nuffnang advert

Thursday, July 8, 2010

bad news!!

2 ari lepas masa aku kol mak yg sedang best menikmati percutiannya di Damai Laut, mak ada cakap kat aku...

mak : long, mak ada dengar radio td pasal nak gi Indon nanti neh...
aku : nape mak?
mak : dgr skarang dah x leh wat passport group lg..
aku : hah????ke baru cadangan je tu?
mak : cuba ko tanya ngan sesape...
aku : ok ok...

aku n my hubby x de la bertanya ngan sesape pun...diam kan aje la..selalu benda2 mcm ni baru nak bercadang je dulu...tup2 hubby baca paper mlm td....

hubby : ha ah la yang...betul ckp mak..
aku : gapo dio deh?
hubby : dah x leh buat passport group dah ni...
aku : huh...ke baru suggest tu?
hubby : x la..immediate effect!!
aku : ( speechless...lagipun bukan aku yg kuar duit pun...ngeh ngeh...)

tapi kesian gak kat my hubby coz kiteorg plan nak gi Indon nnt pakai passport group je..sebab ramai ahli keluarga kiteorg follow nnt...lebih kurang 10 org..so bila dah jd mcm ni?? 2 org mmg dah ada passport, 1 org lg bwh tanggungan sendiri..yg lg 7 org ??? x ke meraban jap my hubby nak cari duit tu..huhuhu...( passport, flight, accommodation n etc di bwh tanggungan my hubby, now dah terlebih bajet lak...) napelah di masa kiteorg nak gi plak yg kene mcm ni??kat Indon saje plak tu??mcm saje pedajal kiteorg je kan??huhuhu....punyalah kiteorg plan sikit punye baik...jadi mcm ni plaks...mmg dugaan sungguh...harap2 lepas ni x de lg dugaan sulit menjelma..aku attach sekali news ni utk pengetahuan korang..mana tau korang pun mengalami nasib yg sama...

kredit dari THE STAR...

Govt stops Indonesia group travel document

PETALING JAYA: The Government has temporarily stopped issuing documents for group travel to In­­do­nesia.

“It’s a new requirement by the Indonesian government. We have to comply with their request,” Immi­gration Department deputy director-general Che Din Yusof said here yesterday.

The suspension complements the move by Indonesia to introduce biometric passports for security reasons and to combat crime and international terrorism.

Asked whether the document for group travel would again be issued in the future, Che Din said it would depend on the Indonesian government.

He was elaborating on a statement by the department’s public relation officer Mohd Sharir Mohd Sani that issuance of the document for group travel had been temporarily suspended with immediate effect.

“Travellers to Indonesia are advised to use the Malaysian international passport to avoid any problems,” the statement said.
sabar ye hubby...niat ikhlas nak bwk parent jenjalan tu InsyaAllah diberkati Allah...

10 comments:

Dee said...

pandai indon kan..dia tau org m'sia suka shopping kt indon..dia buat lak rules gitu..sis..sorang RM100 utk 2 tahun..tu paling murah passport..sakit gak kan..

wahida said...

dee: indon ni mcm lahanat pun ada..kan dah kluar bahasa saya yg cantik ni...rm 100 tapi kalau dah 7 org? huhuhu...mmg dah terlebih bajet ni dee..

ZSqueenbee said...

seriusly xleh kew??indon je kew semua tmpt akak??payah lerr cenggini ye...mampos nk wat srg 100..lau xramai lain cte la ye...yg rm100 2 mmg stat thun ni tp yg xleh gruping tu xtau lak ade skali..huhuhu..cian akak ye...

wahida said...

mrs zz: kesian kat aku kan pia...huhuhu...setakat ni Indon saje yg diaorg announce..x pe la..nak wat mcm mane lak kan? kot2 ko nak buat derma kilat utk aku plak ke...hehehe...

..::SangRatoo::.. said...

memang LAHA~ hendon niii..hundreddddd demmmm!!!

wahida said...

sangratoo: billion demmm actually!!!

~ yus ~ said...

sabar yer wahida. Nak buat mcm mana kan. Kalau postponed dulu tak boleh ker? Tunggu sampai bertambah sikit budget tu? Tapi kalau tiket semua dah beli, susah juga kan...ada jugak kos tambahan nnti.

Saya doakan..moga sampai juga hajat nak bawak parents ke Indon tu. InsyaAllah ada caranya tu...moga dipermudahkan.

wahida said...

yus: dah beli tiket pun...insyaallah akan fly bulan 10 nnt...anyway tima kasih atas doa yus tu...mudah2an tercapai hajat kiteorg...thanks again...

aLyNnZ said...

wahh..dh beli tiket? bestnyer dpt g indon..alynn teringin gak nk pegi tp blum cukup duit...bnyk x cost nk g indon tu wahida..?

wahida said...

alynz: banyak gak la ongkos nak disiapkan coz bwk family pas tu pulak semua bwh tanggungan my hubby..doakan misi kami berjaya ye alynn..