nuffnang advert

Monday, December 5, 2016

anugerah kecemerlangan adik

Assalamualaikum semua...

Ahad lepas 27 November ada hari kecemerlangan sekolah agama adik...
Alhamdulillah, naik pentas lah adik nampaknya...

kemain adik excited tengok nama dia ada dalam senarai anugerah...
siap cakap.. 'mama, Hakimi dah amek tempat adik la, kalau tak, mesti adik no.1'
hahaha...adik dan Hakimi mmg bersaing sesama sendiri aku tengok...
masa exam pertengahan tahun, adik no.1, Hakimi pulak no.2...
sekarang terbalik pulak...adoi la...huhu...

 tunggu turn naik pentas...

 mengikut tururtan nombor, Hakimi, Adik, Syarah...

tahniah adik...
berjaya habiskan pembelajaran darjah satu dengan jayanya...
Alhamdulillah..
serius aku bangga dengan semua ustazah2 kat sekolah ni...
sebab berjaya buat adik membaca dan manulis jawi dengan lancar seawal dua bulan masuk sekolah sini...
aku sendiri terkejut tengok adik boleh membaca jawi macam baca rumi kekdahnya...
kemain lancar...
terima kasih ustazah!

tahun depan dah darjah dua...
harap adik boleh kekalkan kecemerlangan...huhu...
untuk sekolah kebangsaan pulak, walaupun adik tak dapat naik pentas,
tapi adik dapat kekalkan kelas A jugak untuk tahun depan...
itu pun dah cukup buat mama happy sayang...


buat abang pulak, teruskan usaha ye...
mama tak pernah bandingkan abang dan adik...
masing2 ada bakat dan kelemahan masing2...
jadi anak yang soleh pun dah cukup baik untuk mama dan daddy...

apapun, mama n daddy bangga dengan pencapaian anak2 mama...
teruskan usaha lagi ok...
jauh lagi perjalanan...
hugs n kisses utk anak2 mama...

16 comments:

eima said...

tahniah ....
bakal ustad ni

Nurzakiah Hanum said...

ALHAMDULLILAH
TAHNIAH

Ann Ishak said...

tahniah adik, tahniah buat wahida dengan suami jugak :)

Norhayati Mohd Isa said...

Tahniah buat adik..
Semoga terus cemerlang ye :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah adik..

Umie Adli said...

tahniah adik. sejuk perut mak yang mengandung

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah. Tahniah Adik... :)

Mazni Azmi said...

Alhamdulillah, syabas buat adik dan mamanya yang berusaha memandaikan anak anak ๐Ÿ˜

Mazni suka dengan care sis untuk tak membandingkan anak anak.

๐Ÿ˜… Masing masing memang ada kelebihan dan kekurangan sendiri.

Bakat dan kelebihan pun lain lain. ๐Ÿ˜‹

Kita jadi mak ayah perlu tajam mata meneliti kekurangan dan kelebihan anak anak. ๐Ÿ˜†Dan bantu mereka capai potensi penuh untuk berjaya

Insyaallah. Semoga anugerah kecemerlangan inj menjadi pendorong untuk adik dan mama untuk lebih berjaya di masa hadapan. Amin

๐Ÿ˜ธ

⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

norhidana miswan said...

tahniah adik.... moga trs maju jaya lg

amirah said...

congrats adik!!

Azian Elias said...

tahniahhhhhh...

seronok ekkk..

akubiomed said...

Tanniah anak yang cerdik.

Qhaifa Nur said...

Tahniah adik...terus cemerlang lg

Ena said...

Tahniah!!

Pandainya adik.
Tahniah utk mama juga ye

Inani Hazwani said...

Tahniahhh :)

dear anies said...

tahniah adik... thn dpn grab no 1 ya kasi si amirul tu merasa no 2 plak heheheh