nuffnang advert

Thursday, July 7, 2011

Manhattan Fish Market...

selamat pagi semua...
sebelum berangkat ke Langkawi, kami ada lepak2 kat Fish Manhattan ni.... lepas cari barang kat Sogo, tak tau nak makan apa, lepak sini je la...Manhattan ni pun dlm Sogo gak....

smoothie ni aku punya, nama dia Sweet Alabama....heaven ni beb!!

ni pulak hubby punya, citrus mint....

kami start dengan clear soup dulu....mak aiiiiii.....masinnya......hampeh tol!! ratah segala seafood yg ada dlm tu jer...

haaaa...tu dia...dah sampai main course kami.....bakor dik jgn tak bakor!!

kami pilih ni, set utk 2 org makan...dish ni berharga RM99.90...huhu....agak mahal sikit la sbb ada lobster... nama dia Grilled Flaming Lobster Platter...wallah, hubby bila tau ada lobster terus dia order ko...nak tunggu dish ni siap dorang dah cakap awal2 akan amek masa 20 minit...kiteorg ok jer...lama tak pekena lobster ni....hehe...ingat lobster terus ingat Sabah bah...boleh bah kalau kau...eh!!

dlm set ni selain ada lobster 2 ekor, ada Fried Calamari yg sedap giler tu, Garlic Herb Mussels, Fried Fish Nuggets, pas tu ada chips ngan Garlic Herb Rice...mmg kenyang giler...nasi tu kami tak habis pun sbb sibuk duk mkn benda2 alah lain tu...

tu dia lobster menanti aku melapahnya....hahaha!! alhamdulillah, mmg sedap sgt set ni...aku yg tgh menaip ni pun duk terbayang2 lagi set ni...sumpah sedap dan mengasyikkan....ngeeee....

terima kasih manhattan kerana menceriakan hari kami dgn hidangan lobster terbaik anda!!!


p/s: lobster kalau masak sweet sour / dry chilly pun best tau!!

62 comments:

ejaMaria said...

sekali lagi... godaan pagi hari... dah la Sogo dgn opis aku ni 2-3 langkah je... haih...

..::SangRatoo::.. said...

mak ai...menariks!~ lapa terus ngk :P

ArELeEz said...

humangaih! t'liur nih! hadoi la.. mintak tisu, please..! ;P

Pepel BoNda AmaNi said...

sodappppppppppnya

mama maman said...

amboi menyelerakan... tp hrga dia menakutkan lak.. hhhaaaa... selalu minum kat kopitiam sebelah dia tuh.. karipap dia sedap...:)

~ yus ~ said...

akak tak pernah makan lobster..sedap eh wahida...

mahal tu set tu ya...

HoNeY_oK said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kayzie said...

adeii..terliuq la kak..dah la kontan ni takde Fish manhattan

:: Mrs.Eady :: said...

peeerrgghhh..nak kene pgi nih!!!adees...nak lobsterrr...

iduraz said...

adoii..dari aritu teringin nk msuk mkn cni..huhu

NM02 said...

last aku ke manhattan sogo adalah bersama bos lama, puan JJ...

masa tu shopping hbag beday aku.. kelas tak...

wahida said...

NMO2: ko mmg sayang habis kan kat puan JJ tu? ahaks!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..sedapnye..sgt menyelerakan..yummy.. ;)

bujal X said...

teringin nak makan lobster~~

mamyharraz said...

harga agak serammm nak amik dish nih..hehe tp tgk lobster terdampar kt pinggan tuh..mmglah menggoda nak try =P

Sabihah said...

wahh..terliurnye...jelesnyeee...menggoda jiwa rsnye..haishh

miss Fyqa said...

perghh. terliur la.. harge dia leh tahan gak. kui2

MasZuber said...

amat menggugat keimanan bagi sesiape yg berpuasa hari ini. :)

atty's said...

lapornya peyut tgk set tu .

nurkass said...

walahhhh..
ko mmg mendera nok..terliur aku tau..seumur hidup belum pernah mkn lobster..huhu..sedihhhhhh..

ieda said...

mak aihhh 99.99 dikk huhuhu kalau sedap bagai di kata .. kuar duit banyak mana pun x kesah kan :)

kalau hubby akak nie dia suh masak kat umah je katanya huhuh .. :)

chichi said...

dulu aku penah masak lobster sbb laki aku beli..hampeh la sbb tak pandai masak..mmg mahal lobster ni..pasni aku nak cuba letak cheese mcm ni lak..

aDieyZa said...

zana x pernah makan lobster kak.. rasa mcm x kena jer dgn tekak zana ni.. hihihi..

wahida said...

adieza: ko tak pernah try lagi, ko ckp la tak kena ngan tekak ko, cuba kalau ko rasa? perghhhhh, meleleh wa cakap lu!!!

Daddy Ziyyad said...

aku makan lobster bakar fresh kat Bali, murah beb..ekeke..kat Sabah pun murah kan..

wahida said...

daddy ziyyad: betul tu nok, Sabah punya lobster lagi besar dan segar2...murah gak la...tgk tempat...

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHH .. meletop tui menu hang ni ..

fiza said...

Gulpppp...bley tahan harga dia erk kak. Tak pernah lago mkn lobster...haihhhhh...menggoda btul lah tgk.

munna said...

perghhh.... mmg terliur melihatnya.....

mama iris said...

ko kalo tak meranapkan semangat diet aku tak sah ehh????aku tampa kang baru tau......hwaaaaaaaa.....manhattanfishni mmg feveret aku dulu2 ko......samoai ati ko merembeskan ayaq liyoq aku.....huhuhu...

*aku tak promot blog ko pon blog ko mmg dah glemer memer noks.....hehehee tapi nnti la kalo aku rajin aku review blog2 kegemaran aku......eh blog ko termasuk dlm blog kegemaran aku ke????????aiceehhhh.....harus laaaaahhhhh

myamyza said...

aku pun nanti nak gi teray.. tapi poket kene tebalkan sikit la.. keh kehkeh

Sizzling Suzai said...

huuuuuuuuuuuuuu...mknan mmg fav sy!! hua dh lama nk try restoren ni tp mmg kna tunggu dh keje nnt la kn..mak aihh 99 hengget tp mmg berbaloi kn..sume cam besau2 je..ok la klu camtu ek =)) t nk pg lagi bwk r sy le blanaj sy! hehhehe

My Little Diary said...

mak aiiii..... sedap2 semuanya....
dah lama aku tak ke sana...huhu

Lia said...

adehh.. terliur lak tgk.. sedapnyaaaa.....

AnAk dEneSor said...

uih..dap nyerrr..nk try la sweet alabama 2..hihi

amirah said...

eh nok, ko tak muak ke makn fish manhattan tu..aritu baru mkn, sedap tp muak sket la..maklumla tekak melayu,,huhu

Zura said...

mak ai..rm99.90..bape org punye makan tue kak..??

kasihredha said...

wahidaaaaaa...
air liur akak dah hampir tumpah ni dik oiii...
nanti akak nak cuba le :))

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nnti nak nerai la..tapi pas bersalin kot uhuhk!

wahida said...

zura: set tu utk 2 org makan nok...sedap tau!!

Maya Mayana said...

aku jeles la kat key ell byk tmpat makan ko leh pergi berbanding di B.G sini...ntah la bila nk jejak sana..hehe

sha a.s said...

lama dah aku x pekena ni...haishh, ade gak aku terjah nnt....

NOOR FATIN said...

sedappppnyaaa. terliur saya tgk. xpenag lagi makan kat situ.. hee

Just Call Me Bitt said...

perghh bolehh gilakkk tengok menu u nehhhh....ahhahahhhaa

Dee said...

lobster..sedapnya...

whitecappuccino said...

entri ko yg selalu menggoda nafsu ku huhu..

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk sedap

Aleyn said...

Wallaweiii.....sedapnyer tengok hidangan yg 99.90rm tu...huhu...laporrrrr

Seksi Bani said...

wooo... terbaek!

ajumohit said...

Wahhhh meleleh air liur aku da....

- dieyana - said...

pernah makan manhantan, tapi kat klcc, kwn belanja, hehehe. tak pernah mkn, order mcm2, smpikan adik yg amik order, ternganga. hahahha, kami sgt jakun, rupenya dlm menu, nmpk kecik, rupanya, bila smpi, bnyk giler! nasinya muak mkn bnyk, sbb mentega....last2 kami tapau bawk balik yang tk abis...heheheh

ZSqueenbee said...

MY FEVERET bersama En S.u.a.m.i lerrr... sukenyeee..last mkn mse lunch anivesary 1 tahun perkahwinan..hihi...

calamary pon best!!

James Alexander said...

buat GA bg hadiah belanja makan lobster ni bleh..??? hehehe

wahida said...

james alexander: ha? sure aku pengsan dulu!!

Anum said...

ermmmmmmmm sedapnya

MaMa AiNi said...

wah saja nak buat semua org terliur ngan gambar2 makanan ni...he2x..selain dr ikan mama blh makan makanan ini..he2x..

NzA said...

kenapa la mlm ni trpndang makanan sedap kt sini...hu.hu.hu.....kejam!!!!

rasp said...

oooo me love prawns & lobster...
mmg terkecur ahkak tau...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun br lepas je mkn kat MFM nie..mmg sedapkan food dorang..sy suka!

eLLy said...

dah lama tak lepak kat MFM nie ..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak ai,sedapnya sis oi..

terliur jap tgk..hahah.

mummysyafie said...

sib baik tengah makan tegok entry ni. kalau idak meleleh gak la