nuffnang advert

Friday, September 23, 2011

Mr. Tempe....

salam 25 Syawal...
kat opis aku ni tgh berlangsung pameran MY AGRO 2011...start dari 20hb sampai hari ni...so, semlm aku amek peluang jenjalan kat pameran tu...ada beberapa barangan frozen yg aku rembat...salah satunya benda alah ni...

 tempe uolls....aku tgk tempe terus aku beli...ater penggemar tempe kekdahnya kan...harus la aku sambar....pas tu dorang ada bg rasa....mmg sedap....ni adalah produk baru...harga dia rm 8.50 je...brader tu ckp, coming soon akan masuk kat pasaran Tesco ngan Giant...setakat ni baru masuk kat Mydin....huhu...

ala2 nugget kekdahnya...sedap tau...aku suka dorang buat cara mcm ni..ni adalah salah satu cara nak tarik anak2 aku mkn tempe...anak2 aku suka tau..laju je dorang mkn...kalau tak sebelum ni si adik payah nak mkn tempe...tapi anak2 aku suka cicah ngan mayonis...hubby suka cicah ngan sos, aku lak suka mkn mcm tu jer....yummy.....balik nnt nak goreng lagi...yeeehaaaa....


p/s: ingat tempe ingat Khir Toyo....kehkeh....

65 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak kene cari nih!!!sebab laki aku suka bangat mkn tempe!

ZaNa aDieyZa said...

zana pernah beli & rasa tempe ni.. mmg sedappppppppp.. mkn dgn mayonis & sos lagilah terangkat..

zana pun siap buat entry jugak ttg tempe ni..http://adieyza.blogspot.com/2011/02/crab-stick-popia-tempe-stick.html

h4ni3 said...

waahh
tak sabar nak tunggu dia masuk tesco

Prince Halilintar said...

tempe pun dah buat camni....prince minat makan tempe ni..

Anum said...

semalam anum pun try rasa
sedap

bujal X said...

awet muda la ~~keh keh~

Pepel BoNda AmaNi said...

cam sedap jerk nok....nak jugekkkkkkk

atty's said...

aritu masa g beraya umah kawan kty..ada dihidangkan dengan tempe ni..sedap gak..lagi pengemar tempe seperti saya.,.hihihihii

N i e Z a said...

wah..dah mcm2 mknan yg difrozenkan..kena g cri rsa ni..mesti sedap..

KhaiRin said...

rm8.50, brape gram / kg kak?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nmpk sedap plak buat mcm ni..mcm Nugget..

AzMask said...

mesti sedap ni..

AnneRaini said...

nmpk menyelerakan...nak cuba cari kat KUD lah esok..hehe

ieda said...

owwh mcm nugget kan dik .. hermm sedap2 .. kalau ada pameran agro nie mcm2 leh kita beli dan yg pasti semuanya x ada di pasaran :)

MaMa AiNi said...

nampak sedap !!..mama belum pernah mkn stik tempe ni lagi..nanti nak cari kat mydin..tetiba je kan terliur pulak..ha2x..

kayzie said...

cam sedap jek tu kak..bgus tul..

kayzie said...

cam sedap jek tu kak..bgus tul..

Lya Colours said...

kat mydin dah ada? hah bleh cari ni. wehuuuu i loff tempe tooo

~ yus ~ said...

nugget tempe? nak kena cari ni...

Dr. Ben said...

innovasi terbaik!

Nanti nak cari.

ikatankasihku said...

tak penah jumpa pun...nanti nak carilah..org jawa biasanya yang suka makan tempe nih..

mrsharis said...

baca tajuk ko tu aku mati2 ingat ko nak cakap pasal khir toyo..hahaha.

shida said...

yg masuk dalam tv hari tu.. tempe ni la kot??? hehhe

wahida said...

khairin: tak pasti la...nnt check...

misya said...

tempe alaf baru

Teratak Hami said...

Rindu dgn tempe ...!!! Akak memang suker sangat dengan tempe.

mamyharraz said...

sebut tempe mmg terus teringat khir toyo =P

suka tempe jugak :")

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

cepat2 larr kuar kat tesco, aku nak makan tetiap ari sbb aku nak muka anjal 20tahun ke belakang seperti khir toyo...huhuhu

|| NaFiRaa || said...

daku pon x makan tempe atau makanan yang berasaskan soya.. tak retiiii... tapi yang nih nampak cam sedap jek..:)

Maya Mayana said...

Tempe? mydin? wah...I'm coming :)

AI said...

- suke tempe walo bukan org jawa...nggak apa2 kan buk...

|| NaFiRaa || said...

daku pon x makan tempe atau makanan yang berasaskan soya.. tak retiiii... tapi yang nih nampak cam sedap jek..:)

intan_blur said...

wahhh sedap nyeee..intan pun klu pantang nampak tempe..belasah jek..kate org jawa..jawa+tempe.mcm menarik erk..mesti beli!!

redza said...

kena gi cari jugak nmpaknya nih

Rozita said...

wah.. sedap2... harus kena cari ni.. kat kedai agro bazaar tu ada jual tak ye?

Myra Jay said...

Wahhh memang menarik dan tertarik :)

Jo Qusary said...

Ingat tempe, ingat Kg Jawa...

::NureeN:: said...

tempe x brapa gemar.. slalu x mkn pon.. stakat rasa secubit bleh la..

eima said...

sedap ke... penah nampak org jual tp tak brani nk beli ..hehehe

fiza said...

Sedapnya, bley cari nih. Lagi mantop cicah ngan cili kicap ☺☺

*SiRibenMerah said...

nak g cari jugak la...mcm sedappp je tgk kaler2 golden neh...

Kakzakie said...

Tempe style nugget ye:) kalau sampai tempat kakak mesti kakak pun nak cuba..

Aku Ibu Muda said...

rasa dia masin2 ke?







eh, mesti la rasa tempe kan?

haha

Nizam said...

Boleh cari ni.

NOOR FATIN said...

mak aiii sedapnyaaaaaaaaaa

Dee said...

k dee pun suka tempe :)

rara pinkmafia said...

rasa mcm shila rusli ada promot dlm ketuk2 ramadhan kan sis.

Diana @ bilakukatacinta said...

waaa..menyelerakan ahkak.. kalau kite..beli tempe biase...potong agak nipis..(tepung gandum sket + kunyit+garam+ketumbar) gaul sampai sebati..goreng kering-kering...RAngup!!!

ORLANDO AHMAD said...

gua hantu tempe

rosmina samin said...

Sy tak suka makan tempe ^__* tgk produk ni, mcm sedap pula hehehe

munna said...

NAMPAK MCM SEDAP....BOLEHLAH NAK KULIT YG HALUS DAN LICIN MCM KHIR TOYO LEPAS NI

::FAIZ FARISH:: said...

kelas

SuriHanna said...

teringin plak nengok.. nmpak cam sedap jer... harus cuba nih.. : )

kasihredha said...

sumber protein yg bagus..sedappp

amirah said...

cantiknya gambo yg ko snap ni nok, terus rasa mcm nak mkn tempe..

intan morsalin said...

nak cari n pinang gak la mr.tempe ni...kat mydin ade ek...nak kena pi cari ni

Eye_nee said...

en.HaB..suke sgtt tempe tempe ni sis..

akuzle said...

sy dh try. mmg sedap n berbaloi lg menyihatkan. kalo x dpt yg neh, sy beli jer tempe biasa tuh then goreng. cicah sos sungguh menyamankan!

IxoR@ said...

makan tempe bagus!

ada org kata mkn tempe, bole jadi langsing... betol ke?

hehehe....

NzA said...

tempe ni sgt brkhasiat n sgt baik utk minda....

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka mkn tempe..

wahida, sy pun kalu tempe mesti igt khir toyo sbb dia ckp kulit dia cntik sbb mkn tempe kan? masa dia jd MB dulu kan kulit muka dia tegang semacam n cntik je..hehehee

Torviewtoronto said...

this looks yummy following you too

meaw said...

tempe ni kalau dapat senang hati tau tak,hehe :)

AkuBiomed said...

Tempe ini nampak special boleh cuba kalau ke Tesco.

cahya indah said...

ohh..suka makan tempe jugak. nugget pun suka. macam 2-in-1 laa. kat semua Mydin ke ada? nnt nak pegi cari..