nuffnang advert

Friday, May 20, 2011

ko ada masak megi dlm hutan?

selamat tengahari semua...
sori la nok2 semua...lambat lak publish citer..byk masalah lak ari ni...huhuhu...
ari ni aku nak citer pasal aku gi kursus kat Janda Baik, Pahang pada 4-6 Mei lepas...gila lama dah gi kursus, baru nak citer...biasalah...Wahida dan n3 hampir basi tak dpt dipisahkan....muahahaha!!!

Korang layankan je la gambar yg banyak ni yer...kursus ni lebih byk bergelak ketawa dan byk menggunakan alat muzik...dah namanya pun kursus Laughter Clinic....enjoy!!

 dah masuk dlm bas..sebelah aku tu roommate aku...gila dan sengal mcm aku jugak...company korang ada langsir bas ropol2 mcm bas company aku? mesti nan hado kan? hahaha!!

 dah sampai di Cerengin Hills Convention and Spa Resort, Janda Baik, Pahang...hotel ni masih baru lagi...

 bilik kami....agak sempit tapi selesa ...yang penting bersih.....


 langsir hotel ni mcm langsir kat umah aku....huh!!

 pemandangan dari dalam bilik kami...bilik kami ground floor...

 dah sampai, kita mkn dulu!!! kalau dah nama jawa, tempe wajib amek...makan kat sini mmg sedap belaka..siyes!! 

 ni pulak time mlm, kami diwajibkan bawak kain batik utk buat performance, tapi aku takde lah bawak kain batik sarung tu, sbb aku tak reti pakai...haha!! jadinya aku bawak kain batik yg siap yg biasa aku pakai kat opis setiap hari Khamis...

 grup kami bersama alat muzik yg disediakan...utk persembahan mlm tu, grup kami dpt no.1!! yeehaaa!!

 ni pulak keeokan harinya...kami dibekalkan dgn t-shirt dan beg...masa ni aktiviti dlm kelas...

 gendang yang disediakan...aku cop gendang yg paling comel sekali...

 eh, takut lak tgk mata aku masa ni...dlm kursus kali ni, kami diwajibkan kumpul smiley..siapa yg aktif, rajin volunteer, expose dan menang mana2 xtvt, akan diberi smiley...yg aku tunjuk ni cuma 5...tapi total sehingga habis kursus aku dpt 9 smiley...ko mampu? ngeeee...

 pagi yang indah...hotel ni atas bukit tau....sejuk je masa ni...


 aku bersama trainer...trainer ni nama dia Bill...mat saleh ni sgt kelakar dan friendly orgnya...boleh ckp melayu sikit2 la...

 cer carik mana aku? mana yg cun tu lah aku....( statement maut )

 kami kena turun bukit dari hotel...ada lori tunggu kami kat bawah tu...jauh nok nak turun bukit ni...turun ok lagi, masa balik, kami kena panjat balik bukit ni tau!! hampeh tol!!

 kami semua kena naik lori beramai2 utk masuk hutan lak pas ni...sumpah aku ckp, inilah first time aku naik belakang lori nok...sungguh jakun okeh!!

 dah sampai hutan....ada xtvt dlm hutan tau!!

 beberapa org sedang selusuri sungai utk dptkan bahan masakan utk dimasak jap lagi...

 dah dapat bahan, kena baca arahan lak...marshal kami amek pot baik punya tepi sungai...best!!

 first time aku merasa sardin dimasak sekali ngan sosej....sesekali masak dlm hutan sempoi gak...siyes!!

 ni pulak kami nak masak maggi...

 aku yang selebet tgh buat sandwich sardin...sedap tau sardin letak sosej...something different...ni idea kak ayu yg pakai tudung tu...

 megi dah siap masak...eh, megi pun sedaplah! ater, time ni semua sedap..kelaparan okeh....

 aku percaya diri aku sgt sweet masa neh....haha

 habis makan, aku berendam lak...sambil layan blues kat sini...best wooo!!

 aku dgn kak ayu yg sporting...dia ni pandai joget tau...eh, harus ke bagitau?

 aku beruntung dpt masuk grup yg sgt best, penuh dgn idea, bersemangat, dan sporting...walaupun ada antara grup aku ni pangkat pengarah ( duduk kiri sekali ), dorang sgt down to earth...humble walaupun pada staff bawahan mcm aku ni...best best!!

 FIONA!! TERCIPTALAH IRAMA!!!

 bersedia nak naik bukit balik...

 our belakang jatuh...tau tak belakang jatuh tu apa? grup kami namanya Hot Ice...

 Hot Ice tgh buat performance..kami pilih lagu oh kome, duyan dah berbunga...klaka lak aku tgk Mr. Aeron tu...

 bersemangat sungguh Mr. Aeron tu...

 ni pulak keesokan harinya...kami kena siapkan jambatan lak...

 Hot Ice menang tempat kedua persembahan mlm tadi...nampaknya lagu Mr. Os oh kome duyan dah berbunga tu mmg bawak tuah...kredit utk En. Zul yg bg idea utk menyanyi dan menari lagu ni...

kami menang alat muzik apa ntah nama dia...yg kecing2 tu...bawak balik bg adik dan abang main..haha! ok lah tu kan...just for fun...

seronok giler kursus kali ni...tak ngantuk sbb walaupun duduk dlm kelas, kami penuh ngan xtvt, menggunakan alat muzik  dan bergelak ketawa sepanjang masa....
opis, nak lagi kursus mcm ni!!!


p/s: masa kursus memanjang teringat kat anak2 jer....

55 comments:

SURIA AMANDA said...

happening jer i tgok gambar ni...best kan..sib baik nak bersalin dah..kalau x leh ajak camping

sha a.s said...

hoho..aku g next week da....ehehe...semangat weyh....

*tetibe nmpk muke sorg mamat persis Cik Suami aku..hurmmmm

♥Mrs.Eady♥ said...

best giler kursus ko wahida oiiiiiiiiiiii!! :)

amirah said...

uiyo..best giler kursus ko..ni kalo pergi seminggu pun takpe..hehe..haha..belakang jatuh korang tu boley tahan laa..

mama iris said...

total sume 35 gambar noks....gigih mak scroll laju2.....ekkekke...

bonda dadif aka akish said...

wahhhh...mmg tiap gambo ko smile babe!!

eh aku penah la dulu time skool2 dulu amrin time camping....masak megi dgn nasi dgn lauk akt dlm hutan...best!

dan yg best kat camping itula aku jumpe lakik aku..ngehgneh..=D

NM02 said...

cilaks punya adan... kau bekepit je ngan dia kan... aku tak tahan tgk muka dia belit kain kat atas kepala tu... mcm budak separuh mental. hahahaha

lydzar said...

x da x da..tak penah masak megi dalam hutan huhuhu..

dh beranakpinak ni lagi la kalau boleh takmo pi utan..kang rindu kt anak2 kang sape nk tolong..

tp kursus yang ni nmpk macam fun je..

rasp said...

mmg serious syiok kalo dpt kursus yg best gini...
dpt plak grup yg sporting...
lagik lahhhhh sronoks....

Cik Ezy said...

terliur tgok megi tu kak!
haha
yg xbestnye langsir same cam umh akk ye..
ekeke

Ena said...

ena suka gak g kursus gini.. nak nak kalo dapat team yg sporting..

Pala Maldini said...

masak pakai dapur gas tak aci lah...

nurkass said...

uihhh..
best nyer..
dpt trainer hensem lg macho lak tu..ngeh,,ngeh

Mak Su said...

whoaa! megi itu sedap!

Kakzakie said...

Happening betul. Kakak pun senyum cuba menikmati keseronokan itu. Best...

Fieza79 said...

seronok nya..ramai2 pakai kain batik..aktiviti yg mcm2..naik lori lg...aduh best nya jrg2 dpt bt tau..

dlm hutan meggi la plng sedap..!

Citarasa Rinduan said...

WAHIDA..

aku pun tumpang senyum layan pic2 ko tu..
serius nak habaq...
best gile beb...
sempoi dgn group ko tu


bab smile tu, dapat rasakan ko mmg satu kepala ngan aku.. huhuhuhuh. kalau ko dapat 9 smile..
aku 10 kot.. waka..waka

myamyza said...

wah happeningnye kak wahida... seronok2..

sarah-najwan said...

seronok weh gi kusus gini..bole buat mcm2..

kusus2 gini..kdg2 bole gak kurangkn stress bekerja kan sb bole enjoy mcm2..bole buat mcm2 yg jrg2 kita buat secara rutin..

mmg enjoy..tgk gambo pom tau..

dan baru akak dpt lihat gmbr sbenar awk..hhehehhe

rATu kEBaYA said...

bestnyer kursus macam ni...

kasihredha said...

kat hutan...makan apa pun best kan...tambah2 perut dah lapar

ct shah said...

aku berdebar2 tunggu turn nih.minggu depan lak tu.mesti aku akan rindukan si kecik masam aku tuh.huhu..:-(

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestnye kursus mcm ni..
happening..

mrsharis said...

aku tau..mesti gendang ko yang paling busat tu kan..hehehe

Daddy Ziyyad said...

ko nih gi kursus ke, gi main masak masak? wakakakaa...

motip betol nak komen langsir hotel & langsir dalam bas...miahahaha

Sue-Rya AQ said...

wah2..satu group ngan my bos tu..my bos tu sporting kan..hehehe

Maya Mayana said...

memang tkde...tapi sempoi je arr kursus camni...

chichi said...

ooooooooo...aku pon akan lupa daratan nnt...tunggu kemunculan aku di sana ye..chayok!!!

kayzie said...

bestnye dapat kursus camni kak..hepi2 jek..cam terliur lak tgk megi tu..haha

hani@debumelukut said...

Musuh akak ada tak kat situ? siapa lagi kalau bukan Pak Pacat?

atty's said...

besh kursusnya penuh aktiviti

bujal X said...

dahsyat~~masak megi dalam hutan~~haha~~

*naik bas apa tu? macam best je kerusi dia~~

AEDAN said...

SERONOK ko Wahida...Kursus tak ajak aku pun..Ha...ha...ha....!!!!
Sapa yang dapat smilies paling banyak..???
team mana yg menang malam performance tu..???
Ada terian ala ala BOGEL ke..???
yg penting...Gigi pelasu tak jatuh bawah...
Mata tak sampai klimeks...!!!

HonEyBuNNy said...

terliur ja magie tu..banyak lak tu masak...

tetiba nak makan magie malam neh...hehe

jeBateja said...

kawe suko gambo akyg demo begambar dgn mat sale tu...nampak sgt demo tak tinggi mana.....ahakz...

Mamamya said...

baru arini aku tau ko org jawa...bukan ko org nogori ko?? huhuuu...tgk gmbo2 ko ni t'ingat aku masa kene pi kursus seminggu kat kl...ha??? jgn ko x tau housewife cam aku pun kene pi kursus tau!!

xder maknanya kan..aku pi kursus sbb ada kene mengena dgn kerjaya incik suami lorrr....mmg siyes ingat kat anak2 wlu pun kat sana kita b'gelak ketawa ngan kawan....bila malam je meleleh ayak mato ingat kat anak...huhhhh...cukuplah sekali aku x mo pi lagik....

aLya maNip said...

wah..seronok gila dapat kursus2 cmnie..memng enjoy abes la sys kat sana..hehe

h4ni3 said...

mcm best jer hotel tu
ada sungai tak dekat2 hotel?

NzA said...

seronok giler wahida oiiii...akak pn boleh senggih sorg2 baca n3 ko dik....

wida said...

bestnya...
hilang rasa tension kan

mungelily said...

naik bas langsir berenda...hotel pulak cantik dan bersih..ader tv besoo lg tuh kakkk hahaha..
dpt 9 smiley pulak...:))))))))
haha masak memasak pulak ye ko kak kat hutan tuh...hamboiiii sedap jugerkk kalo dah lapooo...
hishhh buat muka ayuuu pulak kat sungai tuh..hahahaa....
enjoyyy g kuruss kalo cenggini kak...;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mcm best je tempat neeeeeee..mahal ke 1 mlm?

sya hassan said...

walaweh..bestt tuueee..

btw.. gmbor yg layan blues akak nmpak ayuuu gtuuuu..auw2..harharhar

maya amir said...

wahhh lamenye tak masak makan gitu.. mase camping slalu laa kan..hehehe.. tapi nmpk sgt happening:))

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kursus awk wahida..meriah n happening..semua2nya sporting...

mummysyafie said...

nampak seronok ko wai..nor tengok pic ni teringat zaman kadet polis dulu

bunga said...

seronok jer nampak..lau ikut serta lagi seronok ni sis..heee

POHPALEH BURGER said...

skali masak pakai dapor gas daa.... patutnye pakai dapo kayu je... lg masyukkk!! doh gitu??
tp aku tgk kursus ko mmg bestt aaa... lama dah oo tak gi kusus2 nehh...
xtvt2 pun dh lama tak buat.. rindu pada gua2.. gunung2.. utan2...

wahida said...

bujal x; tu bas company aku nok...

aedan: ko jgn, gig palsu tu baca blog aku weh...haha!!

mamamya: nok, aku mmg org jawa, laki aku yg org nogori...

h4ni3: ada kak...org hotel la ckp ada...hehe....

baby; tak pasti berapa rate utk satu mlm, rasanya 200++..

ieda said...

wah2 dikkk seronoknya .. penuh dgn cerita .. kejadian dan happening .. memang best kalau kursus mcm nie .. buat kita rasa jadi mcm mude balik .. teringat zaman sek2 dulu .. xtiviti mcm nie memang jadi kegemaran akak :))

bab makan maggie tuu x hinggat .. org leh kurus kita leh gemuk duk utan .. semua boleh jadi utk makan ekekke :))

munna said...

seronok lah kursus mcm ni...happenning je...

sW33tdARLiNG said...

seronok sebenarnya dapat join team building... aku suka xtvt lasak tp masa company aku buat aritu, aku tak dpt join sbb preggy

Zura said...

uii...sakan bergambar kak...

Dee said...

alah..x bestlah masak dlm hutan pakai stove mcm tu..nak challenging try hidupkan api sendiri..kihkihkih..

Nur Hayati @ nur.. said...

bestnya kursus camni sis.. bg no consultant tu bleh? :)