nuffnang advert

Tuesday, January 17, 2012

Satay Kajang Samuri...

selamat pagi semua....
sebenarnya n3 ni sgt lama duduk dlm draft...tak terpublish...tapi disebabkan hari ni aku tertinggal memory card, external bagai...jadinya n3 dlm draft menjadi sasaran...hehe...

sate ayam Samuri...

sate perut kegemaran hubby....

kuah kacang nan hado nama dia...

kuah kacang dia tu kena tambah sambal ni baru sedap...kalau tak mmg hampeh...huhu...
jujur, sate kajang samuri not my taste...pada aku, sate tepi jalan jugak la yg sedap...ada yg kata sate kajang ni tak sedap sbb dia bakar dlm microwave...mungkin tu la kot punca sate dia kurang menyerlah...hehe....
bakar pakai arang jugak la yg sedap....lagi satu sate kajang ni takde lemak la...semua daging ayam je...aku suka kalau sate tu dia selit sikit lemak yg lembik2 tu...hehe...

tapi selera korang aku tak tau la yer...ramai je yg suka...sbb aku tgk restoran sate kajang tu memanjang je penuh ngan orang...


p/s: n3 makan2 berderet menunggu turn utk dipublish...sila jgn komen ckp kenapa blog ni penuh ngan makanan...dah tuan punya blog suka makan...nak buat mcm mana kan...haha...

62 comments:

amirah said...

eh, ko tak suka ek kuah kacang dia? aah la sejak menjak ramai sgt orang ni dia dah tak bakar original dah kan

intan_blur said...

aku sakit hati betul klu pagi2 en3 makanan..haihhhh..btul mencabar keimanan aku bpose harini..huhuhuhu..
aku klu singgah sane aku x mkn satey..aku makan bnda lain..member2 aku yg mkn satey..\

slm beb..smoga pagi2 ni ko ceria buat en3 pasal makanan ;p

fiza said...

Sate hj samuri dah tak berapa sedap dah.

mamyharraz said...

pun suka sate yg ada lemak kt tgh2 tu baru feel bila mkn ;)

`Aine`Ainun* said...

xsedap ek??
baru nak cuba...eheheeeeee

xjadi la...=P

kasihredha said...

sate samuri je yg paling dekat dgn rumah akak...walaupun ada aje yg kami tak puashati...tp kalau nak makan sate tetap ke hj samuri jugak, sebab tak tau tempat lain

ajumohit said...

aiyoo pagi ni sarapan nestle cereal jek, tengok satey terus jadik lapar, nak mkn2 pedas tu huhuhu...jgn lupe minum susu nesvita yang aku cakap kat entry aku semalam tau ida, utk turunkan kolesterol...utk kesihatan ko juga sbb aku syg ko ngeh ngeh ngeh

miloais milo said...

setuju - sate haji samuri tu dah tak sedap sangat lah...
lagi baik gi makan sate kat gerai D'muar (mee bandung muar)

susumanis said...

sate station pun okeh.. hj samuri ni jutawan sate melayu yang humble.. pernah berurusan secara personally dia dg..baik orangnyerr :))

nur anis said...

saya kalau makan sate mesti cari yang ada kulit..:)

qemaishak said...

Sama la kak, sate samuri dah tak sedap sekarang ni, kurang umphhh..lagi sedap sate semenyih tu.

suka entri gambar makanan, terapi minda & perut namanya hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

setuju..jue pun tak suka sate haji samurei..lebih baik makan sate kat bangi "sate uk"..lagi sedap dan mantap

wida said...

dulu satay kajang hj samuri ni glamer sgt. kalau balik kg arwah mak wajib singgah..tp sekarang ni satay2 yang jual kat tempat lain pon ada jugak yg lagi sedap kan..

Pok Amai-Amai said...

Samuri? Hohoho....dah tak sdp mcm dulu-dulu!

=(

Mama Ema said...

dah lama tak makan sate hj samuri ni..dah tak sedap pun..lebih rela beli kat sungai besi yg bakat pakai arang tu,,,

akubiomed said...

Besar kilang membuat satay Hj Samuri di Sungai Ramal Dalam.

Hanis Azla said...

akak pun suka satay yg ada lemak2 tu.. satay perut pun akak suka.. jadinya mmg tak hairanlah bila akak berperut gendut.. he..he..

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Satay memang favourite ... tambahan pulak kalau ada yg nak belanja .. lain kali kita pergi satu famili ... kajang dgn bangi tak jauh mana !

mek jah said...

jom pekena sate sri melaka kat umh aku. kompem kau terduduk sambil mata juling naik atas kiri dan kanan

Rai said...

lama tak pekena sate..

khairul said...

sempoi

Tina Othman said...

lama tak makan samuri, sebab kekadang mcm tak masak je satenya

saya suka je entri makanan, sebab suka makan sambil cuci mata hehe

Cikpuan rara said...

tp rara tak mkn satey.hehee

cikceriacorner said...

salam akak..wow bestnye...heheh

mama maman said...

mama suka je satay.. mana2 pun boleh layan..:)

Qhaifa Nur said...

suka sangat satay samuri lebih2 lagi tang kuahnya...sedapppp

yang tak tahan kena tunggu lama utk makan sate ni...aduhhh

POHPALEH BURGER said...

pada aku dr dlu lg samuri nye sate tak sedap mana.. tp mula2 glemer dlu sedap ler dr skg.. aku kalo kt kajang jarang ke sana.. biasanye aku lepak dpn court mamot tu.. tp skg dh takde... kalo dlu2 masa medan sate kt stadium tu lg bestt... samuri ni masa tu takde femes pun lg.. melambak kedai yg best.. sejak tukar tempat medan sate aku jarang sgt gi... dh mcm lalat pelayan tu aku tgk bila nak masuk.. sorry to say laa..
oo samuri pakai microwave skg?? aiya.. tak masyuk langsung.. samuri ni biasa aku mkn kalo bawak org.. ye laa.. sate ternama kan...

anie said...

tiba2 nak makan sate tengok pic sate besor2 dalam blog nie...:)

KhaiRin - anies said...

dulu sy suka satay ni tp lately x tau la mcm da x sedap jer..ada yg kt, satay yg x abes dia jual semula...kuah pon kacang kasar2...

eima said...

aku pun tak suka satey samuri gak ... tak besh ... tp klu ikutkan satey kurang risiko barah sbb tak dak carbon ..klu bakar ngan arang ade karbon ...


pilih la sedap @ sihat ...

Daddy Ziyyad said...

aku dah jemu makan sate..rasa nak makan sate kangaroo pulak..hahaha

MaryaYusof said...

Satay Hj Samuri.. Psst, hj samuri tu dulu pengapit ayah & mak aku kawin dulu...kihkihkih...

CaDLyNN said...

dulu mase arwah atuk ade.die slalu ajak mkn sate kjg ..die nk mkn kt hj samuri punye je..huhu..rindu arwah atuk..

norhidana said...

alamak... sedapnyer sate ayam kak... feveret nih,dulu selalu gk lyn sate samuri tp sejak dh kenal satay station yg besar2 tu lama tak lyn satay samuri... tp kan kadang2 tu sate kt psr mlm lg sedap dr satay yg ada nama camni...

wahida said...

marya yusof: la ye ke? ada gambar tak? kalau ada, scan la...upload kat blog...kenangan ngan org ternama tu...

cheqna said...

of coz..satay tepi jalan jugak yang sangat sedap =)

Tiramisu Fatiema said...

memang sedap sate samuri..pernah makan jugak..kena bape cucuk de dah kenyang

saffiya_aleesya @ echa said...

sate kajang skrg ni dah tak macam dulu2..dulu2 memang sedap n terbaeek tp tak tau knp skrg dh hilang power kot huhuhu..apa pun saya suka sate perut..perghhh tangkap leleh laa

MasZuber said...

nanti cuba satay kajang zamzuri pula yea!

Cik Ecah said...

sedap!

tp ecah mkn sate 1 ke 2cucuk jer...
huhu

munna said...

baru sekali je makan sate samuri ni....

norh said...

ada gak ke org yg tak suka makan eh? he he

Munnafendy said...

akak kt puchong ada 1 tempat ni org panggil sate hasbuna..mmg terbaik kak...isi besar2 n mmg sedap lah! kuah dia pun best. mmg 10x lg sdp dr samuri

|| NaFiRaa || said...

pernah makan sekali jer satey nih..tu pon dah lama.. eh apsal kuah kacang dia cair jek.. baik beli kat pasar malam.. kuah kacang dia pekat sgt!

lienda said...

aduh,apasal citer makan satay nie,hah kan dah teringin nih.....

Eye_nee said...

betul kata ko sis..lebih gemar beli satay KUANG kan kawasan umah akk ni..kuah pon nmpak perang tua dan pekat....tak der lah putih lesi cam picture tu...

Anak Wak Mail said...

saya tak pernah makan sate kajang,,walaupon kajang dengan saya bukan la jauh sangat pon..

Acik Erna said...

wahida..memang tak sedap dah sate ssmuri ni..kalau ditempat acik..satenya lagi sedap..buat dirumah je..

ct rahani said...

seminggu dua nih masa BW ramai dok citer pasal satay kajang nih.. memang femes kat sana kan.. klu kt jb lak terkenal ngan sate wak radol.. hehe..

atty's said...

kty yg dok area kajang ni tak makan dah satay samuri ni ..kitaorg area sini dok layan satay urat ketin atau dikenali satay uK

wan nurul hezrina said...

aku setuju ngan ko..mmg akupun tak suka satay kajang nih!rasa mcm plastik.mcm instant pun ado..mmg satay tepi jalan lagi masyukk

fames pada nama jer pastuh quality non ado..mcm kat bangi dulu bakar pakai arang.tradisional.tapi rasa mmg mantop!bila nak upgrade cket n masuk kedai..bakar guna mikrowave..rasa dier mmg spoil!

misya said...

menitik air liur

dakcik said...

sate kajang samuri dah xsedap cm dlu kak..baik beli sate jual tepi jln..lg best.huhu

mama aini said...

ha2x..mama suka satay kajang sbb dia tak banyak lemak..tau2lah mama ni tak blh makan yg camtu..mama rasa sedap pulak bila dah letak sambal kat kuah dia..he2x..

AdiaLuze said...

Sedapnye satay !!!! Waaaaa .... Nak makan satay jugak ... Errrkk .. dh memalam buta ni sapa la yang nak belikan kan .. huhuhuu

sW33tdARLiNG said...

aku baru makan sate kat gerai yg hubby aku meniaga sama.. sedap sate dia takde campo lemak, kuah pun pekat... daging dia terasa segala rempah

ZZnoor said...

ya..sometimes satay dia dh dibakar lame..terperap je den sejuk,once dpt oder,diorg bakar balik..jd satay tu keras n makin tak sdap...klu betul2 nk rs satay samuri,maybe u cn think to have it in kajang itself..mayb lebih ori..

ZZnoor said...

satu lagi?akak dh try satay tulang kt taipan snawang tu???mantap!!org kate...sbb sy pun tak gi lagi ni..hahaha

wahida said...

zznoor: nak try, tapi asyik la tak terpergi2 lagi...adoi la...

Papa-NtiQ said...

Baru jer upload gambar2 masa makan kat satay hj samuri shah alam branch. ok la rase nye tapi tak de la special sangat hanya kuah dan sambal dia jer yang bolih puji lain dari yang lain. Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan makan hehehe...review restoren2 menarik yg saya pegi...dan kalu bolih follow yer blog saya TQ TQ TQ

miaqaisarah.com said...

Mmmm.. memang sedap sangat satay kajang ni.. tambah-tambah makan masa open house beramai-ramai dengan kawan-kawan memang lagi lah menyelerakan..

Masa open house ni la banyak saya makan satay kajang.. :)

http://miaqaisarah.com/2015/08/06/jamuan-raya-supermom/

zahar said...

lama tak mkn satay kajang.. tgk pun dh terliur