nuffnang advert

Thursday, April 19, 2012

sedang meng'google'...

selamat pagi semua....

 Danau Lake Toba, Medan, Indonesia

lately penat ngan keje, mmg hajat kalau sampai ke Tasik Danau Toba ni, mmg nak lepak lama kat sini sambil hirup udara yg nyaman...nak hilangkan stress...

okey, tau lambat lagi nak pegi...bulan 9....tapi sekarang ni aku tgh rajin duk google tempat ni....sbb dari sekarang aku nak start booking hotel dan supir...lambat kang dapat hotel yg nan hado....huhu...
mcm biasa lah, nak kena cari accommodation, supir, tempat makan halal dan tempat jalan yg best...
aku dah tau beberapa blog yg akan aku skodeng jap lagi tentang Medan, sbb beberapa followers aku dah jejakkan kaki ke Medan ni...so, tumpang baca info lah ye...

pada korang, yg tau tentang hotel, supir, tempat makan dan tempat jalan yg best kat Medan ni, bolehlah bagi cadangan korang yer...
aku hargai sgt2...


p/s: simpan hajat nak ke Kashmir..semoga Allah luaskan rezeki...amin...

79 comments:

Cik Awin said...

wah...nk g jln2 mkn angin ye...

.:fyzz:. said...

Danau lake toba yg nan indah..
emm aku tak dak experience pi lagi pun..huhu..tp aku penah laki bini plus anak(time tuh sorang je la anak) kami dh bayar dh semua utk trip ke Medan nih la..tup2 kata kansel..hampes.com tui la..mmg sadis sngt stori aku nih kan..pepun..best la dpt pi ..hg kim slm kt minah2 hendon kt sana yer..:P

atty's said...

insyallah ada rezeki , mesti boleh sampai kahsmir nanti

Huda said...

ermmm sangat cantik ni, rasa tenang fikiran..

Zura said...

rehat kak jgn xrehat...

ejaMaria said...

bestnya... cantik...

Kakzakie said...

Pergi Medah dulu wahida.. kalau nak ke Kasymir boleh tanya kak Yan yg baru balik dari sana.

:: Mrs.Eady :: said...

waahh..seronok nyer nokkk!!

insyallah ade rezeki kau nanti nk pegi kashmir tu..

aku yg kau tak suker said...

servey kat suziey.com... dia baru balik dari sane

Anum said...

bestnya ...
kalau dpt pergi sane

Aishah Jahirah said...

kak wahida plan bercuti tu...waa bestnye....

wida said...

best best..
moga impian kak tercapai nak gi kashmir tu

Munnafendy said...

ke indon lagi kak??? hamboooooiiiiiiiiiii

KhaiRin : anies said...

xpenah jejakkn kaki ke sn lg..

sy tlg amin kn amiiiiiinnnn

Sue-Rya Qistina said...

wah..berjalan sakan akak kita ni ye..bwk anak2 skali tak?mesti seronok kan..kami ni xtau la bila dpt pegi JJCP lg..huhuhu

wahida said...

suerya: bawak anak2 nok...si abang kena ponteng sekolah nanti...hehe...

Pepel BoNda AmaNi said...

dapat release tension kat tempat yang mendamaikan cam nie..syorga kan nok...nak lak ngan family terchenta.....

Reena said...

besnye..slalu b'cuti...ke luar negara plak tu..huhu

♥ Wina ♥ said...

Kashmir beb??
seronoknya!!!

aku doakan...aminnnn

yana-feehily said...

wah..bestnya kak, gi jalan2 lg..mau ikut juga.... :)

rasp said...

last pegi medan 20 tahun sudah kot sis hehehehe....
enjoy k your trip....

insyaAllah ada rezki ke Kashmir nanti...

Daddy Ziyyad said...

ko pegi dulu nok, nanti aku baca aja kat blog kau...ahaha

Azian Elias said...

Wahida,

akak dah ramai suggest my tour guide masa kat Medan dulu. Org Jawa. Jangan amik org Medan sendiri. Depa ni kasar.

So far tak ada yang complain. He's good. Until now akak contact dia. Tempat duduk pun best. U can see the view of lake toba.

Nanti akak call awak.

m.u.l.a.n said...

pernah pergi masa dulu.. sekarang lagi cantik..

alien said...

tgk gamba je da tenang!
peh..
cantik

*SiRibenMerah said...

ai pegi julai nnt... x survey2 lagi.. hehehehe

Emy Tak Kecik said...

aku rekemen hotel aku duduk tu....cunnnnnnn...

HeNRieTTa JoSe said...

Orang bilang Danau Toba best...ntah la...rietta blom pernah lagi ke sana...

Bitt (double IS) said...

mau pigi berapa ramai? :)

intan_blur said...

WAHHH..bjalan lagi la dia..bestnyeee..

Bitt (double IS) said...

inbox fb i ehh nanti i try kasi quotation ;)

Mamamya said...

seronoknya pi medan,blh pegi dari melaka int. airport :) tunggu anak2 besar sikit lah...ni semua kenit2 lagik (dalam perut pun ada uhuhuuu)





p/s:klu kompom pi melaka cntc aku tau!

Myra Jay said...

Bestnyer kak nak p bercuti lagi...

Myra tak tau bila berkesempatan..
Kena fikir bajet jugak :)

wahida said...

kak yan: tengs a lot kak....byk info pasal medan saya tau dari akak...berharap dpt guna khidmat supir yg sama mcm akak...

bitt: pegi anak beranak je bitt..

mamamya: okey nok!! beres!!

[sutera kasih] said...

cantiknya pemandangan...tenang je tgk..

semoga dikabulkan impian tu kak..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhhh..bestnya dia....

Chikova_Airashii said...

nak sgt pegy jalan kt indnesa, tp xpenah lepas,
akak dh byk kali kan?
jelessssssssssss

Aju Mohit said...

wow bestnya honeymoon, aku ngn hubby dulu balik dari bandung dapat si adam kekeke, satu opis ngejek dan bahankan aku tau, tak suke!! kakkakakka

Irfa said...

sejuk mata tgk gambar ;)

adarnadzmie said...

cantiknya tasik danau toba ni kan... wahhh wahida n the gangs nak kesana ke???...mesti bestkan...:)

wahida said...

adarnadzmie: saya pegi ngan family saya kak...

Cenderahati-Perkahwinan said...

Cantiknya kawasan kat situ
x pernah lagi sampai sana..

lieyalatif said...

eh bagus le survey awal2 nanti percutian berjalan lancorr gitu...i loikeeeee.....

sis, nanti amik pic byk2 tau n update detail2...mane tau ade jeki lieya kesitu plak boleh le menuntut tru entry sis jek eekekekek

MamaEma said...

wah..nak jalan lagi yer..bestnya...

Neeza.Areef said...

bijak!
plan dr awal tiba masa terbang jer

Fai Shaklee said...

wahhhh, bestnye makan anginnnn... plan nk ke bali dgn hubby tapi tak tau la bila ada masa.....

SURIA AMANDA said...

danau toba utk pasangan honeymoon pun ok kan?

wahida said...

suria amanda: utk honeymoon i suggest u Bali...sumpah ko akan rasa romantik giler...

Pok Amai-Amai said...

Teringin den nak ke sano...bilo ntah. Org kato kat den, bayo PTPTN abis dulu. Baru le g obersea! heheheheheh

mamasuri said...

amboi ...seronok tu...

Hanis Azla said...

InsyaALLAH, danau toba, medan adalah tempat yg best untuk berehat.. tenang sgt tempat tu..

~ yus ~ said...

tiap2 tahun gi seberang ya wahida. Bestnya..:)

lieynanilaz said...

bila la aku nak sampai sini...semoga aku pun diluaskan rezeki!!...amin.

wa said...

Salam ,saya sekeluarga akan ke sana bulan depan. :)Tapi apa pun belum booking lagi

ieda said...

wah2 akk lak rasa cam x sabar .. lelalallalala ';)

wan nurul hezrina said...

nurulpun sik jer stress ngan mcm2 benda sampai tak sihat.kalau dpt g cuti2 sodap sungguh..

kasihredha said...

bestnya...akak pun belum sampai lagi ni

mama maman aka yana said...

beshnyer jejalan.. doakan utk kami jugak eks.. mana tau berkat doa kwn dpt rezeki terpijak.. *berangan jew kannn..*

saffiya_aleesya @ echa said...

nak g lake toba yer..best2!! tgk pic ni pun dah rasa cam tak sabar nak pergi kan..tenang jer!!!

Rinna said...

Waa bestnya dah nak medan plak yer.. seronok betul dpt jalan2kan..ilang stress.. :)

munna said...

wah..nak jalan2 obersi lagi ye...seronoknya

jeBateja said...

Omak aiiiii.....buleh lah ko berendam sakan dalam tasik tu nanti......pehhhhh

ArELeEz said...

xpenah jejak medan. so, xdapek den nak nolong.. hu3.. btw, selamat b'cuti..! semoga sumenye dip'mudahkn.. amin..

ieja amieja said...

lum sampai lg..MALAYSIA dah habis round lum..hehhe

khairul said...

sungguh mendamaikan

eMMe said...

Kak ida, pas ni giliran akak lak gi Toba, Medan, saya dah pergi, last year.. sonok jugak!

Alin Marlini said...

bestnyer wahida....

fazrulnoor said...

medan tu dulu mak ngan abg aku je pegi. aku xpegi. masa tu abg aku baru setahun. aku kne tinggal sebab baru lahir. so kalau aku nak tlg tanyakan abg aku pun aku rase dia x ingat n x tau..hahahahaha

Nazayiena said...

Bestnya Ida nak mkn angin lg ke Indonesia....

CaDLyNN said...

wah...ke medan pulak
bestnye...

maya amir said...

wahhhb bestnye ke medan pulak.. nak ikuttt:)

::CIK LYNN:: said...

waaa...besnya nk ke sna...:)

Maya Mayana said...

nampak sgt indah..kepulan beratur lagi...

aku tumpang baca kat belog ko yerk :)

Teenager Housemaid said...

wah cantiknya..:D

bestnya nak gi bercuti..:D

zila said...

Sy dah pernah sampai..jom ke blog saya maybe leh bg info seba sedikit


http://akulovetravel.blogspot.com/

Dee said...

kashmir? mesti sbb kau tgk gambar kat blog DZ kan...leh contact poto travel..dorang selalu gi kashmir..eh..aku nak ikut gak..boleh ke? hahaha..kashmir lah..

gi medan nti buat detail eh nok..nti aku pun nak gi gak..1 day..

Rodriguez said...

bestnya... cantik...

Nory Zoulkefle said...

salam kak,
akak amik pakej under travel agency ke??
boleh bagi contact number tak?
Pak Roy tu under travel agency ke persendiriran??

email nory : elfekluz1921@gmail.com =)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Salam kenal akak.. ada mbr bagi link blog akak untuk info psl medan..hehehe.. jap nak skodeng semua entri2 akak pasal medan nie...=D