nuffnang advert

Thursday, December 7, 2017

first time junior jumpa dentist

Assalamualaikum semua...

baru2 ni bawak anak2 pi jumpa dentist...
sebab peruntukan medical ada banyak lagi,
so moh la kita...
macam biasa kita ke Klinik Dr. Lina, Taman Melawati,
bawak untuk check up biasa je...
tapi kalau doc suh cabut, kita cabut...
doc suh tampal, kita tampal...gituwww...

abang kena cabut dua batang gigi terus...
sebab gigi kekal dah mula keluar kat belakang gigi susu...
doc cuci gigi pastu cabut...
doc membebel suruh abang jaga kebersihan gigi...
aku pun pelik mcm mana abang ni gosok gigi...
haih la...dah nak masuk sekolah menengah dah bang...


sementara abang dengan doc,
adik n junior bergelak sakan kat belakang...
tak yah nak bergelak ketawa sangat la heh...
jap lagi turn korang pulak...hahaha...

junior ni memang manja dengan abang2 dia...
manja2 pun kuat membuli abang pun ye jugak...huhu...

turn adik pulak...
ada gigi adik yang perlu ditampal...

abang ngan adik ni dah biasa jumpa dentist...
so, takde hal la...dorang tak takut pun...

yang aku risau si junior ni...
umur junior 3 tahun baru aku berani bawak dia jumpa dentist...huhu...
takut dia nangis je...
tapi Alhamdulillah, junior sangat behave, pasrah je apa nak jadi kat dia...haha...
tak cuak langsung, nangis pun tak...
mungkin dia tengok abang2 dia steady je, so dia pun kena steady la...kehkeh...

doc polish je...
doc puji kebersihan gigi junior...
dia cakap mostly budak umur 2 tahun gigi dah rongak...huhu...
hrmmm, tak yah puji sangat si junior tu doc,
dia tu kuat makan lolipop...hahaha..

cari gambar eskem kat henfon, takde pulak...
dah terdelete ke apa ntah...
takpe, kita screenshot dari IG je....
disebabkan anak2 berani jumpa dentist,
mama reward eskem ye...
nak bagitahu ni, eskem stoberi cheesecake tu lazat sangat weh...
dan pada peminat cappuccino, eskem cappuccino chip tu pun sangat la heaven...
sebenarnya aku naik rambang mata masa memilih eskem kat JJ Rawang tu...
banyak nau pilihan, tu nak, ni nak...
laki aku siap sindir,
ni siapa yang jumpa doktor gigi sebenarnya ni?
cehhh...


ok lah, itu je nak cerita...
konon nak sambung citer Ipoh, tapi malas...haha..
ok bai!

9 comments:

mama tisya said...

bdk2 slalu takut nk p jmpa dentist..tp org dewasa pn ada juga takut..ngilu sebenarnya hehe...good job adik xnangis....dpt reward eskrim byk tu hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah bgus junior ya.

abg abg dh biasa.

dear anies said...

ok x kt klinik dr lina tu? sy mmg nk jumpa dentist... sbb tu kira dah dkt dgn rumah

Ena said...

Assalamualaikum..

Hai wahida!! Rindu kat awak.. hihi

Kita pon g ziarah dentist juga bulan lepas kat Dentist Suriani Ampang. Dekat la skt ngan rumah.. sebelum ni p melawati juga.. tp bila dah jumpa yg dekat dan cover medical card kita. soo kita g kat dia je la.. Dr and staff pun semua friendly. eh eh sori.. kita plak wat review kat sini. =D

Raydah said...

hehe ray sndiri pun dah lama x jmpe dentist ni. aiyoo

hii jmput join n meriahkan segmen GA kt sini

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

wahida said...

dear anies: ok sangat klinik tu anies, baik doc lelaki ke doc pompuan ke sangat ok...pandai amek hati budak2 pulak tu...

wahida said...

ena: ya Allah ena, rindu giler aku kat ko ena oiiii...ada entry terbaru x ni? jap lagi nak pi terjah :)

adarnadzmie said...

mujur ok je anak2 ko Ida... akak tgk pun dah kecut perut..hahaaa

hainom OKje said...

Lama tak ke dentist Wa... nak ke dentist seriau jugak sebenarnya... nak menahan ngilu tu yg malas kalau part buat scaling...selain duit sendiri nak keluar hihi

Elok dibawak junior selalu jumpa dentist biarkan biasa...