nuffnang advert

Tuesday, January 10, 2012

we dip u drip...

selamat pagi semua...
kalau korang familiar ngan tagline we dip u drip ni sure korang tau aku layan eskem kat mana kan...yezzaaaa...kali ni pekena eskem kat Baskin Robbin...pegi hari Rabu tapi tak pakai apa pun yg berwarna pink, kalau tak, sure dpt diskaun...huhu...

 hubby apa pun, dia wajib amek peppermint...dia mmg sgt tegar dgn perisa tu..kalau mkn coklat pun, dia carik perisa peppermint dulu...pas tu hubby campur ngan perisa vanilla raspberry tak silap aku...topping dia pineapple..

 aku pulak sure kena ada coklat cip...feveret...yg femes kat Baskin Robbin tu apakebenda ntah nama dia, aku ada try, tapi tak amek pun perisa tu sbb kurang suka dgn almond...aku campur ngan perisa raspberry cheese...ya Allah!! heaven betul la mkn dua2 flavour ni...sumpah aku layan habis...
topping pun aku amek sama mcm hubby, layan pineapple..best giler..

 kami layan Baskin Robbin ni kat JJ Rawang...semenjak JJ Rawang ni dibukak, Tesco Rawang aku tgk mcm tak laku jer...huhu..kalau tak dulu, semua serbu Tesco ngan Giant jer...ekekekek...

oh...heavennya...



p/s: pening dgn kerenah orang yang pentingkan diri sendiri....

73 comments:

bujal X said...

haiseh~tengahs akit gigi jumpa gambar askrim plak~he~~

Anum said...

terbaik
antara fav aiskrim ni

Sue-Rya AQ said...

sedap2..hehehe..
rawang baru ade jusco eh?
nnt kami perform angklung kt sane..bulan 2 nnt..jgn lupa dtg tgk ye.. :)

intan_blur said...

ohhh!!! syahdunyeee aku tgk eskerim ko ni nokkk..walaweeee..marbeles..;))
nnt jgn lupe belanje aku ye..dah dpt duit nuffnug kan

khairul said...

mmm yummyyy

..::SangRatoo::.. said...

aku makan eskem ahad baru nilaa wat sakit gigi ngan gusi..tsk tsk..nak jumpa Doc Sue jap lagi :(

eMMe said...

sejukkk..ngilu gigi...tapi sjuk tekak kan...ahhh nyaman!

Nieda said...

PAGI2 AKAK DAH TENGOK AISKERIM KAT SINI...HUHU

Huda said...

sedap ni, tapi tak berapa gemar aiskrim

Lya Colours said...

saya suka peppermint jugak. best

ct rahani said...

gulp! sedapnya..

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,makan aje
hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

SLLUURRPPP SLUURRPPP....!!

aReLaN said...

uish...sedapnya.xpernah makan baskin kat msia ni.time kat jpon jela slalu.tupon bli kek.huhu

CikPuanHaLia said...

Nyum..nyumm..sedapnya makan eskrim d musim panas cam skng..

CaDLyNN said...

ish...geramnye tgk pics atas nun..waaaa...nak jugak eskremmmmmmm...

KhaiRin - anies said...

BR mmg best..kalu kena kek aiskrim dia perghhh mmg lentoq la

amirah said...

ada topping pineapple ek..huhu..apsal tak penah tau nih..

lydzar said...

antara tempat yg tak pernah ku jejak :)

cemomoi said...

tesco dok hujung banat, time balik kija bole le nyinggah...

Mama Ema said...

tak pernah cuba mkn aiskrim robbin dan frutti fritti pun..selalu beli yg batang jer..huhuhu...

aduh, rasa sengal pada gigi...

cheqna said...

ouh..trg mana ada BR ni
jadi makan eskrem 20sen sudah =)

AnneRaini said...

aku suke caramel...sedap!

CGG said...

oooo sedapnye yang

wida said...

kesian kat tesco & giant..hehe

fazrulnoor said...

wahhhh..sodapnyerrr..me, wife and adam also like BR

kasihibu said...

meriah gambar aiskrim, hrmmm abang ariq minta askrim tak sempat nak beli lagi dari semalam

Myra Jay said...

Huwaaaa sangat nanges tengok eskrem ni kak.... :)

norhidana said...

nk cikit... huhui...mkn ber2 je kak, anak bujang nyer mana?...
terliur miur tgk tau, lg2 lah pagi2 gini dh nmpak eskrem

norhidana said...

nk cikit... huhui...mkn ber2 je kak, anak bujang nyer mana?...
terliur miur tgk tau, lg2 lah pagi2 gini dh nmpak eskrem

*SiRibenMerah said...

please akak.. belanja saya eskremmmmmmmmm~

Hanis Azla said...

akak pun suka yg papermint flavour tu.. tp topping suka letak kacang..

cahya indah said...

yang akak cakap pasal almond tu yang jamoca almond fudge ehh? suka yang tu..yummy

Ena said...

pagi2 da ada tayangan eskem...
owh.. yummy nye dapat time lunch karang...

|| NaFiRaa || said...

kecur air liur aku nok!!!

ArELeEz said...

kat sini xde baskin robin ke.. tutti frutti ke.. owh.. sadis! tsk3..

wardah @ fie shah said...

Sejuppp je rasa tekak gua tengok ni noks.

wahida said...

cahya indah: betul lah tu...tak berapa suka la dear, ada almond..huhu...

KSWSK said...

sejuk menjalar je masuk ke tekak kan bl hari panas2 ni...

Kamalia said...

kami kat sini xboelh mkn semua flavor..ada certain je yg boleh dimakan..nyumnyum..

Cho Zila said...

best,...dah lama tak makan eskrem BR...

Prettywrite said...

nyum..nyum..sedapnya..belum pernah rasa..sekadar menengok gambar dan assume ianya sangat sedap..hehe

Daddy Ziyyad said...

aku makan eskrem Walls aja nok..tak mampu nak makan eskrem mahal mahal ni

Qhaifa Nur said...

bole tahan sedap ais krim BR ni...

Eye_nee said...

sesekali pekena BR eskrim ni heavennnnn kan sis....

mamyharraz said...

ok.fine haku baca entry nih sambil *telan air liur* hevennnnnnnnnnnnyaaa

Joy said...

tghari gini sedap ni mkn ice-cream.. mn nk cari BR kaw sekitar opis nih :)

Niza Romli said...

wow...cair air liur saya..ekeke

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa eskrem tuh.. :)

rasp said...

me bab2 eskrem...
harus pilih perisa RASPberry nye :)
mmg all time favvy :)

munna said...

terasa sejuk kat tekak munna....

Zana Adieyza said...

terus rasa nak tejah BR lepas tgk gmbr kat blog ni.. yummy sungguh!!

adarnadzmie said...

sejuk jer tekak tgk aiskem BR wahida ni...terliur akak tau...hahaa

saffiya_aleesya @ echa said...

saya pun suka layan aiskrim BR..walaupun mahal tapi puas hati sebab sedappppppppp

Amy Syaquena said...

sedap makan ais krim tapi kalau di pantai timur x sesuai coz now musim sejuk..kalau mam ais krim confirm berulang alik gi toilet...

miloais milo said...

sedap... sedap....
buat iols terliur le plak....

Cikpuan rara said...

xpenah makan sbb rasa mcm mahal sgt.hehehe

::NureeN:: said...

BR mmg dh wajib bg elly siap tau lokasi lg dlm queensbay tp x suka cup suka yg cone :)

eB ezrin said...

kalo aerish nmpk la nih. fensan haku. hu3

Anak Wak Mail said...

sedap giler,,terbeklah,,saya tak pernah makan eskem kat baskin robins..:(

wan nurul hezrina said...

kalau dah namanya eskrim mmg shedap!

sudipVSsenduk said...

cookies n' cream pon best...

Bitt (double IS) said...

perghh terliur nokkk lama giler ak makan...aku suka yg ccolor hijau bintik2 hitam tu...peppermint kannn

mama aini said...

ehem sedapnya..yummyy..yummyyy..

~izan~ said...

pernah sekali je makan eskem ni..sedihnya hukhuk.

tapi,

bila tgk n3 ni rasa nak pegi terus ekeke

eLLy said...

aku seminggu sekali mesti nak kesana (JJ), if not tido malam tak lena noks :p

ieda said...

mencik .. mencikkkkk ! ;)

Juliet_iRa~" said...

fuhhh lazatnyaa BR..heee

Zura said...

seleranye kak...

Emy Tak Kecik said...

oh sedapnyeeee.....

Mimy Hamid said...

kalau kat BR favvy aku jenis Cotton Candy..ko try rasa best

deqnoor said...

DN pun suka mkn peppermint kt BR... sedap tu...

akubiomed said...

Pergh sombongnya. Mentang-mentanglah JJ sudah dibuka Tesco pun tidak pandang. :-)