nuffnang advert

Tuesday, January 31, 2012

ke Indonesia lagi....

selamat pagi semua...
esok aku akan berangkat ke Jakarta-Bandung...kali ni tak pergi ngan family atau mek jah...tapi pegi ngan geng2 blogger...risau jugak sbb kami semua pompuan...dan lagi satu keadaan di Bandung yg tak berapa mengizinkan sekarang ni...kalau ribut teruk lagi di Bandung tu, kami akan lari terus ke Jakarta...tak nak tunggu lama kat Bandung tu...tapi harapnya tak de apa2 lah...mak aku pun dah bising tu...

selain pasport, duit dan tiket, ubat2an jugak penting....ubatan traveling kit ni aku tambah sekali ngan ubat batuk dan pam lelah aku tu...wajib ada tu...tapi harap2 kesihatan kami di sana nnt ok2 jer...

dan harap2 jugak suami, anak dan family kat kampung semua sihat, kalau salah sorang antara mereka sakit, dah tentu aku susah hati dan berat hati nak melangkah pegi..harap semuanya sihat la sampai aku kembali ke Malaysia nnt...

doakan kami semua selamat pegi dan balik, doakan jugak keadaan di Bandung bertambah baik, dan doakan jugak keselamatan kami di sana nnt...dan InsyaAllah, aku akan kembali berblogging pada 8 Feb nnt..korang tolong tgkkan umah aku ni ek...


p/s: rumah baru aku ni hasil kerja tgn eb...tengs beb!! aku suka hasil kerja ko...nampaknya mata aku masih berminat pada warna biru dan aku masih mengekalkan ciri2 simple...kalau korang boring tgk asyik biru je, tak dapek la den nak nolong...haha...

120 comments:

Pok Amai-Amai said...

Jln g!?? Syok ohh! Anyway, slmt berjln n have fun!

Puan Fifiey said...

jangan lupa ole ole yer kak..

ejaMaria said...

sronoknya jejalan... kirim beli telekung bole... ;p

Kakzakie said...

Dah renovate rumah baru nak kena tinggal pulak ye Wahida. Selamat pergi dan balik ye...

cheqna said...

cantik rumah baru
take care mek kak =)

Azian Elias said...

Bila nak fly to Wahida. Best tau jalan dengan geng ni.. Macam org bujang..heee..Have safe journey akak doakan..

yana-feehily said...

wah..bestnya jalan2 :)

AnneRaini said...

bestnye ko nok nak gi jalan....nnti updet entry byk2 tau. leh aku buat panduan sbb aku pergi buln 4 ni...

wida said...

jalan2 lagi..bestnya.
hati2 yer sis..moga2 selamat pergi dan kembali, amin

bujal X said...

apsal mekjah tak ikut? mabuk teruk lagi kah?

apapun selamat berangkat dan selamatlah pulang~~

*kirim salam sekali kat mek jah tersebut~~

CaDLyNN said...

berjalan lg? bestnye...nak itut..hehe

Joy said...

happy holiday.....selamat pergi dan balik. enjoy!

::FAIZ FARISH:: said...

Alhamdulillah, Allah beri kakak rezki.... Syukur pada Dia.

Huda said...

amboi berjalan je eh, seronoknya, semoga selamat pergi dan kembali..:)

mek jah said...

jaga diri nok

aku takde bersama kau kali ni

harap semuanya selamat. pegi.. disana dan balik nnt

kalu rindu kat aku, korek buntut kau pastu ciyom tau

dlm flight aku tak de, pakai tali pinggang sendiri tau

jgn minum ais banyak nnt kau semput

yg penting igt aku igt FM okehhhh

norhidana said...

wah3...bestnyer jln2 supink2
apa pun jaga diri kt sana ye kak... jaga brg2 bharga tuh... jgn supink sampai tak ingt nk balik kl lak heheheh

selamat bercuti2

mek jah said...

bujal,

mek jah ni... waalaikumsalam... hehehe

mek jah tak dpt ikut, perut dah membesar

sendiri jalan pun dah haaaa.... semput!!!!

rindu mek jah eh... ahaksss

fiza said...

BEstnya. Selamat bercuti. Smoga selamat pergi & selamat pulang.

Cantik umah baru ko ☺☺

atty's said...

happy holiday ida..semoga semuanya dalam keadaan ok dan terkawal..enjoy ur holiday

Rinna said...

Wah curlast.. ko Ida.. dpt gi jalan2 lagik.. Moga selamat pergi dan balik..yer.. dan jaga diri tuh baik2..

:: Mrs.Eady :: said...

umh baru cantikk!!!

KhaiRin - anies said...

jgn lupa ole2 utk kami

wahida said...

azian elias: saya pegi esok kak...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik rumah baru...
selamat bercuti wahida..semoga semuanya ok

Aine Ainun said...

Amboi berjalan sokmo=)

btw,
header mmg mantop dr yg sebelum ni=)

Kirim FM=)))))))))) kui kui kuiii

dakcik said...

bestnya ke bandung lg sekali..have a safe journey yeh!

p/s : nk FM...hihihihi

eMMe said...

selamat jalan n selamat kembali ke tanah air, hope ade sumthing utk saya, hehehehe~

ZSqueenbee said...

raonnnn sje kaka daling sye ni tau...soooo jgn lpeeeee ole² utk sye...hati² kt sna nnti ye akak..jgn noty² tau..jge hrta bnda akak..all the best to u & the geng...muahhhhh

mamyharraz said...

selamat bercuti ;)

Insyaallah semua akan ok yg penting enjoy your self..jaga diri baik2 :)

Fieza79 said...

syok nya bercoti lg...
selamat jalan dan selamat kembali..!

amirah said...

lawa la header baru ko nok..selamat jalan ye..take care..moga ko selamat pergi dan balik..

Adzrien Shoppe said...

amboi, seronoknya jenjalan... adik kak liza di asterisk boutique tu pun ke bandung hari ini.

GreenJade said...

hv a safe journey & selamat2 semua hendaknya..Amin :)

enjoy yr trip yeah

adarnadzmie said...

selamat pergi dan balik... jgn lupa ole2...haha

wan nurul hezrina said...

wahhh rumah baru lagi..ko nie kalau nak g indon aku riso jer.arituhpun ada gempa bumi..baik2 taw!semoga selamat g n balik..

p/s-aku suker jer warna biru=)n umah baru..kalu eb yang buat mmg chantek jerk=)

Eye_nee said...

Selamat Bercuti sis..semoga perjalanan kamu selamat pergi dan pulang nnt....

intan_blur said...

waallaweeee...pegi lagi???????????
aku jg x pegi2..nnt amik gamba byk2 ye nokkss..kasi jeles sikit ngan aku..n kasi semangat sikit aku nak kumpul duit..pastu blh jalan2 mcm ko..;)

oohhh eb yg buat kan..cantek la beb..baru aku nak tegur header baru..sesuaiiiiiiiiiiii

Cikpuan rara said...

selamat bercuti sis.

Hanis Azla said...

cantik rumah baru dia.. pandai eB.. selamat bercuti yer.. semoga segalanya baik2 saja..

Chik Att said...

ish ishhhh jalan lagi ...

eima said...

hopefully semua selamat la ye ..... kite tgu awak balik k....

deqnoor said...

bestnye jln2... xpernah lg ke sana. rasa nk juga pergi tp xde kwn. huhu...

take care dear... :)

Cho Zila said...

harap semuanya ok-ok sahaja yerk... selamat berjalan2 di kota bandung.. shopping banyak2 yerk..

whitecappuccino said...

selamat bercuti wahida!!

qemaishak said...

Moga perjalanan pergi dan balik selamat, jaga diri molek kak..nanti buat GA Bandung -Jakarta pulak ye hehe

FM Bukit Merah dah sampai, terima kasih:)

*SiRibenMerah said...

selamat bercuti akak.. hehehehehe~

Mama Ema said...

Selamat Bercuti.moga semuanya berada dlm keadaan baik-baik...

wahida said...

si riben merah: utk ko jugak, selamat bercuti!! kehkeh...

misya said...

selamat berholiday

Bitt (double IS) said...

memang cantek rumah baru nih...pst, kalau bawa ubat-ubatan cenggitu jek letak keterengan...surat doctor tak payah eh?

dwaty said...

mak aiiii.... gi bandung lagi... mesti org2 kat bandung tu dah kenal ngan wahida... hehehe

wahida said...

bitt: nak buat gapo ngan surat doctor nok? aku lak yg confuse ni...ekekek...

suri solehah said...

jalan saje wahida ni..apa2halpun jgn lupa ole2 tuk akak huhu

Anum said...

seronoknya bleh kim kain raya

aanie said...

wah, ke bandung lagi...take care ek....
umah baru ni cantik je...header pun cunggg la...

idasm said...

rumah baru cantik.
header pun cantik.. lebih ceria.

selamat jalan... enjoylah yea..
harap semuanya berjalan lancar....

Tiramisu Fatiema said...

akak.cantik umah baru nie..huhu..selamat bercuti akak..take care...

khairul said...

best nya depa jejalan

Neeza.Areef said...

safe journey yerk..sama la sy pn klu g mane2..ada standby ubat2an

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

woooo g ngan kak dee ye bessnyeee nak ikuttttt

Ena said...

bestnyer.. jalan lagi..


cantik la.. na suka.. nak nak header tu.. tempah ek ngan k.eb tu?

wahida said...

mek rose: eh, mana tau neh? kehkeh...

ena: ha ah, tempah ngan eb, kalau minat roger je dia, atau email dia...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, berjalan aje nko..
have a nice trip laling..

ppstt, beb.. windu la kat membe nko mek jah tu..
lama x apdet blog, ape cer. die?
sihat ka?

Fatin Mraz said...

safe journey ya~

maszmadi said...

wah, bercuti ke obesi yerk.. semoga selamat pergi n selamat pulang..

erm, cantik header tu..

|| NaFiRaa || said...

Berjalan ajer Ko kan~ JELES aku nok!!!

Jangan lupa beli FM untuk aku k~ muehehehheh

Angah said...

hamboii jalan je nko waheeda,aku doakan ko slamat pergi n balikkk....lepas ni jgn lupawat gA hehehehehee

So Shy Lady said...

dgn geng mn plak? elok sgt prepare ubat2an tu. hepy holiday dear.


yg jeles,
akk ssl ;P

wahida said...

leily: dia sihat, cuma dia malas nak hapdet...adoi la...

Tihara said...

wahh best nye awak jln2 dgn geng bloger ..may save journey dear :)

Qhaifa Nur said...

cantiklah umah baru...
jenjalan bandung lagi..best..best

ajumohit said...

Wahhhh syoknya bjalan, ko hati2 Kat sana tau

ajak said...

asalam ..... besssst turrrr ... jangan luper makan strawberry cicah ngan gula ...he3

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboii g bercuti lagi kau yerkk.. nak ikutttt..hehehe

Ila said...

selamat bercuti..bestnya gi jakarta lagi yer..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ole2 utk akak jgn lupa tau...kakD doakan selamat pergi dan balik dgn ye..

myamyza said...

kak, fm bandung 1 yer.. hakhak

wahida said...

ila: ni baru festaim sampai jakarta, tapi bandung dah dua kali la...

Anak Wak Mail said...

bestnya nak pi bandung,,shopping sakan la..hehe..

jangan lupa ole2 untuk saya..:P

kasihredha said...

selamat bercuti
dan bersoping di pasar baru :))

sW33tdARLiNG said...

sayonaraaaaaaaaaa~~

::NureeN:: said...

jels2.. bial nk smpi sana nih...

mama maman said...

syok dpt jalan2 eks.. #jeles tau.. hahaha..

mmg lawa rumah baru u nih.. #jeles lagi sekali.. hahaha

munna said...

wah.... cantik rumah baru.... semoga selamat pergi dan kembali ye Wahida

sudipVSsenduk said...

Bon Voyage.. moga dipermudahkan segala urusan walau dimana berada, Amin...

miss Fyqa said...

wah..akak nak ke bandung lg.. best2..

rumah baru akak ni ok jer.. i loike... :)

ieda said...

selamat pergi dan balik dik
jgn lupe ole2 buat akak ekekke

cantik2 akak suke templete baru nie kemass je ;)

zuwaidah said...

hopefully you will enjoy yr trip.
salam ziarah semula.

eB ezrin said...

jelesssssssssssssssnyer aku. ko tc eh tmpt org. jgn luper souvenir utk aku. ha ha ha ;p

Nazayiena said...

Semoga percutian yg seronok nanti dan Kak Nurul doakan Selamat pegi dan kembali.

Ladysirna FA said...

Wah, seronoknya, selamat bercuti!semoga sihat sihat aja di sana yer..

Paris Lipton said...

wowww nak nak buah tgn ;p
tc~

aLya maNip said...

selamat oliday k.wahida..

comei plak umah baru. de bunga2 lagi..hihi

ct rahani said...

happy holiday sis.. take care!

JunAina said...

Selamat bercuti...jgn lupa ole2 bandung...:)

saniah said...

salam...
aloo akak pun nk gi bln 4 nnt so harap2 sgt la wahida bg tips yg blh menolong org yg 1st time nk pegi nih..especially tempat makan2..perut akak suka buat hal kalau makan tersilap..tolong aa :)

Dee said...

moga perjalanan kita selamat pergi dan balik..hehehe..see u at KLIA tomorrow dear..

Emy Tak Kecik said...

alahai...jakarta best..bandung pon best...

selamat pergi & kembali :D

Teenager Housemaid said...

whoa..nak pegi bandung eh?
nnt update la pasal bandung..
saya nk g bulan mei nnt ..
hehehe..

acheeqa farhana said...

wahh..seronoknya..smoga selamat pagi selamat balik ye :))

nurkaloi said...

jalan lagi !!!
terbaik laaa kak hahah

anie said...

Bestnye...gie bujang je...tingin nak buat camne...

anie said...

Bestnye...gie bujang je...tingin nak buat camne...

Munnafendy said...

syok meh jalan2 ngan kwn2 blogger! sis dee join skali ke? hihi..jgn lupe FM tau..keh3

oh lupa, akak tc okeh!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah berjalan lg..bestnyaa

Ann Ishak said...

wahhhh percutian pertama untuk tahun ni ek, semoga korang selamat dan keadaan terkawal dekat sana ek

MULAN said...

ubat2 tu bawak yg pil2 je senang kan.. kalo liquid takleh bawak handcarry kan.. nnti sakit kat atas payah lak.. kalo tak bawak ubat sendiri, takut ubat tempat orang tak sesuai dgn kita..

enjoy sakan tau..!!

NzA said...

wah bestnya.......slamat brangkat n semoga selamat semuanya...

-gedek! said...

jangan lupa minom sirap bandung!

Salina@IbuAqil said...

Biru!! Sejuk mata memandang.. Hi3!!!
Selamat brholiday lg sis..
TC!! ;)

::NureeN:: said...

wow header baru.. nice :)

fazilzura said...

TOK TOK TOK ... salam tuan umah , ado dok ????

ko smp ati kan , lama x singah umah aku .. x windu haku le tu ..

hamboi2 pi bandung x hajak ye.. eh sanun now tgh ribut ker? alamak risau jgkni ..

**** smart arr header ko ..

LadyBird said...

lady doakan semua dlm keadaan baik2 aja.. ameenn..

jemarisuri said...

semoga semuanya selamat...

salam kenal..kalau sudi jom singgah blog js..hehe

Mak Su said...

selamat dalam perjalanan

mama aini said...

`hepi holiday wahida & geng blogger` !!..semuga selamat pergi & selamat kembali..amin..

sya hassan said...

woah.. slamat b'holiday akak oii.. smoga slmt pulang ye kak.. XD

cntik 'rumah' baru akak nie.. :D

Rtp Farra Arisha said...

why don't you tell me that you're going to jakarta? because i'm being there :) wow, it must be fun, indeed. hati2 di jalan...

MaryaYusof said...

Salam Wahida,

Bestnye, bercuti... shopping byk2 tau!

Take care~

.izzati liyana. said...

woah. mcm2 ubatnya.