nuffnang advert

Thursday, April 26, 2012

Wendy's

selamat pagi semua....
minggu lepas kami dinner kat sini...serius ni adalah festaim kami makan kat sini, kat Wendy's ni...kesian kat aku kan? haha...
sebenarnya byk kali aku ajak hubby makan kat sini, tapi dia tak nak...dia kata mcm tak ramai org je...pas tu asyik tanya sedap ke? alahai hubby ku sayang, kalau tak try mana nak tau Wendy's ni sedap ke tak...ekekek...Wendy's yg aku pergi ni cawangan kat JJ Rawang...

 aku amek set ayam goreng spicy...sebenarnya nak rasa yg original, tapi kena tunggu 15 minit lak...tak kuasa lah aku nak menunggu, mkn je la spicy tu...mcm biasa, feveret aku adalah bahagian peha dan kepak...tapi masin sgt la ayam goreng ni, aku yg kuat masin ni pun boleh kata masin, maksudnya mmg masin sgt la ayam goreng ni...huhu....
oh, ayam goreng mekdi tetap di hati....
set ayam goreng spicy ni rm11.75...

 hubby pulak amek set 1/4 lb meat single cheese burger...burger ni sedap woooo....hubby pun ckp sedap...hubby ckp daging dia ada rasa ala2 steak sikit...eh, tapi mmg sedap lah!!
set ni berharga rm12.85...

 anak2 pulak amek set junior mushroom melt...pun sedap!! si abang mkn burger ni laju je...pulak tu ada cheese melimpah ruah mcm tu, dah aku lak rasa burger ni memanggil2 aku utk mkn dia....hahaha...aku mkn satu bite je, nak rasa, mmg sedap!!
set ni berharga rm6.50

 set dia dtg dgn fries la kan...fries dia pun sedap...aku suka...setanding fries mekdi...kalau fries kepsi, aku tak suka...pada aku, fries kepsi lah paling hampeh pernah aku mkn...hehe...

tapi kalau tak nak fries, boleh tukar dgn cheese baked potato ni...kena tambah rm0.99 je...yg ni aku sorang je layan, hubby ngan anak2 tak berapa nak mkn....huhu...yg ni aku mkn separuh je, lepas tu duk ratah cheese kat atas tu..hehe...

kesimpulannya, kami suka je mkn kat sini, burger dia mmg memuaskan hati, tapi lepas ni aku takkan amek ayam goreng dia la...sbb nan hado...hari tu saja try ayam goreng, kot sama ngan ayam goreng mekdi yg aku suka sgt tu...hehe...


p/s: eh, abang dah boleh membaca dan menulis Jawi dgn baik la...Alhamdulillah...so surprise!!

60 comments:

Huda said...

ohh sedapnya...aku tak makan lagi ni, terliur nengok ni, pasni nak try gak la kat wendy's ni, kat batu pahat takde pun wendy's ni, kot kalau ke kl ke kan..:)

Anum said...

makanan lagi
ooooooo aku takot..
tgh menahan sakit perot

wida said...

uuiit meleleh-leleh cheesenya..sedapnya

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kat mana kedainya ni? tengok pun mcm sedap tu...

kina pun suka bahagian kepak dan peha. sedapppp...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kat mana kedainya ni? tengok pun mcm sedap tu...

kina pun suka bahagian kepak dan peha. sedapppp...

wahida said...

kinakoyu: Wendy's ni ada byk cawangan, tapi yg aku pegi ni kat JJ Rawang...

:: Mrs.Eady :: said...

meleleh!!!!

norhidana said...

heheheh takpe kn dh try kn kak... aku ngn Emy selalu lyn wendys nih...suke buger dia mmg sedap, pastu dia nye fries mmg best, gebus gitu...

alhamdulillah, abg dh pandai baca jawi yek...

Ila said...

aku dgr nama pun tak pernah...hehehe

atty's said...

kty pun seumur hidup lom pernah lagi makan kat wendys nie..burger tu mmg nampak sedap..terliur nie

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try coz area ipoh takde..tp bakal ada bulan 5 nanti..hihi.

Munnafendy said...

akak! sy pong setia dgn ayam goreng mekdi! sedap n pedas dia mengancam kan??? hihihihi sama taste lg =P

mamyharraz said...

burger tu mmg nampak menyelerakan..cheese meleleh aduhhh mau menggagau aku nak cari wendy's gak nih.

Nens Collection said...

ayam tu nmpak menyerekan..masin upernye..
tp sume burger2 akak order buat sy terliur..sluurrrppp..mawelous! walla!

Torviewtoronto said...

delicious looking food

mek jah superb! said...

nak lawan mekdi kot ni kan

kot mana pun

sambal bilis garing kau, kapit ngan roti jgk terbaik!

aku tgh layan ni.. wallahhhh!

ieda said...

rajin ko berjalan makan2 dikk
jelesss akk ;))

sedapp nye nampak cheese baked potato .. kalau akk duk dekat ngan koo agak2 nyee kite sokmoo lah meroyan makan je kan dik muahahah

SURIA AMANDA said...

ko ni nok..pepagi dah citer pasal makan..terus aku kelaparan..aduyaiii.....eh..Rawang ada JJ eh..menjakun jap sebab x pernah tau..sampai sungai buloh jer aku ni...

Aku Ibu Muda said...

Rindunyaaaa kat wendy's

kat KB tak de...huhuhuu

TF said...

salam khamis akak,rasa lapar kemain dah nie..dah lama tak datang sini..sekali jamu mata..hehe..sedap semunya tuh..

lieyalatif said...

huh, mmg pandai menggoda la ko ni sis....terliur wooo tgk....eh lieya pun tak penah try lagi nie tapi selalu jek nampak...nanti leh le cube ...tegode laa tgk sis dok promot2 nieh....i kan cepat tergode youuuuu!

Neeza.Areef said...

aku lg la x penah sbb kt sini x de..hehe
tempting gak tgk burger anak ko mkn tuu..meleleh2

kakchik@ella said...

KC pun suka burger wendy's, wahida. burger dia best.

AnneRaini said...

ala nok, akupun kesian gak sbb akupun tak pernah makan kat wendy's ni...sedih!

wahida said...

suria amanda: tu la ko...rawang sekarang dah maju tau..hehe...

Pok Amai-Amai said...

Wow! Menarik! Sy pun tak nah mkn. Nak kena try. Adekah sehebat Carls Jr? Heheheheh...

eiela said...

sedap..ayam tuh nampak menyelerakan.

Reena said...

ahhh!! ayam tu nmpak sgt menyelerakan...terus jd laparrr....

wahida said...

pok amai2: carls jr pun aku tak pernah masuk...hahaha...

ZaLina BLank said...

salam perkenalan
hari sy ngn family pun ade dinner kat wendy's JJ rawang gak.
not bad gak lah :)

Kakzakie said...

Kakak kalau ke fast food jarang pilih chicken (anak-anak memang suka) tapi kakak suka burger..

p/s: Suka bila anak dah makin cerdik.

eima said...

aku pun tak penah pegi .. wendy ni pun tak penah dgr .. bleh gitu lagi kesian kan ... mahai jugak la harga mknan kat ctu ek

wahida said...

zalina blank: salam kenal..tengs drop by sini...eh? duk rawang ke? kat mana?

azzey said...

DGN MENU2 YG SEDAP...DGN GBR2 YG BESOR GITU.....MEMANGGGGGGGGGGGGGGGG BUAT TERLIUR NIH..:)

|| NaFiRaa || said...

waahhhh.. tak tahan tengok cheese yang melimpah penuh menggiurkan tuh.. tengok pon dh meleleh air liur..huh!!

Chik Att said...

dalam gambaq nampak mengiurkan

..::SangRatoo::.. said...

cheese yang melimpah ruah tu nokss..buat lapar tau :P

Daddy Ziyyad said...

aku tak pernah makan wendy nok. hahaha

kalau beger, aku musti pilih beger king!

kalau ayam, of coz kepsi

.:fyzz:. said...

aku tgk burger tuh mmg terangkat..nih nk pi mekdi nih..dok plan lunch satgi nk pi la..:) kt aloq setaq nih tak dak aih wendy2..maklumlah nok pekan kecik..:P

Bitt (double IS) said...

belum pernah test mkn sini lagi...:)

Tina Othman said...

tak penah try lg wendy's ni, mcm biasalah sebab tgk mcm takde org je kan hehe

selalu mcm tu, tak try tapi dah bagi bad impression, nanti boleh lah try

etiey.com said...

gambar mmg mengiurkan!!!

lama sungguh tak meh sini...

♥ Wina ♥ said...

x pernah makan kat sini jugak..kesian jugak aku kan? ahahahah...

eh, laki aku pun suka ayam grg spicy McD tu tp aku tetap setia dgn KFC :-)

Umie Artoqiemie said...

pernah makan kat sini. jimat :3

mamasuri said...

aku kalau wendys ni mmg suka burger nyer...sedap giler..tp takleh selalu..mahal..hehehe..

oh abg dah pnadai jawi..alhamdulillah...bagus2 kecik2 dah pandai...

miloais milo said...

mushroom melt tu - menggoda betul lah!

azi said...

Wahida..
sedapnyer!!!....cara wahida cerita tu lagi mengiurkan akak..tapiii..sayangggg..kat SP ni, tak ade Wendys ...

MamaEma said...

macam-macam tmpt dah pergi yer....

Alhamdulillah..

Riri Yoorin said...

kak adoiyai..nasfu makan membuak2 tgk nieee

intan_blur said...

seleraaanyaaaaa...
belum penah cube lagi..

[sutera kasih] said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh meleleh kak..meleleh !!

Softtouch [Hanim] said...

sedapya.......cheese baked potato tu sgt menggoda...

akubiomed said...

Menyelerakan selalu ke JJ cuma lalu sahaja depan Wendy ini. :-)

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....terliur tgk aym goweng ngn mushroom ngn cheese bake potato..

fieda said...

fuyyo..menggoda..

deqnoor said...

dah lama xmakan wendy's ni. xingat dah rasanya camne...

Dee said...

shrimp burger ngan chilli's baked potatoes wendy's pun sedap weh..

Juliet_iRa~" said...

xpnh mkn wendy..wuuu

kena cuba ni!heee

mama aini said...

ehem mama tak pernah lagi makn kat situ..mengancam pulak pic.tu..he2x..

iizza said...

emm..sedapnya..