nuffnang advert

Tuesday, December 6, 2011

Tutti Futti

selamat pagi semua....
semalam aku cerita pasal Subway kan? kalau nak tau citer, lepas je kami mkn Subway tu, terus kami terjah Tutti Frutti pulak...

 masih lagi di Solaris Jalan Duta, dekat ngan ofis aku...

 pertama kali kami mkn Tutti Frutti ni, tapi aku mmg dah set dlm kepala, yg aiskrim yogurt ni mahal, sbb pernah baca dlm beberapa blog sebelum ni...ko bayangkan la RM5.30 per 100 grams tu....mahal giler, tapi teringin punya pasal, terjah gak la...

lepas dah pilih cup, pilih flavour apa nak...aku rasa ramai yg dah tau konsep kat sini, semuanya self service...ada beberapa flavour, coklat, raspberry, vanilla, original, strawberry dan grenadine...aku suka vanilla dan raspberry...

 pas tu pilih la topping apa nak, ada macam2 weh...antaranya ada corn flakes, black raisin, cha cha peanut, cocoa balls n yupi gummy bear...aku tak amek benda alah ni, sbb aku lagi suka letak buah2an...

 pas tu ada chocolate rice, rainbow rice dan marshmallow...aku amek chocolate rice, feveret aku tu, kalau mkn kek pun aku suka yg ada coklat rice banyak2..hehe...

 section yg paling aku suka adalah buah2an...rambang mata weh...ni mmg feveret aku...tapi Nor tak amek fruits, dia byk amek cornflakes...bestnya sbb ada lychee, peach, longan, apricot, pear, kiwi, nata de coco dan grape...semua pun aku suka....grrrrrrr!!! rambang mata aku!! huh!!

 pas tu ada beberapa jenis syrup...pilih je...tapi aku tak letak sbb tak pasan benda alah ni, Nor amek syrup ni baru aku pasan kewujudan dia...ye lah, aku sibuk ngan fruits sampai juling bijik mata, mana nak nampak benda lain dah...hahahaha....

pas tu nak letak biskut2 ni pun boleh...

 masa utk menimbang, ko nampak total rega aiskrim aku tu? RM19.08...amek ko...ko mampu? hahaha...
giler mahal....

 buah2an yg aku amek buat berat eskem aku...tapi aku tak kisah pun, sbb mmg aku suka fruits tu semua...

ni pulak Nor punya...dia punya rege cuma RM9 hengget lebih jer...tapi dia round dua kali makan...next round pun rega dia 9 hengget lebih gak...so, dia punya rega jadik mcm rega eskem aku tadi......suka suka suka...hahahaha

 sesekali layan kat sini ok lah, sbb bukan semua eskem dia sedap pun...harap mahal je la...ada beberapa flavour je yg sedap, ikut tekak korang la kan...dan aku pun mmg ada plan nak bawak anak2 mkn eskem kat sini, tunggu dorang betul2 sihat utk mkn eskem ni...sekarang ni, dorang tgh batuk2...

ala, blur lak gambar ni...ni member aku Nor nama dia...pada yg dah lama follow blog aku tu, mesti ramai yg pasan member aku ni lah yg operate tonsil hari tu...sekarang dia dah sihat walafiat...alhamdulillah...dah boleh melalak masuk koir kat ofis lagi....hehe...



p/s: sakit hati tgk bakal mak mertua Dhia...ada ke patut dia nak Dhia mati...grrrrr!!!

79 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

terbaekk wok tutti frutti nih!

www.ed-zwa.blogspot.com (url aku baru)

Anum said...

sedapnya
hehehe

nurbeena said...

sejukkkk lalu di tekak.

nurbeena said...

ehem...geram jugak kat mak Zikir tu. Grrrr...dush! dush!

alien said...

kalau bawak toping sndiri bole ke?
hehe

Nens Collection said...

mahal kan kak..skali skala boleh ler..hehe..

p/s: kak wahida mana kak nizareena
die alahan teruk ke..lama x update blog die..

ejaMaria said...

ok... bagus entry ni... aku tengok yg aiskrim Nor tu separuh cup je... pastu letak cornflake ngan coklat rice... bagus-bagus... aku paham dah taktik nak makan aiskrim kat sini...

aku pun teragak nak try aiskrim sini... tapi pikir banyak sbb rege dia... anak dah la 3 org... mesti sorang satu cup punya... hahaha... spare la 2 kpg note 50 bila pegi nnt... ;p

SYANI said...

Mahalnya TF ni yer... Pikir 44 kali kalau nak pegi sini ..

My Little Diary said...

ahad lepas pegi mkn tf ni...sekali kena rm25....haaa!!! amik ko!! jilat sampai licin bekas kertas tu...miahahaaa...

Lya Colours said...

mahal tapi sedap kan. sebulan sekali bleh la makan. huhu

Myra Jay said...

Myra kalau p tutti frutti xamik buah2 seme sbb konpom berat, amik yg ringan2 je :)

Tina Othman said...

tak penah lg makan, kesian betullah wlupn merata org dok ceta pasal dia ni

Mamamya said...

apasal semua makanan yg ko tayang kat sini aku x penah makan....sob..sob..sob...!!!

Qhaifa Nur said...

mahalnya...
belum pernah datang sini lagi tapi teringin gak...

wahida said...

alien: idea yg bagus gak tu...hehe...cer try bawak...haha

nens collection: dia kata dia muak nak bukak blog skang ni...hehe...

mek jah said...

kau takde la nak cakap ape2 utk aku dlm n3 ni kan..

kot2 le "sori le mek jah, buat mu terliur... nnt kita pegi ngan mu pulak okes"

sentap!

mmg kompem korang tak igt aku kennnnnn

cik fadh said...

huhu trima kasih tunjukkan semua ni . cik fadh lom dpt merase mkn tutti frutti ni lg..so kalo nk mkn nnt x la terkebil2 mata nk self service kan kan..hehe

bujal X said...

pernah dulu ada makcik tu dia datang situ tak pandang kiri kanan terus ambik mangkuk besar 2 biji~sekali kena dekat rm100~~ble plak makcik tu ngamuk kat cashier pastu blah terus tak jadi beli~

dakcik said...

tutti ni mmg best! wpon mahal tp bila tekak nk mkn xdpt nk halangnya..hihi (kemain kan)

p/s : owh akak pun tgk citer Dhia tue..tp mak zikir mmg jahat..gerammm jek tgk.

Acik Erna said...

wahida..anak pun asek sebut2 jefFrutti tutti ni..tapi belum ada masa nak cari kedai dimana.

Munnafendy said...

ai tak sempat2 lg nak cari tuti fruti ni.memikirkan harganya tu makin la xsempat..haha

♥ dak pink said...

First time makan rasa teruja nak makan lagi.

2nd time makan, tak habes, terus tanak dah. =p

I like RV & choc flavour!

=)

*SiRibenMerah said...

mkn moo cow lagi best..

Haneem said...

Wahida, akak memang suke ngn tuti fruity ni tapi kalau ambik tu paling minumum pon pasti cecah 20 hengget. Akak dah try gi Restoran periok dek tergoda ngn crite ida aritu. Tgk kat blog akak k.

CaDLyNN said...

alamak...teringin lagi..suke gile..tp mahal..so takleh selalu..nanti bankrup..hahaha..
semalam makan yg jco punye je..jadila...3 topping rm10 :p

wida said...

mahalnya sis..
tapi berbaloilah sbb sis suka mkn fruits..tu yang berat kot

wahida said...

mek jah: ah ko ni, itu pun nak sentap!!

bujal X: biar betul kena sampai rm100...apa la makcik tu amek ye sampai kena dekat seratus...hahaha...

Prettywrite said...

dekat dengan ofis bestlah..sini jauh tf dekat area airport sana..huhu

|| NaFiRaa || said...

sekali skala boleh lah ke sini kan nok~ kalo hari2 leh botak kepala..mahal sangat~

rara pinkmafia said...

hhehehehe rara tiap2 minggu mesti mkn tutt fruite niiii.sedap.tp xleh amik buah yg berat2,kalo xmenggigil bayo.

Cho Zila said...

akak suka gak makan benda alahni rasanya dia buka eskrem bebeno tapi yogurt eskrem kot.. tuk orang diet2 gitu.. betuller tu buahtu buat mahal... takper sekali2kan..
p/s sempat lagi komen cerita cinta dhia yerk...

ajumohit said...

Aku tak pernah mkn lagi tutti ni noks, sedap nmpk!! Hihi

♥ Wina ♥ said...

alaaaa ko ni kan! saje je tau buat aku terliur

oleh sebab kau cite pasal subway semalam, terus aku nak makan subway untuk buka puasa nanti

pas tu skrg teringin tutti frutti nie pulak :-)

Fatin Mraz said...

mak aii.. sekali oke la ni..

Daddy Ziyyad said...

hahaha..tak mampu lah aku nak makan eskrem mahal2 ni nok....

lydzar said...

tak tau la bila nk rasa eskrem tuttifrutti ni

Huda said...

sedapnyaa..tutti frutti baru nak bukak kat batu pahat, nanti bolehlah kita try rasanya..

norhidana said...

sungguh kijamnyer dirimu kak... gile mcm2 ada ek... mmg blh bt rambang mata...harga pun blh tahan la. huhuhu
tp cam best je... bile lah nk menerai nih..

p/s: mmg lah sakit ati tul ngn mak si zikir tuh,sian dhia... gile jht mak zikir

~izan~ said...

izan mmg ada kat kl sejak awal bln lps..jom jumpa hehe..izan dok kat sebelah KLCC je ni.. email izan no tel boleh? izanygcute@gmail.com

Rinna said...

Adoyai..mahal gilos.. nak makan eskrem sampai harga gitu..tapi..tak pe laa dah tekak bekehendak.. iye dak.. layankan aje laa.. :)

fiza said...

Sekali sekala bley lah ber TF. Klo nak jimat kan, ko beli jer yogurt eskem tu, toping beli buah potong sendiri siap²...hehehehe...

Memang jahat bakal mamk mertua dhia tu, si rose tu pon gedik, geram tgk.

eB ezrin said...

eB x pernah mkn. haagen dasz jerk. hu3

LadyBird said...

sedapnyer~

ratusiput said...

ratu dah rase aritu adik blanja tp amik eskim je.topping2 tak berani amik.mahallllllllllllllllllll.yg pntg nak rase eskim dia.dah rase skali ok la...tak masuk lg pun takpe...nk masuk lg tggu ade duit tak pakai ke...ehehe....red velvet pun sedap tau..cube la..

Fabulous Me said...

Sis snawang dah bukak 1. Yeay sodap! Aku klu mkn x amik topping tuh. Sobab eh x suke sebarang kacau bilau bile mkn :p and yogurt plak sll blasah vanilla n red velvet. Demn nice lah!

wani said...

sakan koo waheeda....harga terbaikk tk tahan makkkk!

dwaty said...

giller mahal...

tak tengok pun dhia semalam coz p tengok ombak rindu...

khairul said...

mcm2 ada rupanya

Ieja said...

akak buat kita terliur...tak aci..mesti kena cuba nih..hehehe

Dinas Aldi said...

Tutti Fruitti best! I LIKE!

ieda said...

aloor akak x berkesempatan menikmati tuti nie .. hurmmm dah banyak tgk org makan nie huhuhu

AnneRaini said...

festime aku pergi kena RM17..terkujat nak membayonye..padahal aku tak letak topping sgt pon...tunggu kaya baru gi makan lagi..

miss Fyqa said...

sedapnyer.. kak..belanja Fyqa kak.. hehe

MamaEma said...

pergi umah SIL selalulah nampak kedai ni baru buka kat alam damai...bila dgr harganya mahal mni..seram pula nak singgah...huhuhu

| SUE | said...

apasal gambo sumer sedapppp haaaaaa? ni yg buat tringin ni

zuwaidah said...

hehehhehe dlm tengah sedap2 dan syok2 serta terliur tgk tutti frutti ni, yg last tuu...sesi lepas geram kat mak mertua dhia heheheheh...tengok jugak yek

Dilla Ady said...

lum penah rase..kalu teringin sgt rase nk wat cam kawan yu tu..amik benda2 yg ringan jadi tak mahal sgt kena..huhuhu

intan_blur said...

xsedap sgt pun...betul..harap je mahal..rase mcm askrim buatan sndiri..hehhehehe

Zana Adieyza said...

zana pun suka makan ice cream Tutti Fruitti ni!! sedap!!! setakat ni yg paling mahal zana kena RM22.50.. apapun, mmg yummy2 sangat!!

Mamaleesya said...

haritu pegi tutti fruity, tercegat taktau camne nak order. Last2 budak yg jaga kaunter tu ajar. Nice post

aizamia3 said...

sesekali bolehlah layan kat situ.. kalau selalu pokai mokcik.. hehehe..

Kazman & Sue said...

tutti frutti tu memang best... tapi harga dia yang gigil sikit la bila anak2x tu jenis main cekut masuk dalam bekas jeee...

Alin's In D House said...

sedapnyer tutti frutti! nie yang kat rawang ker?

sudipVSsenduk said...

teringin nak try.. paling mahal pernah makan pun Baskin Robbins, 1 scoop je dah $5, cetoet je.. rasa tak le bes mana pon...

Dalila Hamid said...

x pernah makan sana lagi..... ketinggalan la.......:(

NzA said...

mahai....xpernah mkn lagi....hu.hu.hu..

mmg sakit hati la tgk bakal MIL dhia tu....

whitecappuccino said...

mahal wooo!! Layan TD gak ek?

mama aini said...

wah sedapnya !!!..

rasp said...

skali skala mmg leh layan lah sis...
u bygkan anak2 i 4 org...lum termasuk mak paknya lagi....
lepas makan kat pizza kot hahahaha...

Nazayiena said...

mahalkan kat tutti-futti nie....nasib baiklah opis Kak Nurul x dekat shopping complex klu x,mesti lg bertambah tembam u......

Jones said...

Najwa Latif shoot videoclip dia kt sini la..

FiZa said...

teringin sgt nak rase tutti frutti ni...tp fiza tak pandai nak order...:(

Dee said...

orang kata kalau taknak kena caj mahal jangan amik buah2 tu..wahida..kalo kak dee tak berhenti keje..mesti kita leh selalu lunch sama2..sbb opis lama ni nak pindah solaris duta..kat menara kenchana petroleum itu..huhu..

mamaNoriz said...

mmg mahal kan tpi best!

lenkali jgn letak buah byk sgt, tu yg buat mahal tu...huhuuu

intan morsalin said...

skali je makan eskrim ni..tu pun ade less 50% masa grand opening kat bdr sri permaisuri...pastu dah x mo lah...syg duit...dpt rasa skali pun jadi ler

wan nurul hezrina said...

shedapnya..mmg terasa segarkan bila makan benda nie..siapa tak suka mmg pelik=)

amirah said...

kalo amik buah2 memang berat seh..hehe..next time bleh makan lagi nok

Mimy Hamid said...

still suka Baskin Robbins dari TF..sorri pengemar TF..huhuhu

bebeldotsorang said...

huuu mahalnya, smpi skang tak sempat2 nk try huhu