nuffnang advert

Monday, May 30, 2011

ni kungfu panda, bukan citer kak limah la dik....

selamat pagi semua...
pagi ni aku nak citer sikit pasal wayang yg kami anak beranak tgk semlm....best woooo....

ni lah citer tu...kami tgk kat MidValley....full house okeh...maklumlah cuti sekolah pun dah start kan...ramai lah mak bapak bawak anak masing2...citer ni best tau...anak2 aku pun suka...sgt kelakar dan ada sedih jugak...sedih bila si panda ni tau dia ni anak angkat...dan dia berusaha nak cari parent dia yg sebenar...lepas tu si panda yg nama Po ni sgt comel la...geram je tgk...especially masa dia baby, masa dia tgh tergolek, masa dia tgh berkungfu....hish...mmg buat aku rasa nak geget je si panda neh...pas tu dia ada best friend tau...kawan dia tiger ada, mentadak mentadu ada, ular pun ada...semua pun comel....geram giler!!! citer ni pun duration dia tak panjang, cuma 1 jam 15 minit je kot...ok lah tu kan...kalau lama2 kang, budak2 meragam lak kat dlm panggung tu...huhu....

si budak kecik tu, first time masuk panggung....kami tak beli seat utk dia sbb dia kecik sgt, kang kalau duk seat sendiri kang, mau dia tak nampak screen...ekekekek...jadinya dia duk riba ngan hubby jer...yang si abang pulak, mmg dah biasa tgk wayang...so, no hal...beli nugget ngan popcorn, diam la dorang...adik tgk citer ni mmg dia terlopong tgk si panda tu fighting bagai...tapi bila part panda sembang ngan kawan2 dia, dia mula rasa bosan, siap dia nyanyi O....SOLE SOLE....hahaha!! ala, lagu kak limah tu...dia boleh nyanyi sekuat hati kat panggung tu...ekekekek....si abang lak, keluar je panggung, dia pun keluarkan gaya kungfu dia...siap ajak adik berkungfu sekali...hehe....

korang pun, kalau tak tau nak tgk citer apa hujung minggu ni, baik bawak anak2 korang tgk Kungfu Panda 2 ni...best, awesome, banyak pengajaran, comel2 dan korang pun mesti enjoy!!


p/s: korang dah pernah bukak channel baru 618 ke belum? channel tu khas utk budak2 bawah 3 tahun tau...dia tunjuk pasal colouring, bulan, bintang, rainbow dan mcm2 lagi lah...mmg sesuai utk korang yg ada anak kecik mcm aku ni...mesti dorang suka...try la!!

52 comments:

wardah said...

Channel 618 tu favourite Kakal skang. Teringin gak nak bawa dia tgk si Po ni. Sebab ala² badan dia gak ni. Haha

bujal X said...

he~~tempat saya panggung cuma 5 minit je dari rumah~tapi sampai sekarang da setahun tak gi tengok~he~~

wida said...

wah bestnya..
suka panda..comel jer kan

Muslimah Kota Cinta said...

leh g tgk nanti... :D

rATu kEBaYA said...

chanel 613.. baru tau ni.. balik nanti nak try buka lah..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

menarik!!

comel2..

wahida said...

ratu kebaya: bukan 613 la...618 la kak...

♥Mrs.Eady♥ said...

alamak...anak aku kecik sgt laaa nk bwk pg tgk wyg..huhhuu..

NM02 said...

kelakar la si adik tu. nnt masa kat langkawi aku nak nyakat dia ngan abg cukup2... siap la...

cheqna said...

618???
ala..tak de anak kecik ni camano??
kehkehkeh

sarah-najwan said...

akak lani tgh berusaha utk tgk wayang..akak tgh pikir2 ttg mek sarah yg umo 2 thun ni..bole ke thn dalm panggung tu..huhu

3 abg dia ok ajo..

btw..akak nk try dgn tgk kung fu panda ni..apa2 hal..akak stori nati..ehhehe

canel 618 tu..feevrit mek sarah..

sha a.s said...

aku xde anak kecik, apetah lg anak besar..jadinye aku bwk laki aku jln² jela...ke laki aku yg bwk aku???

mrsharis said...

hurmmm..teringin nak bawak anak2 tp takut panggung ribut lak..

Fieza79 said...

anak2 fieza dh sebok ajak tgk citer ni...

wahida said...

sarah najwan...dua tahun dah boleh bawak tu kak...anak saya si adik tu baru 2 tahun 4 bulan...mesti dia enjoy punya lah!!

Kakzakie said...

Bagus bawa anak-anak peluang macam nie kan wahida. kakak suka tengok adik montel tu. Mesti khuysuk tak kelip mata. Heee.....

nurkaloi said...

kaloi tak sempat lagi nak pegi tengok
aiyakk mesti best kan

midvalley uh hari2 punn ramai heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dpt bawa nak2 tgk wayang sama2kan..klu ktorg ni mmg tak dptlah..layan kat rumah jer.. ;)

MaMa AiNi said...

salam pagi..bestnya dpt tgk wayang..mama dr sabtu sampai ahad..bz sesangat penuhi jemputan n majlis perkahwinan, maklumlah cuti2 sekolah ni..bila dpt gi tgk wayang ni?..he 2x..

Pala Maldini said...

nak tengok! nak tengok!

Maya Mayana said...

hebat penangan mak limah kat si adik tu :)

rasp said...

lum tengok lagi...
mmg tingin nak gi tengok pun tapi ntah le bila....
channel 618 tu sapphire kkdg leka gak melayan...

bonda dadif aka akish said...

emmmm best ek cite tuh..harus pikirkan neh..

dah..bby tv kan...tp dadif kuh cam kureng la..

=(

ZSqueenbee said...

akak...i ♥ diz movie sooo much..mse kungfu pnda 1st dlu mse 2la 1st time pia tgk wyg ngn zz..mse cinta² lu..now KFP2 dh ade baby lam pewut..hihi..

anyway,cte ni mmg best n klaka kn..♥ it..kuar dating dat saturday..hihi

ZZnoor said...

best giler cite ni! "inner peace"!

Ena said...

blh gak try nanti.. sbb memg takberani lg setakat ni.. kalo bawak si adik je rasanya ok sbb adik ni kalo tak de kakak dier akan dok diam tp kalo kakak ada seklai susah sikit la.. sbb ada geng nak wat peel.. apapun leh gak kaloa da pleuang cuba nanti..

aDieyZa said...

best yer citer ni? rasa nak tgk jugak la (walaupun xde anak lagi tp nak tgk berdua je dgn en.suami.. hihihi)

ArELeEz said...

klu bwk suami jer pun buleh kan? he3..

myamyza said...

en harry kite menggelupur tau nak tengok kungfu panda 2 neh!... tapi dia x boleh pegi wayang kalau kite tak ikott... takot katenye.. ape yang ditakotkan ntah!...

chichi said...

aku tak penah bawak farhana masuk wayang sbb risau dia buat hal..ni dah tengok kak wahida bawak anak selamber jer..aku akan cuba bawak farhana jugak nnt..

HonEyBuNNy said...

ila xtengok lagi cita neh...

nak kena tgk jugak neh minggu neh..hehehhe

fazilzura said...

cite panda ni mmg besh , tgk yg 1st pun naik senak perut psl tergelak ..

emm kalau bapak dia ayam , dh sah2 ler anak angkat kan .. bapak tokey mee heheheh ..

gedek! said...

Mana bes dengan KP 1?

ieda said...

aah seyes org cakap kungfu kali nie lebih best dari sblm nie .. ermm nanti nak plan bawak anak2 lahh :)

kasihredha said...

best ye wahida...
anak2 sure enjoy sakan

munna said...

bestnya bawa anak2 pergi peanggung... munna x pernah bawa lagi...lagi pun sini takde panggung pun...

channel baru tak tgk pun lagi...biasa anak munna suka channel 610 je.....lagi klu yg eintein melukis dan finger tips tu minat sangat

Acik Erna said...

Wahida..he he comel je adik boleh nyani lagi dalam filem lain..
nasib orang lain tak kisah ye..

Dee said...

mlm minggu baru aritu dee tgk nurkasih ngan anak2..kungfu panda ni pun plan nak bwk dorang..minggu lagi satulah kot..rumah dkt..tgk lewat2 sket pun xpe kalo wayang kat midvalley tu..

MasZuber said...

memang best citer itu. klakarrrrrrr!!

PutRee SeJiNjaNg said...

wah best nya...tilla teringin nak nengok...kung fu panda tu cute sangat...

IDAZS said...

x sempat lg nak tgk kungfu panda tu. ingat nak pegi juga.

yess, babyTv, best sgt2 lain dari yang lain :)

kayzie said...

best ek kak?leh la bawa faris pasni..hehe..618 tu dah penah try tgk jumaat aritu..sblm ni pun kureng dpt tgk tv coz faris asek nk suh buka cd barney dia jek,pasni sure asek nk tgk katun 618 tuh..huhu

Daddy Ziyyad said...

part 1 ke, part 2 lagi best?

wahida said...

gedek & daddy ziyyad: unfortunately, aku tak tgk part 1...hahaha!! tapi part 2 ni mmg best!!

-Nureen- said...

x sabaq nyerrr nk g tgk mlm ni.. mmg dh plan nk bwk elly g tgk wayang nih
dia pon asyik tanya je bila nk g tgk wayang.. ;)

POSH76 said...

blogwalking

pB said...

tiket dah beli untuk show 1hb

Dilla Ady said...

618 tu mmg fevret acha..tp sekejap2 jek die tgk..pastu tak fokus da..huhu

wahhh...behave jugak diorang nih bile di bwk tgk wayang kan..

Softtouch [Hanim] said...

sukalah anak wahida tgk cite panda comel tu..niat sy mmg nk bwk danish p tgk, InsyaAllah nak bwk

mummysyafie said...

dah tengok last wikend..syok giler.

Ija Zambry said...

hahaha comel adik nyanyi lagu kak limah adehh budak2 sekarang. tingin nak tgk po! best tak kfp2?

Pepel BoNda AmaNi said...

amani sangat suka tiap kali tengok iklan kungfu panda nie kat tv...sampai ternganga..bajet cam paham jerk kan...