nuffnang advert

Friday, January 20, 2012

cheewy cheese...

selamat pagi semua...
beberapa hari lepas makan kepsi...

kalau makan ayam tak reti bahagian lain...suka peha atau kepak ajer...kalau bg yg isi tebal, aku tak feel...

 pas tu try cheewy cheese..menu baru kepsi....ater, dah nama cheese kan, harus la aku try....comel2 je benda alah ni...kalau makan, setakat celah gigi aku je ni...kehkeh...

gambar tak memuaskan hati...tapi isi dalam mcm tu lah...aku tgk kat blog org, ada yg ckp dorang tak suka cheewy cheese ni, tapi aku suka jer...sedap je, sbb kat luar tu garing2 kan...aku layan je...hehe...pas tu cicah ngan sos....perghhh...

pada penggemar cheese mcm aku, silalah try ye...dapatkannya di kepsi berhampiran anda...hehe...


p/s: drama Gemersik Kalbu tu mcm best, tapi kenapalah heroin dia Ayu Raudhah? sob sob...

78 comments:

Tina Othman said...

adeh, haritu pun makan kepci tapi tak perasan lah pulak yg ini

haa ramai yg taknak tgk ceta tu sebab Ayu Raudhah, kesian jadi mangsa suami sendiri

ibuhebat said...

waaa.. dah lama tak makan kfc! tgk gambar wawa ni lagiii rasa teringin. huhu... tapi saya biasa order yg OR. hehe

Huda said...

dah la lapar pastu nengok kepsi ni, adeh, laparnyaaa...gemersik kalbu tu pun kita nengok on off..kita suka hero dia aqasha tuuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka cheess!! lom try ag ni..tu la..pasal ayu yg jadi heroin..aish..

cheqna said...

mana2drama yang diadaptasi dari novel memang besh =)

`Aine`Ainun* said...

aduhai...jadi lapar masuk sini,
pepagi ade kFC...opsss, kena pertimbangkan dulu nk g kepsi, diet diet..heheeeeeeeee!!

Lya Colours said...

ayu raudah macam gedik2 je dalam cite tu. tu yg malas nak tengok.huhu

Eye_nee said...

layan jugak cietr GK tu sekali sekala..ater balik umah jer nak berperang kat dapur..tu yg kdg2 dapat lah tgk 15 minit terakhir....sedap nmapknya CCheese tu...

ajumohit said...

alahai ida, aku sejak budak2 skola ni tak sempat layan citer ptg2 tu, kalau aaron ajis aku layan la ahahhahahahhahahhha

salina said...

sedapnyerrr...padahal hari2 tgk kepsi kat dpn umah hehehe....

AnneRaini said...

cepat betul ko bertindak ye nok...baru jek kuar chewy cheese ni terus ko try...hehehe

p/s:akupun mls nak layan gemersik kalbu tu sbb ayu raudah..huhuh

amirah said...

laaa..tktau pun ada cheewy cheese ni..huhu..

ko tak suka nengok ayu raudhah? x sukaa aqasha..huhu

Dee said...

menu baru? wajib try ni..

kasihibu said...

betulah napalah si ayu raudah kan? tak minat nak layan



menu baru pedas ke tidak?

wahida said...

kasihibu: langsung tak pedas kak...ala2 nugget je kekdahnya...hehe...tapi dlm tu cheese la...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

mat rafiq sure suka nii

susumanis said...

okeh..jom ke kepsi lunch nanti..hehehe

Nazayiena said...

menu baru yea....lom kesempatan lg nak pegi kepsi.
Kak Nurul x tgk cite Gemersik Rindu nie sbb kang sekali tgk ketagih plk cam tgk cite Tentang Dhia hari tu....

KhaiRin - anies said...

knape cheese tu x melelh keluar?? bleh gak sy lap sket kt PC ni hehehe


sama la kite...kureng sket bla tgk Ayu raudha yg berlakon...x de feel

Rinna said...

owwh ada menu baru yer.. tak tau le plak..tak de kuar iklan kat tv pun.. heheh..tak per nanti try.. plak..

wahida said...

nazayiena: kak, bukan gemersik rindu, gemersik kalbu...ekekek....

khairin-anies: tu lah, tak meleleh pun, melekat je kat dlm tu...hehe...

Pok Amai-Amai said...

Sy juge penggemar cheese. Bila dah mkn sebiji tu, mgkn nak makan sebiji lagiu. Sampai abis satu set tu. Bile dah abis, baru nak igt - tahap mana dah kolesterol aku eh?

Hahahahahah!

Mama Ema said...

dah lama tak makan kfc ni..ayam pun dah suka pada ayam mekdi..sebab tak berminyak...huhuhu

a'ah, bila tgk minggu ini mcm best pula, samalah tak minat sgt ayu raudhah pun

ZZnoor said...

hye kakak!!lama sudah tak lawat blog ini!!hihi..
so chewy cheese!honestly!sy mnat giler ngn cheese!short words,recommended or not??

akubiomed said...

Agak lama juga tidak bawa famili masuk restoran KFC.

♥ dak pink said...

Bak lah satu ha!

wahida said...

zznoor: utk tekak aku sedap la...sbb aku suka cheese...tapi lain org lain selera kan...cer ko try dulu...

eMMe said...

same la kite kak ida, penggemar cheese, nak try la, jap gi nak gi K F C la, yihaaa~

fiza said...

Aku klo mkn kfc pon suka paha & kepak. Dah lama tak pekena kfc.

ieja amieja said...

malam tadi arina cbuk nak makan kfc, sudahnyer kami layan durian jer tepi jalan..hehhe

So Shy Lady said...

bleh la nnti menerai... btul la gmba kali ni t. smolek biasa. biasa akk pasti mleleh tngok gmba2 mknn kt sini hehe...

t.pnah layan drama huhu cite nora elena dulu pun t.tahu huhu

luahfikiran ... mari kita said...

SALAM,
LF suka bahagian kepak je .. Nanti , nak minta anak tolong anak bongsu ni belikan menu baru ini. LF suka cheeese

CaDLyNN said...

sedap ek kak? nnti sy cube

intan_blur said...

slm beb,,
nasib harini aku x pose..
klu x..mau aku surh ko anta sini sikit..;)
slm jumaat beb..
moga hari2 ko ceria..

ZSqueenbee said...

nyum nyum..hri ni xpoce leh terjah p kepsi...nyum nyum...windu akak yg combong ni...

miloais milo said...

ohhh... kena try that cheesy thingy... iols memang suka makan cheese!

Munnafendy said...

ha ni pechenta cheese suda mari! boleh la ajak cik abe pg mlm tp...tp smlm dia ckp teringin mkn prosperity la pulak...kena baling dadu ni...haha

Rumah Kuning said...

wah...gebunya nampak. sedappp

Salina@IbuAqil said...

Nak sikit!!!!! ;) happy weekend sis..

anie said...

hhehehe..nie suka tgk blog sis sebab tengok pic makanan sumer besau2 gabak..kalau xlapo jadi lapo....hahaha..

tengok pic makanan sampai lupa nak follow hihihi..tq follow saya...

Ena said...

ENA PUN SUKA CHEESE JUGAKKKK... CEDAPNYER WEIIII..

Qhaifa Nur said...

baru yek...nak cuba

layan gak citer tu tp semalam dah makin mendebarkan...

Cikpuan rara said...

smlm baru lepas mkn mcD rini nk mkn kepsi.alamak.tak mo lah.minggu depa lah.hehehe

wahida said...

cadlynn: kalau tak sedap, jgn marah aku lak...pada aku sedap la...

zsqueenbee: kenapa ko kata aku sombong nok? tak baik tau....ekekek...

anie: tq follow...tu yg suh follow sekali blog ni sbb sis rajin komen, tapi tgk tak de lak dlm senarai follower tu...anyway tengs...

Anak Wak Mail said...

kalau saya makan ni kompem2 muak ni,,saya tak bape suka cheese..;)

Fikri said...

Alahai sdpnya kepsi.. lama xmkn. :D

ZWAN SABRI said...

Ayooooooo.. Terliurlah! HUHU



New Entry : Hidup Hanya Untuk Peperiksaan?

maszmadi said...

kecik sangat ker saiznyer... x penah try lagik..

munna said...

kalau ke kepsi mmg munna pilih drumstick selalunya... menu baru tu munna kureng sikit lagipun harga dia tak berbaloi rasanya

::NureeN:: said...

salam... lama x singgah cini... mm kepci ni fvret asben bleh try la..

Acik Erna said...

acik pun suka paha dan kepak..tambah satu lagi..acik suka tang leher ayam

Paris Lipton said...

sy reti mkn selain dada....ehhh gamba ni buat kita lapaq kot! ;p

MommyAqil said...

wahh saya tgk pn dah sedap apatah lagi merasa kan..nnti nk try la..kikikiki..

qemaishak said...

Lama dah xg mkn kfc..

xstart follow lagi cite gemersikkalbu ni, ingat malas dah nk terjebak, kalut sokmo blk keja nak masak gara2 tgk drama kul 7 haha

Mimy Hamid said...

aku pasan chewwy cheese kehepsi...tapi aku tak galak pulak nak makan ...sebab dah kenyang peha ayam kehepsi..

ieda said...

wah2 kena cuba nie
zazzzzzzzzzzzzz mlm nanti nak terjah ekeek ;)

Emy Tak Kecik said...

aku suka ayu tu...cantik heehe

sedapnye!!!!!!

eB ezrin said...

dear, ko dh emelkan emel baru? haku raser nk pulun siapkan nih. tq :)

mamasuri said...

alamak dah lama aku tak makan kepsi ni..itulah pasai...cerita gemersik kalbu tu best..tp heroin lak tak best...huhuhu

Hanis Azla said...

sedap ekk.. boleh try ni nnt..

..::SangRatoo::.. said...

Da, aku layan gak cite tu..cuma aku tak kenan lagu tema..kucubit cubit telinga pipi jadahla hai lagu tu..hahahaha~

sudipVSsenduk said...

hhmmmm... a must try dish

MaryaYusof said...

Salam Wahida,
Ko saje nak buli aku kan...huwaaa!! Nak kefci...

Psst... ko kumpul la duit dr skrg... penginapan & mknan disediakan.... duit tambang jek sendiri...hehehe

norhidana said...

lama wei tak try kfc nih kak...last mkn masa cari tart tlr tu kak....
ish mcm sedap je cheess tuh, aku ni dhla antu chess...

p/s: kak,camne nk bt pop up window tu... teman tak tau la kak...huhuhui

Sue-Rya AQ said...

hmmmmm...klau mkn, sure x berenti punye..nak2 hubby n c kakak tu suka giler ngan cheese..

Neeza.Areef said...

wah..tetiba x tau ada menda baru kt kepsi..mcm lama no je x g kepsi..nk jugak la i loike chis2 nih..

khairul said...

pasai pa la aku di uji ngan gambaq ni

Teenager Housemaid said...

wah nak kena try chewy cheese ni..:D

Izan Ishak said...

cheewy cheese tu cam menarik sesangat.... mesti cuba nih!

NzA said...

trubat hati tg KFC.....sedap!!!!!

rasp said...

cik abe i kalo tau mesti dia nak try...
dia tu pengemar kfc tegar...

mama aini said...

hikk2x..memang pemakan orgnya !!..terliur jugak mama ..:)

wida said...

tak sempat nak try menu baru tu lagi..sedapnya

IxoR@ said...

ayam ke tu... pastu dlm ada cheese?

bole cuba nanti...

whitecappuccino said...

blum try lagi chewy cheese ni..

Softtouch [Hanim] said...

nnti nk trylah...sy pun suka bnda cheese2 ni...tgk bdn lah kan..heheheee

LadyBird said...

ayam tu lady plg suka

wan nurul hezrina said...

nanti aku nak g trylah cheewy=)