nuffnang advert

Tuesday, March 13, 2012

Restoran Imperial Medina - makanan cina muslim

selamat pagi semua...
hari ni lambat lak update, server down pulak...huhu....tak suka tau lambat update ni...

 hari tu pernah tgk restoran ni kat JJCM season lepas...bukan JJCM season sekarang yg pengacara dia Shiha tu...aku tgk Qi makan kat sini...sedap katanya....so, moh la kita try...

 limau suam dan sirap limau...
kami makan kat sini lepas balik keje...tapi kami makan ni dah lama tau, sebelum aku terbang ke Jakarta- Bandung bulan lepas lagi....rasanya kami mkn ni bulan Januari lepas...bukan main lama nak update n3 makanan ni...haha....

 ni Lala Kam Heong nama dia....punya lah sedap weh...cukup rasa...

ni pulak See Ta Tian Wan....atau senang ckp sayur campur...dah mkn kat restoran cina muslim, haruslah nama menu pun chinese gak kan...eh, sayur ni pun sedap tau...

 hajat di hati kami nak mkn kat restoran ni adalah nak pekena ketam ni...hari tu tgk Qi mkn salted egg crab ni, terus aku terliur kau...kejam tau rancangan JJCM tu...suka tayang food yg sedap2 pada org pencinta makanan mcm aku ni...haha...

 ko tgk kaki ketam tu...gemuk2 kan...serius, ketam ni adalah besar, gemuk, segar dan sihat kekdahnya...puas hati la mkn ketam ni...

 ketam masak telur masin ni jugak lah yg diorder oleh Qi...mmg sedap tau...serius!! pencinta telur masin mcm aku ni pasti suka punya lah...ketam kami order ni berat dia lebih kurang sekilo lebih sikit la, berharga rm80...pitam mak dgr, tapi sbb teringin punya pasal, sanggup....kehkeh...tak kisah la mahal sikit, janji sedap dan ketam pun saiz besar...

 gigih hubby aku...tapi ketam ni kami makan tak habis la sbb bawak balik utk anak2 rasa...banyak weh ketam dia...

lepas tu tambah nasi goreng Yang Chow utk anak2...pergghhhhh...nasi goreng dia ni pun sedap giler ko...anak2 aku makan laju je...huwaaaaa...apesal makanan kat situ semua sedap2 neh??


aku rekomen korang makan kat sini, ni alamat dia:

No.43, Jalan Raja Abdullah,
53100 Kuala Lumpur.
03-26943433

atau senang nak carik, restoran ni betul2 depan UNIKL tu...



p/s: sampai sekarang sedih sgt dgr kematian Dirang dibunuh dan dibakar tu...Al-Fatihah utk arwah...

54 comments:

abghani said...

jauhlah restoran tu.
alfatihah utk adek Dira.
sungguh kejam pembunuh tu.

akubiomed said...

Wah nampak sedap. Sudah meleleh air liur dah. :-)

Reena said...

seafood my feveret...terliur lak tgk pg2 ni..huhuhu...

aku pn terkejut smlm..dr dapur trus g dpn, ingt ditemui dgn selamat..skli upenye, da...........lg sedih, dibakar..hemm..

Ila said...

nmpak sgt best..kena cuba ni

Azlan Strider said...

erk..aku yang duk kg baru pun tak pernah makan kat sini lagi..tapi makanan dia best ehh...okay2..nanti aku gi try makan kat situ..hehehe

Regards,
-Strider-

AnneRaini said...

akupun igt restoren ni masa Qi pergi tu..memang nampak sedap die makan..

JJCM musim baru ni aku nymph tengok pengcaranya..buat2 betul mkan mcm feeling sgt..terus aku tukar channel..bosan.

p/s:Al-fatihah utk adik dirang..

Pepel BoNda AmaNi said...

aku xsuka tengok JJCM tue..sebab lepas tue kompom aku meroyan nak makan jugak.....


sedey sangat bila dengar berita pasal adik dirang tue....al-fatihah..di syurgalah tempatnya...anak2 kecik..apa la dosa yang dia ada kan....huhuhuhuhu

Anum said...

boleh try nie

Aine Ainun said...

Hamboih sedapnya makan...makan......

Adik dirang? Sebak....

♥ dak pink said...

Ahhhhhhhh, nsb dah nak tengahari sikit kau post pasal makan, so aku tengok tak lah lapar sangatt.

Lalala.

atty's said...

kejam tau ida..tayang makanan seedap2.lapar tau..

alfatihah utk arwah adik dirang..

mamyharraz said...

ketam tu yg buat aku teringin!
entry mkn2 holiday mmg feveret aku nak baca ;) pastu berangan nak jugak

Dee said...

sedap weh...terliur dee tgk..kena serbu ni..

wida said...

mmg besar2 lah ketam tu...
sedapnya..sis pon kejam jugak sbb tayang gambar mcm tu kat saya..huhu

.:fyzz:. said...

seriyes ketam tuh sngt fresh dan mengiurkan kan wey..ish2 aku dh la ibu mengandung nih..hehe..tingin nok..

tuh la ..takziah pada keluarga arwah...AL fatihah..

SURIA AMANDA said...

WEH...X LEH JADIK NI..AKU PENCINTA KETAM..CONFIRM AKU TERJAH..HUHU..

CaDLyNN said...

ketam itu memanggil2 woo....sedapnyeeeeeee

[PCL] said...

halamk..terliyur la plak tgk menu sedap2 nih..

Kakzakie said...

Tak terbayang kakak sedapnya wahida. Kakak pun suka makanan chinese style... lala dia masak siap ada daun limau itu yg sedap - aromanya mesti menusuk....

|| NaFiRaa || said...

adehaiii... x tahan plak tengok ketam tuh.. walaupon aku bukan penggemar ketam.. tapi bila tengok ketam masak telur masin tuh terus kecur air liur aku.. huhuhu

Hanis Azla said...

meleleh liur tgk ketam tu.. kena msukkan restoran ni dlm listlah nmpknya..

POSH76 said...

dah lama cari review pasal tempat ni lepas tngk JJCM kalu betul nak pi terai laa

Daddy Ziyyad said...

Aku pun pitam jap tgk harga ketam tu...tapi sedappppppppppppppp kan..;)

Sue-Rya AQ said...

perggghhhhhh...terangkat tgk ketam tu!!! mase pregnant kan ayish, suka giler ngan ketam n seafood..tu yg kuar baby boy..hehehe..

P/S: sedih, mmg sedih dgn kejadian menimpa dirang..hny itu perasaan yg mampu diungkapkan dgn kejadian yg penuh tragis ini..semoga dirang ditempatkn di syurga firdausi..
semoga family dirang tabah hadapi dugaan ini..dan semoga semua ibu bapa di luar sane mengambil iktibar dari kes ini..jgn biarkan anak anda bersendirian wpun di rumah!

emma dangdut said...

kebulur saya kak tgk gamba akak -.-

adarnadzmie said...

memang sedap ko... akak yg tgk pun dah lelah air luir ni...hehe

mek jalilah said...

sebenarnya kau nak samakan kaki ketam tu sama gemuk ngan kaki aku kan......

uwaaa!!!!!



mek jalilah
senyum sokmo!

wahida said...

mek jalilah: dtg dah sentap tak pasal dia tu..adoi la...

KhaiRin : anies said...

best nyer...suka mkn ketam tp pasti muka jd mcm org x terurus..selekeh sn sini hehehe

Cik Ecah said...

haruss terjah restoran ni haha

munna said...

ADUHAI....TERLIUR TGK KETAM TU...

TERKEJUT JUGA BACA KES ADIK DIRANG TU....AL-FATIHAH BUAT ARWAH...HARAPNYA PENJENAYAH TU CEPAT KENA TANGKAP

Mama Ema said...

suami ema pecinta ketam...nanti nak bagitahu dialah...

Al-Fatihah untuk arwah adik dirang

Neeza.Areef said...

wah..ktam gemok2..tp takut lak kejadian bibir tebal akibat mkn ketam..hahha

eLLy said...

Dekat dng tempat kerja laki aku.. tapi bab parking yg leceh cikit kan

Munnafendy said...

perrhhh ketam telur masin tu mmg faveret ai kak! ai tahu ada kat kuantan je..sanggup p jauh2 nk mkn ketam ni pny pasal!

norhidana said...

uwaaaaaaaa ko lg kijam kak... tayang mkn sedap2 kt sini...dhla aku tgh migrain nih.. uh tgk ketam tuh perkh meleleh2 air liur aku

tak best lah jjcm skrg nih...nmpak sgt mcm dibt2 time mkn tuh...mcm sedap sgt lah

* al fatihah utk dirang...

kasihredha said...

Qi selalu buat orang meleleh air liur bila tengok dia makan kan...bestnya ketam itu

::NureeN:: said...

perghhh... ketam tue.. jgn ko nanti bb kempunan camno nk smpi sana jauh tue...
lala faveret tueh nyum3x..

Lya Colours said...

ketam !!!

alfatihah untuk Dirang jugak ..

ct shah said...

jah,ko sgt kejam tunjuk gambor makanan sedap2 kat sini.perut aku dh berbunyik2 ni mintak ketam.adoyaii..
wei,bape sume ko makan ni?mahal tak?
nak gi sinilah tapi kena kira ongkosnya jugak.huhu..

ajumohit said...

Sedapnya nok, tingin aku nk makan kt sini

Rtp Farra Arisha said...

semua makanan terlihat sangat lezat. :) hehe treat me there if i come back to malaysia hiks...

[sutera kasih] said...

aduhh jauhnya nun d KL..kempunan la camni akak huhu

m.u.l.a.n said...

wohhooo... sangat dilises..!!! terbeliak mata ni nengok..

moga rohnya anak yg suci ini berada bersama ahli2 syurga..

gadisBunga said...

kene la menerjah jugak nampaknya.

lizz said...

ketam tu sungguh mengiurkan lapo...nanti kiteorang nak pi makan kat sini...

wahida said...

ct shah: yg mahal adalah ketam...tapi sedap lah weh...

farra arisha: boleh dear...dtg malaysia bgtau i okeh...

Mamamya said...

ehhh..pengacara JJCM dah tukar ker?? apasal aku x tau..last aku tgk aritu Qi lagik yg handle...

wallah..sodapnya... lama dah aku x turun KL,bila la agaknya blh smpi cni..

ttg adik dirang tu..kisahnya blh dijadikan pengajaran utk kita semua spya lbh b'hati2 dgn keselamatan anak2.... al-fatihah.

wahida said...

mamamya: dah tukar nok, tapi pengacara baru tak berapa best sgt lah...huhu...

ieda said...

duk bayangkan ketam ..
aduhhh dah lama x makan nie

hurmmm nanti ke KL nak terjah lah .. kalau sedap sure x kan lepaskan peluangkan ;)

ps : sedihkan pasal adik dirang tuu , sampai ati .. syaitan mana yg dah perlakukan mangsa seusia dia , baru 5 tahun tuu huhuhu

Eye_nee said...

tgkkk ketam dia tu yg tak boleh tahan tu..punyalah gemuk kaki dia..

Farah Fauzi said...

uwaaa.. tak tahan betul tengok ketam tuh ^_^

mama aini said...

ehem sedapnya..terliur, nanti mama try makan kat sana ..thanks bagi address restoren ni..

dakcik said...

meleleh ayaq liur lagi tgk ketam ituuuuuu!uwaaaaaaaaa..hehe