nuffnang advert

Friday, November 25, 2011

susu sweet corn...

selamat pagi semua....
korang dah minum susu Dutch Lady perisa baru sweet corn ni? mesti ramai yg dah rasa kan...aku rasa aku yg tertinggal kot...sbb ada beberapa blogger publish pasal susu ni...

 susu sweet corn ni adalah limited edition okeh...4 kotak kecik ni rega dia RM4.50...dan tak byk kedai jual susu perisa ni...huhu....

beli 4 kotak tu tak cukup lak kami anak beranak...aku pun tak sempat rasa sgt, sbb adik dah minum 3 kotak...dia suka sgt...abang pun sempat minum sekotak je....semlm daddy beli lagi, sbb berebut kami anak beranak..kehkeh....
tak silap aku masa bulan 5 hari tu Dutch Lady ada buat undian suh undi perisa apa yg pengguna suka minum, ia termasuk la perasa red bean, caramel coffee n moo melon..dan ada artis yg mewakili setiap perisa susu tu...
dan artis yg mewakili susu sweet corn ni adalah Faizal Tahir...


eh, tersesat lak gambar mamat ni kat blog aku....kehkeh...weeehuuuu...Faizal Tahir!! ok, mmg aku suka kan dia...suka lagu dia, suka English dia dan suka rambut panjang dia...aku dari dulu mmg suka lelaki rambut panjang...ngeeeee....

eh, ni nak citer pasal sweet corn ke pasal Faizal Tahir ni? ekekekekek....


p/s: buat hubby, walaupun u tak berambut panjang, i sayang u ketat2 tau!! sila jgn sentap i buat n3 cenggini...kehkeh...

69 comments:

ArELeEz said...

xb'kesempatan nak merasa lagik. macam mana, ek rasa dia? manis sgtkah?

Dinas Aldi said...

Nampak sedap susu tu.

Saya plak bila tengok lelaki rambut panjang, saya pi cari gunting. Lelaki2 berambut panjang, sila lari! Kihkihkih!

MamaEma said...

alahai rugi sebab tak minum susu ni..

qemaishak said...

dah rasa byk kali tapi rasa xckup sebab kotak kecik sgt hehe

rambut pjg gaya faizal ni ok la, lau pjg sgt ku xsuka serabai jek kihkih

wahida said...

qemaishak: betul tu dear, tak cukup sbb kotak kecik sgt...kehkeh...

aku pun tak suka rambut panjang sgt...mcm faizal tahir ni ok lah...

mama aini said...

wahida mama pun belum rasa lagi perisa sweet corn ni..hu2x..aha FT !!!..ni yg buat mama nak terjah s/market ni utk sokong artis pujaan mama..ha2x.. mama & en.hb tersawan giler dgn FT ni..dier pandai wat lawak & English dier pun kaw2x punya !!!..he2x..

rasp said...

suuukaa faizal tahir...
eh silap silap hehehehe...
confuse entry nie pasal apa lalala....
suuuuka ini susu :)

khairul said...

kecik sgt la

Totie@Tomy said...

suka sangat perisa jagung..dalam sebulan saya beli 2 pek..hehe

Daddy Ziyyad said...

Nok, ko suka lelaki rambut panjang....tapi kenapa laki ko kurang rambut?



Larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......:p

mrsharis said...

Aku tgh imejen D berambut panjang..haha

AnneRaini said...

akupun tak pernah minum nok...lagi tertinggal ketapi aku ni..hahaha

KhaiRin said...

mencari juga tp mmg la x jumpa.. mungkin ada tp sy yg x perasan

dwaty said...

KENA BELI NI....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang bestkan..kalau aku le ..siap berebut dengan farisyah..hahahahah

sahromnasrudin said...

nk komen faizal tahir boleh...dia mmg superb la..sgt berbakat besar...

Sekadar Coretan said...

Eh eh susu & Faizal pulak kali ni? Okey En hubby Wahida sila panjang2kan rambut start dari sekarang ek.

afzalsukasuki said...

tak pernah rasa lagi rasanya.selalu kalau susu dutch lady tu..aku tibai perisa kopi je.kopi dan aku memang tak boleh dipisahkan :)

p/s: salam kenal gak :) dan folo terus :)

bujal X said...

saya undi untuk susu jagung ni~~tapi pesal susah nak carik?

wahida said...

daddyziyyad: itulah namanya jodoh nok...hehe...

Kakzakie said...

Kakak belum pernah merasa lagi. Tempat kakak tak ada jual lagilah wahida...

cheqna said...

cheqna wehi(baca suka) jagung ni..mesti sedap..kena cari ni..

ibuhebat said...

alamak.. kenapa saya tak pernah nampak susu jagung ni kat carrefour ek?? uwaaa.. dah la limited edition! Mesti sedap nihhh..

Anum said...

hehehe
anum dah try
memang best

wahida said...

bujal & ibuhebat: mmg susah nak carik sbb limited edition, ni pun hubby carik kat Sogo...huhu...

syariza09 said...

x nah nampak pun. sblm ni suka minum soya jagung, nanti try minum ni pula

syariza09 said...

x nah nampak pun. sblm ni suka minum soya jagung, nanti try minum ni pula

amirah said...

ai pun likoeeee faizal tahir..hehe..dah pernah minum dah susu jagung ni..sedap weh..apa saje yg berkaitan jagung ,memng faveret la..

Teratak Hami said...

Nak gie carik. Minum sejuk2 mesti lagi sedap.

Sue-Rya AQ said...

wah..saya suka sgt klau susu/soya yg perisa jagung..but, this one saya x pena try lg..ade jual kt giant x ek..huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

sedap ke?
huhu

Nazayiena said...

Blm rasa lg perisa nie....mesti sedapkan, limited edition.

Anonymous said...

i likeeeeeeeeeeeeeeeeeee FT & susu jagung tu.

=)

-dakpink.blogspot.com-

Qhaifa Nur said...

lama tak gi shopping..rupanya ada perisa baru ketiggalan betul he.he...
nak cuba nanti mesti sedapkan..

wahida said...

suerya: tak pasti la nok...hari tu hubby carik tak jumpa lak...dia carik kat Sogo...perisa ni mmg sedap!!

adarnadzmie said...

x besa lagi minum... nampak mcm menarik ja... kena gi cari ni...hehe

~izan~ said...

skrg susu pun limited edition,pampers pun sama,semua ada limited edition hehe.mesti sedap ni.nk try la nnt =) adakah try krn faizal tahir? hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

aku minat sangat ngan FT nie....adeehhhhhhh...

eB ezrin said...

mmg sdp ker? haku kena try nih :)

sudipVSsenduk said...

Yea, flavors that everyone must try...

Ati Masrif said...

pernah nampak tapi mcm
tak sanggup nk minum je..heee

Dee said...

aku pun nak ckp mcm daddy ziyyad..hahaha...

apapun...aku tak pernah lagi cuba susu ni..hihihi..

SYANI said...

Hari tu kat pasaraya rumah saya, 1 pek RM3.70. Beli 2 peket free 1 peket. (dapat 12 kotak). Serius sedap!!!

Eye_nee said...

nak pegi carik kat care4 sbelah opis akk ni la...tgk cam sodappp jer...

Lya Colours said...

hah ada meh perisa corn? tak pernah tau
uwaa mesti sedap. saya suka susu ni. hehehe

intan_blur said...

mcm sedap je beb..
nnt nak tryla..

norhidana said...

sedap tak kak? dana nih adalah manusia yg kureng suke minum susu hehehe... masa peknen tu pun telan susu yg perisa coklat heheheh...

Tiramisu Fatiema said...

emm kena cubala pasnie...haha..cam sedap je...

Ieja said...

Sedap ke kak? 1st time tgk nih :)

sisdee said...

ish FT tu minat kat i eh silap i minat dia hahahaahah..eh silap patut komen psl susu tu hahahhaha rasanya tak pnah rasa g tapi sbb FT harus ku cari hahahahah tak pasal2

|| NaFiRaa || said...

sedap eh?? kena try carik nih!!!

ratusiput said...

teringat zaman skolah rendah dulu bli susu berkotak2...dah ble imagine camne rase susu jagung ni...kalau bli mau berebut2 anak2 aku ni..

whitecappuccino said...

tak rasa lagi..sedap ek??

wahida said...

all: weh, sedap uolls susu ni...uolls patut try!!

syani: hah? serius? murah giler...beli kat mana nok?

mamyharraz said...

alaa nape tak penah jumpa..

ni yg rasa *nak larik skrg jugak* kepasaraya carik susu perisah nih!

teringinnnnn *sambil taip telan2 air liur* :")

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

penah minum yg soya jagung je.. yg nie xpenah lagi.. nak cari laa..hehe

wan nurul hezrina said...

sayang ketat ek..g tau en suami..haha..senyuman FT mmg mcm rasa sweetcorn dutchldy2..haha

Juliet_iRa~" said...

xpnh try lagi..btol ea sedap kak?heee

Jones said...

org ckp sora aku mcm faizal tahir..org ckp la..ahaks

Bitt (double IS) said...

huhuhuhuhuhu...sweet icon too ;)

wida said...

susu ni lah yg undi hari tu..menang pulak.bestnya..x jumpa lah kat sini..x sabar nak rasa:)

eLLy said...

sedap ek .. nanti nak pi carik laa

Munnafendy said...

dua2 pun boleh la kak...hentam saja! haha...yg susu jagung tu xpernah plak jmp. sedap eh? kena cari ni :p

De'Warisan said...

jalan-jalan tengok kain lawa dan murah kat sini!

http://dewarisankami.blogspot.com/

Softtouch [Hanim] said...

xpernah rasa lg susu jgung ni...kalu susu dutch lady sy suka perisa biasa tu...yg warna putih tu...

Aida said...

Kawan aida pun berebut dgn anak dia utk minum susu ni .. hahaha .. klaka je kan .. padahal susu je pun .. mungkin sebab dia limited edition kan .. hehehe .. tp mmg sedap susu jagung ni ..

Abg Bear said...

patut lah suka jagung yang rambut panjang tu....

Run Away said...

kena rasa ni...pasal faizal tahir ada...;d

dakcik said...

kakak ipar sy sukaaaaaa sgt faizal tahir nie..boleh la geng..;)