nuffnang advert

Tuesday, August 23, 2011

feeling dah raya...

salam 23 Ramadhan....

dah dua malam kami laki bini mkn ketupat palas ngan rendang daging lepas berbuka....feeling2 dah raya kekdahnya...padahal mood raya pun tak sampai lagi neh....hehe...

 ketupat palas ni sebijik tu 70 sen....mahal ke murah? emmmm, aku rasa ok lah kot...nak buat sendiri ketupat palas ni mmg tak de maknalah kan....

makan lak ngan rendang daging yg superb ni....daging dia lembut tau....rendang daging ni 100 gram RM 6.50....ha...amek ko....nak raya sgt....sepuluh hengget total kan ngan ketupat palas tadi...semua ni hubby beli kat ofis dia...

teringin punya pasal kan...belasah jer....


p/s: teringat beli lemang tahun lepas kat Kajang, bukak2 je berderai beras ko...separuh batang je masak, separuh lagi, hampeh...nyampah!!

78 comments:

whitecappuccino said...

Wah2! awal dia beraya hehe

:: Mrs.Eady :: said...

issyy..ingat ko masak tadi nak le aku pegi mintak kat laki ko skit..suh bwkkn esok :)

Pepel BoNda AmaNi said...

xsabar nak tunggu raya...kat umah aku..memang ketupat palas la pemes..pastue lemang lak tokwan aku buat sendiri...wah bestnya raya..eh tetiba..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

ketupat palas..aku tak balik kedah taun nih, balik umah asben, kat johor.. sure aku rindu ketupat palas d pagi raya nanti..

rara pinkmafia said...

Ya Ampun.terliur nya tgkkk.

diana said...

dia tak reti buat tu..
tu la tak bestnya bila beli ni..
tak memuaskan..

gedek! said...

Makan sekarang?

ini namanya anti klimax...!

AzMask said...

umangaiii... sedapnya ketupat & rendang tu..

nurkaloi said...

alaaa...ingat sis yg masak hahaha
kt nogori susah nk dapt ktupat palas nie haa

Acik Erna said...

sedapnya ketupat palas..memang feveret akak tu.

dhiera said...

tibe2 teringin ketupat pulut hitam. adoiii~ mana nak cari kat sini ni.

Ena said...

ena pun beli jugak aritu.. sbb dah teringin sangat nak makan.. nak nak anak dara pulak yg request ketupat.. :)

Dee said...

kau kalau nak mkn ketupat palas hasil tangan kak dee kena dtg raya kt umah k dee lah..hehehe...

amirah said...

sedapnya nok ketupat ni..memang mencarik je manjang..tp bulan2 pose ni takut la jugak nak makan sebab dia pulut kan..kang perut buat spoil lak..

bujal X said...

tu namanya lemang mintak lempang.keh keh~~

Anum said...

bestnya makanan kegemaran ku

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kalau sedap harga dah tak kisah

Kakzakie said...

Hahaha... dah pra-hari raya wahida. Seronok dan enak sebab masih belum banyak lagi....

fazrulnoor said...

sedapnyerrrr>....demmmm...hahahahaha

Maya Mayana said...

wa dah ngap dulu rupanya dia anak beranak,sini takde jual pun...kalau ada tentu dah beli jugak :)

Teratak Hami said...

Ni buat semangat nak raya (sebab kata mood raya belum sampai lagi kan) tapi lebih kepada semangat nak makan, betul tak? :-)

h4ni3 said...

kat sini ketupat tu seketul nam posen
kalau da siap ada serunding skali dlm dia, sebijik singgit

wida said...

ish..ingatkan menu ry tadi.
x pe sis..biskut ry sy pon awal2 dah makan..hehe. tak pyh tunggu ry dah..

mrsharis said...

hwaaaa...harus aku terjah pkns (pkns lagi) tghari nanti beli menda ni..huhuhu

mrsharis said...

hwaaaa...harus aku terjah pkns (pkns lagi) tghari nanti beli menda ni..huhuhu

CGG said...

Waa...terliur ai;) sooo yummy

~ yus ~ said...

dah makan rendang!
Dah rasa nak raya lah tu wahida...hehe

ajumohit said...

weiii feveret aku tu da..cicah lak rendang tok, pergghhh syahdu pagi raya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..terliur tgk rendang.. ;)

mamyharraz said...

ni betul2 buat sy tak sabar nak raya bila tgk ketupat palas tuuu

NM02 said...

tak sabarnye aku nak mkn ketupat palas kat kg nnt

rendang ayam, daging, ketupat, nasi himpit, kuah kacang, lontong, nasi dagang, pehhhh... mlm plak bakar satay.. dap dap!!

eima said...

tu pasal klu laki aku beli lemang die paksa tokey tu belah kat ctu jugak ..basi ke tak masak ke ... tak tertipu ....

Masni Syafie said...

wowww..sedapnyer...
semangat nak makan utk raya kunjung tiba dulu..hehe

Lya Colours said...

tahun lepas buat sendiri ketupat palas. makcik dari tganu bawak daun dia dari sana. tahun ni takde. tsk tsk tsk. kat belah melaka ni daun palas kecik2. pastu mahal plak tuh.beli yg segera je la gamaknya.huhu

sW33tdARLiNG said...

ni ketupat kelantan ke ganu?

wahida said...

sweetdarling: entah, aku pun tak tau nok...

rasp said...

amboooiiii cepatnya cheq beraya....
awat tak buat open house terus jemput i skalik hehehehe

KhaiRin said...

ni yg rs nk terjah je raya nnt... bleh ke ni???

LuN@_aiDi said...

terliurrrku melihat ketupat dan rendang daging ituu!!!
uwaaaaa!! nk jugak!

Myra Jay said...

Sedapnyer..
Myra suka ketupat kacang @ jagung..
nyummy sedapnyer :-0

mama tims said...

amboi awal2 dah rase nih..sedap tur..trus berkruk perut nih..

AI said...

- kalo pegi beraye x makan rendang sbb takut ceri-beri

makdara TERdiva said...

punnn tak pernah buat ketupat ni..biasa kalau nampak baru beli..

tiap2 tahun kami buat sndiri lemang, ketupat..kalau nak mkn lemang terdiva, meh la dtg kg i.. :D

Daddy Ziyyad said...

Ini betul punya tak sabar ko nak beraya nok!! haha

pCL [p@kcikLie] said...

pergh! mmg febretla rendang daging..selalu berbuka mkn dgn nasi jer..sempoi !!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

aloh dh mkn ketupat rendang sebelum raya x syoklahh

.izzati liyana. said...

peh. teringin jugak. terliur tengok.

qemaishak said...

Selamat hari raya hihihi

xsabar nak makan ketupat dakap mek kat kg..

ieda said...

tgk daging tuu dah tahu lembut dikk
adehhhhhhhhh x tahan tekak akak nie.. dah 2-3 kali telan air liuq !! huhuhuhu

cheqna said...

wallahhhh
beshnya kak oi...
*telan air liur *

ZaNa aDieyZa said...

akk buat zana makin x sabar nak bali kampung ok!!! terus teringat rendang mak.. x sabar nak balik raya..

Hanis Azla said...

ketupat palas mmg fevret akak.. kita org kat rmh baru bercerita pasal ketupat palas smlm.. mak akak cerita makan kat papa rich 3 ketul ketupat tu dalam 6 ringgit.. akak cakap klu beli kat luar baru 60 sen jer seketul.. he..he..

sahromnasrudin said...

awal tahap gaban tue heheheee

myamyza said...

nak makan beli je lah walaupon mahal, teringat kat mak kite yang suke buat ketupat palas time raya.. tahun ni nak buat lemang sendirik.. takyah beli2 lagi.. haha

syariza09 said...

wahhh....laki bini dh raya...kalo ketupat tu gemukss rege tu ok kot..

eiela said...

wah,,dah makan ketupat. saya tak suka ketupat palas, sebab dia kecik, suka ketupat bawang.

- abdul hadi abdul muti - said...

Tu dia. Mahal gila rendang tu!!

::FAIZ FARISH:: said...

terliur tgk rendang tu

mamaNoriz said...

bagusnye ofis tu, mcm2 ada jual ek...

ready duit je lah...huhu

::NureeN:: said...

wahh.. sedap ni.. nak cikit...

nak tak Fm egypt ada xtra lg 1..
email detail yerr..

nureen_345@yahoo.com
nureen pos pas raya ek

sarah-najwan said...

mood raya suda mari..
akak dr awal puasa nk buat rendang..xbuat2 huhu

Ezy Chiaki said...

smggu ag nk raya kak!
dh merasa mknan raye..
haha

[sutera kasih] said...

ehh, kira murahla tu kak 60 posen hehe..semangat raya dh akak ni mkn ketupat

dwaty said...

SELAMAT HARI RAYA wahida... aku balik kampung dulu... hehehehe

eB ezrin said...

uit, mak aikhs, cdpnyer :)

MommyAqil said...

wahh sedapnya ketupat palas...teringin!!tahun ni tak blk kedah tak merasala ketupat palas..huhuhuhu..

kasihredha said...

bestnya...rendang tu.
Teringin pulak nak makan ketupat daun palas ni dgn rendang :)

Umie Artoqiemie said...

dahsyat.. sampai berderai beras..

wahida said...

nureen: aku nakk!!! nnt aku email...aku ada sikit bz lor...tengs yer dear....

ArELeEz said...

rendang tok sedap! t'inginlah! uhuks3..

MaMa AiNi said...

datang sini sambil terliur...hu2x..

GreenJade said...

amek aura raya hehehe

salina said...

aishhhh sedapnyerrrrrrrrrrrr

NzA said...

nyum...nyum...lapo la wahida....1 jam lg nk berbuka nie...hu...

Ermayum said...

now byk jual kat giant tesco la tak yah tunggu raya but ada tempat kena beli minimum 200 gram cam tu tak leh beli skit nak beli ketupat 2 biji tak leh kena beli minum satu ikat tu
pandai they all niaga

~izan~ said...

eh jap2 tgk calendar hehe..ingat dh raya hehe...

lemang tak masak ek..ish..camner tu depa jual? tak dpt agak ke dh masak ke idak...ishh

Run Away♥ said...

sedap nyer.....tak sabo nak mum tupat dan rendang...;d

MamaEma said...

kan awal raya nanti dah tak nak makan..