nuffnang advert

Thursday, September 22, 2011

aku masih sayangkan kau....

salam 24 Syawal....
semlm aku ada publish gambar2 bunga, embun bagai kan...ramai yg tanya aku dah beli kamera baru ke, ada yg tanya aku pakai kamera model apa...ok lah...atas permintaan ramai, cewah!! aku citer la serba sikit kat sini....

yer, mmg aku dah beli kamera baru, tapi BUKAN Lumix GF3 mcm yg aku pernah publish sebelum ni...tetiba sampai kedai kamera je kami tersambar brand lain...haha!! kami beli NIKON...tapi tak yah la aku citer model apa, sbb aku beli model yg biasa2 je, tak mahal mcm kamera korang....huhu...kalau aku ckp model apa kang, sure korang gelakkan aku...hehe...

gambar ehsan google...

atas sebab2 tertentu kami TAK JADI beli Lumix GF3 ni...masa sampai kedai tu, mmg kami dah pegang dah kamera ni, dpt kaler mcm yg kat atas ni lagi...mmg cantik, stylo, canggih, kecil...siap boleh tukar2 lens mcm DSLR lagi...

tapi brader tu ckp, Lumix ni cantik bila dia waktu siang atau outdoor sahaja...kuasa lens dia sama tahap DSLR...tapi bila malam dan indoor, dia tidak sehebat DSLR...dan harga dia mmg mahal which is kami boleh dpt harga DSLR yg mana lagi hebat menembak di waktu mlm...buat apa kami beli benda yg mahal, tapi bila mlm dia hampeh kan? baik aku sambar DSLR terus...

dan lagi satu Lumix GF3 ni sesuai utk org yg dah ada DSLR...mereka yg dah ada DSLR, tapi nak cari something yg lebih light, yang boleh masuk dalam henbeg, mmg dorang cari brand ni...mcm aku lak, mmg tak pernah pakai DSLR, pas tu sibuk nak carik benda yg sama mcm kamera aku dulu, buat apa kan? huhu...

jadinya, kami laki bini sepakat amek NIKON....model adalah rahsia...haha!!

ni pulak kamera aku yg buat hal di pagi raya hari tu....kamera ni hubby beli di Nagoya, Jepun masa dia outstation kat sana akhir tahun 2006 dulu...kesemua n3 aku dlm blog ni kecuali n3 semlm yg korang kata gambar cantik la, gambar mcm DSLR la...hasil drp Olympus ni la...kamera ni byk berjasa wooo....aku usung dia ke mana aje aku pegi...sentiasa ada dlm henbeg aku...kalau ada benda menarik je depan mata aku, terus aku snap...dan sebenarnya kamera ni masih elok lagi, cuma kengkadang dtg pening dia tu, berbelang hasilnya...


aku masih sayang kan ko Olympus....jasa ko terlalu byk...walau pun aku ada kawan baru, kau tetap di hati aku...since kau pun dah tak buat hal lagi, bertambah2 lagi sayang aku kat ko...
aku tau ko merajuk kat aku sbb aku lately ni asyik duk sebut nak cari kamera baru, tu kau buat hal kan? dah, jgn notti2 lagi yer...

74 comments:

kasihredha said...

kenapa rahsia? kongsi le

ZaNa aDieyZa said...

ala kak, berahsia la pulak.. ce citer.. hihihi

tp mmg gmbr smlm cantik tau!! zana pun pakai olympus mcm akk jugak.. gmbr mmg ok.. setakat ni x buat hal sbb baru 2 thn.. x taulah lagii 2 thn mcmne.. huhuhu

~ yus ~ said...

kenapa nak rahsia pulak wahida..

kak yus pun dari dulu guna Nikon.

Ni yg baru pun Nikon, tp still bukan dslr juga...huhu

mrsharis said...

alaaa..share la model apa sbb hasilnya superb beb..manatau ada kengkawan lain pun yg berminat..
Aku pn cam nk let go jer e620 aku tu..huhuhu

missbby said...

aahlah model apa kamera nikon tu? i pun pakai nikon kompak je..ada hati gak nak tukar baru..hehe

Liyana said...

sy pun pakai lumix, siang2 je cantik, mlm2 x lawo gmbr, serius, huhu share la sikit beli kamera ape, huhu

Anum said...

ce kongsi skit

*SiRibenMerah said...

hehe.. teringin nk jd model dlm gambar kamera baru.. ooppsss~

NM02 said...

bila nak amek gambar aku pakai nikon baru?

ADAN + LINA said...

Wahh...
TANIAH beli camera baru...

Aku ni ntah bilalah nak beli camera baru :(

Vna Sandhu said...

ai pun pakai Sony je..so far tahap kualiti gambar oklah untuk kami yang x pro sgt bab² amik gambar nie kekekekeke

ade kawan ofis kat cni pakai Lumix tu & gambar dia ok² je

misya said...

huk aloh jjiwang nyer

amirah said...

at least terer gak la ko bab tembak menembak ni nok..mak tak koser nak layan..slalunya laki mak je yg layan..huhu..pasni ko tgkp gambar cun2 ek..letak lam ni

AzMask said...

Seronoknya ada baby baru.... baby lama takkan dilupa.

ajumohit said...

Cer citer cer citer... Aku lum tahap angau dslr lagik tp kalau dpt tu bestnya!!!

bunga said...

ala sis ni.heee

rasp said...

nikon ek....tapi tu lah tak tau plak yg mana...
akak pun nak survey gak ler...
camera lama akak dah kaput gak...
harapkan camera hp je now huhuhu...

Joy said...

xpe..pasni dia x merajuk dah..dah ada kwn baru cik nikon ;)

ArELeEz said...

kiutnye ayat memujuk encik olympus tuh. he3..

Dee said...

apsal lak nak rahsia ni..sharelah..kalau bagus gambarnya..manalah tau ada yg nak beli yg sama..hehehe..

mamyharraz said...

alaaaa u ni..exited ai tgg dr smlm nak tgk kamera baru..sekali di rahsiakan :(

tp apapun tq info yg sgt sgt berguna pasal lumix tu sbb nyenyaris nak amik yg tu sbb saiz kecik..ada betulnya jugak..bg yg takde dslr{mcm sy) baik sambar dslr terus kan?dah alang2 biar puas hati :)

ehh panjang pulak komen gegurl =P

Teratak Hami said...

Dah ramai tanya Nikon model apa, better cerita ... hehe. Sambil tu selit2kan harga sekali. Boleh beri info budget untuk yang tengah survey camera.

ikatankasihku said...

fuuuhhlamak, hensem ar semua camera ni..sy mmg terjua bila tgk camera, ketaq segala lutut ni

::NureeN:: said...

huhuu... teringat 1st camera nureen olympus gak kena curi dek org msk umah.. wawawaaaa...

skrg pakai sony cybershoot jekk.. nk pakai dslr rasa x mampu kot.. lgpon nk bwk susah kan ;p

Umie Artoqiemie said...

nikon adalah pilihan yang tepat..
wow!! nice hasil kamera yg sakit tu =)

Lya Colours said...

saya plak tak mampu la beli dslr. pakai je apa yg ada. huhu

wida said...

bestnya sis..
dah tu kamera olympus tu turun ke sape sis.abg ke adik?hehe

KhaiRin said...

truskn guna yg lama..mana tau tetiba dia jd baik.cm dpt baby baru. anak yg sulung pasti jd baik hehe

wahida said...

wida: olympus aku punya gak...hehe..

exora said...

ermm..bila la akak ni beli camera ni, huhu..asyik pospon jer

Ena said...

baguslah wahida,
bukan kacang lupakan kulit..
tapi share la kamera baru tu.. :)

Aku Ibu Muda said...

hurm...sebut pasal kamera ni....sy kira2 semula dah ada 4 kamera rupanya sejak zaman kamera pakai kodak lagi :)

Hanis Azla said...

akak pun takde DSLR.. dan masih takde keinginan utk memilikinya.. he..he..

MaMa AiNi said...

wahida..mama tau mesti DSLR lah tu..ha2x..wahida malu nak cakap ek?..

Citarasa Rinduan said...

kamera lama wahida mcm kamera ayu..
ayu mmg tak gemar usung DSLR..berat

mr_mrs mikko said...

a ah...
ada member beli lumix ni..
bila mlm mmg biasa2 sja gmbr...
kalo siang mmg ala dslr..

rugi lah beli..
bgus beli dslr

AI said...

- yg lama tu sedekah le...hehe

N i e Z a said...

hehehhe..ape pon yg lma tetap di hati kan..byk jsanye lg byk syg nyer..kekekek

munna said...

camera munna pun mcm na di ganti baru ...asyik merajuk je....

Daddy Ziyyad said...

Rugi ko gi Bali tak usung DLSR nok :P

Tapi takpe..lain kali ko dah beli DSLR, gi lagi ke Bali...ekekekeke

POHPALEH BURGER said...

hahaha.. kan aku dh kate.. kalo nk amik lumix ni kerane harga murah.. byk lg dslr yg lagi jauh murah dr harga lumix ni... so amcam?? puas ati ngn nikon baru?? hehe....

ieda said...

tul dikk kdg2 tu yg lama nie kalau x buat hal kita x pandang juga yg baru kan .. mcm akak ada DSLR punn adik yg banyak pakai .. akak dah pun jual kat dia huhuh

hermm duit yg dpt akak nak plan beli LUMIX nie .. hermmm tgk lah mcm mana .. huhuh

eelobor said...

laaaa.... ada jugak model rahsia eh?

Rinna said...

Laa napa tak dibagi tau.. brand Nikon model yang mana? Ramai yg nak tau nie.. :) Tapi gambar mmg cantik.. :))

kayzie said...

la nape rhsia lak kak?share la..bisik meh,,huhu

Kakzakie said...

Sentimental value ada di camera yg beli di Jepun itu kan Wahida...:)

cheqna said...

hahaha
pandai plak olympus ni...=)

Prince Halilintar said...

minat jgk lumix ni..mmg blh tukar2 lens2 pon..ramai jgk photographer pro yg jadikan lumix ni sbg 2nd kamera diorg..

h4ni3 said...

alaa.. tunjuk la gambar cam baruuu

wahida said...

daddy ziyyad: aku beli DSLR la tu nok...

Eye_nee said...

Jngan Ada rahsia antara kita..ayattttt cam bercintun sudahhh..kongsi jer sis...mmg gambar semlm tu cantekkk sgtt...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

apekah model rahsia itu ? jadik tanda tanya nih

khairul said...

nanti boleh la snap gambaq keta saya lak yr

Hatten Square Autoshow.http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/hatten-square-autoshow-sept-11-2011.html

ainnoraini said...

suke yg cemera yg kecik2 jer..sebab senang nak bawak kemane2...

wardah @ fie shah said...

Rahsia ke? Dslr ekk ekk ekk

eLLy said...

Benda baru tak semestinye baikk kan :p

nurkaloi said...

waaa nikon ^__^ best best

Myra Jay said...

Ala kak, gitau la mosel pe..

Mana tau nanti nak beli gak..

shida said...

baca N3 tetiba teringat olympus yg rosak tu... huhuhuhuhu

[sutera kasih] said...

akak ni dh mcm dato' CT pulak biarlah rahsia hehe

Cik Bambam said...

kalau berahsia nie.. mesti mahal nie! ekkekke..

sy pakai dgcam jek..x mampu lg nak pakai dslr.. :) InsyaAllah soon kan!kalau ade rezeki..hehehe

ORLANDO AHMAD said...

gua guna kamera casio exilim, serius gambar memang kualiti

::FAIZ FARISH:: said...

aku pakai camera phone je... hekehek...

eB ezrin said...

eB nih kalo x sbb compact eB tuh memori kad rsk, eZB usung lagi tapi nang ado dh hu3

bujal X said...

best ah~~tunjuk ah gambar kamera~

Bitt (double IS) said...

wahida saya nak tahu sangat ape halnya buleh...sebab saya pon dah 2 kali dok pakai olympus brand ni....ada jek problem...baru ka lama ka usia dia problem saya sama...adehhhh ke tangan saya tak buleh pegang camera...akekekekee

SuriHanna said...

tunjuklah gambaq....

NzA said...

akak ada gak brangan nk beli lumix GF3 ni wahida...kalau camtu rasanya xbrbaloi..akak ni kalau bab2 membeli bukan main, nmpk kamera compact sambar, tgk dslr sambar...last trsadai kt umah..tgk gambo pn hampeh...hasil yg teruk....

MamaEma said...

adakah nikon d3000 tu

intan_blur said...

bestnye camera baru..skrang intan xdpt update blog sbb batery camera dah rosak..huhuhuhu..ptg ni baru nak servey batery..servey jek..tunggu gaji baru beli..ekkekeke

Softtouch [Hanim] said...

bestnya camera baru...tp kualiti dia cntiklah wahida..mcm dlsr..

xpe xpe janji ada kamera..yg mana2 pun ok..

meaw said...

eleh,mesti mahai g tu,hiks! tunjuk la,tak mboh lah rahsia-rahsia kak....

hanazku said...

akak nak tau lah ni kamera nikon yang mana akak guna untuk amek gambar en3 gambar yg cantik tuh? tgh nak beli kamera jugak nih. nak tau sangat. ehehe gtau yer kak

hanazku said...

akak nak tau lah ni kamera nikon yang mana akak guna untuk amek gambar en3 gambar yg cantik tuh? tgh nak beli kamera jugak nih. nak tau sangat. ehehe gtau yer kak