nuffnang advert

Wednesday, June 16, 2010

bestnyer kuih2 neh..

td kan...ada security guard yg baru balik dari Kelantan, dia bwk kat aku kuih2 kelantan...kuih2 yg sumpah aku x pernah tgk..so aku teruja nak buat entri neh..kalau korang nak kata aku jakun pun aku x kisah...dah mmg aku x pernah tgk dan x pernah mkn..nak buat cam ne lak kan...


sebijik mcm ketupat palas..guard yg lagi sorang lg lawak giler siap tanye mana rendangnye...wakakaka...rupenye ni mmg dah manis..nama dia pulut manis...mkn begitu sahaja..



ni pulak org yg bwk pun x tau apake namanye kuih ni..dia cuma ckp bahulu je...ade sesape yg bole tlg bg tau apa nama kuih ni? tapi rasa dia mmg sedap dan agak lembut..ke mmg betul nama dia bahulu weh...mcm lain je rasa dia dgn bahulu..
ni pulak kuih akok ( betul ke ejaan aku neh, correct me if i'm wrong), dapat jugak aku rase kuih ni setelah sekian lama hanya mendgr shj nama kuih ni..mmg sgt sedap...bak kata Anuar, x leh mkn bebyk nnt muak sbb dia byk pakai telur...so far, aku makan ok je..hati aku dah tertambat ngan kuih akok neh...kat KL x de jual ke hah? sape nak balik kelantan aku kirim weh...


p/s: mek na, ko tau ke ape nama kuih kat pic no 2 tuh? jawab jgn x jwb..

8 comments:

mrsharis said...

kalau ko nk makan akok yg sedap g cari kt pasar tani shah alam seksyen 13..tiap ahad ada jual. mmg terbaaeekkkk..

my-niezzareena said...

aku penggemar kuih2 di atas... maklum, mok kawe kan ore kelate... paling suker ketupat manis tu. cicah ngan air gula lagi bessss....

..::SangRatoo::.. said...

woh..manih ni manihh.. heheeh

wahida said...

mrsharis: ada jual ye liya kat sana? napelah jauh sgt? anyway thanks liya...

mek na: cicah ngan air gula? mak ai....

sangratoo: manih dia aku bole accept lg ju...

Dee said...

kuih akok tu psr malam pantai dalam kt kondo rakyat tu ada jual sis..setiap malam rabu n mlm sabtu..dee selalu beli..sedap..

wahida said...

dee: harus cari ni...

Ina Hashim said...

akak pun penah makan ketupat manis tu...tp kureng kene ngan tekak akak nih

wahida said...

sebab manis ye kak?