nuffnang advert

Friday, June 25, 2010

nasi bojari

sebenarnye aku mkn nasi bojari ni dah lama, baru skrg nak update..makan benda alah ni masa baru lepas tgk wayang Karate Kid kat KLCC. Sebelum ni masa mkn kat Madam Kwan, x pernah try lak nasi bojari ni, cuma pernah try kari kepala ikan garoupa dia dan udang butter...yg pasti kari kepala ikan dia tu boleh tahan la rasa dia...sedap lg kari mak aku buat kot..hehehe....mungkin ada yg dah biasa mkn nasi bojari ni, aku baru first time rasa, itupun recommended by jalan2 cari makan..


inilah rupa nasi bojari tu, ada sambal ikan bilis, ada sambal udang, ayam drumstik yg sgt lembut, telur rebus dan salad. Telur rebus n salad tu dia sorok belakang ayam tu, aku pun x tau ape motif dia sorok belakang ayam tuh...wakakaka...yg pasti nasi tu sodap!!!


ni pulak nasi goreng utk abang, x pedas...sbb abang tak mcm daddy n mama dia...x mkn pedas langsung...


ni sambal udang petai utk my hubby...makan bersama nasi putih la ye...yg aku pelik petai dia lg byk dibandingkan dgn udang...udang ada la dlm 6 ekor je...sekali lg sambal udang mak aku jugak yg sedap...hehehe...


ice lemon tea utk my hubby


ABC utk abg...


lime soda yg masam tp best ni utk aku...


ni muka abg yg tak tahan masam dgn lime soda aku tuh....wakakaka....lawak tgk gambar neh..


p/s: nape Madam Kwan ni selalu penuh je ha?

4 comments:

Mommy Lily said...

salam wahida.
tak pernah try makan kat situ.
sambal tumis petai tu nampak sedap tp petainya banyak sangat haha

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

HAIYA...SUME GAMBAR MKNAN YG MEMBUATKAN SAYA SGT-SGT GERAM ! (",)

Dee said...

kt madam kwan tu..nasi bojari dia je yg sedap n femes..hehehe..

wahida said...

mommy lily: tu la pasal...petai dia mmg byk giler...dah mcm bukan sambal udang..udang dia sikit je...

wahidah: hehehe...hobi saya mmg suka makan n pas tu tido...zzzzz.....

dee: nasi bojari dia sedap kan dee...