nuffnang advert

Monday, August 29, 2016

WILD from Elianto

Assalamualaikum semua...

hari Jumaat lepas aku ngan kawan2 try lipstik merah menyala..
ala, saja nak cari kelainan dalam hidup...kahkahkah...

sebenarnya lipstik ni Eqa (tengah) punya...
bila dia pakai kemain cantik..
terus kami2 ni teruja...
jom laju2 try...

bila pakai lipstik ni terus rasa muka macam garanggg sangattt...huhu...
pastu terus amek gambar ala2 muka garang sombong gitu...
tapi tak bolehhhh...
konon nak amek pic ala2 garang,
lagi nak buat muka garang lagi lah kami gelak terkekek2...
eh, gambar ni kira jadi lah kot...
amacam? takut tak? hahaha...

pastu buat muka ala2 senyum,
bila senyum pun nampak pelik...
aku rasa yang 'in' dengan lipstik ni cuma eqa ngan yan je...
mungkin sebab dorang kulit putih melepak kot...

eiiiiii, aku rasa macam pompuan ahli sihir
coiii...hahaha...

dah balik umah, anak aku si adik tegur,
mama, kenapa pelik sangat kat bibir mama ni?
aku tanya balik, cantik ke tak?
jujur dia jawab, 'tak cantik langsung.'
hahaha...

pastu si abang pulak balik sekolah,
dia pulak tegur aku...
'mama nampak pelik la hari ni'
aku tanya, cantik ke tak?
dia jawab, cantik!
perghhhh, masa abang cakap cantik terus laju2 aku tengok cermin...
padahal beratus kali dah tengok cermin sebelum tu...ekekek...

laki aku? masa amek aku balik keje pun dia buat dono je...
aku tunggu jugak dia tegur aku...
harammmm...
aku pulak yang tanya kat dia,
u tak nampak apa2 kelainan ke kat muka i ni?
siap aku muncung2kan bibir...
pastu selamba dia jawab,
oooo, nampak nampak...
macam gothic je i rasa lipstik u ni...
hahahahaha...

dah la tak perasan kelainan kat bini sendiri,
dia cakap pulak aku macam gothic...
grrrrr...

anyway, kaler 'WILD' dari Elianto ni mmg cantik,
cuma mungkin tak sesuai dengan aku...
apa pun, kaler yg 'slow' jugak jadi pilihan aku...
takpe, sesekali berubah angin apa salahnya kan...
berubah angin la sangattt..
pastu sendiri seram tengok muka kat cermin...ekekek...

20 comments:

mama tisya said...

tk pernh try lipstiks color merah...takut tk sesuai hehe

AnneRaini said...

akupun rasa muka aku xsesuai kaler merah tp aku beli jugak dan pakai jugak. saja ubah mood. hehe

idzwa kamaruddin said...

bini bini ku gangster kah?? hahahaha..

Kakzakie Purvit said...

Sebenarnya cantik tu tapi sebab yg empunya diri sendiri tak biasa rasa janggal. Kakak tengok cantik pulak..

Qhaifa Nur said...

Mmg nmpk garang huhu...
Suka kaler yg lembut wahida...

Mummydearie said...

Nak pakai warna garang-garang ni kena berani sikit. Kalau tidak, memang lain macam rupanya.

Saya pernah pakai lipstick colour dark brown. Memang macam minah gothic I tell you ^_^ Pulak tu pergi kerja kahwin, my emak kata dah macam muka apa, tak sesuai bawa pi majlis. Hahaha!

Fazleyatul Aini said...

woi kak aku memang suka kaler lisptik macam ni
aku panggil kaler jalang hahaha
ok nak terjah elianto jugak !

Siqah Hussin said...

Perghh color lipstik akak! Memang nampak garang.. Hee

adarnadzmie said...

gambar serius tu memang kelakar sgt akak tgk... konon2 muka tahan senyum lah tu....hahaa

nmpk ko garang la....

Umie Adli said...

Kena berani pakai warna merah menyala ni. mcm lea tak konfident nak pakai...

norhidana miswan said...

mungkin ko tak sesuai pakai color gini kot kak... mmg nampak gothik n seram gitu

ahli seher gaya nya

Kakcik Nur said...

Eh...mak tengok cantik je semua orang pakai...dia tak nampak menyala tapi macam merah gelap (merah pulasan)... :)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

19 mnit tgok gmbq ni ja.. ehhh.. ;p

Inani Hazwani said...

Tudiaaa colour lipstick kemain menyerlah. Heheh :)

m.u.l.a.n said...

Masih sweet gitu walopon garang kaler lipstick itu (*_*)

Irda Garmin said...

hehe irda pun ada gak try colour mcm ni,hubby ckp mcm tak sesuai terus tak pakai dah :)

eima said...

pd mata aku la ... sbb aku tak suka kaler terang ... so aku nampak mcm pelik ... hehehesorry kak

Rinna said...

kaler lipstik tuh cam gothic sgt..hehehe.. mmg nampak cam garang sikit..

mawar_berduri said...

arrrrr cantiknya color dia

cô hàng xóm said...

Tiểu buốt,Tiểu rắt,Tiểu nhiều,Tiểu ra máu,Đau tinh hoàn,Viêm tinh hoàn,Mụn dương vật,Rối loạn cương dương,Xuất tinh sớm,
Yếu sinh lý,
Liệt dương, Khám nam khoa,Phòng khám nam khoa

Sùi mào gà,Bệnh sùi mào gà là gì,Chữa bệnh sùi mào gà,Chữa bệnh sùi mào gà ở đâu,Điều trị bệnh sùi mào gà,Dấu hiệu bệnh sùi mào gà,Nguyên nhân bệnh sùi mào gà,Sùi mào gà ở nam,Sùi mào gà ở nữ