nuffnang advert

Thursday, July 13, 2017

kek coklat milo guna 3 bahan je, 3 minit siap!

Assalamualaikum semua...

korang pernah buat kek dalam cawan?
tapi bukan cup cake yang pakai kertas kek tu tau...
ni pakai mug...
ala yang tahun lepas sikit punya viral..
ni citer tahun lepas la ni, baru nak update...muahahaha...

cara buat dia pun mudah je...
guna 3 bahan je...sap sap soi siap!
bahan tu pulak mmg dah ada kat rumah...
tapi ni kami buat kat ofis...
pakai bahan mana ada je...
bila dah siap dia jadi macam dalam pic ni la...

bahan2 dia senang je...ni cara kami la ye...

1) 2 peket Milo 3 in 1
2) 3 sudu tepung gandum
3) 2 sudu olive oil

ala, kalau korang takde olive oil,
boleh je pakai minyak masak atau butter..

pastu gaul sebati semua 3 bahan tadi,
masukkan dalam microwave korang untuk 3 minit, siap!

alamak, blur pulak gambar...
dah siap kek, buat dia punya topping pulak...
buat topping pun senang...
pun bahan memang ada kat dapur punya..
tak yah susah2...

topping (ganache):

1) susu pekat
2) milo 3 in 1
3) sedikit air panas

gaul sebati semua, dan curah atas kek korang tadi...
hasil kejadian...
sedap sangattt weiiii...
buat satu mug je..tapi yang nak makan kemain ramai ni...
so, berebut la jawabnya...hahaha...

lagi sedap makan dengan aiskrim vanilla.
wallahhhhh...

kawan2 aku ni kreatif..
takde bahan yang sepatutnya, dorang tukar dengan bahan lain...
pakai milo 3 in 1 pun jadik..
sedap pulak tu...
kalau korang rasa tetiba nak makan dessert kat ofis,
buat je sendiri...3 minit siap...hehe...

11 comments:

Kakcik Nur said...

Wah...betapa mudahnya... :)

norhidana miswan said...

masa tgh viral dulu tingin nk buat tp niat je, buat ny idak heheheh...

menggoda betul yg dh boh sekerim tu kk... mkn berebut lg best

Amanda Suria said...

menarik...boleh la buat kalau tiba buntu x tau nak makan apa

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa! Nak try jugaklah buat :)

CaDLyNN said...

dah buat kt umah..sedap makan panas2! ahaha

Irda Garmin said...

ni kalau kat kedai mahu belas2 harga nya ni kak..lagi satu presentation pun menarik ni.kreatif terlebih kalau kita kat ofis kan..semua boleh jadi..huhu

Ucing said...

hi senang nya buat kek milo ni (^_^).

HeNRieTTa JoSe said...

sedapnye....siap topping....kreatif....

idzwa kamaruddin said...

microwave la takdeee acanne!

Fiza Rahman said...

Nampak sedap ☺

LYAfrina said...

Wahh..menarik sgt ni.. Blh cuba buat gak nanti