nuffnang advert

Thursday, November 10, 2011

Gerai Pakcik Malik D' Pokok...

selamat pagi semua....
ari ni sebenarnya nak hapdet lain, tapi disebabkan ada sikit masalah teknikal, aku hapdet lain...hahaha...
aku update ni la...

gerai ni sgt la fofularnya kat Sg. Buloh...sebut je gerai bawah pokok tepi simpang Kampung Melayu Sg. Buloh....mmg ramai yg tau...dekat je ngan Hospital Sg. Buloh....aku tau gerai ni sbb kakak guard kat ofis aku ni  ramai duk sini, dorang duk promote gerai ni....terus kedai ni lekat kat hati kami laki bini...hehe...

terkenal dengan cucur udang dia...sedap giler weh...kuah dia tu buat penaik selera...kalau cucur udang ni dah sejuk pun, tetap sedap...adoi, aku buat n3, aku lak yg terliur balik ni...adeh la...

sebenarnya gerai ni femes waktu petang2, selain cucur udang, org dtg sini nak mkn roti jala, laksa dan pekena air kelapa...aku pernah rasa roti jala dia, pun sedap...tapi kali ni aku mkn nasi goreng ayam, sekali rasa maveles ko!!! aku mcm biasa la, mesti mintak pedas..letak cili api, pas tu sambal belacan dia pun best....huwaaaaa....sekarang aku dah terliur....


oh ye, kedai ni bukak pukul 11 pagi sampai 6.30 ptg...bukak setiap hari tapi Ahad tutup...
mcm nak ajak hubby mkn kat sini la ptg ni...nak pekena cucur udang sambil layan air kelapa....


p/s: teringin giler nak rasa coconut shake kat Klebang tu....InsyaAllah, akan tercapai jugak satu hari nnt...

82 comments:

Teratak Hami said...

Dah terliur tengok. Kat mana ni? Jalan lama nak ke Hospital ke?

ejaMaria said...

owh...mcm best... tp slalu nya klu gi Sg.Buluh time hari ahad... :(

Rai said...

adehh..macam nak meleleh air liur.. saya hantu cucur udang.. tapi dah lama tak makan..

cheqna said...

telan air liur wehhh

Lya Colours said...

coconut shake klebang kene beratur kak. ramai beno org. sy yg org melaka ni pon malas nak p.hahaha

cemomoi said...

sibbaek dah sarapan!

luahfikiran said...

SALAM,
SUKA CUCUR UDANG TU. TAPI MACAM MANA NAK KURANG BERMINYAK ?

cahya indah said...

cocnut shake yang beratur ramai sesangat tu ke kak? Cahya pun tak penah minum lagi, nama je dok sini..hehe

CaDLyNN said...

alamak..cucuq udang tu...sedapnye

sW33tdARLiNG said...

sedapnya air kelapa... rasa macam lama dah tak minum air kelapa

wahida said...

teratak hami: ye kak, jln lama spital...dekat je kak ngan spital...kat simpang kg. melayu sg. buloh tu...

lya colors: aku tau kena beratur nok, tapi aku dah bersedia dari segi fizikal dan mental nak ke sana...hahaha...

luah fikiran: kalau kurang minyak, jadi tak best la cucur udang tu...kekkeh...

fiza said...

Tgk nasi goreng ayam tu pon dah mengecurkan air liur.

Aku Ibu Muda said...

masuk2 sini telan air liur je lah :p

:: Mrs.Eady :: said...

mencik ko nyah!!asyik buat haku terliur jek..lahaiii.......nak jugak...

rasp said...

hukhukhukhuk...now i yg terkecur...

ajumohit said...

kecur ayaq liuq tgk cucuq tu da..wahh smpi ke sana korang ye heheh

TiTi said...

argh lapar!! semuanya sedap.. tp baru kul 10am lambat lg nak lunch... :D

mamyharraz said...

kalau sedap mmg nak kena p carik kedai nih ;) dekat dah dgn rmh,ok nnt mmg sampai jugak kt 'D' pokok ni.

bujal X said...

ceh~tak pepasal air liur bertakung~

nurkaloi said...

peghhhhh terliur
kaloi dah laa lpar nie

eah cocnut shake kat klebang
kaloi yg dkt ni pun tak pernah rase ag hahah

Nazayiena said...

Tgk gambar ni pun dah terliur apa lg rasanya mesti sedapkan!

MaMa AiNi said...

pagi2 masuk sini sambil telan air lur..he2x..

Hana Soffelia said...

Nasi goreng tuuuuuu..terliuq sungguh.

Rinna said...

Tengok nasi goreng tuh rasa lapar plak.. :)

Zie said...

gulpp..terliur...haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

terliur aku nengok sambal belacan dia weiii

Cho Zila said...

sedap yerk.. jauhler tapi kalau dah lalu boleh singgah kalau hengat nama kedai diakan... lama rupanya saya ketinggalan cerita di sini...

Acik Erna said...

wahida..tiba2 rasa lapar..

Hanis Azla said...

akak sudah ikut terliur sama.. kalau ke sg buluh boleg pi cari..

Zaitun said...

Nak juga kak Zai cuba.

Sebut pasal coconut shake kat Klebang terasa dah lama tak minum,memang sedap.

::NureeN:: said...

weh dh la tgh lapo nih.. mmg nmpk menarik la nasi grg tue... terangkat beb

wida said...

*gulp*..telan air liur

hyazz said...

leh gi rasa ni...
tapi coconut shake Klebang...memang sedapp..

ayulicious said...

kak wahida....kedai tu dkt la dgn tmpt kje ayu..klu tgh hari lg ramai org lunch kt situ...mmg mavles cucur die kn..sbb sos die ade kacang kisar tu yg sedap tu....

wahida said...

ayu: sedap kan nok...mesti ko selalu mkn kat situ...

nurbeena said...

Wahida...Terliur dah ni...dekat ngan spital sebelah kiri yer dr jalan utama tu?

Tina Othman said...

tetiba lapar pulak, menarik betul cucur udang tu

..::SangRatoo::.. said...
This comment has been removed by the author.
Nens Collection said...

meleleh air liur tgk belacan nasik goreng tu..sy pon raja pedas gak kak wahida..haha

ieja amieja said...

tgk gambo pun dah terliur, len kali jgn lp tanyer resipi...agak2 dia nak bg tak resipi tu???hukhuk

..::SangRatoo::.. said...

hoh Da..aku sampai tersalah mention nama dalam blog kau..jangan sentap ye nok..tapi betullah..sambal belacan tu nampak menggiurkan...

NM02 said...

aku terliur tgk nasi goreng tu jah. jom pegi melaka, pekena ayaq kelapa goncang... hehehe

Eye_nee said...

aikk semua pegomen ko pakat meleleh air liur nis sis..tarmasuk la hakakkk ni ha.....dekat jer ngan umah akk ni...nak toraii jugak nnt...

♥ dak pink said...

Baru lepas makan nasi dengan sambal daging. Tapi lepas tengok cucur udang tu, terus lapar balik dah.

Kan best kalau sg. buloh dekat dgn nilai ni ha. =p

KhaiRin said...

x kira! sabtu ni nk g jg!
coconut shake kt klebang tu kn g awal2

missbby said...

aik dahlah lapar sangat ni pastu nengok pulak cucur udang ni..lapar dah ni..coconut shake kat klebang tu tak penah rasa lagi tapi yang kat alai penah la minum..

*SiRibenMerah said...

org sakit ngidam neh...adeshhh~

Kakzakie said...

Nasi goreng kalau pedas kakak pun suka. Huh.. nampak cili padi dia confirm mesti pedas...

wahida said...

nurbeena: betul tu dear...senang je carik...

sangratoo: ko salah mention nama sapa lak neh? adeh...

qemaishak said...

Terliur tgk nasi goreng tu..ku juga suka pedas berapi, xde cili xlalu nak makan.

ILA HonEyBuNNy said...

cucuq udang tu.....

sedapppnya....

Ayuraza said...

nak gak rasa coconut shake tu..beratuq panjang dak?? hee

mak encik | SZ said...

tengah membayangkan kat arah mana gerai ni...simpang kg melayu ke hospital sg buloh tu dah jalan baru kan? tengah pikir kat mana gerainya..hihihi

ieda said...

wah2 nasi grg pedas tuu lah x menahan huhuhu

Ros said...

Salam Wahida,

ala... jauh sangat la wahida tak dapatlah Kak Ros nak merasanya....nasib baik tak lekat perut,kalau tidak memang kempunan lah Kak Ros....

Qhaifa Nur said...

boleh singgah bila pi rumah adik kat saujana utama laaaa....nampak menyelerakan betoi...

Pepel BoNda AmaNi said...

beb...skrang aku dah teringin..sila rasa bersalah ye.. :P

Daddy Ziyyad said...

Boleh lah aku singgah kedai ni...plan nya memang nak ke Kg Melayu Sg Buloh tu...nak cari pokok2 buat landskap rumah

Daddy Ziyyad said...

Kat area tu pun, ada kedai tomyam best..ChiangMai..besar gila restoren tu..aku suka ayam pandan dia...ko patut try kalau belum try

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kenapa sy tetiba menetes air lior bila tgknasik goreng ayam tu..mungkin tgh lapar kut?

Kella said...

adoi... lapa la!!! terliur abeesssss... waaa.. nak jugak

wahida said...

daddyziyyad: aku pernah mkn kat Chiang Mai tu, pernah buat n3 pun...cuma belum pernah rasa ayam pandan dia...hehe...

Daddylicious said...

kalau tersesat kesana mahu singgah jugak la...macam lazat jer tu...:)

miloais said...

alamakkkkkkkk!~ pesal lah tutup hari ahad!

nieda said...

terliurnya tgk food tu

adarnadzmie said...

tgk menu ada laksa utara..terliur..hehe

ainnoraini said...

dah dekat dgn rumah kak ain tu..
bole la menetry tu..nnpk mmg sedap jer...

MamaEma said...

sama tajuk kat radio muzk hari ini

Salina@IbuAqil said...

apa laksa?!!!!!!!!! nyummy2!!!!!!

wahida said...

mamaema: sama tajuk? dia pun buat citer psl gerai ni jugak ke?

syariza09 said...

cucur udang kuah kacang mmg peberet saya tu

|| NaFiRaa || said...

perrgghh.. nasib dh siap makan dah.. kalo x konfem menggelupor perut ku inih!!!

atty's said...

nasi goreng dia yg tak tahan tu..cam nampak mabeles je..ida..kty tunggu kat simpang ye..banjer kty

Run Away said...

memang best k'ida...dekat umah sy jew ni...;d

NzA said...

TERGODA la pulak......hu.hu.hu...

Dee said...

cucur udang alor gajah pun sedap..tp nasi grg ayam kau tu tak menahan..terliur dee tgk..

ZianaRazali said...

wargggghhh..sambal belacan tak tahannya..terliur...huhuhu

whitecappuccino said...

nasi goreng tu nampak sedap sesangat!

akubiomed said...

Kalau lawat rakan sekerja di Hospital Sg. Buloh boleh cari nanti. :-)

Mamamya said...

aku dok melaka nnti kita pekena sama2 coconut shake kat klebang tu ea....

ayulicious said...

aah sedap...tp x salu pon... sbb parking susah sikit.. sbb kt simpang kan....

Softtouch [Hanim] said...

sy yg duk sg buloh pun xtau gerai ni..leh cube...