nuffnang advert

Monday, July 11, 2011

semoga cepat baik, my dear friend....

selamat pagi semua....
ari Jumaat lepas, aku ngan hubby ada melawat kawan opis aku ni....nama dia Nor....kesian kat dia, baru lepas operate tonsil...huhu.....lama dah dia tanggung sakit tonsil ni, sebelum ni hubby ngan anak sulung dia umur 10 tahun dah operate buang benda yg sama...now, turn dia lak....

 tak nampak mcm sakit pun minah ni kan....gila2 tetap menten...hehe...tinggal lagi tak boleh cakap banyak sangat....kalau cakap pun, ada sedikit seksi di situ...hehehe....

tonsil yang dibuang...besar kan.....( sori gambar agak blur ) seriau lak aku tgk....huhu.....korang yang ada tonsil tu, aku nasihatkan pegi la buang cepat...tgk mcm member aku ni, dah buang, dia kata lega sgt....aku pun tumpang hepi ko dah buang benda alah tu nok...

masa nak lawat member aku ni, jenuh aku fikir nak bawak buah tgn apa, thanks to daddyziyyad, bagi pendapat suh aku bawak eskem perisa vanilla...ko mmg best bro!! ngeeee....
tapi malangnya, aku sampai kat spital, eskem sekotak mcm tu tak de lak, yg ada, yg kecik2 tu, tapi takde pun perisa vanilla...nyampah!! jenuh aku carik kat 7E bagai, tak de jugak....huhu...kesian ko nok, tak dpt rasa eskem aku beli utk ko...hahaha!! takpe, kita pun ada plan nak ke IceRoom kan, nnt aku belanja ko okeh.....yang penting ko kena cepat baik tau!!



p/s: bila ari Sabtu tak leh keluar, layan Karak ngan KL Gangster je la kat Astro First...huhu...

66 comments:

lydzar said...

penah gak visit opismet baru operate..dia pon tunjuk bukti bahan yg dibuang..tp bukan tonsil. ermm batu dalam hempedu kot..besau kau huhu seriau!

Sue-Rya AQ said...

patut la dh lame x nmpk noor..dia pn senyap je x bgtau dia kt spital..get well soon noor.. :)

Citarasa Rinduan said...

wahida..

mmg seriau lah toksil tu...
hubby ayu ada tonsen, sebab tu dia OSA,


mmg sesuai eik, makan aiskrim vanilla,
karang noor dah baik, ko belanjer iceroom tau..

ko mmg baik beb

sha a.s said...

babe, tonsil tu mcm pedal ayam je kn? ehehe...p suh kwn sejati ko tu buang cepat... :p

ejaMaria said...

eh... klu sakit tekak pun bole makan ice krim vanila kan... ;p

:: Mrs.Eady :: said...

semoga kwn ko cepat sembuh..

mek jah said...

Auchhhh.. Aku seriau, aku rasa bedebar tgk tonsil si nok tu.. Aduila.. Bila nk dpt semangat pi operate ni..

Teratak Hami said...

sekejap lagi baik le kawan awak tu. Nampak happy jer dok sepital :-)

wahida said...

mek jah: nok, anak si nor tu umur 10 tahun pun berani buat, inikan ko yg dah besar ni...gi buang cepat!!

Softtouch [Hanim] said...

semoga kwn wahida cpt sembuh...

Dearie Pearls said...

tonsil? besar juga kan?

*happy je kawan tu kan?
moga dia OK dan kembali bertugas.

..::SangRatoo::.. said...

ouh patut lama tak jumpa noor..get well soon Nor.. :)

sarah-najwan said...

semoga kwn ida cepat baik
mak akak ada gak tonsil
tapi dia ckp semakin kecut tonsilnya..akak pun xpasti..

AI said...

- ikut keturunan ke nk kene tonsil tu...satu famili ade...ngeri gak ek...

Hanis Azla said...

semoga kwn tu cpt sembuh.. teringat cerita bos lama yg dia tak selera nak makan aiskrim vanila lagi sbb waktu lepas operat tonsil asyik makan aiskrim tu aje..

Acik Erna said...

wahida..memang takut tengoknya kan.
alhamdulillah kawan tu dah sihat selepas dibuang tonsil tu

munna said...

semoga member cepat sembuh....

wida said...

alhamdulillah..semoga kawan sis tu cepat sembuh

jeBateja said...

bahya tonsil ni erk..? kat mana letak nya...lepas anak tekak...or sebelum anak tekak

Cik Ecah said...

Amin3..moga2 cepat sembuh....

huhu tu tonsill kerrr

wahida said...

jebateja: ko punya soalan mmg susah la jebat...haha!!

♥ manje ♥ said...

moga dia cepat sembuh la yea ~

Zura said...

itu ke tonsilnye kak..

atty's said...

gitu rupanya tonsil..

wahida said...

zura: yer, itulah tonsilnya....scary tak? hehe...

Ena said...

gitu rupa tonsil yg dah dibuang yeh.. uhuhuhu..
seram jekk..

moga cepat baik la membernye tu.. :)

pB said...

moga cepat sembuh

Cik Ezy said...

tonsil 2 pe?
huhu

kayzie said...

hb org pun nak kena buang tonsil kak..sume org ad bnd tu kan tp kl tonsil tu overprotected tu yg kena buang coz akn jd mudarat lak

Daddy Ziyyad said...

aku nak ko belanja aku eskrem mekdi cukup...+ cheese nan...~ekekekeke

James Alexander said...

bukan ade side effect ke kalo buang tonsil ni...???

MaMa AiNi said...

semuga kawan wahida akan cepat sembuh...amin...takut tgk gambar tonsil yg dah dibuang tu..

wahida said...

daddy ziyyad: boleh, bila?

james alexander: ha?? ye ke?? apa side effectnya?

ajumohit said...

Semoga cpt sihat!!! Hubby aku pernah buang gak Mende ni tahun 2008, tp Ada jugak lg sesema tu skrg ni huhu

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

sakit ke tonsil tu?

amirah said...

seriau seriau..

My Little Diary said...

semoga nor cepat sembuh
huhu mintak dijauhkan lah...takmo kena...

nurkass said...

uihhh..
takutnya..mcm mana leh jd camtu..apa tanda2nya..share sikit..semoga nor cepat sembuh..

Heidi Shafiq said...

tonsil tu ape?

cheqna said...

tonsil???uiks...seriau tengok gambo tu
muka kak nor cepat sembuh k

Kakzakie said...

Ngerinya kakak lihat tonsil yg dibuang tu. Moga nor teman wahida tu cepat sembuh.

Teman ofis macam wahida ini mesti disayangi ramai....

::FAIZ FARISH:: said...

ngeri

kasihredha said...

memang elok makan ais krim lepas operation tonsil kan ...

makdara TERdiva said...

bahaya rupanya tonsil nih..itupun baca info kat dlm blog daddyziyyad..

MommyAqil said...

Semoga kawan ida cepat sembuh!!Sekali tgk muka ida mcm muka SHarifah Aleeya la...Ala-ala cute gitu..hihihi..

dwaty said...

pestaim dengar penyakit tonsil...

ni apsal yang melawat over plak ni??? hikhikhik...

wardah @ fie shah said...

adeh deh adehhhh adeh...takuttt

NzA said...

moga nor cpt sembuh....


risau la cz farouk pn ada tonsil....

intan morsalin said...

tq tunjuk rupe en.tonsil yg dah kena kick tu...xpnah tgk agi b4 this

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

rasa2nya ada lg sorang kwn kita ada benda alah ni ye...cer suruh dia buang...

ZSqueenbee said...

alaa ciannye kak nor..penah kteorg duk lepak dlu die cte..patut lme xnmpk ye...kak iena tu pon harus cpt² buang tonsil die..lps buang tu elok ckit..huhu...

eB ezrin said...

mak aikhhhhhhhh... besarnyer... takot ar

Dee said...

mimi pun ada tonsil sebelah kiri..tgh pikir2 mau buang ke tidak sbb dia jarang demam or sakit..

smlm pun lyn karak ngan kl gangster..tp tgk pakai usb org download je..foc..hehehe..

ArELeEz said...

tonsil tu macam ketumbuhan ke? yg bengkak2 kat tengkuk tu, ek? cer citer.. cer citer..

Just Call Me Bitt said...

speddy recover dekat kawan u...adik saya pon dulu dia ada tonsil..sikit-sikit demammm sikit-sikit demammmm...pity them tak boleh berpanas selalu kann

wahida said...

areleez: bengkak kat tengkuk tu lain la nok...ni kat dlm tekak...

ct shah said...

huh,tonsil tu amat menakutkan.sekali imbas mcm rupe janin yg tak jadi jer (i mean janin yg kena buang sebb aku penah keje kat klinik dolu2).

myamyza said...

tonsil tu ape kak?? moga co-opismet ko cepat sembuh lah..

ADAN + LINA said...

Patut lama tak nampak noor.. Rupa rupanya pergi BERTAPA dekat sepital...apapun get well soon Nor.. :)

rasp said...

my bro sorang je kot yg pernah buang tonsil...
scary gak tengok...
tapi mmg eskrem lah yg terbaik for them...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Memang patut kawan ko tu buang.

Memang lega betul lepas buang tonsil tu. Aku buang masa tahun 2007 dulu.

Dah takde demam, ulser bagai lepas tu. MC pun dah kurang.


Tang eskrim tu yang best. Aku ingatkan manjang jer kena makan. Dekat seminggu lebih layan eskrim. haha..

eLLy said...

nok aku pun ade tapi takuzzz la nak buang ;(

[sutera kasih] said...

bahaya jgk tonsil ni rupanya ekk..takut plak tgk huhu

sW33tdARLiNG said...

erkkk sampai gitu sekali ker tonsil ni...?

fazilzura said...

nape yek kene buang tonsil ?
daku ni , kalu panas bdn mmg bengkak le tonsil.. tp banykkan minum air masak , ok je.
cume xde le plak kerap kene domam ke .. kecuali cm now ni hah .. musim KOH KOH ... terjangkit le jgk ni , ku teguk l air masak banyak2, ok dh ..

azza said...

aku dah ade bengkak tonsil dr umur 9tahun... bila kata nak buang kt hsptl kerajaan doc pakar kata klu xslalu demam xpyh buang...mk aku pun xbg,takut effect jd bisu..skrg ni pun tgh sakit ni...tp idak la merana dr dulu..