nuffnang advert

Thursday, May 10, 2012

ronda2 Melaka...

selamat pagi semua....
mcm aku ckp sebelum ni, hajat di hati turun Melaka adalah semata2 nak pekena coconut shake sebenarnya, tapi dah alang2 sampai Melaka, jom lah kita ronda2 sekali...ala, balik hari je pun, tak stay kat Melaka pun...
tapi disebabkan gambar adalah terlalu byk, so,aku letak sekali harung mcm ni lah yer...lagi pun kami pegi ke satu2 tempat tu sekejap je...



@ Muzium Islam Melaka
anak2 aku duk pandang je si kak Dee ngan Mimi tu...haha..



walau dah ada byk FM Melaka, tetaplah beli jugak, sbb FM Melaka cantik2...aku beli 6 ketul FM kat sini...

mcm laki bini baru lepas gaduh...dah baik gaduh, terus mkn eskem...hahaha...




@ Chris Church Melaka

@ Kota A Famosa






naik beca dari A Famosa nak balik ke Dataran Pahlawan...rm10


@ Muzium Samudera...

tiket masuk:

dewasa: rm3
kanak2:  rm1





@ rivercruise...
bohsannya naik rivercruise ni, bohsan bukan sbb apa, sbb dah byk kali naik...huhu...naik rivercruise tu adalah selama 45 minit, aku tertanya2 bilalah nak habis ni..haha...naik pun sbb anak2 merengek pujuk nak naik....adoi la...demi anak2 aku turutkan lah...

tiket:

dewasa: rm10
kanak2: rm5

oklah, diakhiri gambar ibu2 yg sengal ni....haha...


p/s: dah lama tak buat fully body check up, rasa nak buat lah next week...sbb selalu sgt mkn yg ntah apa2..badan pun makin naik...takut kolesterol makin tinggi pulak...huhu...

62 comments:

wida said...

patutlah muka sis masam jer masa naik rivercruise tu..hiks.bosan menunggu rupanya

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..byk syiok maaa..hihi.

Kathy Tuah said...

coconut shake dkt klebang tu mmg sedap.. tapi kene punya daya tahan yang jitu bila kene time org ramai ..huhu..

:: Mrs.Eady :: said...

melaka pegi bape ratus kali pun tetap best!aku pun tak pahammm..hahaha...

♥ dak pink said...

Kalau ko cakap kak dee tu adik bradik ko mesti orang percaya.

Eh, ke Kak dee tu mmg adikbradik ko?

Kakzakie said...

Betul wahida makan sedap-sedap tak tahu kalau tak pergi periksa doktor...

p/s: kakak suka tengok 2 hero dan 2 anak dara baju merah tu...

Sue-Rya Qistina said...

dh lame x g bandar hilir..hehehehe..next time blk sane, nk jalan2lah :D

wahida said...

KT: saya dah pegi coconut shake tu kak...n3 ada kat bawah...boleh scroll kalau nak baca...hehe...

dakpink: kak dee mmg kakak aku...kakak lain mak lain bapak...haha...

maklong comel said...

baju abg n adik pakai tu hadiah dari maklong ker?

fazrulnoor said...

mmg best gak bawak family jalan2 kat melaka tu kan

amirah said...

ko dtg melaka nok? tercapaila hajat ko nak minum coconut shake tu ek...hehe..rajin ko panjat st paul tu ye..heh

lieyalatif said...

Puas korang beronggeng satu melaka yek... Xpe beb melaka byk tempat boleh gi jln2.... Singgah pekena coconut shake pastu leh jln2.....budak2 hepi, mak budak2 pun hepi....

lieyalatif said...

Puas korang beronggeng satu melaka yek... Xpe beb melaka byk tempat boleh gi jln2.... Singgah pekena coconut shake pastu leh jln2.....budak2 hepi, mak budak2 pun hepi....

KhaiRin : anies said...

suppose naik rivercruise tu waktu mlm..br syiokkk ;-)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best nye jalan2..
naik kapal tu.
terima kasih perkongsian ini..
dpt banyak info pasai melaka..

Nens Collection said...

WOOO...SUKE2!..HEHE..
SERONOK BETOL TGK GAMBAR CILIK2..
DAPAT JUPE GENG DIE..MCM RUNION DIE PLAK JADINYE..HEHE

AnneRaini said...

walaupun melaka jek tp aku tetap jeles..boleh???? heheheh

Mamamya said...

bila tgk gmbo2 ni aku rasa t'sgtlah rugi x pi jumpa ko n k.dee aritu...sbb semua tempat2 ni t'sgtlah dekat dgn umah aku...uhuukss...sedih plak aku!

HeNRieTTa JoSe said...

dh lamer xtrun melaka...

Bitt (double IS) said...

banyak gak aktvti kat melaka ni kann....perghh tang apa anak suka tu yg para ibu turutkan jek...tang ibu suka mcm mana?? hahahahaha

owhh nak cek up hope tak de ape2 yg serius nok!

nur anis said...

saya tak pernah naik rivercruise tu..teringin nak naik sebenarnya..hehe

Pok Amai-Amai said...

Uish! Jln Melaka balik hari? Sy tak larat! Mmg tak larat! Blk mst exhausted msg2 kan?

♥ Wina ♥ said...

mmg terserlah kebosanan ko tu! ahahaahhhh

aku pegi Melaka berapa kali pun x pernah bosan tp x pernah naik rivercruise & taming sari..nx trip insyallah nak naik!

Neeza.Areef said...

aku lom penah lg bwk anak2 naik river cruise ngn tgk muzium samudra tuh..
yg aku pasan gambo2 mimi kemain semua posink sakan
gambo last tu kemain yerk..ibu2 sengal keh3..

p/s : otak2 steam tu kt batu pahat..daddy's village nama kdainye

Huda said...

pegi melaka ni mana ada yang tak best kan..kalau aku suka naik rivercruise waktu malam..anak ko nak gak berjalan ke kota a famosa..anak aku langsung takmo, penatlah apa laa

rasp said...

sis, perasan tak mimi nye posing...
wahhhh pandai kan dia posing hehehehe....
oooo gambar yg last tu ker ada kena mengena dgn pics WW u semalam tu?

wahida said...

mek jah: ye nok..hadiah ko tu la nok...

khairin: pernah naik rivercruise waktu mlm jugak...siang mlm aku pernah naik nok..haha...

mamamya: next time kita jumpa nok...

pok amai2: mmg penat, hubby sampai kena tdo kat rnr amek rest dulu...huhu...

neeza areef: batu pahat? gamaknya lagi dua tahun baru aku sampai sana..haha...

wahida said...

rasp: kak, mimi tu mmg hebat berposing...kalah mak dia...haha....
gambar WW tu anak2 duk skodeng celah lantai, mak2 sibuk berposing tak hengat...kehkeh...

SURIA AMANDA said...

teringat plak masa aku pi melaka last year..best woo...rasa mcm nak pi lagi la..nanti nak tanya pencakap dulu..pembawa dah ada..

norhidana said...

seronok gk kn kak sesekali aktiviti jln2 sekeluarga bersama kwn2 nih... takla bosan sgt... suke lah 2bujang ngn 2 anak dara tu yek... heheheh
boleh jd bestfen lah diaorang tu kang...mcm mak2nyer

adarnadzmie said...

seronok dpt ronda2 mcm ni...:)

Kamsiah said...

bab fm tu yg jeles tu...naik juling mata ni nengoknya...:)

Cik FaRiZaM said...

wah seronok nye....

bulan 6 nnti sy pon nak ke melaka :D

singgah blog sy & sy nak share something

nk ajak awk join giveaway mudah:

Kalau korang nak menang hadiah RM10 & hadiah misteri dari Maxis korang terjah blog shakiddo.com .Setiap hari sehingga 13 Mei 2012 ni, Shakiddo ada buat giveaway. Sy pun dah menang RM10 dalam Giveaway Hazman VS Food Siri ke-2 !!!!! JOM !

Azian Elias said...

wahida,

akak noticed ibu2 sengal yang lebih teruja dari anak2..heee.

.:fyzz:. said...

AKU Suka gambaq hang yg depa tangan kt menara jam tuh..:) natural kekdahnya

wey aku nih lama bebeno tak turun melaka..tgk foto2 hg nih cam nk pi ja jlan sana..:) tp tah bila bulan dpn nk beranak dh..hehe
tui2 pi la cek up..penting tuh..aku pun nnti dh wat gak.pas beranak...sekali ngan pap smear semua la kan..fenting tuh..

Daddy Ziyyad said...

nok, mana gambar minum cocnut shake kau???? ~hahaha

wahida said...

daddy ziyyad: ko ni tertinggal ketapi ke apa? aku dah publish la citer pasal coconut shake aku tu...haha...

kakchik@ella said...

lama kita tak gi melaka. bila tgk entry ni kan, ishhhh .. cam memanggil2 je daku ke sana. hehehe.

Ryu on ahsfantasy24.com said...

walaupun saya orang Malaysia,
tapi saya masih belum sampai ke sana,
alahai sedih sungguh..

NzA said...

wah, p melaka....kalau calling2 boleh jumpa.......Muar -Melaka dh sempadan tu....

nabilah_2908 said...

sy org melaka...tapi tak pernah lagi naik river cruise ni..hehehe... ;)

mamyharraz said...

puas hati dpt tgk gambar ko..terasa cam aku pulak ada kt melaka..
dapat singgah kejap2 pun takpe asalkan dpt bergambar tu yg penting.

melaka ni dekat tp kenapalah susah benar nak sampai..haihh mmg nak kena pegi nih!

iizza said...

bestnya..^_^

qemaishak said...

xnaik gak rivercruise ni ritu sebab abah kata selalu dah naik bot hehe kalau malam lagi cantik pemandangan situ kak

GreenJade said...

rivercruise waktu mlm best sket noks..

sakan mak2 beronggeng..anak2 pong tak kalah gak..tp yg aku musyhkil nape x hajak haku? ehhhh

Alin Marlini said...

Qayyum pun sibuk nak ke Melaka lagik sb ms pergi ritu dia tak puas berjalan...

munna said...

walau pun selalu turun Melaka...tapi tak pernah jemu kat sana...banyak tempat menarik kat sana

*SiRibenMerah said...

amboi.. gaya posing si mimi.. menareks kalbu...

[sutera kasih] said...

bilalah nk sampai melaka ekkk..perghh jeles tgk ais krim tuuu !!

Dee said...

posing last tu tak hengat..mmg sengal betul..aku tgh ngeri ni kalo2 kau nak tunjuk gambar kita makan kat umbai mlm tu..aku rasa mcm pontianak rambut pendek je..tgh mkn udang pya byk x hengat..hahaha..

apapun..melaka mmg best..kau ngan aku samalah..dah boring tahap gaban naik cruise..siang mlm dah merasa..cuma tulah..demi anak2..kuturutkan jua..huhu..

ummi anum said...

dah lama tak bercuti ke Melaka..

wan nurul hezrina said...

kat bangunan kota a famosatuh ada perigi org baling wit.ko baling wit tak nok?jgn baling rugiii..hahaha.

wahida said...

dee: kahkah...esok keluar n3 umbai...

wan nurul hezrina: tak kuasa aku baling nok...syirik!!

akubiomed said...

Wah satu famili naik ke atas ke gereha St Paul.

Rinna said...

Cute laa gambar laki bini.. tuh.. :)

zuwaidah said...

i love malacca

ieda said...

seronoknyeee
ekekek anak wa tgk dee tu sbb pelik agaknyee , nak ikut aksi bersama macam x kena je kan ekke ..

bestnyaaaa posing dm beca .. cantik tul beca tuu hiasan x leh blah ! ;))

eLLy said...

nokss cantik arrr beca yg ko naik tu.. i like

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe.. sy yg dok melaka ni pon baru sekali je nek river cruise tu sis.. tp waktu malam.. best gilerrr :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

melaka best!! banyak tempat menarik =)

intan_blur said...

bestnye jalan2 nok...insyaAllah aku akn mnyusul bape tahun lgi..hhehehehehhehehe ..
slm nok.rindu kat ko nok

sudipVSsenduk said...

dik... ko lepas gaduh laki bini bila dah baik terus makan aiskrim ya? kelas ko dik...