nuffnang advert

Monday, October 9, 2017

American Assassin & chicken 4fingers sedap nak matik

Assalamualaikum semua...

ok sambung birthday treat punya cerita...
ala, bagi chance la citer pasal birthday sekali setahun ni..haha
macam biasa, kalau birthday je mmg aku n hubby akan apply cuti...
ala, bukan ke mana pun...
saja makan2, tengok wayang, gosip berdua2an...ekekek...
pastu pukul 6 kena balik la dah...
sebab anak2 dah nak balik sekolah dah masa tu...

lepas anak2 dah pergi sekolah,
dah hantar junior kat babysitter,
kami laki bini pun laju2 bersiap nak keluar...
apa2 hal carik breakfast dulu...
breakfast kat area rumah aku jugak la..
lepas tu direct pi Times Square, sebab ada urusan sikit kat situ...
dah alang2 kat Times Square,
kami pun tengok wayang kat situ je la...
tapi kat Berjaya Times Square tu movie dia GSC la...
kami ni kureng sikit dengan GSC,
kami lebih prefer TGV atau MBO...huhu..

kami tengok American Assassin...
best beb citer ni..
walaupun jalan cerita agak cliche,
tapi sebab dia banyak action, i likeeee...
masa tengok wayang ni pun cinema tak ramai orang pun..
ada 4 orang je termasuk kami berdua...
ye lah, sebab weekdays kan..

keluar movie, dah pening kepala nak makan apa...
yang penting tak nak makan nasi,
sebab masa breakfast dah pekena nasi lemak sambal sardin,
so kenyang lagi...
jadinya melilau satu Times Square tu tak tahu nak makan apa...
banyak pilihan tempat makan,
tapi banyak jugak tak menarik kat tekak kami ni...
tetiba hubby nampak 4Fingers ni,
aku pun apa lagi menjerit la menggedik depan laki...
cakap i nak makan kat sini!!
korang tahu tak, aku punya lama dah teringin nak makan ayam 4fingers ni,
sekali ada depan mata, apa lagi, serbuuuu!!!

kami order 'Signature Set'...
ada ayam, kentang, air...
ayam tu korang boleh pilih nak 6, 12 atau 18 ketul...
kami pilih yang 12 ketul punya...
kentang pulak korang boleh pilih nak flavor seaweed atau kimchi...
kami pilih kedua2 flavor...
ayam tu korang nak flavor soy garlic atau hot...
kami pilih kedua flavor...mix kan sekali...

ya Rabbi sedap giler okey ayam 4Fingers ni...
menyesal tak makan dari dulu lagi...
ye lah nak makan mcm mana,
outlet dia kan tak banyak...
dia cuma ada 4 outlet je kat Malaysia ni..
Times Square, Sunway Piramid, Mid Valley dgn Nu Sentral.

serius la weh, ayam dia bersalut dengan sos dia tu,
apesal ntah sedap sangat dan sumpah rangup!
crispy lain macam...
huwaaaaa nangis nak cerita sebab sedap sangat...
patut la ramai cakap ayam ni lagi sedap dari KFC..
kami siap tapau lagi 12 ketul bawak balik nak bagi anak2 rasa jugak...
anak2 pun suka...
tapi bila dah bawak balik dia dah tak crispy sangat dah..
dia punya feel tu sedap makan kat situ jugak la...

makan set ayam 12 ketul macam ni pun dah buat kami laki bini tersandar kekenyangan...
kenyang dan sangat puas hati...
sekarang ni tengah gian dengan ayam ni...
nnt bila2 mmg nak repeat...
takmo order thru Food Panda,
sebab aku nak betul2 crispy makan panas2 kat situ jugak...
mmg terbaekkk beb, well recommended!


anyway, tq hubby belanja tengok wayang dan makan sedap2...
love u lah!

7 comments:

dear anies said...

nk repeat nnt ajak sy tau ;-)

- dieyana - said...

eh tk pernah tau ayam nih...tetiba rs nk g times square skrg juga...hahha..

nanti nak cuba lah! (time square dekat je dgn opis..eksen jap..;-))

sudipVSsenduk said...

jangan matik lagi... nanti sapa nak update blog?

Liyana said...

oh ada kat nu sentral... boleh la terjah haha

Inani Hazwani said...

Seriusss sedap kannn. Nani selalu ambik set yang ada nasi tu. Sedaap!

norhidana miswan said...

ko kak, kalu buat review psl makan msti bt aku terliur n perasaan nk mencuba tu meronta2 gitu... ish3

mama tisya said...

aritu ms kt sunway pyramid ada tgk tp tk kesempatan nk try