nuffnang advert

Friday, July 26, 2013

oh my wafer wharf!!

Assalamualaikum semua...
korang mesti main Candy Crush jugak kan...game kegilaan masa kini...dulu aku tak reti main game ni, tapi Kak Dee otai yg byk ajar aku...hehe...

 ok ok, aku tau korang dah beratus level...korang terer...heheh...
aku ni baru kat level 134...hari tu sangkut lama giler kat level 97...grrr...3 minggu weh sangkut kat level tu...sekarang berdikit2 lah aku naik ke level seterusnya yg makin lama makin mencabar..fuh...lap peluh...

ni level 134...tak sudah2 dgn bom sana sini...eiiiii, nyampah tau...letupkan satu bom, bom lain pulak naik...kalau lambat letupkan bom, bom yg letupkan kita...huh!!

dulu aku marah dgn game ni sbb bagi kita cuma 5 nyawa je...lama2 aku suka pulak sbb lepas dah pakai kelima2 nyawa tu, aku boleh sambung balik keje2 rumah aku, dah settle semua keje, baru main balik...masa tu pun dah dapat balik 5 nyawa...ok lah tu kan, takde lah aku ralit sgt asyik main game je sampai laki pun terabai...hahaha...
aku ni takde fesbuk nok, jadinya takde makna aku nak mintak nyawa bagai kat kawan2...kalau level yg kena tiket pulak, gigih aku main  'play quest' utk dpt tiket main next level...huhu...bertabah je la...



apapun, suka main game ni, sbb kalerful siap ada donut, gula2 bagai...puasa puasa tgk donut dlm game tu pun rasa nak makan je...hahahaha...

salam nuzul Quran semua!!

41 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Tak dan nak main game!hehehe..

Neeza.Areef said...

Delicious!!! hahaha

Nafira usof said...

nasib aku tak terjebak dengan game nih.. laki aku pon terjebak gak.. tapi memang selalu kena bising ngan aku sebab dia main sampai lupa diri.. hahahahaha

Dee said...

k dee baru level 140..susah..x lepas2..hahaha..bertabahlah..apapun yg kita main or terjebak..kita sendiri yg tentukan bila dan di mana kita nak main..all these games tak salah pun..pandai2lah kita urus masa kita..

Nurzakiah Hanum said...

salam nuzul al-quran
salam jumaat
singgah pagi

BungaTulip said...

ok la tu kak, saya baru sampai level 35, memula dulu tgk org main dlm ati terdetik eh apa barang main game bebudak.last2 saya pun terjebak sama :P

Fazleyatul Aini said...

saya dah bersara main candy crush hihi

Khai♥Rin : anies said...

hehehehe sy br lev 100 tu pn da berapa hari asik sangkut je...
setting la date..dpt main non stop haahahaha...
btw, mmg x suka langsung dgn bom2 tu...hangin je dibuat nyer

eMMe said...

sakit mata la kak Ida.. main kat pc kat opis ni.. rasa kene gune screen protection, tp mmg best, uji ke tajaman akal jugak kan...
wahhh dah beratus level ko kak!
teror2..ni bebetul suke ni, heee~

Vee said...

blum pernah try main dan elakkan drp main klu x mmg tak leh berhentilah jawapnya ...

wahida said...

khairin: tak kuasa aku nak set date nok...aku tak nak ralit sgt main game ni...

JunAina said...

FB ada tp game ni nan hado pasai guna hp chap ayam...ekekee...

NM03 said...

smlm aku nak tempah kek candy crush ngan sorang blogger masakan ni. tapi dia dok jb noks... terus sentap. hahahaha

eima said...

hebat ko kak ..ai br nk mula 1-2 bln lepas ... huhuh br level 69 kot skrg ni tgh tgu main playquest ... 3 hari tu ...

norhidana miswan said...

aku tak penah main kak... huhuhu kesian kan

Rapunzeel Cikilolo said...

aku lembab...

baru level 51... hehe.

-Sara- said...

eii sume tgh gila game ni skang ni kan..hehee

mama3heroo said...

m3h dah lme tersangkut kt level 75..huhu

~ yus ~ said...

kak yus tengah sangkut kat level 97 ni wahida. Dah 2 minggu sangkut.

Wahida sama macam suami akak, tak pakai fb, dok lah dia main play quest tu juga kalau nak naik level...hihi.

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok yui tak main..siyes.

Kakzakie said...

Kakak sebab dah tua agaknya memang tak berminat game ini semua wahida. Tapi kalau anak kakak suka betul.

lizz said...

tak pernah try...kalo try kang tak mo berenti..hehe

Emy Tak Kecik said...

dah bersara main sbb xlepas2 kuikuikui...

tapi kalau la ko tgh gian nak main pastu nk tunggu 5 nyawa tu full...ko just tukar setting kat hp ko tu...

g setting....pilih date n time...unklik kat icon automatik date n time tu....g kat date...tukar naik sehari...pastu ko g buka candy dah full nyawa....

g balik setting...klik balik automatik date tu...so hari ko x kan awal sehari la...awalkn pon sbb nak nyawa tu full cepat :D

aku dpt info dari blog cikepal ekekekke

Qhaifa Nur said...

seronoknya tengok semua main..dah tahap otai gitu..

AnneRaini said...

tak main sbb xde..kesian..haha

diana said...

Nanti sampai level 147 lagi pening .biasanya kat situ orang akan stuck sampai cecah bulan2 tau..saya dulu 2 bulan stuck kat level 147 tu.

wahida said...

emy tak kecik: aku tau pasal tukar setting bagai tu nok, tapi aku tak nak buat nok, kang aku lalai duk ralit main game...tak mo ah...

Ema Johari said...

mmg stuck level 97 berminggu-minggu yer..alamak, skrg kat level ni lah...hehehe..anak sebut game gula-gula bewarna.

fazilzura said...

kite x main pung.. psl xdok hp mahei

pena rozie said...

X mau dah main game ni..... Huhuhu......

Lia said...

hihi... lia belum terjebak lg dgn game ni..

Shima Harel said...

akk.. aku dh berkurun kt level 63 ke 64 entah bile nk lps pon xtau la... mcm nk giveup jew...

.:fyzz:. said...

Aku pun x pnh main lg nok

.:fyzz:. said...

Aku pun x pnh main lg nok

Kesuma Angsana said...

giler main ni juga yer... singgah baca bila sakit berkurang sikit hari ini

whitecappuccino said...

akak baru level 63..kwn yg ajar pastu aksk ajar 2 org kwn lagi skrg dorang plk duk asyik main haha..tu la nasib baik 5 nyawa saja
.boleh buat kerja kerja lain kannnn

mamyharraz said...

aku pun sangkut kt level ntah keberapa tu!
haihh geram iols!

Rasp said...

i lagi jakun sis...
tak pernah main game ni...
ater hp pun tak pintar sangat kannnnn hehehehhehe

kesoma rai said...

aku belum terjebak lagi.. hahahaha..

ct rahani said...

kak, aku pun dh giler main game nih.. baru je lagi.. dulu2 x pandang pun.. aku baru level 79.. 3 hari dh sangkut nih.. uwaaa..

ArELeEz said...

mencik! sbb xpaham2 main game nih. trus xmain dah. hu3..