.tapi mestila kena letak segala bagai barulah spesial kan..

Tina Othman said...

morning u

sedapnya megi, tapi saya suka layan megi tghari, kalau dah tak tau nak mkn apa kan

tak pun kekadang curi2 makan tgh malam haha, sebab takmo budak2 makan jugak, lg pedas lg best

Mamamya said...

huahuaa.... ko kejam tau!!! pepagi dah tayang menu kegemeran aku nih...dah lama aku x makan sbb sepanjang preggy ni aku x dibenarkan makan maggi..uhuksss...

sama mcm ko..maggi kari tetap menjadi poooojaan hatiku w'pun ada mcm perisa lain...

nur anis said...

kalau saya masak megi dekat rumah, segala jenis bahan saya nak letak dalam tu..last-last, sebungkus megi dah macam 2 bungkus megi banyaknya..:)

ct rahani said...

dh lama jugak x makan megi.. sedapnya kak.. seb baik dh makan mcD tadi.. hikhik..

Rai said...

alamak..rasa rasa cam jadi menu special malam ni je megi ni.. haha

SURIA AMANDA said...

duk bujang mcm aku..dlm almari kabinet memang penuh stok megi...selain maggi kari suka gak maggi goreng...

BeRRy MuMMie said...

uikss dap dapnya bak sikit...hehehe

eB said...

si shah tuh, pntg lauk x pekenan, musti carik megi. x pn lapor tgh mlm. konpem la megi. hu3

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku paleng suka makan meggi asam laksa.. memang terbaik la.. rasa sampaitulang sum sum keenakkanye :)

Nieda said...

Jangan makan banyak-banyak nanti botak kepala tau hahaa

Nieda said...

Jangan makan banyak-banyak nanti botak kepala tau hahaa

Eye_nee said...

hai telan air liur lah pulak ni ha..ko ader2 ajer kan...megi lah..tp yg kari my peberet poreber nokssss...

Nens Collection said...

tipu la kalo tanya umat manusia ats muka bumi x pernah mkn megi..hihi..

saya suka gilerr..kalo masak mcm k.wahida mmg maweles la sedppnyerr..

tp kalo kt opis..suka makan megi cam makan mamee..gilerr bestt!

pok amai-amai said...

Aduh mak! Berselera sungguh tgk megi nie.

Kesuma Angsana said...

simple2 pun nmpk sedap.. dh beli pun utk lumch ari ni hehehe

Teratak Hami said...

akak baru sarapan maggie in cup. Tetiba teringin !!! Kari takde so terpaksa le mkn perasa ayam. ok le... lepaskan gian.

AnneRaini said...

aku jarang makan meggi..bila dah teringin sgt baru makan... too much fat lorrr

fazitaismail said...

hari nie asal semua tayang makanan yekk!! buat terliur jekk pg2 nie haha..uihh ita pun sukaaaaaaa jgak mkn megi..kalu mkn mentah lagiiii suka haha pelik kan..tgok post nie tingat lak kat megi tomyam..fuh kecur liur haha

~ yus ~ said...

dari dulu suka megi kari juga, megi tomyam, masa mula2 keluar perisa tu, suka snagat, pedas, skrg mcm kurang menyengat, tak sedap je kat tekak ni...

lama gak tak makan megi ni, baca entri wahida, teringin megi juga...huhu

lieyalatif said...

Sukeeeeee!!!!! (sambil angkat keyboard n campak hahah sbb meroyan tgk megi koo) hahahaga

Eh betul2.... Byk2 perisa megi, megi kari gak tetap dihati...... Aku pun suke nok style ko masak ni.... Sedap lain mcm bile ditumis dulu kan.....

::NureeN:: said...

tgu la 6 7 bln lg kot baru mkn meggi hehehhe

yana-feehily said...

balik ni wajib buat megi special ni..telan ayaq liuq ja la ni.. T__T

norhidana said...

aku pun suke megi kari kak.... paling suke....
letak telur sebijik ngn lada... perkh tak hengat benda lain dh...
kalu kt umah ni aku selalu kene msk 4bungkus n time bg tlr lak kene 4biji, sbb sorang nk 1tlr... kalu tak rasa tak syok

kakchik@ella said...

suka sgt .. sgt .. sgt = sgt3 suka.

fiza said...

Mantop meggi ko nok. Aku malam tadi masak meggi, buat mkn malam, tapi meggi asam laksa kosong jer lah ☺☺

Daddy Ziyyad said...

weeehhhh!!! ko buat aku terliur lah nok! kat mana aku nak carik megi tengahari ni?? haha

Rasp said...

megi yg mcm u masak tu i sgt sgt sgt suka sis....nak skit leh? slurrrppppp terkecur wei....

Rtp Farra Arisha said...

omg seriously you make me feel tantalize. Arisha kalau masak maggi pun selalu juga menambah resepi supaya rasanya tambah mantab! hehehe

m.u.l.a.n said...

masa tekak meragam ni lah paling sedap layan meggi..!!!

Myra Jay said...

Myra suka megi kari jugak kak..
Dah lama rasanya tak makan megi ni :)

Kathy Tuah said...

kan??? banyak2 megi..megi kari paling sedap..kalau sy, sy suka letak sikit je..biar rasa perencah dia tu pekat..hehe..

Myra Jay said...

Lama tak lama tu ada la kot sebulan...heheheee

Aishah Jahirah said...

kak wahida...boleh meleleh air liur tgk maggi ni..peberet saya pun kari...kaw punya..letak sayur,letak telur...sedapnye..adeh ada juga yg cari maggi pasni.

ieda said...

fuh terbaik nie
akk pun rajin tokok tambah dlm menu maggie nie ekekek ;)

nurbeena said...

hah...terliur sudah...sedapnya!

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Meggie?? Haruslah bwk stok berkotak2...hahahaha... Wajib tu... time2 malas masak & terdesak meggie adalah pilihan utama... Tp xelok mamam selalukan...MSG nnt botak pala! hik3 ;))

myamyza said...

oh megi! kite nih selang sehari kene makan megi, suami kite tuh asik rikues megi je pas balik keje... tapi sedap kan, sampai licin la kuah tu dihirup..

GreenJade said...

walopon n3 ni agak kejam pada tekak aku..tp aku sabor je nok..sob sob sob

balikkkkkkk nk buat gakkkkkkk..nakkkkkkkkkkkkkk

gadisBunga™ said...

megi kari, asam laksa, ayam, tomyam - legend sume tuh!

Kakzakie said...

Makan megi mesti ingat masa belajar kan.. kesian dulu tak ada duit nak makan nasi selalu...

maszmadi said...

sedapnyer megi asam laksa... lama x makan...

mamyharraz said...

take noted.
harap brg tu dlm keadaan baik dan tak rosak ya.

risau takut berkecai.

mamyharraz said...

eh lupa nak taip td =P

sayang kt ko juga! berjuta kali ;)

*flyingkiss*

;)

wahida said...

mamyharraza: tengs again my dear...

cinnamon.com said...

mcm sedapp je megi ni...terliur dah..

Nafisa81 said...

megi...tgh kalut2 kat opis..tak sempat keluar...akan jd alas perut paling special...

fieda said...

meggi oh meggi..pelik kan kita ni dh tau mggi tak elok tapi bulan2 gi beli brg dapur meggi mesti kena ambik..takper kot mkn jarang2..hehehe..mmg sedap la nmpk meggi tu..

fieda said...

meggi oh meggi..pelik kan kita ni dh tau mggi tak elok tapi bulan2 gi beli brg dapur meggi mesti kena ambik..takper kot mkn jarang2..hehehe..mmg sedap la nmpk meggi tu..

akubiomed said...

Dekat rumah saya kalau menyediakan mee segera bukan sekadar tuang air panas sahaja turut diletakkan bahan-bahan lain sebagai penyeri. :-)

mama aini said...

assalam..lamanya mama tak makan maggi..hikk2x..

Neeza.Areef said...

maggie mak2 kna la tumis nok..baru kawww

wan nurul hezrina said...

mmg suka gak mkn megi.hihi

iizza said...

sy suka tapi x makan..adehh..