nuffnang advert

Tuesday, March 12, 2019

sukaneka PASTI 03.03.19

Assalamualaikum semua,

wahhhh lamanya tak update blog,
banyak je nak cerita, tapi macam biasa la...
malas tu yang lebih...huhu...

baru2 ni sekolah junior ada buat sukaneka...
tarikhnya 3/3/19, hari Ahad...
kena update kat blog sebagai kenangan...
nnt esok lusa anak2 i boleh baca blog i ni...

ini adalah sukaneka junior yang pertama...
memang kami teruja sangat nak tengok dia bersukan..

 kena mendaftar dulu la..

pastu kena bawak junior ke rumah team merah...
ni cikgu tengah siap2kan dia..

team ladybird...
ready nak masuk perbarisan dah...

khemah team merah....
cantikkkk...kreatif sangat cikgu...

perbarisan rumah merah...
mana ntah anak i tu..tak nampak dah...
yang nampak serba merah je la...hahahaha...

habis perbarisan, ready untuk bersaing dalam sukan pulak...
junior tu tersorok kat belakang budak pompuan yang team merah tu...
nampak kepala je tu..hahaha...

 caiyok rumah merah!

game yang first junior masuk 'sticky challenge'
kena bawak bola pakai gelung dan kena melepasi halangan2..

kena pusing kat kerusi dulu...bukan jalan terus je tau...

ha dah habis semua halangan kerusi,
terus berlari ke last garisan pastu sep kat partner seterusnya...
game ni rumah merah dapat no 3...
ok tahniah team merah!
yang penting berani dan boleh habiskan game dgn baik...

haaaa...ni pulak game kedua...
game ni tajuk dia apa ntah...
masukkan telur dalam sarang kalau tak silap...
hahaha, lupa dah..
tengok la si junior lari...
dah macam nak terbang dah i tengok...huhu...
bila tengok balik video dia lari ni...
oiii laju jugak anak i lari....muahahaha...

 lepas lari, kena naik besi panjang ni, pastu lari lagi...

amek penyepit dan sebijik telur burung tu,
naik balik besi panjang tu...

pastu letak telur burung kat gelung ni...
pastu lari lagi, pas pulak penyepit kat member seterusnya...
yang jadi lambat sebab ada beberapa budak terjatuhkan bola yang disepit...
hahaha...
game ni pun rumah merah dapat no 3 jugak...
tahniah!

makin merelit dak kecik ni...
disebabkan dia pandai main sukan,
kita upah dia makan eskem...

habis je game untuk kanak2,
ada jugak game untuk orang dewasa lelaki, dewasa perempuan dan game untuk family...
kami conquer semua...semua pun kami masuk...muahahaha...
masa ni kami dah ready nak main game untuk family...
gambar2 takde...ada video je...
huhu...

game untuk family kami dapat no 2...
asalnya dah nak dapat tempat pertama dah...
tapi aku terjatuh masa dah nak sampai kat garisan penamat...
dah la terjatuh siap terheret sekali si adik pun jatuh sama...
sampai seluar dia koyak kat lutut...
sori ye dik...huhu...
takpe la...yang penting hamper untuk no 2 pun best2...

untuk game lelaki dewasa team husband i dapat no 1 okehhhh...
mana taknya...laki i main ngelat...mestilah menang...muahahaha...
yg ni setiap sorang dalam team dapat sejadah ngan selimut...
wahhh bestnyaaaa...

untuk game perempuan dewasa team i dapat no 3...
sori lah korang yang dalam team i tu...
disebabkan i kita semua dapat no 3...
maklumlah, i kan tak berapa reti bersukan ni...muahahaha...
suruh masukkan air dalam bekas pakai tapak tangan je...
mmg tak la kan...dah la tapak tangan i ni kecik je...
pastu boleh pulak bekas tu terjatuhhh...cisssssss...
mmg lambat la nak penuh bekas tu...muahahaha...


anyway, tahniah junior atas keberanian awak bersukan...
menang kalah kami tak kisah pun...janji berani dan ada semangat kesukanan...
eh...mana pic junior amek medal?
pic tu kat laki i la...adoiii...lupa nak mintak dia wasap pic tu...
ok junior...esok mama edit pic awak okeh...
love u junior...muahhh

18 comments:

dear anies said...

majulah sukan utk negara eh ehhh

cayalah! mcm semua kategori keluarga wahida bolot ;-)

mama tisya said...

cute la team ladybird...hah lps ank bersukaneka..makpak join juga tu..tahniah la bw pulang adiah juga

ain.ya.nun. said...

Tahniah Junior. Seronok suka sekolah tadika ni. Happy aje. Anak Aunty pun rumah merah tau. Sep lima sikit!

norhidana miswan said...

alah2 comeinya junior ngn baju ladybird tu hehehhe...
seronok lah bdk2 klu ada sukaneka nih... pns ke tidak tu no 2, yg pasti seronok main semua game tuh

anamizu said...

hehe kiut miut nengok deme colorful. amboi ayahnye nombor 1 ye? hebatnye hehe

sudipVSsenduk said...

Dah meningkat usia ni kalau jatuh...aduh. Tak pe, janji ada semangat kesukanan. Good job semua.

Cik Puan Eka said...

comel je rumah merah. tahniah akk n hubby. takpe kak atleast ada tempat hehehe.

tertunggu2 akak update pasal food hahahahaha

Yaya Azura said...

wah rezeki betul ni, semua dapat hadiah!

Norlaili A Wahab said...

tahniah! cute je junior main sukan :)

Tqa London said...

Wah supporting semua join skali. Congrats dapat tempat ketiga mama junior hehehe mana tau lain kali dapat tempat pertama pulak 😊

Mastura Borhan said...

hek hek

excitednya.

smpai jatuh berlari.

yg penting semua hepi.

all the best junior.

anakdenesor said...

suka tgk custome diarog

غالي في زمن الرخص said...


شركة شام للخدمات المنزليه تقدم افضل خدمات المنازل بالدمام والمنطقة الشرقيه وذلك بافضل الاسعار واعلي معايير الجوده والاتقان ، ولمزيد من المعلومات عن كافة الخدمات التي تقدمها الشركه الرجاء زيارة الرابط التالي
شركة تنظيف منازل بالدمام
او هذا الرابط
شركة تنظيف مجالس بالدمام شركة شام
اخيرا اعزائي العملاء وليس اخرا يسعد جميع العاملين بشركة شام المثاليه للخدمات المنزليه الحصول علي شرف خدمتكم لذا لا تتردد واتصل بنا الان واحجز خدمتك المرجوه ونحن بخدمتك .

عبده العمراوى said...


شركة كشف تسربات المياه بسيهات
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

HeNRieTTa JoSe said...

sronok tgk anak anak kecil sukan, meriah...wah siap ada acara utk parents n family....bestnye...

التميز المثالي للخدمات المنزلية said...


شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالاحساء


شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

التميز المثالي للخدمات المنزلية said...


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالدمام
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر

IYASEO.ID said...

Assalamualaikum..
Salam ukwah dari saya untuk anda..

Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
Komen yang baik2 sahaja ye..
Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

Terima kasih sekali lagi..ya