nuffnang advert

Tuesday, September 20, 2011

bagai nak patah pinggang aku....

salam 22 Syawal...
korang mesti rindu kat aku kan? ahaks...eleh...aku tau...korang rindu kat aku...baik ngaku cepat!! ekekekek.....nak dijadikan citer semlm aku terpaksa amek cuti sbb hari Ahad tu family belah hubby duk serbu ramai2 rumah aku noks...penuh rumah aku..aku masak bagai nak patah pinggang aku tau...hehe...masak sorang2...ko boleh? agagaga....

jom tgk apa yg aku masak...ada beberapa pic je yg sempat hubby aku snap...tak sempat amek gambar semua menu, dorang dah sampai....huhu...

 sambal udang...udang ni aku beli 2 kilo tau...sekejapan je sambal udang aku ni licin...

 kari daging....daging lak aku beli sekilo setengah...

 ulam2an...aku beli kacang botol, pegaga dan daun selom...pas tu letak sambal belacan kat tgh2 ulam tu...sambal belacan aku sedap tau...bukan aku yg ckp, dorang yg cakap...hehe...matilah statement....

 nugget for kids...goreng 3 plastik kau...laju je licin....

 fruit custard cocktail...yg ni aku buat malam sebelum jamuan tu....buat 4 tin fruit coctail dan 2 tin laici...dessert yg mantop...haha...

 pas tu ada pisang restali...pisang ni masih ada balance...aku ingat mlm nnt aku nak buat kek pisang kukus la...
aiyak...gambar blur....

 nasi impit...

 kuah kacang....yg ni je aku tak masak...yg ni kuah kacang frozen...sedap tau...beli ngan member...rasa dia mcm mak2 kita masak tu...
sori gambar tak clear...

aku ada masak sup tulang dan ayam goreng, tapi tak sempat aku nak hidang, dorang dah serbu....jadinya hubby tak sempat snap sup tulang aku yg power tu...hahaha!!

 pas tu beli cheese kek ni...

yg ni pulak anak2 aku...org semua dah masuk dlm sbb hujan, dorang gi bantai main hujan...huhu...alhamdulillah tak demam....

tu je lah gambar yg ada...yg lain semua blur...huhu....
sedih dan ralat sgt hubby tak snap sup tulang aku tu....sob sob....



p/s: ada bajet lebih aku ingat nak jemput family dan sedara mara belah aku lak....kalau ada bajet lebih lagi, aku ingat nak ajak geng2 blogger jugak...kalau ada bajet la..haha...

74 comments:

misya said...

semuanya membuatkan air liur sya tup tap.tup tap

KhaiRin said...

xsabo nk tggu jemputan ni walaupun raya da smpi ke penghujung

MaMa AiNi said...

saja pagi2 nak buat mama terliur ek?..wah sedap2nya makanan yg wahida masak..patutlah senyap je..rupa2nya buat open house..he2x..

wahida said...

mama aini: mama, ni bukan open house, ni makan2 belah family hubby je...hehe...

Aku Ibu Muda said...

doa2 ada bajet 'lebih lagi'

buleh jemput blogger kannn :)

Teratak Hami said...

Respectlah awak masak, banyak betul...
Kalau akak lah, dengar ramai nak dtg, terus beli bahan2 dan hantar kat restoran, mintak dorang masakkan. Boleh patah pinggang dibuatnya.

NM02 said...

dlm banyak2 menu, yg pernah aku buat sendiri adalah








coctail. hahahaha

Kakzakie said...

Kalau kakak dekat tak jemput pun kakak nak datang jugak.

syairahmohdanuar said...

ee, dh la tgh lapar.mmg menggiurkan betol tgk gmbr2 awk masak! ><

alien said...

alaahaii
sedap semuanya

Ena said...

SEDAP JE SEMENYE TU WAHIDA..

::EIDA:: said...

Pandai ko masak nok !!

*yummy*

Acik said...

sonot nyer! jom serbu! :)

~izan~ said...

rajinnya! semua menu sedap dan menggegar jiwa hehe...

ultraman mana demam,kuat!~

ieda said...

rajinn wa .. alhamdulillah air tangan sendiri tuu dik .. sure bangga kan walau penat ! .. ekeke sib baikk x patah pinggang kan , kalau tidak kami2 nie x dpt tgk menu2 wa tuuu :)

budak2 kalau bab air no 1 lahh dikk x leh larang dahh :)

rara pinkmafia said...

akk,sambal tumis udang tu kak.saye suke kak.huaaaa sedap.

Lia said...

sedapppnyaaa tgk semua menu2 tu dikala nak tgh hari dah ni.. kekeke....

qemaishak said...

Tergda tgk ulam& sambal belacan tu kak..gila ah sedap makan ngan nasi panas up ngan budu kihkih

mamaNoriz said...

ya allah... ko masak semua ni???

hebat hebat!

aku termasuk tak dlm list geng blogger yg akan dijemput tu?

hehehe

wahida said...

mamanoriz: kalau aku buat, sure aku jemput ko noks...

mamyharraz said...

teror!
awk mmg teror sbb sy dpt masak mee sepeket pun dah bangga giler inikan pulak mcm2 menu dpt masak sendiri :D

diana said...

banyak nya menu..
masak sorang2 je??...
kalau saya pengsan la..
hhahaha

lydzar said...

huyoooo! mmg gigih la masak semua ni sorang2...hubby tolong snap gambar je ke? :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..sedap2nye..menyelerakan..

Myra Jay said...

Sedapnyer Sambal udang, tangkap leleh nie :)

Myra Jay said...

Sedapnyer Sambal udang, tangkap leleh nie :)

~aSHa~ said...

wah byk menu masak sendiri tu....

ajumohit said...

Jgnlah patah pinggang da, ko kene mask lg utk Aku lak hihhi, sedap sehh tgk semua mkanan tu

atty's said...

bila ler nak dpt rasa air tgn ida nie.

wahida said...

lydzar: hubby pun dok patah pinggang tu sbb dia tolong kemas satu umah dan tgkkan anak2...

eima said...

wah wah mmg rajin ... byk tu mknan ...
tp seyes rasa cam nk patah tp rasa berbaloi bila semua licin kan

MamaEma said...

nak tunggu jemputan ni...

fiza said...

Perghhhhh...mantop. Terliur mak nengok sambal udang ngan sambal belacan sedap tu.

ainhany said...

amboi2...enak2 tu..ecuq air liuq makchik nie....ibu muda masak mesti sedap..kan kan..

nampaknya lain kali ajak laa sekali..boleh tulung perabih yang berbaki tu..x membazir hihii..

salam syawal: maaf zahir bathin

AzMask said...

Fullamak memang mantop.... Ada lagi tak sambal udang tu?? Nak sikit..

stellaizz said...

sodap lak ai....buat ayaq liuk den leleh ye sis nie ......bty salam perkenal dr stella

Vna Sandhu said...

banyaknye masak..confirm sedap tu yang sampai licin tue heheheee

dah lama x masak macam nie sejak ade Syakil..anak mama sungguh ini budak huhuhuhhh

Daddy Ziyyad said...

Kau musti sediakan bajet. aku nak makan sambal udang kau...hahaha..

Rinna said...

Wahh sedap2 makanan tuh semua.. lain kali kalau wat lagi jgn lupa jemput yer.. :)

amirah said...

perghhh..mantop giler noks ko masak..rajinnya ko..cayalah

eB ezrin said...

sdp nyer.. hu3

Bitt (double IS) said...

hehehe no hal...janji family2 settle dulu...

myamyza said...

Rasa puas kan kak bila kite masak, lepas tu orang kate sedap makan sampai licin.. rasa macam hari2 nak masak sedap2..

MULAN said...

moh buat potluck raya bloggers..!! hahaa... macam la kita ni dekat sangat... kalo buat utk bloggers tu, jgn lopa roger2 tau.. kalo tak nanti kita serbu umah nanti..

AnneRaini said...

amboi rajinnya masak byk2 ni...mmg mau patah pinggang...hehe

eKa said...

wahidad...thanx bagi tau eka pasal AA alert tu...serius tgk gambar cam org bujangan...bila baca entry ni...alamak mak org dah rupanya...bukan sorang, tp...dah ada 2 org hero pun...salam kenal ye

Amy Syaquena said...

Semuanya sedap , semuanya terliur, semuanya amy tergoda..


http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

MommyAqil said...

wah sedapnyaa..pandai Wahida masak kan..kalo saya,mmg tak reti la nk masak banyak2 cam tu..last2 kena panggil mak jugak minta tolong jadi master chef..hehehhe...

sahromnasrudin said...

agak2 bila bajet tue turun ?? hehehheheee

ibuhebat said...

mak aii... dasatnya hidangan.. dah boring ketupat rendang, pekena sup dan ulam-ulaman memang besstt.. :)

Salam kenal. jemput ke blog saya

http://hebatkan.blogspot.com

Bro ahmad said...

sedapnya..semua menyelerakan..salam syawal..boleh tulis resepi untuk jadi blog top masakan.

Dee said...

kau ada budget ke takde budget ke..bulan depan aku dtg umah kau..mau bersantap-santapan sambal udang kau yg marvellous tu..eh sup tulang pun mau jugak..hehehe..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

salute la kat hg..teror masak byk2 mcm nih... :)

Teacher Basariah said...

semuanya nampak sedap..termasuklah pisang tu..huhu

mrsharis said...

Aku plan nk buat makan2 sikit ujung minggu ni. Insyaallah klu jadi aku sms D. Buat kecik2 cam ari tu jer..huhuhuh

mrsharis said...

Aku plan nk buat makan2 sikit ujung minggu ni. Insyaallah klu jadi aku sms D. Buat kecik2 cam ari tu jer..huhuhuh

AI said...

- caya lah wahida masak sumer tuh...tunggu rejeki blogger pulak...haha

Hanis Azla said...

tgk gambar pun dah tahu, mmg pandai masak wahida ni.. cayalah..

[sutera kasih] said...

wahhhh...menggoda semuanya...!!!!

Maya Mayana said...

aku rasa ko patut jd food photographer le,gambo2 mknan ko mengghairahkan mata dan tekakku...untung suamimu,pandai ko masak :)

POHPALEH BURGER said...

perghh sedapp tuu..

cikgu isza said...

sedapnyer.. semua gu kena pula tu..

miloais said...

menyelerakan hidang uols ni!

kelaparan plak iols nengok kan!

oya said...

cam sedap jer...sy dh follow kamu juga

Alida Ali said...

Salam kunjung bls...sedapnya makanan2 kat sini...

nazmiah said...

wahida...lamenye xrase custard cocktail ko...bila nk jemput dtg umh ni??? last dulu masa ko stay kat ampang je dulu

NzA said...

meriahnya makanan...semua nmpk sedap...akak n family xmo jemput ke???

eLLy said...

Insyallah ade bajet tu :p

rosmina samin said...

Salam kenal :) suka makan sambal udang lalala

salina said...

wuihhh..terernya puan wahida kita masak..byk menu pulak tu..semua nmpk cam sedaappp jer........

Pepel BoNda AmaNi said...

klu niat dah elok tue..insya-allah di permudahkan nok...

intan_blur said...

wahidaaa...baru nak marah nape x ajak..sbb makanan yg marbeles..tp bile bc..rupe nye utk side hubby jek..fuhh!! nasib baik..

harap2 ade la rezeki lebih tu ye utk wahida buat khas utk blogger terchinta..nnt jgn lupe ajak intan ye klu ade rexeki lebih tuh.. ^_*

ratusiput said...

takpe murah rezki tau :)

meaw said...

tudiaaaaa,masak sesorang akak, fuh! btw,rumah akak kat ne?