nuffnang advert

Wednesday, September 28, 2011

~WW~- kedua2 sambal dia terbaik!!

ikan gurame bakar, Pasar Baru, Bandung

83 comments:

::NureeN:: said...

adusss.. pg2 tgk gambo ni.. terus rasa lapaq..

ratusiput said...

uishh kecor air liur tgk...mmg kompem sedap kalau makan ikan n sambal camtu.tak makan nasi pun takpe.

ejaMaria said...

camne rupa ikan gurame ni masa idup yer... tengok sirip cam lawa je... ;p

missbby said...

ikan gurame? tak penah dengar pun..sedappnyaaa..

ZaNa aDieyZa said...

pagi2 akk dah buat zana lapar.. baru lps bfast dah trs ingat nak lunch ikan bakar.. huhuhu

p/s: akk kalau ambik gambar, semuanya cantik.. kalau gmbr makanan mesti boleh buat zana terliur.. kalau gmbr orang, semuanya cun2.. pandai la akk ambik gmbr!

Maya Mayana said...

emm terliur nasib bukan bulan puasa :P

psst singgah belog sat :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kecur..tak breakfast lagi nie terus lapar

Kakzakie said...

Tempat kita pun ada yg buat style macam ini kan Wahida. Rasa tak pasti sama ke tak sebab penusahanya org Indon juga...

fiza said...

Saja jer buat org terliur pepagi ni tau. Klo nak mkn kena gi bandung lah jawabnya.

Daddy Ziyyad said...

aku pernah makan gurame ni masa kat Bali. Kat Wong Solo cawangan Malaysia memang takde gurame ni.

N i e Z a said...

mak aih...sodapnye ikan bakaq tu...yum yum yum..

cahya indah said...

ohh..akak, pagi2 da tengok ni. *drools*

mana nak cari? harus book tiket pegi Bandung pasni :p

Mamamya said...

waduhhhh...ko ni buat aku t'liuq lagi tau...aritu ayam grg pandan...ok lah blh gak aku buat...ni menu kat bandung ni camana aku nak pi ni...haihhhhh...nasib baik aku x mengandung tau!!!!

p.s: ni ko punya pasal lah ni..... ^______^ meh tgk sini....

http://damyakaudihatiku.blogspot.com/2011/09/ayam-goreng-pandan.html

ArulchelseA said...

memang mencairkan air luir je ni.. kih kih

ainnoraini said...

pagi2 dah tunjuk ikan bakar..
harus lunch nnt carik ikan bakar la pulak mcm ni...

~izan~ said...

mmg wordless sbb asyik lap air liur hihi

KAMIHIDUP said...

terliur. ikan ni first time dengar namanya. :)

::EIDA:: said...

Ida pernah makan ikan ni jugak masa g Pasar Baru dulu !!! Sedap kan !!

fazrulnoor said...

aduh..makin kenyang tgk gambar makanan ni

fazrulnoor said...

aduh..makin kenyang tgk gambar makanan ni

miloais said...

nampak menyelerakan sangat2 ikan bakar tu...
kalo sambal pedas dan masam2 skit
konpem habis licin!

Ena said...

sedapnya...


terus rasa lama tak makan menu gini.. uhuhu

amirah said...

nok, ko dah ada kat bandung ke? lupa la ko nak gi indon bila..kalo sambal dorang ni memang terbaeklaa...fuhhh sedap!

wahida said...

amirah: aku ada kat Malaysia lagi la nok...haha..

Fieza79 said...

kecur air liur ni...mmg pantang tgk ikan bakar...asyik teringin je..!

Hanis Azla said...

nyum..nyum.. ikan bakar mmg selalu membangkit selera..

| SUE | said...

rindunyer nak pergi bandung lagi

Anum said...

bestnya nak pg bandung
terliur den tgk nie.. lapar suda

ajumohit said...

Terimbau kenangan ke sana tahun 2009 dulu hihihi

mamyharraz said...

ok!fine! tetiba rasa nak booked tiket p bandung dgn segera *cewaah =p

Vna Sandhu said...

huwaaaa lamane x makan ikan bakar..terliurrrrr!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nampak sedap sgttttttt ...tengahari nak cari la ikan bakarrrrrrrr

*SiRibenMerah said...

nnt kita makan yek....

Bidasari said...

Hemmm...nmpk sedapkan... cuba pulak Gurame Goreng... kat Jakarta.. x hingat... hari2 kita makan Gurame Goreng hahaha... dengan sambal mangga... fuhyooo terangkat....

AzMask said...

bestnya ikan bakar...

rasp said...

yummeh....wahhh nanti leh lepaskan rindu mu pada set ini hehehehehe..

ieja amieja said...

mmg mengujakan pepagi ni..nmpk sedap sangat..tp first time dengar nama ikan ni..

working mom... said...

hadoiila...terliur sudah.. :)

ikatankasihku said...

perrgghhhh, gile sedap nampak

dinor's family said...

i follow too...sedapnya.ikan bakar i like...

MaMa AiNi said...

slm wahida..mama rindu kat wahida..hikk2x..mcmlah lama sangatkan mama pergi..macam pernah nampak ikan ikan ni..kat tempat yg sama rupanya..ha2x..

Waqheh said...

kim salam pada hubby awak. kite gang cakap..

salam kenal juga..

sahromnasrudin said...

mcm hidangan kat malaysia kan....

hyazz said...

wah...bess nye

Prince Halilintar said...

ni yg lemah ni bila tgk makanan sedap mcm pic tu..nk wat keje pon xjadi..

eiela said...

sedapnya..

|| NaFiRaa || said...

adehaiii.. terus lapar tahap gaban..haih~

intan_blur said...

waaallllaaweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....intan pose!!!! mencik

exora said...

ikan bakar memang membangkitkan selera...

diana said...

kat sini ada tak???

Maya Mayana said...

TP DENGARNYA KO NK GI BALI KAN NOKS? NANTI HAKU BELI LEBIH AE..KITA TUKAR2...MAHU?

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lg 3 minggu aku akan ke bandung...akan ku carik nih nanti..

Lya Colours said...

werghhh dah la tgh lapooo ni

khairul said...

tuptap2 ayaq lioq meleleh dh nie wahida


Autoshow konvo UKM .http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/autoshow-pesta-konvo-ukm-sept-24-2011.html

POHPALEH BURGER said...

perghh mantapp..... ko tanye tak resepi diaa..

dwaty said...

tengok pun dah kenyang... belum makan lagi... hehehhe

btw... happy 31.... hehehe

misya said...

nampak gambar pun sedap

wahida said...

maya mayana: usul ko dipersetujui...

Musang said...

woww!!!

jeBateja said...

pehhh...lapo den tgk.....terasa nak pi makan sekarang jugakkk

nurkaloi said...

ok sgt lapar tgok !!
ermmm

eLLy said...

Mood bandung dah datang ek :p

fisa othman said...

oh terliur nyaa....

eB ezrin said...

sdpnyer.. hu3

aiEz said...

memang terliur tgk time tghari ni...lapar tiba2...=..=!

wida said...

aduh..laparnya tgk gmbr ikan bakar ni.dah lah x lunch lagi

kasihredha said...

macam nak ke bandung sekarang jugak...huhu
tak boleh...kamera rosak..tak leh gi jalan2...hik3

SuriHanna said...

alamakk nak kena pi bandung la nampaknya kalu nak merasa ikan gurama ni...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..terliur tgk.. ;)

::FAIZ FARISH:: said...

sedap tak?

wahida said...

faiz farish: sedap ko...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

asal datang cini je..ada jerkk nak buat aku terliuuqq.. haha

MamaEma said...

kecur air liur ni

Dee said...

ni hint2 ke apa ni? muahaha...

MommyAqil said...

Wow!!menyelerakan sungguh!!!haihla..dh terliur ni...hihihi..

wahida said...

nnt ko order ni kak kat sana..sedap tau!!

salina said...

perghh....menarik laaaaa..jauh tuuuuuuu~~~

syariza09 said...

jauhnya nk dptkan ikan tu....huhuhu

NzA said...

tu ikan talapia ek wahida?????nmpk amat mengancam.

fazilzura said...

xpenah makan ..

IxoR@ said...

sy dah lapar ni... camne?

hahahhaa... penah makan sewaktu di bandung & jakarta... sedap!

p/s: sy dah follow blog ni ye...

aimie amalina said...

meleleeeeh air luirrrr nii
huuuu =]

meaw said...

hai ikan,lebiu ^_^