nuffnang advert

Tuesday, February 28, 2012

kami kenal hanya dlm blog...

selamat pagi semua....
hari ni aku ada sikit touching...lately ni mmg aku tak boleh tdo sgt, tak tau apesal...tapi ada satu mlm, lagi lambat aku lelapkan mata, asyik teringatkan memori aku dan kawan2 geng pelangi di Jakarta-Bandung...so, hari ni punya n3 aku nak kenalkan korang lebih dekat siapa yg telah berkongsi memori dgn aku sepanjang di Indonesia....

kak Dee...peramah, berterus terang dan memahami....dia juga org yg buat itenarary kami sepanjang berada di sana....tempat2 cantik di Bandung, byk dia yg suggestkan...love u lah kak....lagi satu kak dee ni best sbb sporting, tak mcm ada anak pulak aku rasa dia ni...walaupun dia antara yg tua dlm group kami, hampir semua games dlm Trans Studio ni dia main tau...kalau aku ckp umur dia ni hampir 40, korang mesti tak caya kan?

ni pulak kak Elly...jiran aku satu taman kat Rawang ni...tapi seriusly, mmg tak pernah kenal pun sebelum ni, kenal melalui blog tau...haha...dia ni mmg best, sgt cool, relax, tak byk ckp, tapi bila sekali berckp, mmg lawak la...dia ni lah yg terkena panggilan hangit kat HotFM baru2 ni...kehkeh....lawak la kalau ingat masa tu...dan yg kenakan dia adalah Kak Dee tu...dia ni sayang giler kat supir kami Pak Ceppy tu, sampai menangis masa nak berpisah ngan Pak Ceppy...haha...

Nor, sgt la lemah lembut dan manja...kurang kena ngan karakter aku yg ganas yg mana kalau berckp tak reti nak lembut2 ni...kadang2 nak buat lawak kasar dgn dia pun, aku takut dia tak boleh terima..huhu...apapun, sepanjang kami di sana, hubungan kami sgt okey ibarat melengkapi antara satu sama lain...kami byk berkongsi citer sepanjang dlm flight ke Jakarta...walaupun dia ni ada pangkat kat tempat dia keje, dia boleh sekepala ngan kitaorg yg giler2 ni...

oh, ni Iyra, my roommate masa kat Indon...kalau nak tau, ini adalah pertemuan kedua kami...sebelum ni hanya kenal masa ramai2 geng2 pelangi karok hari tu...seorg yg prihatin dgn kesihatan kakak2 dia ni...baik hati dan caring orgnya, aku tak bawak sweater masa kat Kawah Putih yg sejuk sgt tu, dia hulur sweater dia, padahal dia sendiri pun sejuk...dia utamakan aku yg ada asma ni...dulu tak tau dia ni mcm mana, dah duduk sebilik, kami lagi kenal rapat lepas tu...

gambar berkabus ni masa kat Kawah Putih yg cantik sgt tu...kami melalui momen yg sgt indah di sana...

pada geng pelangi, honest dari hati aku, aku sayang korang dan rindu korang...kalau ada antara korang terasa ngan aku ke atau ada tersentap, aku mintak maaf la noks ye...sikit2 tergigit lidah tu perkara biasa...dan ramai yg tak sangka kita boleh bertemu dan bersahabat baik padahal kita hanya kenal melalui blog je..apapun, korang mmg best!!

eh, pada geng pelangi lain mcm sis rasp, amy, ieda pepel dan kak Aty yg tak dpt join Jakarta-Bandung, pun aku sayang korang tau...rindu nak gather2 lagi ngan uolls...


p/s: tengs to Anies atas barangan2 Ana Muslim...i like it...hopefully, kita pun boleh jumpa one day nnt okeh...

65 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kak elly yg kene panggilan hangit tu yekk?hehehe..

Huda said...

ohh so sweet...

mek jah said...

kau ngan kak dee mcm adik beradik

kalu aku ikut, aku ngan elly mcm kembar

kalu mak mertua kau ikut, dia ngan iyra mcm anak beranak

gamaknye kan, kalu nor dgr gurau kita berdua mesti dia melopong kan noksss... ahaksss...

Mama Ema said...

sahabat sejati..

wida said...

bestnya dapat geng sekepala cam diaorng ni kan.
semoga persahabatan sis & diaorang berkekalan yer..

lieynanilaz said...

susah tau nak dapat sahabat macam ni...semoga ukhuwah ni bertaut sentiasa....

nuyui a.k.a miss YUI said...

gegng yg memahami..beshnya..

KhaiRin : anies said...

tu la kelebihan berblog ni...

p/s sama2..jgn serik2 no...

Reena said...

Seronoknya ada geng blogger baik gitu... :)

Mesti tak sangka kan dekat internet pun boleh jadi bespren. Yang penting hati kena selalu ikhlas.

CaDLyNN said...

bestnye ade geng yg rapat kt blog n kt luar :)

ibuhebat said...

Terharunya.. kawan baik boleh jumpa kat mana2 pun... :)

Neeza.Areef said...

respect dgn uols pnya relationship! hope kekal smpai bila2..wpn takat kenal sesama blogger je..btl termajuk skit2 tu normal lah..sesentap skit2 tu normal..klu lebih2 pn normal jugak as long dah kwn baik msti akan baik smula kan..

AnneRaini said...

akupun kenal ko dlm blog jek..aku ko syg tak????hahaha saje jek gurau2..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kawan blog je tapi mcm dah kena lama...sweetkan...

rasp said...

sib baik sebut nama i...
kalo dak majukkkkkk.....
kena pujuk i dgn blanja makannnnn...
hehehehehe....

korang2 mmg the best lah...baca nie sungguh taching tauuuu...

fiza said...

Seronok dpt kawan blogger mcm ni kan.

amirah said...

sweetnya korang kan..pasni leh gi jenjalan lagi..

kayyana said...

kawan blogger yang seronok.. bestnyer,,.,

Kakzakie said...

Walau melalui gambar kakak dapat lihat kemesraaan itu wahida. Seronok dapat teman yg memahami...

wahida said...

mek jah: haha...lenkali ko jumpa ngan elly tu nok...dia pun selalu tanya pasal ko...

tu lah nok, geng pelangi lain tak dgr lagi kita berlawak mcm mana, kalau dorang dgr, sure dorang pitam...haha...

cik fadh said...

bestnyer ade geng blog sendiri...

*SiRibenMerah said...

ok.. touching..
hehehe..
thanksssss bangat kak wahida..
akak memang best...

sayangggggg akak b yk2..
hugss n kissess.

p/s: thanks sbb sudi nk kawan dgn iyra.. sob sob sobbbb~

Cik Ecah said...

ehheeh kalo dpt jumpa mcm gini best kan..
mula2 hanya di alam maya jer...tup2 blh kuar samer2 kan... :)

Chik Att said...

berkawan biar beribu ... berkasih biarlah satu keh keh keh ...

EyanaNoorAzlan said...

bestnyeee...insyaAllah nnt nk jumpa sist gk.. kita pun kenal dr belog gk..hihi ^^

morning sist ^^

CikPuanHaLia said...

Tak rugi ramai kawan kan.. Kalau kita baik kawan tak yah dicari..insyaallah akan datang sendiri.

cheqna said...

cheqna macam ko gak kak
jenis kaso sket..kadang bila kita nak gurau kaso ngan org yg jnis lembut ni takut gak...takut org tak leh terima hehehehe
pepun...persahabtan yang sangat sweet =)

Tina Othman said...

sweet, sapa sangka baru kenal pun boleh pergi holiday sama2 kan

Daddy Ziyyad said...

lain kali kalau korang nak ke bandung/jakarta, ajak lah aku wehhh..aku nakgi dgn wife aku

Dee said...

i'm crying..i'm touched with your words dear...huhu..sesungguhnya mmg best kawan ngan korang2 semua..

biasalah sentap menyentap..tapi jgn disimpan di dalam hati..perkara yg lepas usah dikenang..

plan baru sudah ada dlm kepala..puan wahida..saya berikan keutamaan utk pilih tarikh ye..ngehngehngeh...

GreenJade said...

touching n3. best dpt kwn2 yg sporting & happening.

kat aku ko x syg ker? ekekeke..larikkk

Nieda said...

Bila baru balik Indon, dengar lagu WAli Band je ..teringat balik memeori di sana.

mamyharraz said...

beruntung dapat kenal dan bersahabat yg fahami kita..sbb nak cari kawan yg betul2 mahu berkawan dgn kita mmg sukar :)

aku doakan persahabatan korang kekal selamanya :) tumpang gembira :)

SURIA AMANDA said...

so far x pernah lagi jumpa geng blogger..teringin nak jumpa..tp keadaan x mengizinkan..

[sutera kasih] said...

bestnya dpt becuti ngn member2 blog..

Tiramisu Fatiema said...

sngat best kan kalau bleh jmpe real blogger yg kenal dlm alam maya je..siap g bercuti camnie

wahida said...

Dee: nak pegi mana sebenarnya ni nok...byk benar plan ni...haha...aku pun dah confuse ni..kalau ikut aku, awal tahun depan la nok...hehe...tapi kalau korang nak jalan hujung tahun ni, korang on la ye...aku tak dapat la...huhu...

wahida said...

daddyziyyad: ko sungguh2 ke nok?

Liza @ Adzriel AB said...

meriahnya... dpt tengok aje.. happy for u dear.

eLLy said...

Waaaa sangat teharu ... aku sayang kat korang jugak!! cuma aku nie tak reti nak luahkan dng kata2 ... muah muah muah !!! *nak nangis sudah* Jom Karok :p

Munnafendy said...

la..kenal kat blog je ke? hebatnya...tak sangka sungguh..ingatkan kawan 1 opis ke.. =)

ajumohit said...

Touching plak baca entry ni, walaupun hanya kenal dlm blog, tapi hubungan sungguh akrab kan

ratusiput said...

yg baca ni pun lagi touching rasa.yela mana nk sangka kan...kenal kat blog je...tp leh jd akrab sampai camni...mmg unexpected kan...moga persahabatan korang akan berkekalan...

|| NaFiRaa || said...

hanya bermula dari blog jek kan~ dah boleh jadik geng yang best~

masa dengar panggilan hangit kt hotfm.. aku intai2 jugak mana satu yg terkena n kenakan.. hari nih baru leh tau dengan pasti.. kekekekeke

wan nurul hezrina said...

nampak serasi sangat=)bilalah aku leh masuk korum.hehe

eh aku baru naek keja arinie..nie alamat k

wan nurul hezrina abd halim
unit terimaan bayaran
tingkat 5,
bahagian pinjaman perumahan
perbendaharaan malaysia
no.9 persiaran perdana presint 2
pusat pentadbiran kerajaan persekutuan
62592 putrajaya

m.u.l.a.n said...

moga persahabatan kekal abadi..

eB ezrin said...

aku dh pernah ckp ngan ko ngan kak dee. krg mmg sempoi :)

sisdee said...

ai pulak yg sebak baca post nie mcm le tuju kat ai hahahahhaha...

smoga berbahagia semua ;)

Angah said...

touching plak bilak ku baca kisah kau dgn kawan2....
bagusla dpt kawan2 yg baik,susah sennag kita bersama..teman sejati...

Rtp Farra Arisha said...

friends are everything :') kalian persis teman sejati!

munna said...

seronoknya bila dpt bersam-sama mcm ni... walaupun melalui blog mcm dah kenal lama je

Mak Wardah said...

Jealous sesangat tengok u all. Pray that all of u will be together

Eye_nee said...

Semoga jalinan ini terus kukuh...

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. tumpang seronok dengan persahabatan kalian.. semoga berkekalan hendaknya ikatan yg terjalin..

intan_blur said...

pasni turn aku pulak jumpe ko ye nok..hehhehe..x sbr nye aku nak jumpe ko..tp xtau la bile

anie said...

bestkan...kami yang tengok nie pun rasa pun best jugak

♥ dak pink said...

Seronok dah happy je bila baca posting orang yang tahu menghargai kawan ni. =)

Semoga persahabatan korang kekal sampai ke syurga ye.

Pssst, apasal tah aku macam touching2 baca entri ni.

ct rahani said...

semoga ikatan persahabatan yang terjalin kekal hingga ke akhir hayat.. amin..

Bitt (double IS) said...

wahh good! review karekter masing2... :)

yana-feehily said...

laa..akak dok rawang gak ke..kat mana?

LadyBird said...

seronoknye akak dpt ramai kawan..

mummysyafie said...

sori noks..aku tgh malam baru bleh baca blog ko. ni pun kat ofis lagi.

aku pun nak minta maaf kat sapa2 yang terasa hati ngan aku noks. aku ni badan je besar...umur je tua tapi hati macam tisu. kiter sembang dari M'sia ke Jakarta tak benti kan. macam bertih jagung la plak.

aku takde pangkat noks kat tempat aku. aku ni macai je..ada lagi yang tinggi dari aku. tapi semua tu tak penting noks..yang penting kiter ikhlas berkawan. dengan pelangi ni...gado2 manja je. skrg bila dah faham perangai masing2..kiter lebih byk bertolak ansur.

lately..blog aku suram je. bukan takde citer. banyak citer aku nak stori..tapi masa aku terhad noks..balik umah pun nyawa2 ikan nak main ngan anak2..so kalau la ditakdirkan satu hari nanti blog aku tutup...korang jangan lupa aku taw. aku ttp blogwalking jika sempat.

aku sayang ko noks...siyess tak tipu. yang lain pun aku sayang...cuma kan..alangkah baik nya ko buka acc FB satu noks..senang sikit nak borak. kat blog payah benor noks..

thanks erkk sebab buat n3 ni..dah la aku tgh stress...tgh down..baca plak citer kat sini..lagi la aku sedih..hihihi..rindu korang..jom karokss....

Pepel BoNda AmaNi said...

luv u too.....

mama aini said...

ehem untung ada ramai kawan2 yg memahami..mama sejak MBO ni terperap je kat rumah..hu2x..

Nazayiena said...

semoga persahabatan ida ngan geng pelangi kekal baik selamanya,susah nak cari kwn yg betul2 serasi dgn kita nie....