nuffnang advert

Wednesday, June 1, 2011

ni feveret korang kan?

selamat pagi semua...
ari ni tak nak ckp banyak sbb hati ada baaaanyak resah....cuma nak tanya sikit jer....

bukan nak tanya apa la....nak tanya korang mkn tak perut? ishhhh, ni feveret hubby aku neh....ko bagi lah apa saja masakan perut...mmg dia akan mkn punya....gambar kat atas ni pulak adalah sate perut...kalau kiteorg order sate ayam, sate perut utk dia mesti ada....tapi sumpah aku cakap, aku tak leh telan la nok, pernah jugak try makan, tapi pas tu perut tu duk terkial2 kat tekak aku, tak boleh nak telan..huhu...sbb dia kenyal kot...agagagaga.....tapi aku tau ramai antara korang suka mkn perut kan, nak2 lagi kalau masak lemak rebung...mmg korang boleh geng ngan hubby aku...

sapa tak leh telan perut, sila angkat tgn sekarang, boleh geng ngan aku....heheh!!


p/s: susah hati bila adik demam panas...hari ni turn hubby lak jaga adik kat umah...harap adik cepat sihat...amin....

71 comments:

sha a.s said...

gimme 5!!!! psl aku x mkn perut...Cik Suami aku boleh gang ngan laki ko :-)

Ayuni said...

hikhik, sye x ske tp kn jgn luper sis, tgk tv al hijrah kt channel 114 pkul 12 nie!

♥Mrs.Eady♥ said...

aku angkat tgn ngn mouse!!mmg tak bleh telan beb!

eB ezrin said...

kalo nk suruh telan satu boley... tapi lebey? huwaaaaaaaaaaaaaaa... ko kijam ;p

NM02 said...

aku kau tak payah tya la.. kau tau kan selera julai camner.. hehehehe

redza said...

wahh perut...sedap tuu

Ija Zambry said...

(tgh angkat tangan)

intan morsalin said...

i like perut...msk lemak cili api..pedas2...yummy...tp my hubby sama slera ngan wahida...x ska perut & organ dalaman...

wahida...u penah makan msk lemak cili api kulit lembu x?...best sgt2x...

ArELeEz said...

leez angkat tangan ngan kaki sekali nie ha..! sbb mmg xmakan perut ape2 pun! nampak x? nampak x? he3..

sarah-najwan said...

akak hanya buka mulut bab perut sb akak likes..ehhe

tapi likes pom..sup perut dan erut cicah asam ajo...sate perut..xle telan kot..hahhaha

nurkass said...

wahhhh..
aku minat giler ngan perut..smlm baru makan gulai cili api perut ngan rebung..meletoppps..hehe

la..adik demam ke..dah gi klinik lum?

::blog anak jawer:: said...

kita 1 geng...tak makan perut ni...hehehe


-Yok mampir diluk = tak faham dengan industri perfileman sekarang

Ija Zambry said...
This comment has been removed by the author.
Kakzakie said...

Kakak suka perut masak lemak cili padi, bukan ke sedap. Kenyal-kenyal itulah yg kick...

wahida said...

ayuni: ada apa sis, kat tv alhijrah tu...x dpt tgk la sis...keje...

intan morsalin: kulit lembu pun aku tak leh telan, intan...huhu...

nurkass: dah gi klinik, tapi still demam..aku tgh susah hati ni...

Ayuraza said...

tapi saya suka..lagi2 perut cecah air asam..mabeles..hehe..

bujal X said...

saya tak makan perut.makan daging sahaja.satay daging ada? meh bagi saya 15 cucuk.nasi impit seketul.

ct shah said...

aku pun x makan perut dan apa2 organ dalaman.takleh masuk tekak ni.
kesian adik,semoga cepat sembuh.sekrg punya virus amat cerdik dan amat imun.anak aku pun baru seminggu keluar wad kena demam panas balik.sekrg still batuk dan selsema.huhu.:-(

Zura said...

sy makan sate ayam ngan daging je kak..yg lain out sbb cm pelik je..

chichi said...

penah makan..tapi tak minat sangat...jadi aku angkat tangan la...

sayangsayangibu said...

akk pulak , kalau ada makan, kalau tak ada tak cari pun
tp yg best tetap satay ayam/ daging kan?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X pernah mkn lg sate perut..

Sian adik..moga cepat sembuh ye..

nureen said...

nureen mkn je sate perut tp x byk la klau perut cicah air asam mmg lajak la @ pon wat kerabu ker.. mmg mavelous lah..

moga adik cepat sembuh yerr.. minum air masak byk2.. pastu jgn putus jelum kpala & bdn k..

* nureen dh polo sorri yerr ingatkan dh polo semlm ;p

Cikgu Nurin said...

Hoh..tak boleh masuk...nak nak lagi kalu tgk yg mentah...rasa macam makan tuala jer....

pena rozie said...

I like gak....

bunga said...

bunag semua layan..hahaa

mama_iris said...

x makan jugak...x sedap....huhu...

*wehh....aku dah berpindah wat sementara di blog baru....sila memeriahkan majlis yaa.....sedih sgt blog lama xleh nak access langsong thru pc....update guna henfon je buleh...

etiey.com© said...

saya sanagt suka perut lembu tapi perut ayam tak pernah makan uhuhuhu

jeBateja said...

wehhhh...aku geng ko lah....aku tak makan perut....ngeri aaaa

munna said...

munna suka klu makan sup perut.....

ZSqueenbee said...

sedap ke satay perut..selain satay ayam n daging xpenah rse nk try satay lain..bab mkn ni memilih ckit..hihi..

akak blnje sye satay sbb tgk kt blog akak ni teringn lak..

Syamimi Nazifa said...

xsuke mkn perut ,

Muslimah Kota Cinta said...

sebut satay perut, teringat arwah ayah..feveret betol dia wahid

seminggu sebelum meninggal pon menggila makan satay perut...huhuu

setahun kot ktrang x makan satay..teringat dia suka makan hehehe

wahida said...

muslimah kota cinta: sumpah aku sedih ngan citer ko neh..harap arwah tenang di sana...amin...

miss Fyqa said...

angkat tangan..

err. xleh nak telan mkn perut..
hehe

Daddy Ziyyad said...

hahaha..aku tak makan perut, ekor dan segala macam bahagian yg pelik pelik..geli wehhhh

eLLy said...

im back!!!! ;p

aku suka satay ayam jer ... klu perut gue tak makan ;p

cheqna said...

x makan gak....

wida said...

angkat tangan..angkat kaki..angkat perut..eehh..

x mkn perut, pedal, paru..etc

Hanis Azla said...

satay perut mmg fav akak dgn mak akak.. tp org lain kat rumah tu tak makan..

HonEyBuNNy said...

akak...

ila angkat tangan neh...hehhehe...xmakan jugak peruuuttt...hahah

fazilzura said...

huby mu mmg leh geng dgn en somi zura.. suke tui tang perut, zr mkn jgk tp x banyak cm en somi lew.. huhuhu

Acik Erna said...

wahida..harap2 adik cepat sembuh.
akak pun suka sangat makan masak lomak cili api perut + rebung.

ieda said...

akak dah anggkat keyboard tapi bukan sbb x suke tapi palingggggggggggggg suke ! .. lalalallala :))

loor adik wa demam ya .. dah bawa klinik ke belum ..

ps : jom joint GA akak :))

Mamamya said...

aku x geng arr dgn ko...aku geng dgn laki ko...huhuhuhu...sbb aku mmg 'antu' perut..sedap wooo klu masak lemak cili api pedas2 bagi berasap ini telinga!! ^____^

adik demam lagi ker?? smlm aku sms ko tu ko kat umah lah ea....ko dah bawa pi klinik ker??? mudah2an adik cepat sihat....

wahida said...

mamamya: aku dah bawak klinik dah nok...tapi still tak kebah...huhu..

ha ah, semlm ko sms tu aku kat umah, EL...sbb adik demam panas tu lah..hari ni turn hubby lak jaga adik..
thanks for concern dear...

Mama Gee said...

feveret mama jugak pewot ni...tp dgn syarat kena basuh bersih2 sampai takde bau.....kalo tak takleh telan..

POHPALEH BURGER said...

my feverett nehh... nak2 sate kajang marii punya... tp bukan samuri aa.. tarak sedap sate situ.. ko kene tempat yg tak sedap kot sate perut tu...

huhu lama tak mkn masak rebung ngn perut... sedap2...

MasZuber said...

saye suke satay perut babat!!!!

wahida said...

pohpaleh burger: perut ni adalah sate samuri...mmg sumpah tak sedap, aku ingat nak buat n3 pasal sate samuri yg tak sedap ni, tapi aku fikir balik, sate samuri ni ramai pengikut, kang kalau aku buat review kata tak sedap kang, dia saman aku pulak...ko tau je lah aku...kalau aku dah kata tak sedap kang, gila2 aku kata tak sedap...terus dorang tak leh carik mkn...hehe...

Hanis MY said...

hanis makan sup perut satay perut tak pernah makan lg... siannya get well soon adik...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sedap

cik dah ganu kiter said...

dah lama x mkn..dulu2 selalu gak mkn..rebus2 pastu cicah air asam

MaMa AiNi said...

sedapnya satay tu...n semuga anak wahida akan cepat sembuh...insyaallah..

Cik Ezy said...

pebret saye jgk perot tu..
haha

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mkn tp lau ade yg xpndai,akan kuar bau yg haruuummmm..hakhak..

lgsg xleh telan!!

azzey said...

hu3......satay perut...rasa seriau nak makan ye...:)

Dee said...

dee geng ngan adik wahida..xleh telan ar perut..hihihi..

moga adik cepat sembuh ye..amin2..

Dilla Ady said...

okeh wahida, jom kite geng!

dilla pun tak makan benda2 nih...tak tertelan rasenye..

Ena said...

CAMTU ENA GENG NGAN WIDA LA..

TU LA.. TAK TAU LA NAPER TAK LEH TIMER KAT TEKAK JUGAK.. ADEII

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela. takleh telan tang perot nih

POHPALEH BURGER said...

hahaha samuri ni org ramai mkn sbb femes n byk cawangan.. ko mkn ktne... kt kajang ke cawangan nye je... kalo kt kajangnye servis hampehh... tp stau aku kalo org kajang sdiri jarang ke sana utk mkn... diarang ada port lain.. aku dlu masa duk kajang... samuri ni tak semes pun lg... hehe.. masa tu medan sate pun bertepek kt dinding stadium tu je..
ishhh ko buat je entri pasal ni...tajuk mcm "sape yg kate sate samuri tak best.. kasi komen"(hehe menghasut nehh) cuma bgtau ler tu pendapat peribadi ko.. takde nye diarang bleh saman... jgn ko maki udah dlm tu... dah bleh jd kes lain hehehehe...

wahida said...

pohpaleh burger: aku mkn kat Senawang..tapi kalau ko tanya aku, perut mmg aku tak mkn, buat la sedap mcm mana pun...
anyway, bagus idea ko ni...akan aku consider kan..mcm nak buat n3 ni esok lak...hahaha!! tapi kalau aku kena saman, aku carik ko...kita jawab sesama dlm court..nak? kehkeh...

thanks bro!!

POHPALEH BURGER said...

oo senawang... kt umah ko aa tu ye hehe.. bereess aku jawab dalam court bedbinten bleh kan??? hahahahha..... hampess ko.. takut menanggung risiko ka???? (hahaha ayat bakor nehh)

wahida said...

pohpaleh burger: Senawang tu umah MIL aku...
woit bro!! aku tak takut okeh!! ini wahida!! jgn sesekali dicabar!!

( sebenarnya aku cuak gak neh..haha!!)

gedek! said...

Kamu makan sate tembusu...?

power!

rasp said...

me suka sate ayam & daging je...
lelain lum pernah terai....

wahida said...

gedek: tembusu tu apa uncle?

POHPALEH BURGER said...

tembesu tu... sejenis daging mcm ala2 daging landak gitu... hahhaaha..... mentang2 tak minat perut.. jenis2 perut aa tu... tembesu tu... aiyaa.... :D

GreenJade said...

gimme 10..!!
ai pong x suke peghot..
x ponah terai test pong takot fitam depan perot tuh ekeke

amirah said...

ai suka kerabu perot u..sedap nk mamp..kalo tak direbus elok2 memng liat takleh nak telan la..hehe