nuffnang advert

Thursday, June 23, 2011

Oriental Village Cable Car & Animal Farm, Langkawi

selamat petang semua....hjhnj
lepas je kami berposing bagai kat Datai Bay, terus gerak ke Cable Car Langkawi...punya awal kami sampai, kaunter tiket pun tak bukak lagi, kedai2 pun tutup lagi...huhu....

mcm biasa, posing di entrance...

kat situ banyak kedai2, cafe bagai...tapi tak amek gambar pun, sbb kebanyakan kedai tutup...

while waiting kaunter tiket bukak, anak2 main dulu mainan yg ada kat sana...

layan air pancut la mama...lagi best!!

kawasan cable car ni besar tau, siap ada jambatan cantik lagi...

tgk tu, kedai2 tutup lagi....

adeh la si adik tu, pantang nampak kawasan luas sikit, terus dia landing kat situ jugak...

agak mahal nak masuk sini sebenarnya, dewasa sorang rm30..pas tu kanak2 yg umur 2 tahun pun dah kena charge...adeh la...tempat lain, 3 tahun baru dorang caj kan...nyampahs!! 
tapi aku dpt diskaun kat sini sbb aku beli tiket dewasa kat Pak Tam..Pak Tam ni kami tau dia bila dia iklankan dia boleh bg harga murah utk island hopping, underwater world dan cable car...tapi utk island hopping ngan waterworld tu kami tak dpt diskaun la sbb dah pegi awal hari tu...lagi pun waterworld kami guna kad gomen, jimat lebih byk kalau guna ID gomen...
utk cable car ni, Pak Tam bg harga RM28 sorang utk dewasa..tapi utk kanak2 takde diskaun lak..huhu..tak pe la, jimat RM4 kat situ...
kalau korang nak no fon Pak Tam amek ni: 012-4316406

yeyyyy, cable car time!!

dah dlm keta kabel, abang tu cuak tau sebenarnya, siap dia ajak balik hotel lagi ckp balik tdo lagi best!!
ish, tak adventure betul anak aku ni....aku nampak dia mcm gayat pun ye....

pemandangan dlm cabel car..cantik kan....nampak tak kapal2 tu, situ lah Datai Bay yg kami amek gambar dlm n3 sebelum ni...

dah sampai pun point pertama...best giler kat sini....terasa sgt cantik tgk keindahan alam semulajadi....


ok, sekarang kami nak pegi hanging bridge lak....yahuuu...

nak mendapatkan hanging bridge tu, kena naik turun tangga tau...azab!! dah la anak aku si adik tak nak jln langsung, nak berdukung je kejenya, kesian kat laki aku tu...

tapi bila dah sampai hanging bridge ni, sumpah aku rasa tak nak balik...hahaha!! best giler kat sini...

dgn angin yg kuat giler, pemandangan yg cantik...subhanallah...

kami rasa nak bawak nasik lemak sambal sotong ngan teh tarik nak berpiknik kat sini, bole?

setakat ni, apa yg paling aku suka tntg Langkawi selain shopping coklat adalah hanging bridge ni...kalau aku ke sana lagi, jambatan gantung ni aku terjah dulu....sumpah, hati aku tertinggal kat jambatan ni...

kat Langkawi Cable Car ni jugak ada animal farm, tapi cuma ada rusa ngan arnab je la...ok la tu..masuk animal farm ni pun free kan...

rusa2 tgh lepak...

beli dedak ni 4 bungkus...sorang satu kekdahnya...1 pek=rm1...tapi 4 pek tak cukup nok, ntah berapa banyak pek kami beli, sbb rasa best bila bg arnab ngan rusa tu mkn...hehe...



aku, hubby ngan abang semua dah try bg mkn, tapi bila suruh adik, dia tak nak ko...huhu...dia takut kot...

comel giler rabbit ni...rasa nak bawak balik je....


kesian rabbit putih ni tau...aku tau dia lapar, tapi dia pemalu weh...asyik la dia menyorok kat bawah kandang dia tu...

 sekian citer cable car dan animal farm yg best....sok menyusul tempat pembuatan kristal dan Air Hangat Village....


p/s: baru lepas mkn GCB...ah sedapnya.....rasa mcm nak mkn lagi balik keje ni...adeh la....

55 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

issyy..rugi tak naik dulu sb daku ni gayat giler!!

eB ezrin said...

x kira, nak tuntut souvenir gak ;p

wida said...

awalnya sis pergi cable car tu, smpai kedai pon x bukak lagi.

wah dah ada animal farm ker..zaman sy pergi dulu x ada pon

fazilzura said...

mmg besh naik cable car langkawi, tingggiii gilos..leh tercabut jantung..

tang rabit tu zr suke sgt2.. tp x suke ado 1/2 tmpt yg wat taman arnab tp x RETI JAGAAAAAAAAA.. rs nak sepak2 je management nye, arnab ado yg smp mati diorg bior je.. geram2..

sha a.s said...

babe,

1st, tqvm susah² ko dtg anto gift utk Top 10 Commentators tu...x sbr aku nk mkn choc tu..ehehe...ko pn x penah lupekan aku klu ko g mana²...ko beli gak utk aku kn..tq tq...cumanye aku x post dlm n3 je haa...malas :p

2nd, klu kt cable car tu kn, kalau cuaca baik n cerah elok, kite leh blh nmpk thailand tau...tp x la jelas sgt kn..nmpk la tanahnye tu...

3rd, pic anak ko telentang tu mmg lawak. ehehe

4th, semua pic ko cun²

sekian. kemain byk aku komen!

atty's said...

tahun lepas ler kty turun ,ngn naik tangga tu hazab den..rasa dah taknak lagi daki eh..huhuhuuhuhuh..dah ler masa tu tak sihat

Kakzakie said...

Bila ada gamabr-gamabr mata kakak lebih tumpu pada bujang kecik yg dua tu. Energetic sungguh mereka tak jemu-jemu. Penat landinglah tak kira di mana ye dik...

myamyza said...

kesian si adik, penat la tu jalan2 sampai baring kat siru..

Anum said...

wow, seronoknya bg makan binatang
best2
dah lama aku x naik cable car..
takut......

myamyza said...

sonoknye dapat naik cable car..

myamyza said...

untung la orang farm tu siap jual dedak bagai bagi arnab makan...

Acik Erna said...

wahida..tak berani lansung nak naik..jalan2 kat kedai2 dibawah je..takut..rasa semacam naik tempat tinggi.

myamyza said...

kak, gcb burger tu mahal kot.. ari tuh asbend kite beli sekali, pastuh dia sumpah tanak beli lagi.. kalau big mac ok pulak... terliur la...

Fieza79 said...

mmg mhl kn..fieza lupa plk ms pgi dl bape caj naik tu...ms tu bru je bukak oriental village ni...

tp mmg best arr kt ats nunn...arghh rs nk pgi esok jgk huwaa...

bonda dadif aka akish said...

amboi si ahdik...bukan men landing lg....

wahh mahal gak masok situ yeh....

NM02 said...

nok, next time kalu ke sana lagi, aku join kau pi hanging bridge okeh..

mamyharraz said...

tgk pic wahida kt hanging bridge tu mmg terasa nak pegi sana sgt sgt!

sbb 2-3 kali p sana tak bergambar kt situ :( padahal dah naik ke situ..tskk rugiiii =P

redza said...

hanging bridge tuu wahhh..ni yg rasa nk gi sana laju2 nih

sisdee said...

pun tak dpt naik cable car..argghh rugi..tah bila dpt ke langkawi lagi :(

Raden said...

rabbit puteh memg pemalu kak. sy ade bele..yg wane len sume rilek je g jalan2 kat umah org. yg wane puteh dok je dlm pagar

MasZuber said...

masa saya pegi kabel car ahun baru ari tue, dia kasi diskaun 50% pada sesiap yang ade mycard.

sekarang dah xde ek?

Dee said...

dee pun suka gi sini..tp masa pegi dulu..hanging bridge ni tak siap lagi..huhu..

NzA said...

abang gayat ek????hi.hi.hi...mcm farouk je...

best jadi adik, penat2 landing je kt mana2....

wahida said...

maszuber: dah tunjuk mycard dah tu sis...harga sama jugak...huhu....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hanging bridge tu mmg satu keajaiban sunggoh. tak tahu kut n camne depa buat..seriau pon ade aku nengok..sbb masa tu ngah pregnant..soo takdela pegi sinun. kang mampos nak mendaki bukit tu balik. if suh laki den kang dia campak mak buyung kebawah pasei berat bebenor ahahah

eh, bukanker cable car tu if tunjuk IC dia jd murah je?

{ - NurQistina - } said...

Cantik2nye tmpt2 ni..x pernah pegi lg..Bestnye.. Adik siap landing lg tu.. ;)

gedek! said...

arnab tu busuk tak...?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

e'eh..silap ID lah..
NurQistina tu..lily ye..lupa nk sign out.. ;)

ct shah said...

bestnyer dpt naik hanging bridge tu.tapi bila nak kena mendaki bagai nak sampai ke sana harus dipikir pat ploh pat kali.huhu..

wahida said...

gedek: tak busuk la uncle!! sbb dah comel, busuk semua hilang...hahaha!!

miloais said...

cun lah gambo3 tuh...!
dah terbayang2 nak gi kesana - cuti2!

nokk... jangan lupa gi medical check-up ye... iols risau baca hati uols dah tertingal kat hanging bridge tuh!
hahahahaha

ieda said...

loor dikk kat hagging bridge nie akak x tahu punnn .. rasanya dulu x ada layie lah dikkk huhuhuhu

ermm bestnya cuti2 langkawi yg happening tul .. ermmm insyaallah kali nie nak plan ke sana jugak lah :)

nurkaloi said...

wahhhh best gilerk pegi langkawi
siap men2 ngan arnab lagi
waaa jeles jeles jeles

Hanis Azla said...

masa akak pergi dulu hangging bridge tu tutup.. ruginya.. nampaknya kena pergi sekali lagi ni.. he..he..

MaMa AiNi said...

wahida..mama takut sikit ngan cable car..naik kat genting yg kurang jauh tu pun mama takut ni pulak yg jauh n lama perjalanannya..camne ek?..

nurkass said...

waaaa..
gayat aku tgk cable car tu..
tingginya..alahai comelnye arnab tu..

wani said...

keisan tgk muka si abg,mcm pucat je masanek keta kabel...huhu...tp mcm gayat gak ku tgknye..best nya tgk ko g jenjalan wahida....ada berapa episod lagi edisi langkawi lepas ni..hehehehheehe....sakan berjalan......

amirah said...

bestnya ko pergiii..best best

Muslimah Kota Cinta said...

mahal la wahid naik cable car...aku awal tahun aritu rm15 dewasa...skang dh 30 eh..mmg aku x naik la kalo g lagi :D

puteri ain said...

dulu terlepas peluang nak naik cable car . menyesal smpi skang . bila la nk dpt g langkawi lagi ni ..

Ena said...

dah pernah pegi sini tahun 2008 masa tu masih lg rm18.. guna id gomen dapat rm15.. mahainyer skrg kan.. adeihhhhh!!

HonEyBuNNy said...

eh eh si adik tu...

ciap lending2 lagi...hehe...

Softtouch [Hanim] said...

masa sy pergi dulu cable car ni tutup sbb cuaca xbagus ari tu...hujan...rugi sgt...next time mmg nk naik jgk!!!

Yan said...

rasa mcm nak p lagi je bila tgk gambar2 wahida ni.. yelah ..akak banyak tpt yg tak pegi..

Mamamya said...

aku kan klo pi langkawi sumpah hakju x nak naik cabel car nih...biau lah ko nak kata aku x adventure je hapa...aku x pedulik.....aku mmg fobia lah naik benda alah tu....aku penah naik sekalik jer masa kat genting dulu.....wooooo...seremmmmmmmmmm...!!! tp bila ko kata hanging bridge tu best...rasa rugi lak ek klo x naik.....huhuhuuuuuu.....nnti lah aku pikir2 balik...... (ko ni dah buat hati aku b;belah bagi tau.....i don't likeee!!! ngeee...)


p/s:aku ambik no pak tam.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

penat jugak nak ke cable car tue kan?? ila dulu dgn budak nak bdukung lagi..gilir2 dgn hsbd..letih mak oiiiiiiiii

Pepel BoNda AmaNi said...

ramai blogger pegi jalan2 kat langkawi buatkan napsu berjalan aku memberontak nak g langkawi....

mummysyafie said...

agak nya kalau nor naik cable car tu nanges tak? dah la aku ni penakut.

suri solehah said...

tak berani cuba lagi kabel car..gayat

mama iris said...

aku dulu cable car ni aku skip.....aku gayat tinggi hokay..

GreenJade said...

hehe laki aku gayat la beb. kemfunan nk foya2 ateh cable car tuh.

seb le mase zmn dara sonti aku merasa gak melaram ateh tuh

Norhafiza said...

ni yang buat kakNo tak sabo nak p langkawi ni...sabooo..insyALALH balik semenanjung ada rezeki sampai la kesana hehe..

rasp said...

mmg best giler hanging bridge tu kan sis....
eh abang bila sampai situ, tak gayat ke dia sis...

Zura said...

sy pun jelajah smpai puncak tue kak..serun giler...

kasihredha said...

adik penat ke...sampai landing pasrah gitu...hihi
bestnya wahida :)