nuffnang advert

Friday, April 13, 2012

utk pertama kalinya....

selamat pagi semua.....
minggu lepas bawak anak2 gi sini...gi mana? moh kita tgk....

gi sini noks....bawak anak2 jumpa dentist....seumur hidup anak2 ni festaim dorang jumpa dentist...nak check gigi dorang dan nak bagi dorang serasi ngan dentist supaya kalau nak buat next check up dorang tak takut...hehe...
since klinik gigi ni adalah klinik panel company aku, so, moh la kita beramai2 memeriahkan klinik ni...haha...hubby aku pun kalau check gigi kat sini jugak....tapi aku ni pulak jenis penakut nak jumpa dentist....huhu...sbb tu tak nak anak2 ikut perangai aku ni....

 kita mulakan dgn adik....adik sgt cool okeh...sgt rileks...aku pulak kalau tgk peralatan yg tajam2 tu, mmg aku dah pejam mata...hehe...lagi satu doc ni pun sgt lah baik...pandai pujuk budak2 supaya tak takut dan tak nangis....tu yg budak2 pun rasa selesa je tu....

 doc cuci sikit gigi adik dan buat sedikit tampalan kat gigi kiri belakang adik...ni tampal ala2 letak powder ke apa ntah nama dia....aku pun kurang tahu...

 pas tu giliran si abang pulak...dia dah masuk tujuh tahun baru aku nak bawak dia jumpa dentist...huhu...tapi dia ok jugak walaupun aku tau dia cuak sebenarnya, dia mesti rasa tergugat tgk adik cool je, so, dia pun buat2 cool lah...haha...

doc tgk je gigi abang, dia ckp abang dah ada dua gigi dewasa...pelik kitaorg, bila tgk betul2, mmg lain sikit gigi dewasa abang tu...hehe...
eh, abang pun kena tampal jugak...sebelah kiri dan kanan...masa kena tampal tu, dia ada menjerit sikit...apalah abang ni, buat malu ngan adik je...kehkeh...

pas tu doc kasi sorang satu berus gigi dan ubat gigi percuma...tapi bukan yg ni lah...yg ni ubat gigi permintaan anak2, colgate ni beli kat Tesco...sekali pandang mcm pencuci muka pulak...

lepas tu balik umah tgk tv ada iklan colgate, dia ckp colgate akan beri ubat gigi percuma sepanjang April ni kalau pegi jumpa dentist...patutlah anak2 aku dapat free, ingatkan doc yg kasi, rupanya sumbangan Colgate...so, korang pun boleh bawak anak2 jumpa dentist dlm bulan April utk dptkan colgate percuma...

lepas ni kena check gigi anak2 lagi....enam bulan dari sekarang...


p/s: kalaulah salah sorang anak aku berminat nak jadi dentist, alangkah bestnya...

59 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Errkkss..biler la aku nk bwk syahmi nie..

mek jah superb! said...

bila nak pegi sabah ni noks

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

jue pun tak tahu bila nak bawak farisyah sebab ibu dia yang cuak kalau jumpa doktor gigi

HeNRieTTa JoSe said...

comei la colgate tuh....dah lamer rietta xjumpa dentist....hehehe....biasa pergi utk cuci gg jew...

wahida said...

mek jah: aku tgh citer pasal dentist, ko ajak gi Sabah pulak...haha...

norhidana said...

adik mmg nmpak sgt cool lah... berani tul... heheheh

aku pun ngeri kak kalu jmpa dentist... lg2 kalu nmpak jarum dia pengsan... hehehhe

Azian Elias said...

Baru teringat dah nak kena p dentist ni.. Asik postpone je.. Akak pun sumtimes ngeri gak.. esp bab tampal menampal tu..

Rai Ourkizuna said...

oh beranilah anak anak akak ni.. teringat adik saya melalak2 masa bawak pegi klinik gigi..

Acik Erna said...

wahida..insyaallah doakan aje..adik atau abang akan penuhi impian ibunya nanti

Nens Collection said...

wahhh..free ke?
dh la gambar spierman..
cabut gigi sume pon xpe neh..;)

mak encik | SZ said...

cool la 2 beradik tu ...
anak dara saya yg sebaya anak bujang wahida tu mmg bercita-cita nak jadik dentist ... tp gigi dia dah rongak..hihihihi

mamyharraz said...

tskk sebelum ni tak terfikir nak bwk ank ke dentis nih,nampaknya kena bwk jugak budak kakal ni berkenal-kenalan dgn dr gigi ~

nota: ttg sms tu,takpe.ada rezeki lain hari boleh ketemu :)

Lya Colours said...

kali terakhir pergi dentist adalah last year. buat scaling

GreenJade said...

adik mmg cool n hero lah..

tingat zaman aku pakai gigi besi..tiap2 bulan kena gi dentist..nyampah..lg kesian tgk bebudak meraung2 takut menda2 alah tajam2 tu..

SURIA AMANDA said...

harus bawak dania jumpa dentist jugak ni..gigi dia tumbuh x teratur

yana-feehily said...

mmg macho la anak2 akak, berani jumpa dentist :)

♥ Wina ♥ said...

bagus..aku pun plan nak bawak Kira nanti :-)

Qhaifa Nur said...

jangan kata anak kita pun takut jumpa dentist hik..hik...

comelnya ubat gigi colgate tu...

nur anis said...

dah lama saya tak jumpa dentist..huhu

Aju Mohit said...

Uoshhh gerun lah jumpe doc Gigi, Baguih Abg ngan Adik ni, berani sangat2

jeBateja said...

kalau anak den ni...melompat...ahakz

Chikova_Airashii said...

agak2 kalau org besau pegy sane dapat colgate spiderman tu jugak tak?? :p

wahida said...

nens collection: ko ni mesti baca tak habis ni...colgate spiderman tu aku beli, yg dpt free tu colgate biasa je noks...

wahida said...

chikova: ni lagi sorang...kan aku tulis tu, colgate spiderman tu aku beli, yg free tu adalah colgate biasa je...

|| NaFiRaa || said...

tingin jugak nak bawak my anis gi jumpe doc gig.. tapi tak tahu lah bila ade masa..hehehehe

Rahmah Ram Ram said...

mesti masa memula sampai tu jantung dorang dup dap dup dap kan? bebudak takut dentist..anak2 akak memula takut sangat nak jumpa dentist...now tetiap bulan pulak ingatkan nak gi cuci gigi...pulakk!!

fazrulnoor said...

dr kecik x suke klinik gigi dan nurse yg check gigi..doctor gigi apetah lagi

Anum said...

muka cool je
berani betoi

Lia said...

wahh.. bagusnya anak2 akak berani dgn doc gigi. lia dulu selalunya dgr nama doc gigi aja dah zassss larik.. hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

nyilu dgr mesin berbunyi..huhu

Hanis Azla said...

klu akak ngeri juga nak jumpa dentist..

rasp said...

i pun scary jumpa dentist...
seriau jer kan....
i lum pernah bawa sapphire gi dentist lagi nie...

KhaiRin : anies said...

bgs nyer..lani dentist dtg lg ke sekolah mcm dulu2?
mak nyer x check gg ke? ;-)

ieda said...

alamak .. alamakkkk akk fengsan tgk nie !!! ... huhuhu meremang bulu rohmeee kuuu nokksssss

mamasuri said...

aku ingat masa kecik2 dulu..abah aku selalu bwk aku jmp dentist..al maklumlah..abah aku keje bank negara..so mmg ada klinik panel nyer..mmg best lah..doc friendly giler..n aku adikberadik mmg tak pernah takut jumpa dentist..ini sbb ma abah aku ajar dr awal...aku?x ajar lagi si suri g dentist..itupun ma aku dah bising2..hahaha...bagus berani anak2 ko yek..nnti leh g lagi...

Teratak Hami said...

Akak terbawa anak2 terpergi dentist awal (bulan 3). So tak dapat le segala yg free itu .. huk, huk ..

Pepel BoNda AmaNi said...

hahahaha lawak la N3 nie menyebabkan aku baca sambil ternyilu2 gigi aku sendiri..sengal sungguh..pssttt...ko sama ngan aku nok..penakut dentist...baru jerk aku usulkan dekat en dedi nak bawak amani g jumpa dentist..nak bagi dia biasa ngan dentist..xmo bagi penakut ikut aku...

lienda said...

saya tiap tahun pi check gigi,tapi nie dah 4 tahun tak pi cek,nak tahu sebab ape!!1 tak mengandung takdelah pi check hi hi...masa mengandung jeh coz owg kata masa ngandung kenalah jaga gigi ooooo....

Chik Att said...

budak2 kena bawa pegi dentist..... bg depa tak takut ... mcm kita yang dah tua ni. Dengar dentist jaaa dah meremang bulu roma ... bulu ketiak ..

wahida said...

khairin: mamanya takut giler jumpa dentist...haha...

Kakzakie said...

Boleh tahanlah adik ... memang nampak cool betul. Kakak macam wahida... peralatan dia buat ngeri dan ngilu... lagilah bunyi masa nak tampal tu ngeri kan...

Neeza.Areef said...

my boboy pn pnah pg dentist skali itupun sbb dia tehantuk ngn kakak so gg dpn goyang..dia pon cool je since doc tu pun sgt frenly lah kan..

si kakak je lom penah sy bwk g panel dentist tp kt sklah dia penah ada dentist dtg cek n gg dpt A

fazilzura said...

aku penah bwk akil .. meraung2 dia.. still fobia , tingt time dia masuk LR le tu

rosmina samin said...

Saya suka jumpa dentist ;) ececece sedangkan takut nak jumpa sebenarnya huhuhu

ieja amieja said...

assalam wahida..
akk beruntung sebab ketiga2 ank akk dentis dtg skool dorang..tiap2 thn ada follow..x risau sgt..mama ngan ayah dia je klu nak cabut baru lah nak terjah..hehhe

MamaEma said...

nak kena bawa si adik ini..konpem kena cabut gigi depan dia....tapi gigi susu boleh cabut ke?

Alin Marlini said...

banyak2 doktor..doktor gigilah paling digeruni..hehehehe

wahida said...

mamaema: entah...kurang arif pasal gigi2 ni...hehe...

akubiomed said...

Saya sudah 5 kali cabut gigi anak yang sudah goyang. Ketika kecil dahulu cabut gigi susu yang sudah goyang sendiri bukan kerana takut jumpa doktor gigi. :-)

Nazayiena said...

Bagusnya abg ngan adik x takut jumpa dentist....

wida said...

bagus lah anak2 sis..tak takut pon jumpa doktor

azza said...

teringin sgt nak bw nani,tp kalau dia takut...mcm mana la..

Softtouch [Hanim] said...

sy pun takut jumpe dentist..pernah skali bwk danish p dentist..

.:fyzz:. said...

bagusssss..eh abang sama ngan anak aku yg sulung la kan..7 thn gak..eh back to topik..elok kita dedahkan anak2 ngan dentist nih sedari kecik..nnti dh besaq tak la depa 'rapla' sngt kan..
aku pun bwk anak aku (yg sulung)masa dia umur 5 thn lgi jumpa dentist..dia pun suka ja..:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

haha.. dh lame lak rasenye xjmpe dktor gigi :)

[sutera kasih] said...

dr bdk2 la kena jaga gigi bgs2 kak..

intan_blur said...

bgus la ko nok..aku pun nak bawa ank2 g cek gigi.dah la malas nak gosok gigi kan..hehehehe..

mama aini said...

dulu mama pun takut dgn dentist..ahahaha..sekarang kerap kesana sbb gigi mudah patah..kerana ubat2 yg dimakan..yg penting dentist tu ensem..he2x..

Bitt (double IS) said...

hahahhaa kena cek nih...