nuffnang advert

Tuesday, May 15, 2012

Air Asia 0 fare

selamat pagi semua...
semlm kan dah start AA zero fare...tu yg semlm rasa stress sikit tu...haha...asal AA bukak promo je, stress, yg kaya tetap lah si Tony tu...kehkeh...yg sakit hati, kita...yg stress, kita jugak...hahaha...

 semlm ramai yg tanya, aku nak ke mana skodeng AA ni...niat di hati nak la bawak mak ngan adik gi over the sea, tapi ko tau? apesal ntah AA punya flight tak de 0 fare pegi luar negara...tapi dlm iklan dia kata ada...klik punya klik tetap lah mahal...nyampahhh....aku ni insan marhaen, mmg tak mampu la nak naik filght mahal2 weh...huhu...lepas tu klik Kuala Terengganu, tarikh yg AA bagi mcm tak kena je ngan kitaorg...kalau boleh, mmg nak sgt time cuti sekolah....

lepas tu saja klik Penang, punyalah byk flight Penang yg zero fare punya...dan akhirnya aku pun grab la seperti tarikh di atas...dan aku harap sgt tarikh tu mmg cuti sekolah bulan 3 tahun depan, kalau tak, masak aku weh....huhu...aku dan mek jah dah study bila setiap tahun punya cuti sekolah dan kitaorg tgk cuti sekolah bulan 3 jatuh pada minggu kedua...harap2 tahun depan tak de lah cuti sekolah dianjak ke depan atau dikebelakangkan....eh, ada ke perkataan ni?

yeahhh...6 org pegi 0 sen ko....Alhamdulillah....belum pernah dpt zero fare sebelum ni, sebelum ni kalau yg promo 10 sen atau rm10 byk kali lah kami dpt....dpt zero fare, harus aku gembira...haha...
harap kali ni mak ngan adik tak cancel lagi mcm masa nak pegi Bandung dulu...huhu...tapi dah kol mak semlm, mmg mak hepi sgt lah walaupun aku bawak dia ke Penang je...adik aku pun sama...
 tapi lambat lagi lah nak fly...lagi 10 bulan ko....haha...Medan aku bulan 9 ni pun tak lepas lagi ni....kehkeh...


p/s: tengs to mek jah sbb memudahkan urusan AA aku ni, sayang ko ketat2 la mek jah....

66 comments:

Riny said...

best nye kak...free jeee.....aish!!!

Rai said...

mak aih..memang kosong sungguh ni... gila betul pakcik tony tu..

:: Mrs.Eady :: said...

ALOOO..TAK NAK SYG MEK JAH!!DIA XNK OFFER AKU PUN!CIITT....

weiii aku x dpt lagi la promo tuh..web dia punyer loading kat office niii..aduhaiii..

Nens Collection said...

dan ler kupul duit byk2..beli jeruk..keh..keh..keh..

wahida said...

mrseady: zero fare ni adalah drp AA, bukan drp mek jah...hahaha...

lieyalatif said...

MAK OIIII KOOO!!! mmg magik tangan ko nok...dpt 0 fare nie...susah ooo nak dpt...akudari mlm semalam tepat kul 12 cube..hampeh..paling murah pun dpt rm20 tu.....

penang pun best la nok...syorga makanan wooo kat sane...ingat makan jek laa aku nih!

Lya Colours said...

wah kelassss

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia.. jeles!! sy nak gak!!!

Reena said...

pergghh bes gile kak.. kayo btol tony tu eh...xyah pk tmbang flight bagai..pk shopping je pasnih..syioknye...hehehhe

aku xpna naik flight..sob sob..:p

Dee said...

jeles mak nokk..kau memanjang ada rezeki..aku nan ado..

::EIDA:: said...

Eh dapat ?? Bestnya!! Ida cari ke KK tak jumpa langsung.. Menci!!! Cop. akak oii... International fare RM0.00 tu start 16May ler.... hihihi

wahida said...

eida: hah? la ye ke? sumpah aku tak tau...ala...dah terbeli domestic la pulak...adoi la...tak pe la nok, anggap je aku takde rezeki gi overc kali ni...huhu...
anyway tengs bagitau yer...

kutoOobambOo / ericoanaci said...

waduh tak best pulak perjln nya.. hu3, patutu lah free

Neeza.Areef said...

ada hidden cost x nih? apapun hope u enjoy ur next trip hokayyy

-Sara- said...

fuhh biar btolllllllllll

Kathy Tuah said...

dr smlm usha tiket dr KL ke Kuching & KL ke KK.. tapi asyik jmpa yg mahal je..dan hari ni diteruskan lagi perjuangan sbb teruja tgk akak dah dapat zero fare tu..hehe..

mek jah yang gorjes said...

kalu ada rezeki dan peluang aku ikut kau dari jalan darat.... kahkahkah

selamat bergumbira in advance!

ape pun... aku nak FM tulisan penang yang getah punyer. hehehe

tapi klu tetiber sayang kat aku ketat2, beli la FM HRC okesss

muahahahahaha!!!!

miloais milo said...

gigih uols...
iols selalu sakit ati je masuk website AA ni...

eMMe said...

takkan tak bayar pape kak Ida?
biar betul ni?
hehehehe....patot la akak sayang
hehehehe~

Salina@IbuAqil said...

Teringin jgk nk nek AA bwk si aqil tp x reti le sis nk booking online ni..

wahida said...

neezaareef & emme: kena bayar airport tax je nok...

:)

Fieza79 said...

tk kan free je woitt...biar betul..nk gak..huwa

wahida said...

salina: dear, senang je booking online ni, kalau bayar kat kaunter mahal giler tau, better beli online...
masuk web AA tu, dia akan ajar step by step mcm mana nak booking...

CaDLyNN said...

bestnye....FOC gitu..

KhaiRin : anies said...

okh hooo...berjalan2 lg ya...

FOC gitew

♥ dak pink said...

Mung memang hebak ah!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lerrrr...ngape aku ketinggalan x tau lansung pun psl nih taun nih..td bukak dah abis dah..kalau x sblm nih kul 3 pg menyangak dpn komp beli.. xde can la aku nak bercuti murah taun nih...huhuhu

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lerrrr...ngape aku ketinggalan x tau lansung pun psl nih taun nih..td bukak dah abis dah..kalau x sblm nih kul 3 pg menyangak dpn komp beli.. xde can la aku nak bercuti murah taun nih...huhuhu

Pok Amai-Amai said...

La...dah lepa ske 0 fare? mmm...

wahida said...

pok amai2: masih berjln lagi...sila bukak web AA sekarang sebelum terlambat..hehe...

Anum said...

berjaya dok...
best2

Eye_nee said...

tunggu 10 bln pun ok lah noks..free fare...tax jer bayor sikit....

..::SangRatoo::.. said...

aku fed up noks....menyampassss kiteee..kenapa kene ada FUEL CHARGE ..baru ni aku pegi takde pon..(ayat tak puas hati) :P hehehe

Tina Othman said...

selalu sakit kepala dgn AA ni bila time2 mcm ni hehe

sebab tu malas nak masuk, nanti sawan sendiri sebab tak dpt book

ieda said...

alhamdulillah
mek jah mane .. mek jah manee
cer suh dia tolong carikan satu utk akk .. ;))

winduu mek jah ( ehh akk kenal kee .. mek jah nemo kan .. huhu windu2 .. kim salam ketat2 kat dierr erkk .. )

wida said...

smpai stress yer kak..aduh..kesian.
x pe, dpt dah tambang free tu..

sudipVSsenduk said...

6 guest = 0.00MYR?! oh.. cemburunya

Daddy Ziyyad said...

zero sepenuhnya? atau still kena bayar tax? kalau absolutely ZERO,mmg super berbaloi..

kakchik@ella said...

KC setuju dgn komen Daddy Ziyyad .. kalau betul2 "zero", no hidden cost tersgtlah berbaloi-baloi.

wahida said...

daddyziyyad & KC: hahaha...haruslah kena bayar tax...mana ada free dlm dunia ma....tapi bayar tax pun tak lah mahal mana...

shida said...

makaiii... bestnya... belumpernah naik flight ni.... terer la korang skodeng

Kakzakie said...

Kakak rasa sekarang mesti ramai yg duduk depan PC dok nak booking AA. Kawan kakak tu dah dua kali buat last hang.... tapi nampaknya tak putus asa tu..

.:fyzz:. said...

rejeki hang anak beranak ngan mak n adik hang wey...Rm0.00 tuh..wah cayalah..
sonok la..aku tgk hang sokmo jalan2..aku nih ja dok terperuk huhuhu..nih 3 bulan aku kena bertapa kt umah nih..(cuti bersalin daaa..)..heheh eh bulan depan dh aku nk bersalin..:)

fieda said...

wah..rezeki..foc jer ye..

rasp said...

uiiissshhhh untung tu sis....
berbaloi2 tau!
Penang beeeesssttttt hehehehehe...

|| NaFiRaa || said...

waahhhh.. RM0!! tahniah!! rezeki lah tu~ :)

Qhaifa Nur said...

sapa naik air asia, cepat booking......

Nieda said...

Penang pun penang lah. Janji dpt naik kapal torbang.

amiey lee said...
This comment has been removed by the author.
amiey lee said...

ada member inform malm ni kul 12 start yang interntaional 0 fare punya

wahida said...

amiey lee: ha ah, AA baru email pasal international punya...huhu...

MasZuber said...

tahniahhhhhhhhhhhh!!!!

sy nak try malam nanti!

akubiomed said...

Lain kali boleh kongsi tips untuk mendapatkan tiket AirAsia yang terbaik dekat blog ini.

ct rahani said...

kak.. utk oversea malam ni kul 12am start promo.. sila duk depan komputer okeh.. hehe..

tp kn kak.. walaupun zero fare perasan tak dia punya airport tax n fees tu dh naik compare masa promo 10sen tahun lepas..

wahida said...

ct rahani: AA dah email aku dah pasal mlm ni...

perasan, tapi aku rasa ok je kot...

[sutera kasih] said...

bestnya !!! nak jgk huhu

amirah said...

walau ada kos sket tp ok gak la kan rasanya nok..drpd harga tkde promo..huiks...malam ni obersi nya promo? nakkk..!!

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...rietta tingin mk prgi sabah...huhuhu...

azza said...

mcm mana nak tgk AA 0 fare ni? dah sign in, xjumpa pun

GreenJade said...

best best..!!

tp den kena 'posa' aje lah trip tahun ni..bcoz ksihatan merundum2 sejak pegnen ni..hukhukhuk

Aku Ibu Muda said...

sedih..tak leh nak grab la since keje mcmni jadual ktorg tak leh nk plan too advance ke depan :((

wahida said...

azza: takkan tak jumpa? ko bukak je website AA, dah terpampang iklan tu..

Bitt (double IS) said...

betul tu aku cek p overc punya la mahal kedabakk....eeeeee...tu pon laki aku dah sound tahun ni punya pon belum book hotel, ticket dah ado...akekekkekkee

MamaEma said...

makaih..free tu..alamak, nyesal tak buat..huhuhu

AnneRaini said...

wah ko mmg tak melepaskan peluang eh...

dakcik said...

bestnya..tp mmg stress nk masuk AA nie..boleh pitam tggu dia! adoilah