nuffnang advert

Tuesday, February 2, 2016

Champur Champur (part 6)

Assalamualaikum semua...


1) Fuyyooo, tetiba dah masuk bulan February, terkezuttt makkk...apesal cepat sangat masa berlalu pergi ni...huhu...

2) Oh, hari ni 02/02/2016, birthday adik kesayangan aku, Dik Emy...hepi birthday yang ke 30 bro! Semoga terus cemerlang dalam kerjaya ko dan kekal bahagia bersama family tersayang...

3) Lama giler rasanya tak buat entry Champur Champur cenggini kan...bila aku check balik, last aku buat entry macam ni adalah 10/02/2014...mak aiii, dua tahun okeyyy...

4) Nak bagitau kat korang, masa AJL30 baru2 ni, aku tak tengok pun..huhu...dan nak bagitahu jugak, ini adalah tahun pertama aku tak layan AJL..mula2 aku tertengok jugak la, tapi aku rasa macam errrr, kenapa semua lagu macam tak best? Ni faktor umur ke apa ni? Bukan AJL je, banyak citer2 kat tv pun aku dah tak tengok...last aku beriya tengok tv adalah GegarVaganza..haaa, yang tu program mmg aku melekat depan tv...ha, ko tengok...layan pun GegarVaganza, mmg dah senja kot aku ni...huhu...

5) Jumaat lepas try tengok Maharaja Lawak Mega, pun boring jugakkk, huwaaaaa dah kenapa takde Jozan, Sepahtu ngan Shiro...yang ada pun si Ajak dah gabung ngan grup lain...sejak2 Pak Yus takde ni lagilah bertambah suram aku rasa...adoiiii...

6) Bercerita faktor umur, sejak2 umur dah masuk 36 tahun ni, banyak benda aku dah tak boleh nak makan...especially seafood...boleh makan, tapi lepas tu naik gatal2 especially kat tangan dan kaki...makan ayam pun sekarang ni naik gatal2 jugakkk...huhu...tapi aku ni kan pemakan, dan dah tentu seafood tu feveret aku, aku telan jugak la...gatal pun gatal la...huhu...ada aku jumpa doc tanya pasal ni, doc cakap itu normal, mmg bila faktor usia makin meningkat, antibodi pun dah makin kurang dan makin lemah, itu yang jadi gatal2 tu....kena banyak amek supplement katanya...

7) Bercerita pasal anak2 pulak, abang tahun ni akan seat for exam UPKK (Ujian Penilaian Kelas Kafa)..exam tu akan diadakan bulan 10 nanti...korang doakan untuk abang ye...
Adik pulak, sejak dia dah masuk darjah satu ni, kemain seronok dia...nampak dia enjoy dengan sekolah dia, tapi kadang2 aku kesian tengok dia, pukul 8 malam dah terbungkang tido...hahaha...maklumlah penat sekolah pagi petang...oh ye, adik dah baik dari demam panas dia, tq semua pada yang mendoakan adik..muah ciked!
Si Junior pulak kemain keletah sekarang ni, seronok sangat layan perangai dia sekarang ni, dia suka main nyorok2, suka mengajuk apa yang kita buat, apa yang kita cakap, suka menyanyi, suka menari, suka panjat grill pintu tinggi2...adoi...dah pandai nak makan sendiri, suka lari laju2 takde break sampai terlanggar dinding..haha...suka makan apa yang kita makan, dah pandai minum teh tarik macam daddy dia, dah pandai nak ikut daddy sana sini, suka korek pusat daddy dia...dan macam2 lagi lah..rindu weiii ngan budak kecik tu...

8) Korang dah buat resepi ayam bali yang viral tu? sedappp weiii...laki aku kemain suka lauk tu...bukan susah nak buat pun, macam nak buat sambal ayam tu jugak, cuma serai digoreng dan tambah ngan daun kari...tapi sedap lain macam....hahaha...

9) Lately ni terasa sangat bahan mentah naik harga...grrrrrr...ayam mahal, ikan bilis mahal, sardin mahal...telur mahal...oiiii, insan marhaen macam kami ni nak makan apa kalau semua pun mahal...grrrr...macam dah tak terkawal aku tengok harga ni...sesuka hati jer...

10) Nak bagitahu, aku baru cash out Nuffnang, sedih sangat cuma ada rm107 je..hahaha....kalau dulu boleh cecah rm400++, kali ni cuma rm107 je...pasrah dan redha je la...nak buat mcm mana kan, salah sendiri la kan, sepanjang tahun 2015 kemain liat nak update blog, so rasa kan lah akibatnya...mana ada pengiklan nak iklankan advert dorang kalo blog pun dah macam mati segan hidup tak mahu...hahaha...


gambar takde kena mengena dengan entry...heheh...
projek tengah malam tadi, kul 1 pagi baru siap...
kek kukus nenas suka hati aku nama diberi...
dapat sebijik nenas dari Mama Jiji (babysitter anak2 aku),
kami ni bukan peminat nenas sangat,
jadinya nak makan macam tu je mmg tak laku la...
sudahnya sebelum ianya lebam, baiklah aku buat kek...hehe...
tak tahu lah apa rasa, tak sempat pun makan lagi...
tapi laki aku dari malam tadi tak sabar nak makan kek nenas ni...
asyik tanya bila nak siap ni yang?
haha, dia dah masuk tido baru siap...
malam ni kita potong kek nenas ye sayang...
sempena anniversary kita lagi dua hari je lagi ni...hahaha...

oklah, sekian entry Champur Champur untuk kali ni...
selamat menjalani 2016 yang sangat getir...
all the best buat semua...


Champur Champur (part 1)
Champur Champur (part 2)
Champur Champur (part 3)
Champur Champur (part 4)
Champur Champur (part 5)

20 comments:

amirah said...

cantik tuuu kek nenas niii

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pulak rasa tak sabar nak potong kek nenas tu wa hahahha..

idzwa kamaruddin said...

400?? *nganga!* kipidapppp lepas ni akan naik balik terus cecah 500 babe!

Lea Ismail said...

dah buat dah ayam bali tu? lea tak buat lagi. resepi je ambik. ajl tahun ni layan lagu akim n faizal tahir je

norhidana miswan said...

fuhhhhh..... pelbagai rasa ada...

ko mmg rajin kak...bt kek nenas lak... compom sedap

sudipVSsenduk said...

kek nenas di pagi buta?! rajin tahap dewa ni..

Emarieys said...

itulah tengok juga maharajalawak mega baru ni..hilang seri..penonton bersorak macam histeri bukan sebab lawak,,sebab shaheizy sam jadi juri jer...

kesian tengok anak yang bersekolah sekarang ni...diaorang lagi lama duk sekolah dari kita yang bekerja ni... mmg malam awallah masuk tidur.

eima said...

nampak sedap kan .... mcm2 ada entry kali ni ....

Kakzakie Purvit said...

Pada kakak bila usia meningkat memang kita makin malas nak menonton tv. Kakak dah lama tak mengikuti AJL ke apa Wahida. Betullah usia kita sebenarnya..

Diana Rashid said...

saya pun tak layan dah AJL...nak kata faktor usia tak jugak sebab malam tu saya lebih rela layan running man..hahahha

Nieda ramly said...

apa rasa kek nenas tu wahida? tentu sedap
happy anivesary too

Inani Hazwani said...

Kek nenas??? First time tengok ni. Heheheh ! Ingatkan jeruk nenas tadi

LYAfrina said...

kan..cpt sungguh masa berjalan ..
sama lah...AJL aritu mmg xbesh..lagu semua jd pelik.. tapi Faizal Tahir best..

Liyana said...

suka baca gak entri rojak ni hehehe
eh kek nenas tu comel sesangat jd kek eniberseri :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

gigih yui bc entry cmpur2 ni..hahah

Qhaifa Nur said...

Mlm jarang tgk tv wahida..masa utk ank2 study..klau x smua leka..
Kek nenass sedap tuh..

Ena said...

ye la kan
sejak dah masuk umur 36 ni memg terasa sungguh
kita dah 2 tahun ni x tgk tv sangat
cuma lately ni terjebak dengan citer wedding planner
tu la cite kita tgk
lelain memg x tahu

pandai juga mengadun jadi kek nenas
kalo kita yang peminat nenas ni
dan dan tu masuk mulut haha

adarnadzmie said...

menarik kek nenas...share resepi la wahida....hehee:)

Rinna said...

Wow sedapnya tgk kekek nenas tuh.. menarik plak nengoknya..

anak denesor said...

lame x singgah..fuyooo best nyee