nuffnang advert

Friday, March 16, 2012

baru tahu dia antara yg tercuram di dunia...

selamat pagi semua...

 baca suratkhabar hari tu baru tahu, kereta kabel di Langkawi adalah satu drp sepuluh kereta kabel yg tercuram di dunia...diselenggarakan hanya setiap enam tahun sekali..

patutlah muka si abang tu cuak giler bila naik kereta kabel tu...asyik lah ajak balik...haha...



*our memory in Langkawi, June 2011

53 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mmg gayat la nokkkkk!!!tinggi nak mampuuuss!!

Anum said...

best :)

Teratak Hami said...

Akak sanggup tunggu kat bawah, biarkan hubby dan anak2 naik. Makcik Gayat!!

ajumohit said...

gayat jugak, last pegi tahun 2004 honeymoon tuuu!!!! waktu tu takde anak lagi, gayat2 pon hubby aku ada nak peluk, la ni, hang pelukla anak2 hahhahahha

sisdee said...

x pnah naik tapi teringin tapi bila smpai sana smua diajak smua tk nak uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...

bape byk tapi daaa

cik zilla said...

i dah naik 3 kali tau.. :D

SURIA AMANDA said...

NAIK YANG GENTING PUN BOLEH CUAK KAN....HAHAHAHAHA

♥ dak pink said...

6 tahun sekali je diselenggara?
Oh Em Geeee!
Dah la bulan ni nak pi sana, nak naik kereta kabel tu.

Terus seram dah lepas bace entri ni.

♥ dak pink said...

6 tahun sekali je diselenggara?
Oh Em Geeee!
Dah la bulan 6 ni nak pi sana, nak naik kereta kabel tu.

Terus seram dah lepas bace entri ni.

CaDLyNN said...

ha? 6thn sekali baru selenggara..
nasib waktu naik dulu selamat..huhuhuuh

..::SangRatoo::.. said...

aku takkan naik noks..seriusss!!

Eye_nee said...

akk naikkk jugak anak2 paksa..tp kat atas tu...muka dah putih.. ditoreh pun darah tak kuar noksssss..punyalah aku takuttttt....

norhidana said...

seram kn... aku tau pun masa tgk majalah 3 kak,masa yg dia tnjuk bt penyelenggaraan... ngeri2...

tp bangga pun ada...sbb antara yg terbaik kt dunia

Munnafendy said...

6 tahun sekali? uisy..biar btul?

Kancilbiru said...

memang gayat tapi seronok....:)

wahida said...

all: diselenggarakan 6 tahun sekali sbb amek risiko nak selenggara selalu...tapi korang jgn lah pulak risau, kereta kabel ni ok lah nok, dan antara yg terbaik di dunia...Insyaallah, selamat....

kita sebagai rakyat Malaysia patut berbangga...

Huda said...

tulah nengok kat majalah 3 beberapa minggu yang lepas pasal kereta kabel langkawi ni..tapi kita tak tau la kita mampu ke tak nak naik kereta kabel ni cam gayat pun ye gak..

ejaMaria said...

1st time naik dulu tahun 2004... gile gayat... seram wehhh...

2nd time naik baru dapat feel seronok dia - masa tu kurang gayat kot sbb naik ramai-ramai...
masa 1st time tu sbb ber-3 je (hubby + anak kecik)... mau tak gayat... nak pulak bila kena angin kencang... berbuai nko duduk dalam tu... hahaha...

rasp said...

bangga jadi rakyat Malaysia...
sapa yg gayat tu mmg seriau jer naik kan....

Mama Ema said...

oh langkawi ke..ingatkan dekat GH tu..

fiza said...

Tak pernah naik lagi.

Sue-Rya AQ said...

x pernah naik lagi..huhu..
sedangkn naik cable car kt genting pn dh cuak, ni kan plak kt langkawi ni kan..adoi!

Myra Jay said...

Kalau myra pun sure cuak jugak..
Cheq gayat tau...huuhuu

akubiomed said...

Teringin sangat hendak sampai ke tempat ini. Saya mahukan pengalaman berjalan di titi gantung.

Lya Colours said...

saya TAKKAN naik. takut okeh. baru cara naik eye on msia pon nak terkencing, ini kan tergantung2 begini? oh tidakkk

KhaiRin : anies said...

xpenah try lg..
pe2 pon nk naik belon panas dulu... br tau gayat ke tak

Mimy Hamid said...

tu pasal kalau naik rasa cuak semacam jek...haishh antara tercuram rupanya

Hanis Azla said...

oh ye ke.. patutlah akak pun gayat tak hengat masa naik tu.. he..he..

m.u.l.a.n said...

woooohhoo.. gayat sey.. rasa pulak takmo naik..

gadis penakut said...

6 bln sekali?????

insyaAllah aku tak mau naik dah

hehehe

kasihibu said...

samalah kita dik, baru ku tahu rupanya begitu ye?

kasihredha said...

akak yg tua ni pun gayat
apa lagi abang yg kecik tu.

psttt...smart ar abg dan adikn pakai baju batik

munna said...

munna hari tu naik mmg takut giler...gayat sgt rasanya... meya steady je tapi Yasmin takut

baincardin said...

Dah pergi! Yay!

Excited tengok gambar kt kereta kabel ni, terus teringat kt gambar² masa pergi kat sini,

http://www.baincardin.com/2009/05/langkawi-cable-car.html

dan teringat plak masa pi Langkawi, masa tu tengah handle sukan Badan Berkanun, Malaysia. Gambar kt Langkawi terus teringat kat sini:

http://www.baincardin.com/search/label/Langkawi

Rasa macam nak pergi lagi je ke Langkawi. Banyak tempat² yg best² kat sana yg bole snap gambar banyak² kan.

Tetibe jer Bain rasa excited ni..hehe ^_^'

AnneRaini said...

ingt lagi masa bawa mak aku naik cable car ni..sepanjang masa die berwirid ko..mulut tu kumat kamit bace semua yg die tahu..gayat punye pasal..hahah

eB ezrin said...

eB x pernah anek. takot :(

Acik Erna said...

wahida..acik memang mintak ampun..tak teringin acik nak naik..seriau..he he

maszmadi said...

owh, baru tahu nieh.. tetiba terasa nak gi sana naik kereta kabel lak.. erm, bila yerk?..

sudipVSsenduk said...

kenapa tak naik? mmg la gayat tapi best woooo... lagi best kalau berjalan dkt jambatan tu

::NureeN:: said...

ya ka.. lorr baru tau..
ari tue naik kami 2 beranak ok ja, asben la mula2 x yakin tp bila tgk kami 2 ok, dia pon ok :)

Ena said...

tu la kan..

gayat benor rasanya dok kat dalam tu.. mcm2 ada lam fikirran.. doa je la banyak2.. harap tak de kejadian yg tak elok sepanjang mende tu beroperasi sampai bila2..

GreenJade said...

hehe comei muka abang...

gamaknya dia da tau awal2 kut Wahida..ngeeee

wahida said...

sudip vs senduk: eh, siapa ckp saya tak naik? silap besar la...huhu..saya naik okeh, siap gi kat jambatan gantung lagi...hehe...

qemaishak said...

scary tapi nak cuba naik gak:)

CikPuanHaLia said...

haha..bapa mertua aku pun gayat :)

whitecappuccino said...

suka naik benda nilah! tapi husband cakap dia ngeri!

.:fyzz:. said...

mmg ngeri gak naik kt atas gunung mat cincang nih kan...emm memori thn 2009 aku pi nek kable car nih..

Softtouch [Hanim] said...

Takut..mmg tinggi. Sy belum naik LG cable car ni....mesti gay at..takut

wan nurul hezrina said...

kussss semangat!aku antara manusia yang takot tinggi..huhu

intan_blur said...

bestnye dia dpt g jalan2.. ;)
senyum lebar abg n adik

Cik Ecah said...

uiiii geli kaki kak.....
gayattt

kayyana said...

kalau yana pun mmg cuak jugak naik kabel kar ni... aiyarkrkkk.. mcm bnuh diri jer.. heheheh.. gayat gayat

mama aini said...

aritu masa dilangkawi mama tak naik pun kereta kabel tu..he2x..trauma !!..