nuffnang advert

Monday, July 16, 2018

bila geng2 frontliner ambik bahagian

Assalamualaikum semua...

Jumaat lepas bersamaan 29 Syawal kami kat ofis ada buat makan2 sikit..
ni BKP punya bahagian yang buat jamuan...
tapi kami jemput seluruh warga ofis...
tapi suka i nak maklumkan kat sini...
open house ni guna duit bahagian dan bajet sendiri...
takde guna peruntukan agensi tau...
takut ada yang salah faham pulak nanti...hahaha..

i dengan geng2 frontliner i, kami buat stall kami sendiri...
ada 9 stall semuanya kalau tak silap...

haaaaa....ni lah stall kami...
ni masa tgh preparation lagi ni...
kami pilih untuk buat dessert...
so kami buat ala2 island gitu...

decoration kami simple2 je...
yang nampak macam lampu atas stall kami tu..
tu mmg lampu betul tau...
pakai bateri, dah siap pasang mmg cantik...

ha...ni dia bila makanan dah letak atas plate...
hidang sikit2 dulu...dah habis kami top up lagi...
stall kami mmg island style...
dessert kami mengelilingi stall..

ha...ni dari sisi belakang...
air biru tu atau nama dia 'blue lagoon' tak letak ais lagi tu...
dah letak ais baru nampak cantik...

ni pulak photobooth kami...cantik tak?
decoration oleh geng2 frontliner jugak...
ketua deco adalah qees dan eqa...hehe...
mmg kami nak buat konsep green gitu...

 sebelum kedatangan tetamu...

menu2 kami antaranya:
cream caramel

triffle

 rojak buah

 nona manis

 cream puff

 talam jagung

 talam cendol

 tapai pulut gulung

putu bambu world...
yang ni bukan menu kami...
ni ada unit lain tumpang letak kat stall kami...hehe...

eh...air blue lagoon lupa pulak nak close up...aisehhh...

antara menu2 yg sempat i makan hari tu...
nasi minyak + ayam masak merah + papadom...
ni dari unit UPO kalau tak silap...

ada jugak lemang + rendang daging...
ni dari unit aset kalau tak silap...
i sempat jugak rasa laksa dan soto...
perghhhh soto dia sedap okehhhh...
tapi lupa nak snap pic...huhu...

 gambar ramai2 depan stall kami...hehe...

bila geng2 customer service berposing...hadoiii...
kemain nak tunjuk gelang si Yan tu...hahaha...

 membawang sat...

bergambar dengan Dato' Wan...
dia puji teamwork kami, puji baju kami...hehe..
anyway baju kami tu, kami keluar bajet sendiri...
atas inisiatif sendiri,
dan design kami pilih ikut citarasa sendiri...

holloh holloh...

auwwwww...sopannya i...
bini sapa ni....hahaha...

yang baju merah tengah2 kami tu la Abang Ali...
dia ni kalau makan apa2 mesti tak lupa kami..
especially kalau dia masak rendang...
serius la, dia ni kalau masak apa2 mmg sedappppp...
bini dia pun pandai buat segala mak nenek kek...

haaaa....yang ni pulak bergambar dengan our big boss...
nama dia En Abu Bakar Koyakutty...
kemain lagi dia karaoke lagu hindustan hari tu...
boleh tahan jugak suara dia...

weiiiii Yana...ni aku berpimpin tangan dengan ko ke cemana ni?
hahahaha

gelang tangan kami...
Kak Nor yang buat...
cantik kan...

tak sangka rupanya ada cabutan bertuah hari tu...
dan paling tak sangka i pun antara yg bertuah itu...hahaha...
ok lah tu i dapat hamper...
ada 4 jenis jajan, 2 jenis air gas, 1 tin biskut, 2 bekas tipuware, 1 botol air...
anyway tq so much pada unit yang sponsor...
saya sangat2 terharu di atas anugerah ini  (bajet buat speech atas stage)


Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar,
dari photobooth hingga la ke stall kami,
dari segi pembentangan bajet dan menu,
dari segi sumbangan tenaga, wang dan idea,
semuanya berjalan lancar dan mendapat kerjasama yang baik dari team kami sendiri..
teamwork kami, menu kami, baju kami, Alhamdulillah mendapat pujian ramai...hehe...
banyak benda kami belajar bila kami terlibat secara sendiri mcm ni...
segala pahit manis penat lelah akan kami kenang sampai bila2...
gud job CSE!

14 comments:

mama tisya said...

siap bj sedondon ye...tahniah dpt cabutan bertuah tu..meriah mkn2..ada teamwork yg ngam ok

Hasnidar Ramly said...

sedap sedap ...semua nampak sedap .

ain.ya.nun. said...

Yes, sekarang baju sedondon ka, bajet jamuan raya ka, mmg semua kena sendirian berhad =)

NM03 said...

perghhh dpt lucky draw lagi. tahniah beb

Amanda Suria said...

Seronok kan bila ramai- ramai macam ni..macam opis i memang every year buat pertandingan, persembahan, hiasan level ngan pertandingan juadah istimewa raya..tahun lepas i menang, tahun ni level lain plak menang..x up lagi pun citer..hahaha..gambar banyak sgt..suka theme baju korang la..seragam baru la raya sedondon

Kakcik Nur said...

Meriahnya... teringat pulak zaman bekerja dulu. Seronok bila ada majlis hari raya dan makan-makan ni walaupun tak mampu nak makan semua...

Huda Latip said...

Menarik dan hebat team korang. Baju memang cantik yeaa

Liyana said...

cantik kreatif! best bila ada team work kan. makanya iols boleh tiru tahun depan haha!

Cik Rose said...

Meriah bila ade open office gini.. wahhh ade baju sedondon, tu yang best. Kerjasama tu susah nak dapat, kalau dah ade, memang kena hargai :)

التميز المثالي said...



شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

التميز المثالي said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...


شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

As Samsudin said...

Menarik dan meriah...