nuffnang advert

Tuesday, August 27, 2013

Pagi 1 Syawal, Sg. Besar

Assalamualaikum semua...
orang lain dah cerita pasal hari raya dorang, aku baru nak gebang ni ha...apa ada hal, raya sebulan katanya...lagi pun aku bagi korang up dulu citer raya korang, aku lambat sikit la, kang semua blogger duk citer pasal raya masing2, boring pulak korang baca...ekekek...ala, raya aku mcm biasa jugak la...mcm korang jugak la, ada berkumpul sanak saudara, mkn lemang, ketupat, rendang bagai...

 tema tahun ni, maroon kata ko...

 bersama dua hero...hensem anak2 mama pakai baju melayu... :)

 ceria di pagi 1 Syawal....


 ada org komen nak tgk baju raya aku...hahaha...tak payah nak tgk sgt la heh, baju raya aku bukan merelip pun...aku biasa lah, sesimple as I can...
paling penting gambar aku ni berlatarbelakangkan pokok pisang dan pokok kelapa, ko ada?

 lagi gambar2 gediks bersama sepupu sepapat...sepupu aku ada ramai sebenarnya, yg ni cuma suku drp dorang...yg lain mana ntah....sepupu2 aku yg lain, yg takde dlm gambar ni, sila jgn sentap, kang next year kita amek gambar lagi ye...

 nenek aku yg kat tgh tu...dah berumur 82...Alhamdulillah, nenek sihat lagi...mak aku pulak yg baju oren duduk sebelah nenek aku tu....
ni semua anak2 nenek...anak nenek ada 12 org semuanya, tapi yg ni cuma 9 org je, lagi 3 org beraya rumah mak mertua masing2...yg pakai spek hitam tu, mak long aku, dia baru lepas operate mata...sian dia...lepas ni turn mak aku pulak operate mata buang katarak...harap semuanya berjalan lancar...

 yg ni pulak cucu2 nenek...cucu nenek ada ramaaaaaaai sebenarnya, yg lain mana ntah, tak dpt dikesan...cicit nenek pun dah ramai...tak terkira dah....huhu...

 my family...adik aku tahun ni beraya dgn abah dia kat Padang Besar, Perlis...huhu...sunyi pulak Dik Emy takde...moral of the story, sila beranak ramai2, bila time raya, kalau anak sikit, mmg boring lah...hahaha...nasib baik ada ramai sedara mara...huhu...

 bersama mak tersayang...mak aku ni otai memasak, masakan mak semua sedap2...tapi aku jarang berguru dgn mak, kebanyakan masakan aku belajar dgn mak mertua...tak tau lah nape...

 anak aku si abang ni, pagi2 dah merayau...susah nak carik dia...rupanya main kat bawah...sudahnya berpeluh2 dia masa amek gambar...grrrrrr...

 yg ni pulak si adik yg notti...jajan biskut roda tu, dia perabiskan sorang...grrrr....

 anak beranak sedondon baju melayu....gigih tempah kat tailor tau...

 alololo, comelnya anak mama....

 kembungkan selagi boleh....

 ni pulak masa nak bersalaman...yg tua semua dah ready amek tempat..yg muda kena berdiri, beratur nak bersalaman dgn yg tua...mcm ni lah setiap tahun pagi raya...mmg meriah....saling memaafi...

 mak salam nenek...
masa salam2 ni mmg syahdu, masa awal2 arwah atuk meninggal dulu, lagi sedih tau...mmg satu rumah bersedih di pagi raya...alahai, masa tu mmg syahdu sungguh...huhu....
tapi sekarang semua org emosi dah stabil sikit...heheh...

 see, ko tgk tu, mmg ramai kan...meriah rumah nenek aku...

 beratur nak bersalaman, amek turn...

beratur jgn tak beratur...budak2 la syok time ni, sbb dpt duit raya....kita yg tua ni lah pening kepala nak keluar duit raya banyak...muahahaha...


love semua family aku...aku rapat ngan sepupu sepapat, makcik pakcik semua aku close...siap ada Haji Salikon's grup dlm whatsapp...ada lebih kurang 50 ahli kot dlm whatsapp grup tu...lepas tu aku pun pening nak melayan bila asyik tung tang masuk wasap...hahahaha....

28 comments:

JunAina said...

Meriahnya raya ko nok, teratur ja. Kalau rumah mak akak masing sibuk berterbangan, geram!

Raha Mohd Iskak said...

Cantiknyer Wahida nih..!!
Gamba sekeluarga tu sweet je :)
Seronok tengok penuh umah ngan sedara mara..! Meriah betul..!!!

:: Mrs.Eady :: said...

Cantik la Gmbr ko 1 family...saya suka!saya suka!

NM03 said...

sedondon ngan sarung kusyen. hehehe

tu yang aku rindu kampung mak aku sebab mcm ni lah meriahnye suasana beraya noks.

beraya kat kl mmg...... mmmmmmm... entah la

Dee said...

bestnya..meriah..raya aku jugak yg bosan..huhuhu..

♥ Wina ♥ said...

canteknye semua! baju ko pun cantek beb...aku pun x reti nak bling² nie..sesimple sudah :)

MuMMie BeRRy said...

kelas kak jah..hahaha bestnya raya reramai family...

Fazleyatul Aini said...

cantik baju ko kak, meletop gitu. tak payah merelip pon cantik apa. less is more

Rai Ourkizuna said...

spoting gila semua bergambar..cantiklah baju raya ko noks.

Emy Tak Kecik said...

meriah raya u olls :)

attyfir said...

cantiknya ..baju ida..sesuai ngn shawl..berseri2.

baju melayu suami dan anak2 sedondon..siap amik munga baju ida.mmg match

Cik Puan Rara said...

eh akk.cantik pulak idea baju melayu hubby n anak2 akk tu.ich good idea.~

lieyalatif said...

cantik tema ko noks...baju boys siap ade munge2 lagi hah...mmg cantik...bekenan mate aku tgk...ceria jek nampak...

Qashmere said...

Cerianya....Semua berseri2

Amanda Suria said...

Besar jugak keluarga ko nok..kagum aku...

Nafira usof said...

tudiaaa... beratur panjang hah!
meriah sungguh umah nenek ko noks~
mesti kecoh satu rumah kan~

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya...ramai betul family wahida...

CaDLyNN said...

seronoknye ramai2 :)

akubiomed said...

Wah best beraya dikampung. Rumah kayu memang elok dan kukuh.

qemaishak said...

cantik sedondon tu kak, siap bunga kat baju melayu, kerlassss..

Ain Noraini said...

lawa baju..sedondon...
tengok gambar pun tahu meriah...

eima said...

meriah betui raya ko kak .... syoknye

munna said...

cantik wahida dgn family..... meriahnya raya banyak sanak saudara......

diana said...

Ramainya...setahun sekali mereiah gini tu yang buat tiap kali raya tak sabar nak balik kampung kan??

eMMe said...

meriahnye suasana raya kat kg kak ida, anak kak ida cam kembar lak, hehehe... bestkan sedondon, kalo ada anak2 same2 mmg meriah la raya... byk sumbang duit raya ke, dpt duit raya kak, heee~

.:fyzz:. said...

selamat hari raya wahida..maaf zahir n batin....
nok..patut raya dis year we ols kaler maroon la..last2 husbnd nk kaler grey..apo nk dikato..huhu..

Hazmin Hamudin said...

Memang nampak betul kemeriahannya kak.

amirah said...

meriahnya nok...